❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

DUES GOTES Llibre de Pere Juan il•lustrat per Ona Juan

Un viatge fascinant comptat amb senzillesa i passió que, com l’aigua, apel•la a l’essència del que som: transformació i moviment.

0
segons
132
Aportacions
3.519€
De 3.500€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

COM VA SORGIR LA IDEA DE REALITZAR AQUEST LLIBRE?

Pere Juan, quan era al projecte d’ensenyament lliure La Caseta, va concebre un relat simple per acompanyar una proposta d’expressió corporal i dansa. A través de la metàfora de dues gotes d’aigua, es parlava del via*tge de la vida, de la separació i la trobada*.

La sessió va ser tan creativa i intensa, que va decidir escriure-ho com un conte. Posteriorment li va demanar a Ona Juan que creés unes imatges evocadores i abstractes per acompanyar la narració.

Així entre els dos van construir la història d’un viatge; un viatge simple i apassionant alhora. Dues gotes d’aigua viatgeres s’emocionen, es deixen portar per la força de la vida, descobreixen noves realitats, es meravellen, s’acomiaden i es retroben, aprenen...

Text i il•lustracions juguen i sorprenen, dialoguen per donar impuls a allò al petit i proper, al que veiem fora i també podem trobar dins de nosaltres mateixos.

EL LLIBRE

Tindrà 32 pàgines i les seves dimensions seran 14,50 x 18,50 cm. La coberta i els interiors seran en paper reciclat i la portada tindrà un plastificat mat. L’enquadernació serà en anellat que facilita l’explicar-ho a grups i realitzar activitats i alhora gaudir de les il•lustracions com petits quadres.

A més del conte i de les il•lustracions, el llibre conté un apèndix amb una guia dirigida a pares i educadors on s’exposa d’una manera breu i clara l’origen i les possibilitats pedagògiques d’aquest tipus de relats i la seva implicació en els processos emocionals dels nens, alhora que el seu valor com a eina per integrar el cos, l’expressió plàstica i la narració.

Per finalitzar hi haurà un espai per agrair i nomenar individualment a totes les persones i projectes que, amb la seva col•laboració, van fer possible l’edició d’aquest llibre.

Tindrà versió en castellà i en català.

EL JOC SIMBÒLIC ESPONTANI

Des de la seva tasca de formador i pedagog, Pere Juan ens indica que amb els contes, sobretot els nens, a través dels personatges, poden expressar emocions profundes, com la por, la ràbia o el dolor, d’una manera molt intensa i sense censura.

El nostre cos pot sentir i expressar energies elementals, com l’aigua, la terra o el vent, però també nocions arquetípiques com la unió i la separació, el viatge vital d’un organisme, el camí cap a la llum.

El conte s’integra llavors en un procés creatiu en el qual connectem amb el nostre interior i, a partir d’aquí, amb diversos mons i diferents plans de l’existència abastant i travessant infinitat de sentits.

Durant la campanya de crowdfunding podrem tenir l’ocasió d’assistir a una entrevista-col•loqui amb Dinorah Arrillaga i Eva Martínez, moderada pel mateix Pere Juan sobre el sentit dels contes de fades, si és perjudicial la violència que alguns representen i com aquests poden ajudar els nens i nenes i als adults a connectar amb el seu ésser més profund.

L’esdeveniment serà el dimecres 31 d’octubre a La Caseta (C / Mateu 16, Barcelona). La participació és gratuïta i per confirmar assistència es pot escriure un mail a [email protected]

ELS AUTORS

Pere Juan és psicòleg, psicomotricista i tècnic en llenguatges expressius. Va ser un dels creadors del projecte d’ensenyament lliure La Caseta a Barcelona. Formador i conferenciant. Visita freqüentment Amèrica Llatina impartint formacions, tallers i col•loquis sobre educació i pedagogia. Creador de la proposta Arts Marcials Integrades per a nens i adults.

Va participar en el documental La educación prohibida de Germán Doin, sobre les alternatives que es presenten en el camp educatiu per a una transformació social.

El seu llibre “L’animal més gran del món”, amb il•lustracions de Noemí Batllori, (Yekibud Editors, 2017) va obtenir el Premi Fundación Cuatrogatos com un dels 20 millors llibres infantils publicats a Amèrica Llatina i Espanya.

Ona Juan és artista plàstica. En l’actualitat s’està formant en diferents disciplines dins de la dansa i el teatre. Ha cursat estudis a l’Escola Internacional de Teatre Estudis Berty Tovías de Barcelona. És acompanyant de nens en projectes d’escola lliure.

¿A QUÈ ES DESTINARÀ EL OBTINGUT EN LA CAMPANYA?

Es destinarà, majoritàriament, a la producció del llibre en les seves dues versions, castellà i català.

El 5% del recaptat es destinarà al projecte d’ensenyament lliure La Caseta.

El 8% de l’obtingut a la** XELL (Xarxa d’Educació Lliure)**, entitat que agrupa escoles, projectes, educadors i pares interessats en promoure una educació lliure i alternativa.

LES RECOMPENSES

A més del llibre, en PDF i paper, en el qual apareixerà el vostre nom o del nen o nena que vosaltres vulgueu, algunes recompenses inclouran làmines originals realitzades i signades per Ona Juan i punts de llibre dissenyats amb les il•lustracions del llibre.

Els projectes i entitats poden obtenir 5 llibres amb descompte sobre el preu de venda al públic.

Altres recompenses són els TALLERS VIVENCIALS DE CREACIÓ I MOVIMENT especialment dissenyats per Pere i Ona Juan per aquesta ocasió.

Hi haurà dos formats:

• Adults: Aquest taller, amb músics en directe, vol ser una celebració de la vida, la possibilitat d’experimentar a través del cos la individualitat i la unió, la incertesa del viatge i la tornada a l’origen. El cicle de l’aigua, com a metàfora de l’existència, ens dóna l’oportunitat d’explorar el misteriós que només la vivència corporal ens pot donar.

Data: Dissabte 9 de febrer de 2019 de 18 a 21 hrs. Barcelona.

Fotos de Marlene Jöbstl
Fotos de Marlene Jöbstl

• Nens: Aquest taller vol oferir una experiència corporal creativa a partir d’una narració. Jugar a que som gotes d’aigua i totes les possibilitats que ens dóna. Experimentar la separació, el viatge per paratges desconeguts o el retrobament. Els diferents estats de l’aigua són reflex del nostre interior. La idea és que el conte sigui un pretext per a la vivència.

Data: Dissabte 9 de març de 2019 de 17 a 20 hrs. Barcelona.

Una altra recompensa és una sessió de contacontes a càrrec de Pere Juan, qui narrarà contes infantils clàssics, alguns propis i altres en col•laboració amb els nens. La durada aproximada d'aquesta activitat és d'una hora.

També hem dissenyat dos tallers a càrrec de Pere Juan, enfocats a descobrir la capacitat que tots tenim d'explicar històries, un per als adults i un altre per als nens. L'objectiu del primer és experimentar amb la invenció i improvisació de contes i dotar-se d'eines per desenvolupar aquesta possibilitat en nosaltres mateixos. Al taller dirigit a nens entre 5 i 8 anys, aquests inventaran, improvisaran narracions, descobrint les seves capacitats imaginatives i comunicatives.

CALENDARI

Les recompenses s’enviaran durant la segona quinzena de desembre de 2018. Si ho desitgen, poden acostar-se a recollir-les en l’esdeveniment que s’organitzarà per al llançament del llibre a Barcelona, on hi haurà una sessió de contacontes a càrrec de Pere Juan que ens relatarà “Dues gotes” i altres contes de la seva creació. (Lloc i data a definir).

Els tallers **es realitzaran en **el primer trimestre del 2019.

MÉS INFORMACIÓ

Facebook

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

20 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Pau Juan

    Pau Juan

    más de 5 años

    Fantàstic projecte!

  • Francis Ochoa

    Francis Ochoa

    más de 5 años

    Quina il·lusió més grand!!

  • Pere & Ona Juan

    Pere & Ona Juan
    Autor/a

    más de 5 años

    Moltes gràcies a vosaltres per recolzar aquest projecte!

  • llavors jugant

    llavors jugant

    más de 5 años

    Hola Pere! Em fa molta il·lusió tindre un conte teu, perquè he aprés molt dels documentals on eixes, el teu missatge i el teu amor a l'hora de compartir. Gràcies des de Alzira. València.

  • Pere & Ona Juan

    Pere & Ona Juan
    Autor/a

    más de 5 años

    Tomamos nota del nombre y mil gracias Marina :-)

  • Pere & Ona Juan

    Pere & Ona Juan
    Autor/a

    más de 5 años

    Gràcies Tánia! 😊

  • Marina salas

    Marina salas

    más de 5 años

    Bonito proyecto!! Prefiero que pongáis nombre de Karim Diablo.

  • Marina salas

    Marina salas

    más de 5 años

    Bonito proyecto!! Prefiero que pongáis nombre de Karim Diablo.

  • Tània

    Tània

    más de 5 años

    Pere, enhorabona per la creació i moltes gràcies per seguir transmetent de tantes maneres! Una abraçada!!

  • Pere & Ona Juan

    Pere & Ona Juan
    Autor/a

    más de 5 años

    Gracias Emma y Rosa por vuestra amables palabras 😊

#07 / NOVEDADES

Estamos a punto de entregar a la imprenta los archivos para que realicen las pruebas de color. Luego viene el momento, tenso y muy emocionante, de corregir las galeradas. Es emocionante porque ya el proyecto trabajado durante muchos meses va adquiriendo forma, pero es tenso porque hay que poner todos los sentidos en la observación de que todo esté en su lugar.

En los próximos días, vosotros, mecenas, que han sido imprescindibles, recibirán el formato electrónico del libro. Pudimos añadir algunas páginas más a lo que teníamos previsto originalmente. Las hemos aprovechado para que tanto Pere como Ona profundicen más algunos conceptos de sus reflexiones sobre el libro.

#06 / "DOS GOTAS" EN LAS JORNADAS DE MATERIALES PEDAGÓGICOS

Ona Juan presentó, ante un público formado por docentes y educadores, el proyecto del libro "Dos gotas". Comentó las posibilidades que tienen los cuentos para hacer actividades de expresión corporal. Todo esto fue el pasado sábado dentro de la Jornada de Materiales Pedagógicos organizada por la Associació CAIEV, Centre d’Assessorament i Investigació d’Educació Viva, en el Colegio Lluís Millet de Santa Coloma de Gramanet.

#05 / ALGUNAS CARACTERÍSTICAS DEL LIBRO

Les queremos comentar algunas cuestiones técnicas que tienen que ver con el formato del libro:

-Hemos elegido un papel de alta calidad, reciclado y con textura. Para el interior el gramaje o densidad de papel será de 160 grs., mientras que para la portada y contraportada será de 300 grs.

-Como es un libro pensado para ser usado en actividades grupales y con niños, hemos optamos por el encuadernado de anillado en wire-o por sus múltiples ventajas, como la resistencia y la facilidad de manejo, que permite que las páginas giren 360º y, cuando sea necesario, el libro se aguanta en forma vertical sin la necesidad de usar un atril u otro soporte. Otra cosa que se puede hacer gracias a este encuadernado es que las ilustraciones de Ona y el texto de Pere puedan verse juntos o por separado, según lo requiera la ocasión.

-El color del anillado es azul. Además le pondremos un soporte que permitirá que se pueda colgar.

#03 / FOTOS DEL COLOQUIO CON EVA MARTÍNEZ Y DINORAH ARRILLAGA

La noche del miércoles 31 tuvimos la oportunidad de dejarnos llevar de la mano de Dinorah Arrillaga y Eva Martínez por el fascinante mundo de los cuentos de hadas y sentir, más que entender, su función y su vital importancia en la construcción de quiénes somos como colectivo y como individuos.

Queremos agradecer también a todos las personas que se animaron a venir, a pesar de la tormenta.
¡Gracias!

#02 / EL JUEGO SIMBÓLICO

En la guía que acompaña el cuento "Dos gotas", Pere Juan explica los alcances del juego simbólico:

"El juego simbólico espontáneo se trata de una propuesta partir de las cual, los niños y niñas pueden explorar en sus mundos internos y construyen contextos simbólicos de forma individual o grupal. Es un juego simbólico de ficción en el que los personajes pueden expresar emociones profundas, como el miedo, la rabia o el dolor, de una manera muy intensa y sin censura y que debe ser acompañado por el adulto. Es diferente al juego autónomo, en el que niños y niñas juegan reproduciendo roles de la vida cotidiana. Podríamos decir que en el primero el proceso se orienta más desde dentro hacia fuera y los niños expresan emociones que no pueden expresar de otro modo y que surgen de la profundidad del inconsciente. Por el contrario,… seguir llegint

#01 / EL SENTIDO DE LOS CUENTOS DE HADAS

Dinorah Arrillaga y Eva Martínez charlarán con Pere Juan sobre si los cuentos pueden ayudar a conectar con nuestro inconsciente, sobre qué valor tiene la violencia en ellos y otros muchos temas. En definitiva, sobre su papel en el mundo moderno.

Será el miércoles 31 de octubre a las 19 hrs. en La Caseta (Mateu, 16. Barcelona). La asistencia es libre y gratuita. Se ruega confirmar asistencia a [email protected]

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies