❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Literal 2018

Literal, fira d'idees i llibres radicals. 11, 12 i 13 de maig de 2018, Sant Andreu / Barcelona.

0
segons
316
Mecenes
10.476€
De 10.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en English i Castellano

LITERAL és la fira d'idees i llibres radicals de Barcelona on s’ajunten editorials, llibreries, autores i autors, lectores i lectors per compartir, discutir i somniar, sobre el món en què vivim i com transformar-lo. Des de la cultura i el pensament crítics gaudirem de la millor literatura crítica compartint-la amb qui la crea. Aquesta serà la IV edició de la fira.

11, 12 i 13 de maig de 2018
a l'Ateneu L'Harmonia (Fabra i Coats, St. Andreu)

Aquest any es commemora el 50é aniversari del maig del 68, una revolta global que va anar des dels carrers de Paris a les places de Mèxic i que va trasbalsar el pensament de tota una generació i de les generacions successives.

Hem parafrasejat el lema del maig del 68 francès Sous les pavés, la plage. (Sota les llambordes, la platja.) i l’hem actualitzat per al nostre propòsit el llibre radical. Perquè sabem que sempre, sota les llambordes, hi hauran els llibres.

Entenem per llibre radical totes aquelles publicacions siguin del gènere literari que siguin què independentment del seu format transmetin idees per a la reflexió i transformació de l'ordre social existent de dalt a baix.

En aquest sentit una editorial de llibre radical és aquella que publica materials de pensament crític per a la reflexió i transformació radical de la societat.

Volem fer un esdeveniment que abarqui el llibre i la literatura des de la totalitat per això la gran quantitat d'activitats i espais de la fira, aquests són els espais que trobaràs:

 • MERCAT DEL LLIBRE On més de 80 editorials exposaran els seus llibres i on els i les lectores tindran cara a cara a les editores dels llibres, autors firmant, etc.
 • ESCENARI CENTRAL Serà en aquest espai on també podrem gaudir d'una programació continuada de música, amb actuacions en directe durant tota la fira.
 • PRESENTACIONS On hi haurà entrevistes, taules rodones i presentacions de llibres amb autores i autors de les editorials. Aquestes activitats estaran dinamitzades per 5 periodistes.
 • CONFERÈNCIES Hi hauran 6 conferències destacades a càrrec de les autores més rellevants de la fira sobre els debats més candents i actuals a la nostra societat.
 • TAVERNA La Xarxa de Restauració i Cultura Cooperativa farà servei de cafeteria, cervesa artesana i menjar per a tot el públic i les participants a preus populars. Els productes que s'oferiran seran ecològics, de Km0 i cooperatius.
 • LITERAL KANALLA Després de la prova pilot de l'edició 2017, tornem a fer Literal per les més kanalles de la tribu. Un espai per gaudir d'activitats, cures, lactància, etc. per infants de 0 a 99 anys.
 • ESPAI DE LECTURA amb tranquil·litat i comoditat per conviure amb els llibres. Serà un espai de relax i cures per gaudir dels llibres i de moments de tranquil·litat dins la fira.

Cultura i economia social són els elements que s'uneixen per tirar endavant la fira, Literal és un projecte professional que es gestiona amb un pressupost total al voltant de 70.000 € i que genera 13 llocs de feina en diversos graus i de forma indirecta aporta econòmicament a decenes de persones i projectes.

Les vies de finançament de Literal són 5:

 • Les inscripcions de les editorials i llibreries.
 • Els patrocinadors cooperatius.
 • Les subvencions públiques.
 • El micromecenatge.
 • Entrades de l’espectacle de divendres.

Amb aquestes 4 vies de finançament ens assegurem la viabilitat de la fira i la implicació de totes les parts participants amb la fira, les editorials i llibreries, l'economia social i cooperativa, la institució i el públic.

Per comprar més entrades per a l'espectacle del divendres 11 de maig a les 22h, fora de Verkami, ho podeu fer en aquest enllaç -> ENTRADES

RESERVA D'ENTRADES:
L'entrada a totes les activitats de la fira és lliure. Però obrim l'opció de reservar el seient i la traducció simultània per assegurar-te l'accés. Aquesta opció l'obrim perquè l'edició passada molta gent ens la va demanar sobretot gent que venia de fora de Barcelona.

Les recompenses s'entregaran el dies 12 i 13 de maig al punt d'informació a l'Ateneu L'Harmonia dins del marc de la fira. I les recompenses que s'hagin d'enviar s'enviaran durant el mes de maig i juny.

PROGRAMACIÓ

Totes les presentacions de la Fira Literal 2018. Literal compta amb l’Espai Zero de la Fabra i Coats com a zona on les editorials participants a la fira presenten els seus llibres. Dirigit i coordinat per periodistes col·laboradores, en aquest espai s’emanitzaran diferents debats, entrevistes i tertúlies on els autors i les autores es trobaran i conversaran amb diverses periodistes i, també, el públic assistent.
👉 Enllaç

Les conferències de la Fira Literal 2018. Els temes més candents i els grans debats.
Amb Camila Cienfuegos, Elaine Brown, Miguel Brieva, Isa Benítez, Nines Maestro, M. Sánchez Cid, Dolors Marin, Jaime pastor i Yolanda Colom.
👉 Enllaç

Les famílies (en especial, la canalla) també tenen un espai a la fira Literal. Les biblioteques de Sant Andreu han organitzat un espai de trobada per a famílies on hi trobareu una selecció de contes que podreu gaudir en tribu còmodament entre coixins. A més a més, l’espai oferirà una programació d’activitats adreçada al públic infantil, com contacontes, gràcies a la col·laboració de diverses editorials i col·lectius presents a la fira. No falteu al joc familiar que ens proposa Leo Bassi!
👉 Enllaç

La Fira Literal vol ser diferent, no estarà acompanyada del xivarri de fons que omple els pavellons firals, sinó d’una banda sonora on ens acompanyaran músics emergents i consolidats dels segells discogràfics més frescos de l’ambient cultural i contracultural de la ciutat. Perquè si no podem ballar no és la nostra revolució!
👉 Enllaç

També podrem gaudir de la presentació de “El Último Bufón” de l’irreverent Leo Bassi.
👉 Enllaç

Recull de tota la programació de la Fira Literal 2018. Llibres, música, conferències, teatre, xerrades, presentacions, espai infantil… Moltíssimes activitats per a tots els gustos. No us les podreu acabar 😉
👉 Enllaç

Tota la informació al Web / Twitter / Facebook / Instagram

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

7 comentaris

Si ja ets mecenes, iniciar sessió per comentar.

 • Joan Prat

  Joan Prat

  casi 2 años

  María José i Joan

 • MARTA CERVELLÓ

  MARTA CERVELLÓ

  casi 2 años

  Vinga!

 • Nai Naiarara

  Nai Naiarara

  casi 2 años

  Vinga Literal! :)

 • Nai Naiarara

  Nai Naiarara

  casi 2 años

  Vinga Literal! :)

 • gloria justel justel

  gloria justel justel

  casi 2 años

  una empenta per sumar esforços, la Fira Literal s'ho val

 • Noemí Tudela

  Noemí Tudela

  casi 2 años

  Visca la cultura que va a l'arrel!!! ;)

 • Glòria Massana

  Glòria Massana

  casi 2 años

  Endavant!

#02 / Programació de la Fira Literal 2018

PROGRAMACIÓ

Totes les presentacions de la Fira Literal 2018. Literal compta amb l’Espai Zero de la Fabra i Coats com a zona on les editorials participants a la fira presenten els seus llibres. Dirigit i coordinat per periodistes col·laboradores, en aquest espai s’emanitzaran diferents debats, entrevistes i tertúlies on els autors i les autores es trobaran i conversaran amb diverses periodistes i, també, el públic assistent.
👉 Enllaç

Les conferències de la Fira Literal 2018. Els temes més candents i els grans debats.
Amb Camila Cienfuegos, Elaine Brown, Miguel Brieva, Isa Benítez, Nines Maestro, M. Sánchez Cid, Dolors Marin, Jaime pastor i Yolanda Colom.
👉 Enllaç

Les famílies (en especial, la canalla) també tenen un espai a la fira Literal. Les biblioteques de Sant Andreu han organitzat un espai de trobada per a famílies on hi trobareu una… seguir llegint

#01 / Fira Literal 2018. Fem-la entre tots i totes!

Hola companys i companyes,

Som perquè hi ets. I és gràcies a centenars de veus com la teva que això és possible. És probable que amb els temps convulsos que vivim no hem tingut temps a parar i respirar, i la voràgine de lluites i resistències no ens faci veure el cel. Escrivim aquest text per aturar-nos, mirar-nos i pensar-nos. Volem reflexionar, de forma descansada, com seguir caminant. Des de l'equip organitzador de la fira Literal, som conscients que, col·lectivament, ens hem de dotar de moments d'aturada i de reflexió. Per això vam dissenyar aquesta fira que aglutina tres dies de cultura, de llibres, de cures, de pensament crític...

Aquest any commemorem el 50è aniversari del maig del 68, una revolta que va anar des dels carrers de París a les places de Mèxic i que va trasbalsar el pensament de tota una generació i de les generacions… seguir llegint

5€
En queden 119 (de 150)
Reserva de seient per CAMILA CIENFUEGOS

1 Reserva de seient.

5€
En queden 110 (de 150)
Reserva de seient per ELAINE BROWN

1 reserva de seient.
+ Traducció simultània.

10€
En queden 47 (de 100)
2 Reserves de seient per ELAINE BROWN

2 reserves de seient.
+ 2 Traduccions simultànies.

10€
En queden 76 (de 100)
2 Reserves de seient per CAMILA CIENFUEGOS

2 reserves de seient.

15€
21 mecenes
Bossa + pòster

 • Bossa de tela amb la frase "Sota les llambordes, els llibres"
 • Pòster 70x100cm 115gr. paper afiche.

Recollida a la fira

19€
3 mecenes
Bossa + pòster (amb enviament)

 • Bossa de tela amb la frase "Sota les llambordes, els llibres".
 • Pòster 70x100cm 115gr. paper afiche.

Despeses d'enviament incloses

20€
28 mecenes
Llibreta A6 + bossa + pòster

 • Llibreta A6 amb la frase "Sota les llambordes, els llibres".
 • Bossa de tela
 • Pòster.

Recollida a la fira

24€
7 mecenes
Llibreta A6 + bossa + pòster (amb enviament)

 • Llibreta A6 amb la frase "Sota les llambordes, els llibres".
 • Bossa de tela
 • Pòster.

Despeses d'enviament incloses

25€
21 mecenes
Llibreta gran + bossa + pòster

 • Llibreta A5 amb la frase "Sota les llambordes, els llibres".
 • Bossa de tela
 • Pòster.

Recollida a la fira

25€
33 mecenes
Entrada doble LEO BASSI

2 entrades per l'espectacle El último bufón de LEO BASSI
Divendres 11 de maig / 22h / Fabra i Coats

 • Pòster

Recollida a la fira

29€
7 mecenes
Llibreta gran + bossa + pòster (amb enviament)

 • Llibreta A5 amb la frase "Sota les llambordes, els llibres".
 • Bossa de tela
 • Pòster.

Despeses d'enviament incloses

30€
11 mecenes
Samarreta + bossa + pòster

 • Samarreta amb la frase "Sota les llambordes, els llibres".
 • Bossa de tela
 • Pòster.

Recollida a la fira

34€
2 mecenes
Samarreta + bossa + pòster (amb enviament)

 • Samarreta amb la frase "Sota les llambordes, els llibres".
 • Bossa de tela
 • Pòster.

Despeses d'enviament incloses

50€
10 mecenes
Pack Literal

 • Llibreta A6.
 • Samarreta.
 • Bossa de tela
 • Pòster.

Recollida a la fira

55€
2 mecenes
Pack Literal (amb enviament)

 • Llibreta A6.
 • Samarreta.
 • Bossa de tela
 • Pòster.

Despeses d'enviament incloses

60€
8 mecenes
Pack gran

 • Llibreta A5.
 • Llibreta A6.
 • Samarreta.
 • Bossa de tela
 • Pòster.

Despeses d'enviament incloses

80€
5 mecenes
Superpack

 • Llibreta A5.
 • Llibreta A6.
 • Samarreta.
 • Bossa de tela
 • Pòster.
 • 2 entrades per l'espectacle El último bufón de LEO BASSI. Divendres 11 de maig / 22h / Fabra i Coats

Despeses d'enviament incloses

160€
2 mecenes
Doble Pack

 • 2 Llibretes A5.
 • 2 Llibretes A6.
 • 2 Samarretes.
 • 2 Bosses de tela
 • 2 Pòsters.
 • 2 entrades per l'espectacle El último bufón de LEO BASSI. Divendres 11 de maig / 22h / Fabra i Coats

Despeses d'enviament incloses

250€
1 mecenes
Pack de suport

 • Llibreta A5.
 • Llibreta A6.
 • Samarreta.
 • Bossa de tela
 • Pòster.
 • 2 entrades per l'espectacle El último bufón de LEO BASSI. Divendres 11 de maig / 22h / Fabra i Coats

Despeses d'enviament incloses

500€
0 mecenes
Entitat col·laboradora

Entitat col·laboradora de cara a l'edició 2019.

1.000€
4 mecenes
Sponsor

Sponsor de la Fira LITERAL 2019.

80€
3 mecenes (esgotada)
Exemplar de la làmina "All power to the people"

Exemplar de la làmina "All power to the people" de Roc Blackblock (serie limitada de 20), numerada i signada. Esprai sobre paper japonès 50x70cm.


Despeses d'enviament incloses

Les cookies ens ajuden a oferir-te la millor experiència. Configuració