❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

L'objectiu, un llibre per a policies pensat #paralosvalientes

"L'objectiu" vol ser una eina d'aprenentatge per a aspirants a policies locals. Els beneficis van a lluitar contra el càncer infantil

Orfeó Badaloní

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
2
Aportacions
45€
De 8.215€
Aporta al projecte

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

Un llibre per a tothom, una eina per a aspirants a policies, un objectiu: lluitar contra el càncer infantil

Jaume Hernández, policia local i escriptor, narra al llibre "L'objectiu" com és el dia a dia del cos policial més pròxim als ciutadans. Condueix als lectors, a partir de la seva experiència personal, per totes les etapes que cal cremar i descobreix com de difícil però també d'enriquidor és l'ofici. Un cop assolit el Verkami, tots els beneficis de la venda del llibre es dedicaran al projecte #paralosavalientes de l'Hospital Sant Joan de Déu. Si se supera l'objectiu marcat de micromecenatge, el sobrant també es dedicarà a la mateixa causa.

Bocins de "L'objectiu"

Perquè conegueu una mica millor el llibre hem decidit deixar-vos petits bocins del text que, com a molles de pa, esperem que ens portin a la consecució del nostre objectiu: el finançament del llibre i la contribució solidària a l'Hospital Sant Joan de Déu

Bocí 1. Preparar les oposicions

"Quan arribava a casa, no negaré que em feia mal tot, sobretot les cames, que les notava molt carregades, això ens passa a gairebé tots els opositors quan comencem a preparar-nos per unes proves físiques. Per recuperar-me més ràpid, bevia un got ple d’aigua amb una llimona exprimida i una mica de sucre."

Bocí 2. Nit de control policial

"Hola bona nit, li vaig dir al conductor. Buenas noches, va respondre molt educadament. Seguidament, li vaig demanar, sisplau, que m'ensenyés el permís de conduir, la fitxa tècnica i el permís de circulació. El conductor em va mirar amb cara de sorpresa i em va espetar: Permiso de conducir? Para qué?".

Bocí 3. Els tatuatges i l'ofici policial

"No sé si sabeu com funciona, o almenys com funcionava abans, però el tractament era senzill. Amb l’ajuda d’una eina similar a un bolígraf, per on passa el làser feien unes cremades a la pell d’uns mil·límetres de fondària a la zona on hi havia el tatuatge. Això feia que la tinta es trenqués en partícules molt petites, que al mateix temps de provocar la ferida feia que la mateixa sang expulsés la tinta de la pell. La crosta que sortia a la zona afectada no era res més que sang amb la tinta expulsada.

On hi havia més tinta, no n’hi havia prou amb una sola sessió. S’havia d’esperar que la crosta marxés i la ferida es curés, tornant la pell a la normalitat per fer una nova sessió. Així successivament fins a la eliminació total de la tinta.

Entre sessió i sessió podien passar 3 o 4 mesos. Aquest era el motiu de posar-s’hi de seguida. Per arribar a temps a les oposicions d’agent de policia, i assegurar el poder passar la revisió mèdica amb garanties.

Desprès de cada sessió, no podia ni conduir. El braç em quedava ben adolorit uns dies. Dormint, el colze no podia tocar el llit, ni tocar res de res. Qualsevol petit cop que es fes, em feia veure les estrelles. Per tant, sempre mirava de quadrar les sessions amb setmanes de festa, per no afectar a la feina."

Bocí 4. Salvar vides

"També voldria destacar un servei que va fer el “veterà” de la plantilla per aquelles dates. Estava regulant el trànsit quan una persona molt neguitosa s'hi va adreçar. Un menor s’acabava de empassar una bola de vidre de pocs centímetres, i el fet era que no podia respirar.

El “veterà” va deixar de fer el que estava fent i, immediatament, va anar corrent on hi havia el menor. Sense pensar-s’ho, va començar a practicar-li la maniobra de Heimlich, que consisteix en realitzar una tècnica de pressió sobre l’abdomen de la persona, per ajudar-la a expulsar del cos organismes que es trobin obstruint la via respiratòria.

Després de diverses pressions sobre l’abdomen va aconseguir que el menor expulsés la bola i així poder tornar a respirar. Ràpidament, va agafar-lo en braços i va portar-lo, corrent, fins al centre mèdic d’Arbúcies, on van acabar d’atendre el menor."

La campanya solidària #pelsvalents

L'Hospital de Sant Joan de Déu està portant a terme una campanya per recollir 30 milions d'euros per crear l’SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, el centre oncològic infantil més gran d’Europa. Cada cop estan més a prop de l'objectiu. A la campanya, que en l'àmbit internacional porta el hastag #paralosvalientes, s'hi han anat sumant nombroses entitats i institucions, entre elles cossos de la policia local de tot el país.

Jaume Hernández ha apostat per la fòrmula del llibre perquè creu que pot ajudar les persones que volen fer-se policies (una feina de servei a les persones) i alhora recollir diners per Sant Joan de Déu. Des de Nautilus ens hem entossudit en assolir i superar l'objectiu d'aquest Verkami perquè les dues coses s'ho valen. Som-hi doncs!!

Sobre les recompenses

  • La principal de les recompenses és el llibre de Jaume Hernández, del qual n'heu pogut tastar uns bocins en esl paràgrafas anteriors. Estem acabant de treballar en la portada però va per aquí:

La portada en fase de preparació
La portada en fase de preparació

  • El que guardem en un cert secret encara és el disseny de les samarretes, que barrejaran elements del llibre amb l'eslògan en català de la campanya que és el que han fet servir les policies locals: #pelsvalents. Paciència en pocs dies us en penjarem una mostra

  • I amb el mateix secretisme estem treballant la làmina que rebran les persones que facin algunes les aportacions que estan a la franja quantitativa alta. A poc a poc, durant la campanya, anireu coneixent qui són esl artistes que han volgut participar i els dissenys també, lògicament, de les làmines

Qui som

Jaume Hernández és un policia local de les comarques gironines d'un cert rang que prefereix no esmentar perquè, insisteix, "no vull tenir cap protagonisme". El van animar a escriure el llibre i quan va contactar amb la nostra editorial el primer que ens va dir és que els beneficis de les vendes anaven íntegrament a Sant Joan de Déu. Ens va semblar fantàstic.

NemoBooks és la marca comercial de la branca editorial de l'empresa de comunicació Nautilus. Enguany celebrem deu anys de la fundació de l'empresa. Que millor que fer aquest regal a les persones que lluiten per superar totes les dificultats!!

A què destinarem les vostres aportacions

L'import recaptat és dedicarà a finançar tots els costos de producció del llibre (disseny, correcció, edició, impressió -inicialment la primera edició serà de 300 exemplars-, distribució, etc...) i també tots els costos associats a les mateixes recompenses (estampació de samarretes, impressió de làmines, enviament directe a la porta dels verkamistes de la recompensa...) i a liquidar a l'Estat els impostos associats a l'activitat

Calendari previst

Nosaltres estem treballant en el llibre al mateix temps que es porta a terme la campanya de micromecenatge; de manera que quan acabi la campanya els llibres entrin a impressió i puguin arribar a les cases dels mecenes entre dues i tres setmanes un cop tancada la campanya. Si assolim l'objectiu durant els primers deu dies (és el nostres objectiu) anirem dia a dia introuduint els noms dels mecenes i/o els seus logotips, de manera que l'endemà de clos el termini s'entron les darreres dades i es pugui començar l'enviament.

El llibre es podrà comprar per internet en exclusiva a la plataforma nemobooks.cat i a les principals llibreries del país

Estigueu informats:

Podeu seguir la campanya a les xarxes socials de Nemo Books:

Per obtenir més informació sobre el projecte de #paralosvalientes us podeu connectar a la seva pàgina web #paralosavalientes

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

0 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies