❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

A Metromuster ens fem cooperativa!

A Metromuster ens fem cooperativa! T'hi apuntes?

Metromuster

Un projecte de

Creat a

0
segons
221
Aportacions
6.136€
De 3.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

Esdevenir un NOSALTRES

Com s'ha demostrat amb Ciutat Morta, sense la construcció d'un nosaltres no hagués estat possible arribar fins on s'ha arribat. En col·lectiu, hem organitzat projeccions per tot arreu, n'hem fet difusió, hem fet pressió a TV3 per aconseguir que s'emetés i hem sortit al carrer per dir ben alt que no és una poma podrida, que és tot el cistell. Hem desencadenat un debat social que ha qüestionat les estructures de poder i les hem fet trontollar.

Però soles, no haguéssim arribat enlloc: aquest ha estat i és un projecte col·lectiu en la seva essència.

Ens sentim hereves d'aquells moviments obrers que col·lectivitzaren els mitjans de producció i decidiren transformar les relacions laborals. Aquells, que entengueren que el treball no és un mitjà de subsistència, sinó una forma de vida que posa en valor les persones per davant del benefici econòmic.

Com que considerem allò que fem com un procés col·lectiu, hem decidit fer un pas endavant i convertir-nos en una cooperativa sense afany de lucre. Aquesta decisió suposa moltes millores, però també uns majors costos i un augment de les responsabilitats.

El grup de persones que compon METROMUSTER ha crescut, i se'ns fa necessari un espai propi on poder treballar amb comoditat i independència. Volem tenir la possibilitat de dur a terme activitats com tallers, xerrades o projeccions i multiplicar així les relacions amb el nostre entorn, revertint en la societat tot el que ens aporta.

El fet de constituir-nos jurídicament com a cooperativa suposa, tot d'una, una sèrie de tràmits burocràtics que comporten una despesa inicial important. A més, a causa de la millora en les condicions laborals de l'equip, la càrrega fiscal que suportarà el projecte serà més alta que en la fórmula que emprem actualment.

Hem decidit, doncs, esdevenir un nosaltres, un projecte col·lectiu que permeti a qui ho vulgui, incrementar la seva implicació amb METROMUSTER. Com a sòcies, podrem auditar els comptes, decidir la programació anual del local i determinar a quins projectes socials destinem els beneficis anuals que es puguin generar.

METROMUSTER es converteix en cooperativa, t'hi apuntes?

Què és METROMUSTER?

Cultures audiovisuals emancipadores. Deconstruint codis en l’activisme.

METROMUSTER és una productora independent que porta experimentant amb el cinema, la comunicació i la política des del 2010.

Els nostres objectius són:

—Aconseguir recursos per a projectes de naturalesa no comercial.
—Contribuir al canvi social a través de l’empoderament de tot tipus de comunitats i col·lectius en lluita, formes alternatives d’entendre els espais de convivència i la recuperació de la memòria històrica.
—Recuperar l’estatus cinematogràfic que mereix el gènere documental i la no-ficció en general.
—Contribuir a la construcció d'un paradigma on la cultura no sigui objecte d'especulació.
—Contribuir activament al moviment de la Cultura Lliure inspirat per Laurence Lessig i Richard Stallman.

Pressupost aproximat

Despeses de notari + altres gestions burocràtiques per esdevenir cooperativa: 700€

Adequació del nou local (a càrrec de la Cooperativa d'Oficis de la Base) + Material necessari: 1.600€

Despeses Verkami, enviaments, etc: 700€:

TOTAL: 3000€

Tot allò que sobrepassi aquesta quantitat, contribuirà a la subsistència del projecte al llarg del primer any.

Calendari previst

Aquest mes de maig començarem a treballar al nou local. El dia 16 en farem la inauguració i hi esteu totes convidades. Els tràmits per esdevenir cooperativa els farem al llarg de la primavera, per tal de poder finalitzar-ne el procés a l'estiu d'enguany, moment en que farem la primera assemblea general de sòcies. Intentarem fer el primer taller al nou local a partir del juliol.

Us n'anirem informant!

Sobre les recompenses

DVD de Ciutat Morta

DVD de [NO-RES]

Quota anual de soci/a individual: si vols ser part de la cooperativa podràs participar a les assemblees generals (dues l'any). És allà on es faran públics els comptes de Metromuster i on es decidiran les línees estratègiques del projecte, així com en què s'invertiran els beneficis (quan n'hi hagi). Així doncs, la productora restarà subjecta a una fiscalització permanent per part de les sòcies. A més a més, ser soci/a et permetrà participar gratuïtament al llarg d'un any, a 6 dels tallers que organitzarem. Aquests tallers seran impartits per l'equip de Metromuster. Alguns dels temes que es tocaran al llarg de l'any seran*:

-Noves narratives polítiques en l'audiovisual

-Anàlisi cinematogràfica amb perspectiva de gènere

-Direcció de fotografia en el conflicte social

-Tradició feminista en el cinema

-Xarxes socials i guerrilla de la comunicació

-Racisme i Eurocentrisme en el cinema i la cultura popular

*els tallers podrien estar subjectes a modificacions

De forma opcional, com a sòcies podreu rebre un newsletter on us informarem de tota la nostra activitat.

Quota anual per a col·lectius: A part de formar part de la xarxa d'afinitat de Metromuster, aquesta recompensa us beneficiarà amb un 50% de descompte a l'hora de llogar el nostre espai per a organitzar-hi tallers (aforament de 30 places). A més a més, tindreu un 20% de descompte en qualsevol vídeo que contracteu. També posarem el vostre logotip a la pàgina d'amigues i col·laboradores de Metromuster.

+ Info

Fotos de l'equip: Sergi Richards

Web de METROMUSTER

Segueix-nos a Twitter

Segueix-nos al Facebook

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

8 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Ramon

    Ramon

    casi 9 años

    Podria rebre els dvds subtitulats en francès?

  • Mercè Duch

    MerceBarcelona

    casi 9 años

    Hola, sóc Mercè Duch, acabo de fer una aportació de 100 euros des del meu email. Tingueu en compte que l'aportació és de Tanquem els CIEs ([email protected]). Bona sort!

  • Alicia

    Alicia

    casi 9 años

    ¿Podremos colaborar en equipo de rodaje de algunos de los proyectos?

  • Xavi E.

    Xavi E.

    casi 9 años

    Hola, no entenc la diferència entre aportar 30€ o 50€... Quina diferència hi ha entre quota de soci i quota de soci anual?

  • manué

    manué

    casi 9 años

    Hola, felicitats per l'empenta del primer dia.

    Sempre m'ho he preguntat, què significa Metromuster i per què vau triar aquest nom?

  • Maria

    Maria

    casi 9 años

    Hola! Si faig una aportació de 10 o 18 euros, les recompenses les envieu fora de Catalunya? Gràcies i força amb el projecte :)

  • Metromuster

    Metromuster
    Autor/a

    casi 9 años

    No hi ha cap problema.

  • Xavi Boix

    Xavi Boix

    casi 9 años

    Hola companys/es! benvinguts al món dels projectes cooperatius. Nosaltres també estem en això i a Verkami. Sóm els de elCugatenc. Per cert, quan s'haurà de pagar de quota per ser soci de la vostra cooperativa?

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies