❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

STOYRIES x Grècia

Projecte social experimental que utilitza joguets com a motor de canvi per connectar persones i històries en tot el món.

Stoyries Team

Un projecte de

Creat a

0
segons
130
Aportacions
3.160€
De 2.875€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano, English, Euskara i Galego

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:
  1. Projecte STOYRIES

  2. Com convertir-te en pilot-mecenes.

  3. Com funciona Verkami.

  4. Com s’utilitzarà la vostra aportació econòmica.

  5. Calendari previst.

  6. Què passarà després.

  7. Qui és l’equip darrere del projecte.

  8. Més informació.

¡avions!
¡avions!

NOTA: Abans de convertir-te en pilot-mecenes et demanem que repasses tota la informació, ens ha quedat genial!

1. Projecte STOYRIES:

Stoyries és un projecte que crea històries utilitzant joguets – o dit d’altra forma ‘activadors lúdics’ – unint persones diferents per tot el món.

Stoyries començà com a projecte acadèmic experimental que estudiava la possibilitat de que xicotets elements connectats al joc construïren grans històries.

Necessitem tres coses fonamentals: interactuar, moure’ns i, sobretot, jugar.

A poc a poc, Stoyries s’ha convertit en una mescla entre una empresa social, una ONG i una forma de crear històries reals connectant desconeguts a partir del joc.

La idea és senzilla, construïm avions de joguet, tots diferents, amb un codi que permet localitzar-los a l’espai. El 2015 creàrem 50 avions diferents, i l’èxit va ser tan gran que s’exhauriren el primer dia. Des d’aquell moment els nostres joguets han viatjat per tot el món; de Madrid a Califòrnia, nord Àfrica, mitja Europa, el llac de Bakalar a Mèxic, Kentucky, Marroc o Austràlia.

al llac Bakalar (Mèxic)
al llac Bakalar (Mèxic)

Com funciona és molt senzill.

Cada vegada que algú demana un avió, nosaltres en creem dos: un per al comprador/ora i un altre per a algú en situació excepcional, com xiquets/es amb càncer o xiquets/es que es troben als camps de refugiats.

Des d’aquest moment ambdós pilots queden connectats i poden inventar aventures amb els seus avions utilitzant les xarxes socials utilitzant l’etiqueta #stoyries o amb el botó PLAY de la nostra web.

Parc Yosemite. Califòrnia (EEUU)
Parc Yosemite. Califòrnia (EEUU)

StoyriesxGrècia és part d’un projecte que, en aquest cas concret, busca portar joguets en forma d’avions fins als camps de refugiats amb la col•laboració de l’ONG Solidarity Now.

2. Com convertir-te en pilot-mecenes.

Els pilots són una part fonamental de STOYRIES, sense ells no podríem fer el nostre projecte, per aquesta raó hem preparat perfils diferents per a que trobes aquell que més t’agrade.

3. Com funciona Verkami.

El micromecenatge és una forma de finançar projectes a partir d’aportacions de moltes persones que, a canvi, reben compensacions o recompenses exclusives en forma de productes, serveis o experiències.

No és una inversió per obtindre beneficis econòmics; els creadors conserven el 100% de tots els drets i beneficis de les seues obres.

Cada projecte té un objectiu de finançament i 40 dies per aconseguir-lo.

En el nostre cas et recomanem:

  • Primer: Descobreix bé com funciona STOYRIES i escull la teua recompensa.

  • Segon: Fes-hi la teua contribució.

  • Tercer: Sigues pacient, tan prompte completem la campanya començarem a enllestir-ho tot. Això sí, recorda que sols cobrarem si arribem al 100%.

  • Quart: Quan completem la campanya començarem a fabricar els avions i marxarem a Grècia.

  • Quint: A la nostra tornada enviarem totes i cadascuna de les recompenses.

    4. Com s’utilitzaran els diners recaptats.

5. Calendari previst.

Quan tinguem el finançament necessari ens comprometem a fabricar les 150 parelles d’avions en un màxim d’un mes (tardem 4 hores en crear un avió i, encara que tenim 3 impressores, no sempre podem utilitzar-les)

Després d’aquest mes, viatjarem a Grècia on repartirem els avions per als xiquets junt amb els nostres companys de Solidarity Now, a més enregistrarem tot el procés, del qual anirem informant contínuament a les xarxes socials.

Quan tornem - amb un màxim de 5 setmanes després d’aconseguir-ne el finançament- enviarem tots els avions als mecenes, tot indicant les dades de la parella idèntica amb les dades recollides a Grècia.

6. Què passarà després.

Si aconseguim completar el primer pas per tal de finançar 150 parelles d’avions, garantim que el primer serà anar a Grècia i enregistrar tot el procés per poder crear el documental STOYRIESxGrècia. Si tot va bé, ampliarem la campanya inicial a 150 parelles més i d’aquesta manera podrem continuar enviant avions a llocs necessitats.

7. Qui és l’equip darrere del projecte:

Aquest projecte està recolzat per un equip fantàstic:

  • Aida Red: arquitecta i estudiant d’un doctorat centrat en com el joc pot modificar l’ús de l’espai. Creadora i cofundadora de STOYRIES. Se centra en coordinar el projecte, fer de copywriter, embolicar a tots, donar feina i dur a terme totes les aventures a les quals ens apuntem.

  • Agustín Flowalistik: llicenciat en Belles Arts i dissenyador 3d. Cofundador de STOYRIES, fabricant i creador del disseny dels avions, així com de tots els temes relacionats amb ells. Artista per a tot.

  • José Blasco: Enginyer multimèdia i ment inquieta. A STOYRIES és l’encarregat de tots els temes virtuals i la web (raó per la qual aquesta pàgina funciona genial). Enregistra, programa i pensa en tot allò que va sorgint.

  • María Talaverano: ha estudiat dret + ADE i treballa en tot allò relacionat amb màrketing online. Cofundadora de STOYRIES súper-impulsora, organitza i coordina les nostres genials xarxes socials.

  • Anna Andújar: filòloga anglesa i professora d’anglès que actualment treballa a l’educació pública. A STOYRIES treballa revisant i traduint els textos, així com tots els temes relacionats amb la comunicació internacional. És una persona sàvia en tot allò relacionat amb la configuració legal de Stoyries.

  • Virginia López: dissenyadora gràfica fabulosa. A STOYRIES s’encarrega de dissenyar-ho tot i treballa perquè tot quede tan genial.

  • Juan Gálvez: periodista i perfeccionista. A STOYRIES s’encarrega de comprovar que tot està bé i contar històries, gestiona els temes relacionats amb els mitjans de comunicació i premsa.

  • Beatriz Catalá: Pedagoga i orientadora educativa a qui li encanta ajudar a la resta. A STOYRIES coordina perquè tot siga adequat per als nostres pilots excepcionals, i en general intenta que tot el món siga feliç.

Tampoc podríem viure sense Sara Blasco (actriu i veu de doblatge), Elena García (que ens salva i ens ajuda a coordinar la logística), Andreas Kyriakou (creador de les animacions) i el Grup d’Investigació Hypermedia (ETSAM; UPM) al que pertany Aida i que anima, dóna suport i ajuda en tot allò possible.

tots són diferents
tots són diferents

8. Preguntes freqüents y més informació.

Per què existeix una opció de mecenatge mínima que no inclou avió?

És molt senzill, molta gent vol col•laborar amb el projecte però no vol entrar en el joc de saber que existeix un altre idèntic connectat al seu (ja que no volen implicar-s’hi emocionalment o per qualsevol altre motiu). Per aquesta raó hem deixat oberta la possibilitat de convertir-te en un mecenes sense avió real (però sí incloíem un mini avió! ;))

Què passarà exactament amb l’altre avió idèntic al meu una vegada arribe a Grècia?

A Grècia visitarem les instal•lacions de Solidarity Now en diferents punts del país, encara que ens centrarem en la ciutat d’Atenes. Allí repartirem els avions als xiquets, també enregistrarem les seues dades i desitjos, que inclourem junt amb les vostres recompenses perquè sapigueu qui és el vostre copilot en aquesta aventura.

Si hi ha avions extra, els deixarem a càrrec de Solidarity Now ja que contínuament arriben noves famílies a les seues instal•lacions de manera que més xiquets puguen gaudir de tots els avions que continueu finançant.

Però, puc perdre el contacte amb l’altre avió?
És clar que sí. És important entendre que aquests llocs que visitarem són llocs de pas, les famílies que hi viuen passen setmanes, mesos i després marxen a un altra destinació. És important entendre que els avions es repartiran entre els xiquets que es troben allí en aquell moment (aquest indret té punts d’accés a Internet que s’utilitzaran que podran ser utilitzats per estar en contacte). Malauradament, una vegada les famílies marxen a altra ubicació no podem garantir la connexió entre ambdós avions.

És part del joc; tal volta es perdrà per algun temps i torne a aparèixer uns mesos més tard en un altre punt del mapa, o potser mai no s’arribe a perdre. És el risc de donar joguets, però per a nosaltres no és un problema ja que en ocasions ens ha regalat moments com el del guia de viatges que ens va enviar una foto d’uns xiquets d’un poble nòmada del Nord d’Àfrica que havien trobat un dels nostres avions.

No sabem què passa després amb el joguet, però gràcies al codi imprès hem pogut reconstruir aquesta història i segurament tornarem a trobar-lo de nou en el futur.

Podré seguir tot aquest procés d’alguna manera?

Per descomptat, podreu seguir-lo a les nostres xarxes socials, i sobretot podreu saber-ho tot gràcies al documental que enregistrarem per poder mostrar-vos tota l’aventura: on van els avions, com s’usen, i tot allò que passe

Podré elegir el color de l’avió?

Sí! Si vols escollir-lo, una vegada et convertisques en mecenes envia’ns un correu i et contarem les opcions disponibles.

Si tens qualsevol altre dubte deixa’ns una pregunta ací mateix o contacta amb nosaltres:

Descobreix la nostra web
El nostre Facebook
El genial Instagram

O envia’ns un mail a [email protected]

Preguntes freqüents

  • Podria donar el meu avió a una associació diferent a Solidarity Now, com per exemple a ASPANION?

    Encara que ens encantaria seguir col•laborant amb Aspanion, mentre ho fem amb Solidarity Now, tenim limitacions estructurals i no ens podem comprometre a crear més d'una cadena d'avions simultània, és a dir, hem de funcionar per fases.

    L'edició que donarem a hospitals amb xiquets malalts de càncer en honor a la nostra amiga Laura - a qui dediquem totes les versions - va constar de 25 parelles que actualment ja s'empren a les escoles d'estiu dels hospitals de la Comunitat Valenciana.

    Ens encantaria seguir fent avions per a xiquets malalts, però abans necessitem comprovar les dades que ens enviarà Aspanion per poder valorar com funciona i plantejar-nos portar-ho a gran escala. Després de l’estiu volem traure una nova edició, potser ja a nivell nacional, exclusivament per a aquesta causa -l'anterior va ser una donació finançada pel nostre equip de STOYRIES per una promesa a la nostra amiga Laura.

    Mentre esperem la resposta que rebrem a final d'agost, hem tret la versió per a Grècia perquè allí també hi ha xiquets en situacions excepcionals.

    Així que si voleu donar el vostre avió a una causa diferent us demanem una poc de paciència, perquè vindran noves edicions i tindreu avions per a tots.

    També podeu enviar-nos un missatge i suggerir-nos altres causes amb les quals col•laborar.

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

3 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • dcremer

    dcremer

    casi 7 años

    Este proyecto lo tiene todo: entusiasmo, creatividad, talento a raudales en el equipo que le da soporte y un fin solidario. Imposible no colaborar. Ya tenemos puesto el casco y calentamos motores. Gracias !!!

  • bulentyusuf

    bulentyusuf

    casi 7 años

    This is a FANTASTIC project and I wish you every success.

  • Christian

    Christian

    casi 7 años

    Me parece una muy buena idea y hare que mis dos enanos sean participes, compartiendo juntos esta aventura de tres.

#03 / Presentación del documental y concierto

Estimados pilotos,

Volvemos con grandes noticias: ¿no tienes planes para este finde? Yo te propongo uno, ¿Qué te parece venir el sábado 3 de noviembre a las 20h a compartir con el equipo Stoyries la proyección del cortometraje que hemos realizado?

Además tendremos música en directo de la mano de @lorelei_green y una consumición gratis para los pilotos-mecenas del proyecto.

¡Coge tu avión y vente! ✈️✈️ Te esperamos 😉

stoyries #valencia #proyecto

(Dirección: Espai Colector, Calle Trinitat 10, Valencia.)

**Para más información consulta nuestras redes sociales (Instagram, Facebook, etc.) o nuestro mail.

#02 / ¡Actualización!

Queridos pilotos,

Aunque hemos estado actualizando todo el proceso de la evolución del proyecto en redes sociales (Facebook, Instagram, etc), queremos poneros al día también a través de Verkami.

Vuestros aviones llegarán a vuestras manos según lo previsto en las próximas semanas; hemos acabado la producción hace apenas unas horas. Junto a ellos os llegará también toda la información necesaria para poder subir vuestras aventuras y comunicaros con vuestro avión gemelo.

Por nuestra parte hemos tenido un par de contratiempos que hemos sabido solventar con creces, pero debido a los mismos, el viaje a Grecia junto a Solidarity now ha tenido que ser pospuesto. Iremos finalmente del 7 al 9 de diciembre.

Sentimos mucho esta demora pero hay muchos factores que afectan al proyecto a nivel internacional que no siempre podemos controlar.

Quedamos como siempre a vuestra disposición para cualquier duda que tengáis en nuestro correo [email protected], así como en nuestras redes sociales.

seguir llegint

#01 / Fotos

Queridos mecenas,

Hemos conseguido nuestro objetivo para poder financiar el proyecto y estamos super felices...

Seguramente habréis recibido un correo para que rellenéis los formularios con vuestros datos, en caso de querer adjuntar una foto para los agradecimientos no os dejará, ya que viene predefinido.

Por esta razón, os recomendamos que nos la enviéis directamente al correo: [email protected]

¡Muchas gracias a tod@s y feliz vuelo pilotos!

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies