❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Rutrú 2018 » 100 litres de rom

Ajudeu-me a comprar 100 litres de rom per a fer un licor d'aromes suaus, gustos canviants i que eleva l'esperit.

son

Un projecte de

son

Categoria

0
segons
12
Aportacions
500€
De 1.000€
Aporta al projecte

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

Des de fa 5 anys que faig un licor d'elaboració anual, el rutrú, amb base de rom. Vaig començar amb un litre de rom i enguany ja n'he fet 20 litres. Com que el licor és molt bo, vull fer un salt, m'he proposat fer-ne 100 litres. Crec que seria genial que sigui un acte de co-creació i elaborar-lo mitjançant crowdfunding.

Jo tinc el lloc, acabo de comprar l'equip necessari per a tants litres i, progressivament m'encarregaré de trobar la resta d'ingredients que facin falta (a mesura que la recepta ho exigeixi)

Tanmateix, el més car és el rom i és justament per poder comprar 100 litres de rom que us demano un cop de mà.

La idea inicial és comprar 100 litres de rom. Si per un atzar de la vida aconseguís més diners, l'excedent aniria sempre destinat a la compra de més rom per a fer més rutrú. Quan rom som capaços de comprar?

Rutrú!

I què és el rutrú? D'on vé aquesta paraula

Doncs és molt senzill. M'ho vaig inventar.

Però sóna bé, oi?

La recepta va venir a mi, remenant llibres per la biblioteca. Vaig obrir un llibre i la primera recepta que vaig llegir va ser aquesta. Em va cridar l'atenció. El nom original és alemany, de pronúncia estranya i transcripció complicada, així que el dia que ma mare em va preguntar:

- Nen, què és això?

Jo li vaig dir: Rutrú!

Em va sortir del cor i així s'ha quedat.

La recepta del rutrú l'he anat arrodonint i millorant amb els anys. Es tracta d'una base de rom i fruites.

Pel Rutrú primavera hi poso des de maduixes fins a prèssecs, sempre acabats de collir, de proximitat (això a Ponent és fàcil), ho endolceixo una mica per a que sigui de bon baixar i hi poso molt temps, molt. Passat aquest temps vé la millor part! Ho comparteixo, mmmm.

Compartir-ho i veure si plau o si es pot millorar és la millor recompensa de totes.

Sobre les recompenses

Les recompenses es donaran l'any vinent. Aprendre a fer licors vol dir aprendre a funcionar en un altre ritme, més lent, el ritme de les estacions i de l'any.

Calculo obrir el rutrú d'enguany entre el dia 13 i el 19 d'abril de 2019. Serà a partir de llavors que entregaré les recompenses.

Per tal de facilitar l'entrega proposaré diverses possibilitats, des de venir a recollir-lo durant el dia d'obertura del Rutrú fins a passar-lo a recollir en diferents punts.

Els llocs de recollida aniran en funció de la procedència de la majoria de mecenes.

Si no, us enviaré a casa la vostra recompensa, ningú es quedarà sense!

El cap pensant

Dedico part del meu temps i enteniment a pensar gustos, sabors i aromes. I ho gaudeixo. Fa cinc anys engegant a prendre vent mitja vida vaig trobar-me amb la recepta del rutú. L'esperit se'm va eixamplar, gairebé podia sentir-ne l'olor llegint la recepta. Vaig començar amb una gerra de fang i una ampolla de rom i cada dissabte, a mercat, a mirar, olorar, tocar, seleccionar les millors fruites per a posar-les al rutrú. Així nasqué.

Després el cap vola i vola i penses podria fer això, allò... I així és com he acabat fent més de 6 varietats de licors diferents, la majoria experimentant i provant i, sobretot, mirant a la cara de la gent que ho prova. El rutrú és el principi, el projecte que més ha evolucionat i el que he decidit fer créixer. Fer-lo créixer per a compartir-lo. Compartir-lo per a gaudir-lo.

També faig ratafia amb els meus amics i provo, jugo i em deixo endur per tot allò que crec que pot ser bo, si és d'aquí i del temps.

Entre dinars i sopars hem creat la nostra pròpia marca: Aigües del Segre. Ens reivindiquem del i per al territori i no deixa de ser una declaració d'intencions sobre els licors que faig ja sigui sol o en comú amb els meus amics.

T'hi apuntes?

Calendari previst

Entre el dia 13 i 19 d'abril de 2019 obiré el rutrú. És a dir, s'acabarà la maceració del rom amb les fruites.

Els intrèpids i els herois que hagueu confiat en el projecte podreu venir a olorar-lo encara macerant i omplir-vos, si voleu, vosaltres mateixos les ampolles. D'aquesta manera ens coneixerem i us explicaré com ha anat l'anyada i quines expectatives hi ha.

Els pioners i els exploradors haureu d'esperar uns dies per tal que pugui preparar totes les recompenses i organitzar les quedades o enviar-vos les recompenses.

Intentaré fer quedades en diferents punts del territori per a coneixer-nos i entregar-vos les recompenses. Pels que sigueu massa lluny o no pugueu venir us faré arribar les recompenses a casa.

+ Info

Podeu veure algunes de les coses que faig a: www.aiguesdelsegre.cat.

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

2 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Alexis

    Alexis

    casi 6 años

    Visca els Herois! Brindem per ells amb Rutrú?

  • Gemma

    Gemma

    casi 6 años

    Ja sóc heroïna!!! Ara a esperar !!! 🤗🤗

#02 / Que el final sigui un principi

Avui han vençut els 40 dies per aconseguir el meu objectiu de 1000€ per als 100 litres de rom. Ens hem quedat a la meitat. Just a la meitat, tanmateix aquesa no és una cosa negativa, el verkami ens ha ensenyat moltes coses (a l'equip de difusió i promoció) sobretot moltes mancances i ja estem pensant en com corregir-les.

A banda d'això us he d'agrair el suport rebut. De fet malgrat no aconseguir el finançament sí que he aconseguit els 100 litres de rom que ja esperen el seu torn per a entrar al dipòsit del Rutrú2018.

De fet en aquestos 40 dies han passat altres coses, com la sortida de l'ÜC i les preparacions d'altres licors que estan macerant o en temps de reserva prudencial.

Amb tot això em plau anunciar-vos la inminent posada en marxa de la «Comunitat General de les Aigües del Segre»

I ara us preguntareu:

  • Què coi és això?

seguir llegint

#01 / Ja he començat el Rutrú 2018!!

Fa una setmana que vaig engegar el Micromecenatge.

En aquesta setmana hem avançat bastant malgrat que encara falta per assolir l'objectiu.

Tanmateix no tot és el micromecenatge, a la vida! L'any avança i enguany porto més retard del volgut en l'elaboració del Rutrú. És per això que aquest cap de setmana he començat a fer el Rutrú 2018! Quina emoció! Dissabte a primera hora vaig anar a mercat a Lleida (fet que sempre em complau) i vaig comprar les maduixes. 20 kg de maduixes fresques, dolces i boníssimes que han deixat un perfum al cotxe que convidava a no sortir-ne...

Un cop tenia la matèria prima comprada, he fet una última esbandida al dipòsit d'acer inoxidable i l'he baixat al celler, on ja fa setmanes que he enllestit la resta de la infraestructura, ara comença a semblar cosa sèria...

Després el dia m'ha portat cap a moltes… seguir llegint

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies