❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Les Costures de la Pell

Les treballadores tèxtils de Bangalore estan en peu de guerra. Saben que l'únic camí per assolir unes condicions de treball justes passa per assumir una confrontació directa amb els seus patrons. Amb aquest documental volem transmetre la seva història de dignitat, però per fer-ho et necessitem.

0
segons
213
Aportacions
6.630€
De 6.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en English i Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

(El vídeo que pots veure damunt d'aquestes línies és el primer minut del documental Les costures de la pell. Clica damunt les lletres HD per veure'l en alta definició)

Sinopsi del documental

La Bharathi i la Yamuna viuen a Bangalore, a l’Índia, i s’han passat la vida cosint per les grans multinacionals del sector tèxtil que omplen els armaris de mig món.

Com altres dones, han decidit no tenir por i lluitar per assolir un futur digne: s’han convertit en activistes de la Garment Labour Union; un sindicat tèxtil que està format només per dones que han pres consciència que l’únic camí per assolir unes condicions de treball justes passa per assumir una confrontació directa amb els seus patrons.

Que conquereixin els seus drets dependrà de la seva capacitat d’apoderar-se, aglutinar suports entre les treballadores i resistir la repressió dels poderosos. Com diu la Yamuna, “Els propietaris de les fàbriques són cinc o deu… però quantes som nosaltres? Milers i milers”.

El projecte

Les grans multinacionals del tèxtil mundial han trobat al sud-est indi un paradís on situar bona part de la seva producció. Un sector de la població empobrida, majoritàriament femenina i desprotegida per la legislació hi treballa en condicions de precarietat extrema i confinament. Tot plegat, convé que no ho oblidem, confeccionant les samarretes que podem trobar a qualsevol botiga de la nostra ciutat.

Aquesta reflexió ens va colpejar amb tanta força que ja mai més no ens sentiríem aliens a la situació d'aquestes noies: nosaltres, en tant que consumidors d'aquesta roba, juguem un paper actiu en el seu patiment. Sense pensar-ho gaire, i amb més il·lusió que recursos, vam decidir involucrar-nos en la seva lluita que, com a consumidors dels productes que cusen, també és la nostra.

"Les Costures de la Pell" és un documental que té la voluntat d’explorar aquesta problemàtica. I vol fer-ho assumint d’entrada que el nostre model de societat i consum té la seva contrapartida a l’altra banda d’un món globalitzat.

A què destinarem les vostres aportacions?

Aquest és un projecte dut a terme amb les ganes i la il·lusió de quatre joves llicenciats en comunicació audiovisual, però que no ha rebut cap ajuda econòmica.

Ni les protagonistes del documental ni nosaltres esperem cap retribució econòmica per la nostra feina, el nostre objectiu és poder acabar la peça i fer-ne tanta difusió com poguem.

Les aportacions es destinaran a:

  • Acabar el documental: donar-li un acabat professional per poder-lo projectar en sales de cinema.

  • Fer-ne una bona promoció: recordem que l'objectiu és transmetre el missatge de les protagonistes al màxim de gent possible.

  • Fer front a part de les despeses de producció, principalment les traduccions kannada - anglès.

En cas que el projecte tingués beneficis, una part d'aquests aniria destinada a les treballadores tèxtils índies que ens van ajudar durant el rodatge.

Quines recompenses us oferim?

Recompenses per a particulars

  • La recompensa que estem més contents de poder oferir-vos és el DVD del documental "Les costures de la pell". És el resultat de dos anys de feina molt intensa, i de sis mesos de convivència amb les treballadores tèxtils de Bangalore. També us convidarem a la pre-estrena!

  • Bossa de tela orgànica dissenyada per Berta Vila.

  • Fotogrames del documental en format postcard que et transportaran a l'Índia.

  • Malas compañías i Guía para vestir sin trabajo esclavo, dos llibres que tracten la problematica de l'explotació en el sector tèxtil des d'una perspectiva estructural i didàctica:

  • Malas compañías. Las empresas transnacionales contra los derechos humanos y el medio ambiente | Col·lectiu RETS

Podràs trobar més informació sobre el llibre en aquest enllaç.

  • Guía para vestir sin trabajo esclavo | Albert Sales

Podràs trobar més informació sobre el llibre en aquest enllaç.

Propostes per a organitzacions i comerços. Això sí, han de ser iniciatives o models de negoci responsables i sostenibles (abstenir-se Inditex!).

  • Publicitem el teu negoci a la nostra web com a alternativa de consum responsable.

  • Fem una menció especial als crèdits com a col·laborador amb el vostre logotip.

  • Elaborem un vídeo promocional sobre el teu negoci o la teva botiga per a que et puguis donar a conèixer.

  • Venim a fer una xerrada al teu local sobre la problemàtica del sector tèxtil.

  • Escrivim un article patrocinat sobre el teu negoci o la teva iniciativa.

Calendari previst

De cara a finals de gener de 2015, planifiquem fer dues projecccions a mode de pre-estrena, una a Barcelona i una altra a Reus.

En totes dues ocasions aprofitarem per fer entrega de totes les recompenses. Tota aquella gent que no pugui acudir el dia establert, tindrà tot el mes de febrer per recollir el seu regal, o el rebrà per correu postal.

Qui som?

No Dust Films som un col·lectiu de joves que compartim el nostre interès pel cinema i la nostra voluntat d’expressar-nos, experimentar i aprendre. Treballem en la creació de peces audiovisuals i perseguim el potencial transformador de tota producció cultural. Observem una necessitat de presa de consciència del món en què vivim, i creiem que el documental és un instrument idoni per tal de donar veu a aquells a qui sempre els és negada: els invisibles.

Rebutgem la mercantilització de la cultura. Entenem que aquesta no pot ser monopolitzada ni per l’Estat ni per interessos econòmics privats. Apostem per la lliure circulació i la socialització del coneixement, que ha de ser d’ús públic. Per això, Les Costures de la Pell tindrà una llicència creative commons.

+ Info

www.nodustfilms.org
www.facebook.com/lescosturesdelapell
www.twitter.com/nodustfilms

Si vols posar-te en contacte amb nosaltres, escriu-nos a [email protected]

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

16 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • No Dust Films

    No Dust Films
    Autor/a

    casi 9 años

    Buenos días! Qué bien que te haya interesado el proyecto, nos alegramos! El documental completo aún no está colgado en Internet, podrás encontrarlo una vez éste haya completado su circuito de festivales.

    Este próximo mes de mayo Las costuras de la piel se proyectará en ciudades de toda España. No dejes de seguirnos en la web (www.nodustfilms.org) o en Facebook para saber las últimas novedades y sumarte a la ciudad donde puedas verlo.

    Muchas gracias y hasta pronto! Un abrazo de todo el equipo

  • Almudena

    Almudena

    casi 9 años

    Hola! He estado leyendo sobre este proyecto y me parece realmente interesante el problema es que no encuentro como ver el documental, donde puedo acceder a él? Gracias de antemano

  • No Dust Films

    No Dust Films
    Autor/a

    9 años

    Muchas gracias Vicky por tus buenas palabras y por tu apoyo. ¡Un abrazo!

  • Vicky

    Vicky

    9 años

    Maravilloso vuestro documental, ENHORABUENA por un trabajo que sabe llegar al corazón desde la sensibilidad de vuestra mirada, gracias.

  • No Dust Films

    No Dust Films
    Autor/a

    9 años

    Buenos días Antonio,

    Tu aportación nos ha llegado correctamente. Gracias por interesarte por el proyecto y por querer ayudarnos a difundirlo y transmitir el testimonio y la denuncia de las protagonistas.

    Si quieres recibir el dvd de Las costuras de la piel, mándanos tu dirección postal y te lo haremos llegar sin problemas.

    Esperamos conocerte pronto! Un abrazo.

  • ANTONIO JOSÉ

    ANTONIO JOSÉ

    9 años

    Buenos días, ¿me podeis confirmar que os llegó una aportación de 25 € en mi nombre? Soy Antonio José Jiménez San Pedro.

    Muchas gracias.

    Un saludo.

    PD: ¡Enhorabuena por el proyecto! Me acabo de enterar en Radio 3 y no dudé en hacer una aportación

  • No Dust Films

    No Dust Films
    Autor/a

    9 años

    Hola Isabel!

    En primer lugar, gracias por interesarte por el documental y por querer ayudarnos a transmitir el mensaje de las protagonistas a tanta gente como sea posible.

    Encantados de que personas como tú quieran seguir colaborando con el proyecto una vez acabada la campaña de Verkami, decidimos abrir una cuenta corriente para que podáis seguir haciendo vuestras donaciones por transferencia bancaria.

    Las aportaciones que recibamos en esta cuenta recibirán las mismas recompensas que ofrecíamos mediante el Verkami. Por eso es importante que en el concepto de la transferencia pongáis vuestro email, para así poder contactaros.

    IBAN: ES56 2013 0228 1402 0109 1531

    Hasta pronto! Una abrazo.

  • Isabel

    Isabel

    9 años

    Hola, veo k se me ha pasado el tiempo de las aportaciones, asi k me gustaria k me dijerais la manera de hacerlo fuera de plazo. Un saludo.

  • No Dust Films

    No Dust Films
    Autor/a

    9 años

    Hola María! Lugar muchas gracias por la colaboración! No te preocupes, tomamos nota de la petición; cuando preparemos los créditos tu aportación la contaremos a nombre de "moda Sostenible barcelona".

    ¡Muchas gracias y hasta pronto!

  • María

    María

    más de 9 años

    Hola!

    Acabo de hacer una aportación a nombre de María y me gustaría que se cambiara a "Moda Sostenible Barcelona".

    ¿Es posible?

    Un cordial saludo!

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies