❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Quan perdem la por, un conte per la defensa d'un habitatge digne

El primer conte de Lúa Todó, una jove de 15 anys de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Barcelona, i il·lustrat per l'artista Joan Turu. Lúa ens explica com una nena de 7 anys viu un desnonament i com ella i la seva família perden la por a lluitar per un habitatge digne.

Quan perdem la  por

Un projecte de

Creat a

0
segons
240
Aportacions
7.140€
De 5.575€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

"Una nena petita, que té set anys, explica en primera persona la seva experiència en un desnonament perquè els seus pares estan vivint [sota l'amenaça] de la hipoteca", ens explica Lúa Todó, autora de "Quan perdem la por", una història de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (la PAH) dedicada a les més de 500.000 famílies desnonades pels bancs a l'Estat espanyol.

Pol·len Edicions i COMSOC - Comunicació Social impulsen l'edició conjunta d'aquest conte en català i castellà que, des dels ulls d'una nena de set anys ens fa viure la por d'un desnonament però també l'alegria que desperta l'organització i la resistència dels veïns i veïnes que detenen una acció legal però que és tremendament injusta.

La idea va sorgir arran de la sisena edició del Concurs de podcast - Contes del Món -que COMSOC organitza des de l'any 2009- quan escoltem aquest relat i capta especialment la nostra atenció. Ara volem donar vida al conte més enllà dels llibres-discos del Concurs de podcast que publiquem anualment.

Lúa Todó i Joan Turu, la veu i el dibuix

Lúa Todó, una jove de 15 anys i simpatitzant de la PAH - Barcelona posa veu al seu conte, titulat "Quan perdem la por". En pocs paràgrafs i amb una gran sensibilitat explica com una família viu amenaçada per l'expulsió de la casa on han viscut sempre.

Finalista del Concurs de podcast, juntament amb 23 històries més, volem que Quan perdem la por arribi a les famílies, a les escoles, a les biblioteques i als ateneus dels territoris de parla catalana i de l'Estat espanyol. Perquè volem facilitar que realitats socials latents a casa, a l'aula o al nostre barri es treballin amb relats que apoderen i defensen la dignitat de les persones.

Per aconseguir que "Quan perdem la por" arribi a moltes llars, hem decidit convertir-la en un conte il·lustrat per Joan Turu, artista i dibuixant de revista que és capaç de resumir, en un paper, un món on ressonen paraules com respecte, solidaritat, empatia i pau.

Un conte que inspira

Com comencem a parlar amb els nostres familiars, amb els nostres veïns i veïnes, per explicar-los la situació en què ens trobem? Com ens podem organitzar quan ens passa una cosa semblant? Com podem ajudar a un veí del barri o una companya de l'escola que està passant per dificultats econòmiques, que no té feina o que no pot pagar la hipoteca?

La història de la Lúa explica tot això a través dels ulls d'una nena de set anys. És una crida a perdre la por, a organitzar-se i a recuperar l'esperança que si, es pot guanyar la batalla a una situació injusta. És per això que es converteix en un material de lectura imprescindible per a totes les edats.

Al final del llibre, inclourem una guia didàctica per facilitar que la història es pugui treballar tant a l'aula com a casa, i així contribuirem a perdre la por, a conèixer el dret que tenim a un habitatge digne i a com podem fer-lo efectiu a través de l'organització.

En una escola d'Encamp (Andorra) ja l'estan treballant!

A què destinarem les vostres aportacions

El cost del projecte editorial arriba a gairebé els 11.000 euros. Amb els 5.575€ de la campanya a Verkami cobrirem els costos d'impressió, de les il·lustracions i del tant per cent que cobra la plataforma de micromecenatge. La resta de costos, les recompenses i els enviaments, la correcció lingüística, la traducció i l'enregistrament del conte, la coordinació editorial i la maquetació del llibre, esperem cobrir-los amb les pre-compres que estem proposant als Ajuntaments afins a defensar un habitatge i una vida digne.

Convidem als ajuntaments a facilitar un exemplar del llibre Quan perdem la por per a cadascun dels centres educatius, centres oberts i biblioteques del municipi. Perquè considerem que aquesta història ha d'arribar de forma gratuïta a totes les petites i grans que accedeixin a un espai educatiu públic.

Expressa aquest desig a l'Ajuntament del teu municipi!

Sobre les recompenses

Volem que totes les persones i col·lectius que creuen en històries d'apoderament com la de "Quan perdem la por" puguin contribuir al fet que l'edició del llibre sigui possible. Així que hem confeccionat recompenses per a totes les butxaques.

El llibre estarà ecoeditat, és a dir, s'aplicaran una sèrie de mesures per minimitzar l'impacte ambiental de la publicació; a més, inclourà una motxilla ecològica per comunicar aquest impacte.

La samarreta!

"Quan perdem la por i ens ajudem, tot és possible", ens diu la Lúa. Nosaltres, COMSOC i Pol·len estem convençudes que la transformació social passa per fer arribar històries de lluita a tot arreu per poder reproduir-les, a la nostra manera i en el nostre entorn.

Forma part d'aquest repte i contribueix a fer-ho possible. També és a les teves mans.

Calendari i presentació sorpresa

Els dies 22 i 23 abril del 2016 presentarem el conte públicament a Barcelona, seran unes activitats sorpresa a les que convidarem a totes les persones que ens doneu suport. A partir de llavors us enviarem les recompenses al vostre domicili i estarem il·lusionades per fer presentacions a on ens convideu.

+ Info

Segueix-nos a Twitter i forma part de la nostra comunitat a Facebook

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

20 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Hector

    Hector

    casi 8 años

    Me gustaría saber como puedo conseguir ejemplares del libro.

    Un saludo

  • ester

    ester

    casi 8 años

    Hola! Jo encara no he rebut el paquet. Sabeu si és normal o s'ha extraviat? Gràcies!

  • Quan perdem la  por

    Quan perdem la por
    Autor/a

    casi 8 años

    Hola Mireia! Ostres! Quin greu! Doncs intentem fer el canvi. T'escric per e-mail. Gràcies per la teva col·laboració! :)

  • eia

    eia

    casi 8 años

    Bon dia, ahir vaig rebre la camiseta equivocada, una XL de noi, quan vaig demanar una XL de noia. Agrairia us posseu en contacte amb mi per fer el canvi. Gràcies

  • Jordi

    Jordi

    casi 8 años

    Bones,

    heu enviat ja els llibres als mecenes?

    Jo vaig participar amb dos llibres i encara no m'han arribat.

    Salut!

  • Rosa

    Rosa

    casi 8 años

    Hola, m'agradaria comprar la samarreta

  • Quan perdem la  por

    Quan perdem la por
    Autor/a

    casi 8 años

    Hola José Antonio! Gracias por tu complicidad. Puedes encontrar el libro en la mayoría de librerías del Estado español, menos en El Corte Inglés y FNAC. También lo puedes comprar online a través de http://pol-len.cat/llibres/cuando-perdemos-miedo-cuento-inspirado-lucha-pah/. Nos puedes escribir a [email protected] y nos sumamos si quieres a la propuesta que hagas a tu Ayuntamiento. ¡Un abrazo y gracias!

  • José Antonio Quintana Pozo

    José Antonio Quintana Pozo

    casi 8 años

    Me gustaría trasladar al Ayuntamiento la idea que proponeis.

    ¿Como podría conseguir el cuento?

    Gracias

  • Quan perdem la  por

    Quan perdem la por
    Autor/a

    8 años

    Hola Aitor! A la majoria de llibreries de l'Estat espanyol el podràs trobar, menys a El Corte Inglés i FNAC. També el pots comprar online a través de http://pol-len.cat/llibres/quan-perdem-la-por/ Està a 10€. Gràcies!

  • Aitor

    Aitor

    8 años

    Bona nit!

    Com ho podria fer per aconseguir-ne un exemplar? Es possible ara que ha acbat la campanya? Quin preu tindria?

    Merci!

#02 / Elogio a la paciencia de nuestras mecenas

Queridas y queridos mecenas,

Os informamos que, por fin, estamos empaquetando y enviando vuestras recompensas. Hemos tardado pero estamos literalmente, ¡manos a la obra! Y se agradece dedicar tiempo a empaquetar la obra de Lúa Todó y Joan Turu. Cada paquetito lleva mucho más que un libro. Lleva millones de semillas de cambio y esperanza.

No queremos ser pesadas pero... aprovechamos para recordaros que, si todavía no nos habéis confirmado vuestra dirección de correo postal o el idioma en el que queréis recibir el libro, talla de la camiseta etc... ahora es el momento :)

Sabemos que vuestra complicidad con el proyecto es enorme y elogiamos vuestra paciencia y comprensión por la demora en los envíos.

Desde Barcelona, seguimos enviando semillas.

Gracias por vuestra paciencia,

Equipo de Cuando Perdemos el Miedo

#01 / ¡Muchas gracias!

Hoy nos hemos levantado felices porque hemos conseguido el apoyo suficiente para poder publicar el cuento "Cuando perdemos el miedo" con el texto de Lúa Todó e ilustraciones de Joan Turu. Queremos agradecer a los más de 200 mecenas que habéis aportado vuestro granito de arena para hacerlo posible y también a los colectivos que habéis contribuido ¡Muchas gracias!

Por primera vez un cuento explica como una niña de 7 años y su família viven la amenaza de un desahucio y como la resisten. Tenemos la certeza que esta historia inspirará pequeños y grandes a organizarse.

Ahora viene un nuevo objetivo: conseguir que el cuento llegue a todos los municipios del Estado español. Ayuntamientos como el de Santa Coloma de Gramenet y el de Montcada i Reixac en Cataluña ya han realizado sus pre-compras asegurando que todos… seguir llegint

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies