❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

TERRA DE TELERS dirigida per Joan Frank Charansonnet

Llargmetratge històric (1922-1980) sobre una família catalana que fuig de la "misèria del camp" per establir-se a una colònia industrial.

Patchouli films

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
153
Aportacions
14.550€
De 12.500€
Aporta al projecte
Veure projecte en English i Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

TERRA DE TELERS

Terra de telers neix amb la voluntat de mostrar una part molt important de la història de Catalunya, creant un humil i sincer homenatge a persones anònimes que han fet possible créixer el nostre país.

L'acció s'inicia amb una família que fuig de la "misèria del camp" per establir-se a una colònia industrial.

Crear de nou la vida en un nucli tancat no és fàcil i el destí, no sempre agradable, els ordeix la trama des del 1922 fins al tancament de les fàbriques pels volts dels anys 80.

Els espectadors coneixeran com es vivia en una colònia a través dels ulls d'aquesta família, i especialment, de la Julieta, que amb sis anys començarà a viure a la colònia i hi passarà la resta de la seva vida.

Es tracta de fer un retrat de la vida a les colònies d'una manera genèrica i des d'una mirada positiva tot i tenir clar que també visqueren moments de duresa, volem mostrar que molts dels que hi vivien ho van concebre com una oportunitat de tirar endavant.

Els espectadors coneixeran els primers moments de molts elements històrics, com l'arribada de la turbina Francis per aprofitar l'aigua del riu per a la producció, moments claus que es van viure a Catalunya al llarg d'aquestes sis dècades, com per exemple l'estrena de la primera pel·lícula al cine que va ser El cafè de la Marina l'any 1931, la guerra civil, els temps de la post-guerra, la mort del dictador i el propi tancament de la colònia a principis dels 80.

Sinopsis

Julieta (1922), amb sis anys arriba junt amb la seva família al que serà una nova vida, damunt d’un carro i amb un baül com a únic equipatge, escolta amb atenció el què el pare a repetit mil vegades “Tot això ho faig per vosaltres, no ho oblidis mai Julieta”.

La vida a Colònia des de la mirada d’un infant, on tot és un món per descobrir, els veïns, els telers, el riu, l’escola, la “xarranca”, els primers fotogrames d’un cinema…

L’ànima viva d’una nena que anirà creixent als ulls dels espectadors s’entelarà per la guerra, les màquines, en definitiva per la bellesa i la duresa de la pròpia vida.

Un món ple de gent que mica en mica, se’n va, diuen a fer fortuna al poble. Uns ulls madurs i savis que finalment es tancaran a l’únic lloc que ella ha viscut existencialment: la seva estimada Colònia Vidal"

Tractament Audiovisual

El director Joan Frank Charansonnet ens avança que és una pel·lícula que «requereix d´una gran feina pel que fa en molts elements tècnics com per exemple la fotografia» La direcció de fotogràfia anirà a a càrrec de Joan Babiloni. «Tenim la intenció de fer canvis de color a mesura que vagin avançant els anys en la història».

Joan Frank Charansonnet
Joan Frank Charansonnet

Segons Charansonnet, «el film s'iniciarà en blanc i negre, passarà al sèpia, i s'hi aniran afegint colors fins a passar a la gamma que caracteritzava els anys 80».

Per altra banda, s'està fent una feina important en la caracterització dels personatges principals. La Julieta, que és la protagonista, estarà encarnada per quatre actrius diferents: la nena, l'adolescent, l'adulta i l´última d'edat més avançada. «Sabem que es tracta d'una dificultat, i que únicament amb dues actrius podríem fer el personatge, però creiem que era necessari mostrar aquesta evolució més completa i artística, hi haurà escenes molt complexes amb molt moviment, per recrear el màxim esplendor possible de la colònia.

Una combinació de plans panoràmics i grans plans generals amb la clara intenció de mostrar-nos al màxim les localitzacions del patrimoni català que dotaran a la sèrie d’un alt valor descriptiu que s’aniran combinant amb plans curts i conjunts amb la intenció de presentar els personatges , integrant-los en l’ambient i -situant-los a l’acció corresponent, cobrant més importància les seves accions físiques.

Aquesta combinació de plans variarà segons el moment narratiu de la filmació ja que caminarem per un repertori d’angulacions de càmera homogènies i la original concepció de llum variarà segons la secció narrativa que estem desenvolupant»

Nau de Telers
Nau de Telers

També cal destacar la direcció d’art, ja que es rodarà en espais reals de una Colònia industrial
(Cal Vidal 1901-1980 Berguedà), gràcies a l´estimable col.laboració amb La Fundació del Museu de la Colònia Vidal que ofereix suport al projecte amb l'ajuda en la localització dels espais.

En aquesta localització és on conviuen els nostres personatges.

A banda dels espais de la colònia de Cal Vidal, de Puig-reig, també es preveu rodar a Cal Prat, a la colònia de Viladomiu Nou i a Cal Rosal, KONVENT 0 entre altres.

L’ús de tecnologies actuals estarà present també amb efectes visuals i treballs de animació.

I una banda sonora que acompanyarà la història, amb arrels catalanes i sons de telers; una combinació entre la música clàssica catalana i l’avantguardisme sonor. Composta originalment pel director d’orquestra i compositor Jordi Picorelli i el músic independent Toni Algarra.

Sobre les recompenses

Ajudan's a omplir aquests espais i telers de somnis i personatges "Els millors somnis són els que tenim desperts"

Us hem preparat una sèrie de recompenses molt atractives, desde aparèixer als títols de crèdit, DVD i BSO prioritaris per verkamistes, pòster firmat pel director, visites teatralitzades al Museu Colònia Vidal o un bon àpat al magnífic Restaurant de Cal Marçal.

També si ets una entitat, ajuntament o associació podeu contractar una projecció amb cineforum per part de l´equip.

Si sou una empresa reviseu amb cura les grans oportunitats de publicitat i de sponsor a percentatge de beneficis de les dues últimes recompenses de la taula.

Qui som

Terra de telers, arriba després de la bona acollida del darrers projectes de Joan Frank Charansonnet i que alhora varen tenir l´ajuda d´altres campanyes de micromecenatge com PÀTRIA, "La llegenda d'Otger Cataló i els nou barons de la fama", Doctrina o Ànima.

«Terra de telers» està escrit a quatre mans entre Charansonnet i la berguedana Alba López. Un equip tècnic i artístic que comptarà amb un equilibri absolut entre els propis generes ( 50% homes , 50% dones).

El rodatge tindrà una quarantena d'actors i 150 figurants.

Entre l'elenc hi haurà primeres figures de l'audiovisual català com Ramon Godino, Miquel Sitjar, Joan Massotkleiner, Jaume Montané, Queralt Albinyana, Àleix Rengel, Joan Frank Charansonnet, Eduard Alejandre,Angelina Llongueras, Alba López, Montse Ribadellas, Jordi Reverté, Dani Bernabé i Jordi Pesarrodona.

La resta del repartiment i per ordre d´aparició són: Gala Charansonnet, Juna Charansoonet, Nil Callao, Sònia Guimerà, Marta Font, Lola Cervilla, Victor Perxachs, Laia Díaz ,Liuba, David Canals, Júlia Cano, Marc Comabella, Alain Chipot, Marta Olivella, Miquel Folch, Maria benedé, Elena Antón, Robert Rodríguez, Roger Méndez, Francesc Romero, Victor Fortuna, Albert Padrós, Elena Codó, Mercè Manubens, Jaume Najarro, Adrià Pujades, Neus García,Eva Pagerols, Marcel.la Dabant, Gal.la Moreno, Tere Villariezo, Mary Jurado,Joan Enric Carreras, Jonathan Ramos , Montserrat Rodriguez,Xavi Prat, Albert tallet, Salvador Portabella, Susanna Plana, Sandra Villalobos, Silvia Puyol, Nuri Fernández ...

Equip Tècnic: Joan Babiloni, Rubèn Vilchez, Annabel, Jessica Molano, Arnau Gomez, Aldara, Kiko Answer i Mar Busoms.

A què destinarem les vostres aportacions

Terra de telers té un cost d'uns 120.000 euros.

Recordem que la iniciativa tirarà endavant gràcies a capital privat i sense cap subvenció, per la manca actual de suport de les institucions públiques.

Com ja van fer amb el projecte de Pàtria, obrim aquesta campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami per aconseguir com primer objectiu 12.500 euros per tal d'ajudar a les dietes, allotjaments i transports de la segona fase del rodatge ( Juny) i també ajudar-nos a la la post-producció de la pel·lícula.

Marquem un segon objectiu de 20.000 euros que ens ajudaria molt a realitzar possible l'autodistribució per fer-vos arribar "Terra de Telers" al màxim de cinemes i cine-clubs d´una gran part de les contrades catalanes.

Us demanem la vostra gran ajuda, perquè la millor de les subvencions es la que pot donar la ciutadania en llibertat.

També seguirem amb positivitat i mans obertes a rebre el suport a partir de col·laboracions d'empreses, ajuntaments, entitats i/o institucions per que aportin el seu granet de sorra a un llargmetratge que parla de les nostres arrels i de la nostra recent pròpia història catalana.

Calendari previst

La gravació s'inicia aquest divendres 8 de febrer, amb l'objectiu d'enregistrar les escenes d'hivern, i a l'estiu es reprendrà la segona fase del rodatge per poder-la tenir enllestida a finals de la tardor del 2019.

Per tant les recompenses podran ser entregades durant el primer trimestre del 2020.

+ Info

Entrevista Regio 7
Artícle Nació Digital
Artícle Regió 7
Facebook

Aparicions a Mitjans

Vilaweb
Diari de Girona
El Punt Avui
Nació Digital

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

16 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Robert López

    Robert López

    5 años

    Ànims!

  • Eduard Alejandre

    Eduard Alejandre

    5 años

    Entre tots ho aconseguirem!! Avantiiiiiiiiii Terra de Telers.

  • Mariola

    Mariola

    5 años

    Molta merda!!!

  • Franpi

    Franpi

    5 años

    Tot un honor aportar el meu granet de sorra per ajudar a fomentar el cinema independent, la cultura i la historia catalana.

  • jordiactor

    jordiactor

    5 años

    És un plaer col•laborar amb el cinema independe t català!

  • Siscu i Marta

    Siscu i Marta

    5 años

    Endavant Amics, amb el projecte!!

  • Patricia Medina Ibáñez

    Albert Pagès

    5 años

    Apostant pel cinema en català

  • octavi Ricos

    octavi Ricos

    5 años

    espero q disfruteu molt amb l experoència

  • Jordi Grau

    Jordi Grau

    5 años

    Biri Biri

  • M. Isabel Gimeno Balanza

    M. Isabel Gimeno Balanza

    5 años

    encantats d'ajudar-vos i molta sort !!!

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies