❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Blau. Què amaga l'Horitzó?

Blau ens convida a descobrir què hi ha més enllà de l'horitzó. Els protagonistes viatjaran al fons del mar per explicar-nos què s'hi amaga.

Blau

Un projecte de

Creat a

0
segons
191
Aportacions
4.540€
De 4.500€
Aporta al projecte

Escull la teva recompensa

Blau és un conte infantil escrit en català i en anglès. Blau és un al·legat a mantenir viva la memòria dels qui han perdut la vida a la mar.

Els lectors de Blau s’endinsaran en un paisatge fet d'escombraries i de la mà dels protagonistes descobriran una sèrie d'éssers encarregats de disposar la brossa fent rèpliques del fons del mar.

Un d'aquests éssers d'aigua els cantarà una cançó que parlarà de les persones que perden la vida intentant travessar la mar Mediterrània.

Blau és un projecte de denúncia que s’obre en tres vessants. La primera en forma de brutícia llençada i acumulada a la mar; la segona i més important, el crit d’alarma per les morts que continuen succeint a la mar Mediterrània; i la tercera, la reivindicació del dret a la memòria de les persones mortes a què no s'oblidi.

Blau utilitza un llenguatge delicat però contundent i unes imatges plenes de tendresa que amaguen una realitat dramàtica.

El conte està dirigit a nenes i nens del darrer cicle de primària i inclou una guia didàctica elaborada per Open Arms per tal d'orientar els adults a l'hora de respondre davant de les preguntes que la història pugui suscitar.

El llibre l'editarà Pol·len edicions, i compta amb el suport i l'assessorament d'Open Arms.

Sobre les recompenses

Blau. Què amaga l'horitzó? És un llibre dirigit a un públic infantil i juvenil, pensat per ser llegit a les cases, casals populars, biblioteques o escoles del nostre país. L'objectiu és treballar la sensibilització respecte al dret de totes les persones a viure dignament, a obtenir refugi quan escapen dels conflictes armats i ser acollides amb totes les garanties.

Qui som

Blau és un conte escrit a quatre mans per la Mònica Ortega i la Laia Roca, i il·lustrat per la Gemma Aguasca. Tres persones que utilitzen les eines que tenen al seu abast per explicar una greu realitat.

A què destinarem les vostres aportacions?

Les vostres aportacions es destinaran a pagar una part del cost de la impressió del llibre. La resta de les donacions seran destinades íntegrament al projecte d'Open Arms.

Calendari previst

El llibre arribarà a les vostres cases i llibreries a mitjans del mes de desembre de 2019, moment en el qual farem un primer acte de presentació a Barcelona.

+ Info

Segueix-nos a les xarxes socials:

Mònica al Facebook
Mònica al Twitter
Laia al Facebook
Laia al Twitter
Pol·len el Facebook
Pol·len al Twitter

Preguntes freqüents

 • Com gestionarem les recompenses?

  Estimadxs mecenxs,

  en primer lloc, un milió de gràcies per els vostres aportacions.

  Intentarem resoldré alguns dubtes que ens heu fet arribar. Es tracta d'aclarir com i quan ens podreu dir amb quin nom voleu aparèixer als agraïments, a quina adreça us hem de fer arribar el llibre, o a quina escola voleu que enviem l'exemplar que heu adquirit.

  Doncs bé, un cop finalitzat el projecte, poc abans del 15 de desembre, us farem arribar un formulari online on podreu respondre a totes aquestes qüestions.

  Molt important, tot això serà així sempre i quan aconseguim l'objectiu. Així que, en la mesura que pugueu, difoneu el projecte entre totes les vostres amistats i persones a les qui cregueu que els hi pot interessar.

  una forta abraçada!

  Blau

Tens algun altre dubte o pregunta?

24 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

 • Lali

  Lali

  casi 4 años

  Gràcies per la vostra feina de sensibilització

 • Jordi Bellmunt

  Jordi Bellmunt

  casi 4 años

  Esperem que en aquests darrers 8 dies s'assoleixin els 445€ que falten per tirar endavant el projecte! He procurat fer difusió a veure si ho aconseguim...

 • marta

  marta

  casi 4 años

  Enhorabona, Laia, ja esteu a punt de fer-ho realitat!

 • Lourdes Malo

  Lourdes Malo

  casi 4 años

  Enhorabona!

 • Víctor Villanueva

  Víctor Villanueva

  casi 4 años

  Hola, com puc dir el nom de l’escola on vull que arribi? Gràcies

 • Lourdes Malo

  Lourdes Malo

  casi 4 años

  Enhorabona!

 • Susana de Sola

  Susana de Sola

  casi 4 años

  Ojalá hubieran más proyectos e historias como este con que estimular la mente, sensibilidad y conciencia de los niños.

 • Yolanda Echene

  Yolanda Echene

  casi 4 años

  Sort!!!

 • soniasaborit

  soniasaborit

  casi 4 años

  Enhorabona pel projecte!

 • clis

  clis

  casi 4 años

  Moltes, moltes gràcies pel vostre esforç, dedicació i la feina ben feta. GRÀCIES!!

#03 / Blau a l'escola, una guia didàctica a disposició de totes

Un dels principals objectius del conte i de Proactiva Open Arms és la sensibilització. Sabem que a l'ESCOLA no li podem demanar que resolgui els problemes que es generen fora, però sí que li podem demanar que transmeti als nostres fills i filles la capacitat d'afrontar-se a aquests problemes amb mirada crítica i transformadora.
És per això que 'Blau. Què amaga l'horitzó?' inclou una guia didàctica que ens permetrà resoldre alguns dels dubtes o preguntes que pugi generar la seva lectura entre la canalla.
"Migrar és un dret", "Hi ha passaports que comporten més drets i llibertats que d'altres?", son algunes de les preguntes que es responen en aquesta guia elaborada per l'equip pedagògic de Proactiva Open Arms.

Un blau per tu, i un per una escola
Un blau per tu, i un per una escola

Ah! I no oblideu que aportant 25€, un conte va per a vosaltres, i un altre per a l'escola que ens digueu.

Una forta abraçada!

Blau

#01 / Expliquem 'Blau. Què amaga l'horitzó' a la televisió de Badalona

Aquesta setmana acaba d'iniciar-se la campanya de micromecenatge per editar el conte "Blau. Què amaga l'horitzó?". Es tracta d'un projecte per mantenir viva la memòria de les persones que cada dia perden la vida al mar, i que pretén donar suport a la feina que fa Proactiva Open Arms. Un conte il·lustrat per la Gemma Aguasca i escrit per la Mònica Ortega i la Laia Roca que ens han acompanyat al Badalona Tres60 per conèixer el rerefons d'aquesta iniciativa. Val la pena escoltar les paraules de les dues autores...

Per col·laborar a la campanya de micromecenatge: https://www.vkm.es/blau

Utilitzem cookies pròpies per poder oferir el nostre servei i de tercers per finalitats analítiques i mostrar-te publicitat personalitzada a partir dels teus hàbits de navegació. Accepta totes les cookies punxant “Acceptar” o més informació i configura les teves preferències aquí.