❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

11a Festa de la Poesia a Sitges

La Festa de Sitges és un homenatge col·lectiu, i alhora intimista, als poetes i a la poesia, que aposta per la calidesa, les sorpreses, i el caràcter lúdic de cada gest.

Categoria

Creat a

0
segons
27
Aportacions
920€
De 800€
Aporta al projecte

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

Els propers dies 7, 8 i 9 de juliol de 2017, la Festa de la Poesia a Sitges encetarà la seva segona dècada de vida i arribarà a l'11a edició.

Els set poetes de reconeguda perseverança que enguany festejarem i que s'allotjaran a la vila durant el cap de setmana de la Festa són: Laura López Granell, Marc Romera, Maria Antònia Massanet, Josep Checa, Begonya Pozo, Tomàs Arias i Concha García (en llengua castellana).

Organitzada per l' Ajuntament de Sitges, la "Festa de la Poesia a Sitges" és ideada i dirigida pels poetes Cèlia Sànchez-Mústich i Joan Duran i Ferrer, i compta, entre d'altres, amb la col·laboració del Consorci del Patrimoni de Sitges, de la Societat Recreativa El Retiro i de la Institució de les Lletres Catalanes.

A més, la Festa rep el suport de diverses empreses sitgetanes de l'àmbit de l'hoteleria i la restauració i teixeix, any rere any, complicitats amb entitats i amb persones a títol individual, totes elles amigues indispensables de la Festa.

La "Festa de la Poesia a Sitges" segueix un model singular i irrepetible: tant hi caben els actes públics creats especialment per homenatjar els poetes convidats, com també un seguit d'obsequis als poetes en forma de "plaers privats", aparadors dedicats, infants que volen conèixer els poetes...

Des de la seva primera edició, tots els espectacles i activitats que se succeeixen durant els dos dies de Festa es singularitzen pel seu toc proper i artesanal, com és el cas del Concert personalitzat o l'espectacle «Captura d'ànimes» —les ànimes capturades són, naturalment, les dels set poetes!—, i també per l'alegria i l’humor que volen encomanar.

En l'edició de 2017, El Palau de Maricel, el Racó de la Calma i els Jardins de la

Societat Recreativa el Retiro, seran, entre d'altres i sumats als carrers de la Vila, l'escenari dels diversos actes de la Festa.

Us necessitem!

Mitjançant aquesta campanya de micromecenatge, tenim l'oportunitat de fer-vos sentir part de la Festa. Gràcies al vostre suport la Festa és més esplèndida i podem oferir al públic i als poetes més detalls personalitzats.

Les recompenses s'entregaran durant els dies de la Festa en els actes.

Programa

Divendres dia 7 a la tarda

  • 18h Rebuda dels poetes a la plaça d'Eduard Maristany (davant de l’estació), amb l’esplai de dansa del Casino Prado i la banda de música Suburband, sense oblidar autoritats, pubilles i hereus. En acabar, cercavila amb els amics balconaires que enguany són les veïnes Joana i Rosa Maria Alexandre, els poetes “de casa” Vinyet Panyella, Teresa Costa-Gramunt, August Bover i Teresa Shaw, la directora de cinema Isona Passola i l’actriu Marta Bayarri.

  • 19h En arribar a la plaça de l’Ajuntament, la cercavila es clourà amb el lliurament de la plaquette de la Festa*, la veu de la poeta i cantant **Odile Arqué* i, en estreta complicitat, el violoncel d’una altra poeta i amiga de la Festa, Glòria Coll.

  • 21h Sopar per a poetes, acompanyants i artistes al Claustre del Palau de Maricel.

  • 22.30h Al Racó de la Calma, la irrepetible emoció del recital d’amistat poètica entre generacions, amb l’actuació entrecreuada del grup XY format per Laura Cruells i Marçal Ayats (veu i violoncel) i dels joves poetes Adrià Targa, Iris Hinojosa i Gonzalo Hermo (vingut des de Galícia).

Dissabte dia 8 al matí

  • 11h Plaers triats. Els poetes gaudiran, segons la seva tria, d’un passeig en veler per la costa sitgetana, gràcies a la consolidada gentilesa del Club Nàutic de Sitges, o d’un massatge reconstituent al Palau del Rei Moro, entre cabeçuts, i a càrrec, per primer cop, de la fisioterapeuta i estimada artista sitgetana Anna Mataró.

  • 13.30h Foto de família a les terrasses de l'edifici Miramar i batucada camí del Retiro.

  • 14h Tradicional dinar dels poetes al Retiro amb sobretaula artística, on no hi faltaran les notes de cabaret, les gralles, les sorpreses...

Dissabte dia 8 a la tarda

  • 19h Al Saló d’Or del Palau de Maricel, s’afiança la captura d'ànimes. Ens arriba amb una nova proposta l’espectacle basat en la vida o personalitat dels set poetes. A càrrec de la companyia sitgetana de titelles i ombres xineses La Tija. Una estona abans, ens predisposaran a la màgia els infants de l’escola Esteve Barrachina i (aquest any hem guanyat una escola!) els de l’Escola Pia, que oferiran uns regals molt personals a cada un dels poetes.

  • 21h Sopar per a poetes, acompanyants i artistes al Palau del Rei Moro

  • 22.30h Recital de cloenda als Jardins del Retiro. Els nostres set poetes convidats llegiran els seus poemes. Entre veu i veu, s’anirà desgranant el ja clàssic “concert personalitzat”, que enguany serà pensat i ofert per una de les nostres més estimades artistes catalanes, Àngels Gonyalons, vinguda expressament des de Menorca amb la pianista Elsa Perches, amb qui compartirà aquesta aventura. També hi haurà les microintervencions d’Eli Gras, artista multidisciplinar i luthier experimental que oferirà a cada poeta un so “a mida”.

Diumenge dia 9 al matí

  • 11h Ruta dels aparadors Recorregut per les botigues de Sitges que exposaran una obra plàstica basada en un poema de cada un dels poetes. De la mà dels artistes del taller de Núria Corretgé. I amb la companyia del músic Ignacio Lois, responsable que, per primera vegada, la ruta tingui so de guitarra elèctrica.

  • 12.30h Poetes a casa. Cada any el comiat dels poetes té lloc en una casa sitgetana (sempre diferent). Els amfitrions conviden els poetes a fer un mos o refrescar la gola, i també al grup de persones que s’hagin sumat a la ruta dels aparadors. Aquesta vegada la casa és... sorpresa! Només podem avançar que els seus habitants són seguidors de la Festa des dels seus inicis, i que el seu pati mereix ser l’escenari de l’adeu als poetes.

Pels volts de la una... la Festa s’acaba. O més ben dit, comença a existir dins nostre, en l’enyorament dels poetes, en l’alegria d’haver-hi conviscut.

Crèdits

La "Festa de la Poesia a Sitges" és ideada i dirigida pels poetes Joan Duran i Ferrer** i Cèlia Sànchez-Mústich.

S'organitza des de l’Ajuntament de Sitges, el Consorci del Patrimoni de Sitges, la Institució de les Lletres Catalanes i la Societat Recreativa El Retiro.

A més, la Festa rep la col·laboració de diverses empreses sitgetanes de l'àmbit de la hoteleria i la restauració i teixeix, any rere any, complicitats amb entitats sitgetanes i amb persones a títol individual.

El disseny del cartell i del programa és obra de Pasgràfic (Viki Gallardo, Edu Sentís i Xavi Huete).

Del muntatge tècnic se n’encarrega Soma Produccions

+ Informació

Podeu seguir la Festa per les xarxes socials Facebook o Twitter, o amb l'etiqueta #poesiasitges

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

0 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies