❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Tu fas Premi. Tu fas El Tempir.

El Tempir llança el projecte amb dos objectius: 1. Recuperar el Premi de Narrativa «Antoni Bru», premi referent del sud i que el PP, en arribar a l'Ajuntament, ha desmantellat després de XXVI edicions. 2. Estendre la campanya viral «M'agrada el valencià», que tant d'èxit té a les xarxes socials.

El Tempir

Un projecte de

Categoria

Creat a

Elx
0
segons
232
Aportacions
13.185€
De 13.000€
Aporta al projecte

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

El Tempir, l'Associació Cívica per la Llengua a Elx, fidel al seu esperit de lluitar per mantenir viva la llengua dels valencians a Elx, al migjorn valencià i, per extensió, al conjunt del País Valencià, llança el projecte «Tu fas Premi. Tu fas El Tempir» amb un doble objectiu: 1. Recuperar el Premi de Narrativa «Antoni Bru» i 2. Estendre la campanya viral «M'agrada el valencià».

1. Recuperar el Premi de Narrativa «Antoni Bru» per mantenir viva la memòria històrica

El Premi de Narrativa «Antoni Bru» ha format part dels premis literaris «Ciutat d'Elx», organitzats per l'Ajuntament d'Elx des que aquests es van crear l'any 1984. Aquest premi de narrativa ha sigut des d'aleshores un referent entre els premis literaris més reconeguts al País Valencià, i una convocatòria anual a la qual han concorregut prestigiosos escriptors de tot l'àmbit lingüístic, i que han guanyat autors com Màrius Serra, Melcior Comes, Vicent Escartí, Lliris Picó, Joaquim Espinós, Núria Cadenes o Joaquim G. Caturla, per triar-ne alguns (pots consultar la llista de tots els premiats en aquesta pàgina web).

Després de 26 edicions, el govern municipal del Partit Popular, constituït després de les eleccions del 2011, decidí modificar el nom del premi (que passà a ser Café Marfil, reprenent el nom dels premis literaris dels anys 70) i adaptar-lo a un nou model provincià i descafeïnat, un canvi al qual El Tempir ja va mostrar la seua oposició. En la convocatòria de 2012 es demostrà que el canvi tenia la finalitat d'eliminar el reconeixement a la memòria d'Antoni Bru i, de retop, manipular la convocatòria per premiar el mateix que la coordinava, fet que també va denunciar El Tempir.

La voluntat d'El Tempir és recuperar el Premi de Narrativa «Antoni Bru» perquè Elx es mereix poder continuar premiant dignament els nostres escriptors, ja que el manteniment del premi potencia els nostres narradors, però també promociona el nom de la nostra ciutat en els cercles culturals.

Però recuperar el premi és recuperar també l'homenatge que Elx dedicava a Antoni Bru, i que l'actual Ajuntament ha volgut esborrar, amb una mostra més de la intenció que té el PP d'eliminar la memòria històrica d'Elx. L'advocat Antoni Bru i Gómez (València, 1917 - Elx, 1981) fou un referent en la defensa de la recuperació del valencià i de la dignificació de la nostra llengua, com també un lluitador per les llibertats a Elx. Com bé deixà escrit l'insigne fotògraf i il·lustrador Andreu Castillejos en l'«Aproximació a Antoni Bru» que publicà el 1984 en La Rella: «Que la memòria de tot i de tots, de les persones com Antoni Bru, ens acompanyen per sempre més». Joan-Carles Martí, el seu «darrer deixeble» (com ell mateix es defineix) explica molt bé en l'article Qui és Antoni Bru, que publica en la revista Núvol, la dimensió d'aquest elxà nascut a València.

El nou Premi de Narrativa «Antoni Bru» serà guardonat amb 3.000 € i amb la publicació de l'obra per l'editorial Bromera. Volem agrair a Bromera la implicació en el projecte, ja que, d'una banda, col·labora en l'aportació de recompenses i, de l'altra, assegura al premi una difusió (per mitjans de comunicació, per autors i per llibreries de tots els territoris de parla catalana) i una professionalitat en l’edició que van en la línia de superar la visió provinciana i reduïda que té del premi l'actual govern municipal del PP.

2. Estendre la campanya viral «M'agrada el valencià»

La campanya «M’agrada el valencià» té com a objectiu fonamental que les persones expressen el seu suport individual al procés de normalització lingüística mitjançant fotos en què apareixen amb eslògans sobre el foment de l’ús social del valencià en diversos àmbits o situacions.

Pots veure el vídeo de la campanya en aquest enllaç.

Quins són els objectius de la campanya?

  1. Visibilitzar i difondre el suport individual al procés de normalització lingüística.

  2. Afavorir que persones de totes les edats s’impliquen i es posicionen a favor del foment del valencià.

  3. Provocar una reflexió encara que siga mínima en tot tipus de persones sobre la necessitat del foment del valencià en tots els àmbits i situacions.

  4. Fer arribar a tantes persones i espais públics es puga, com també a mitjans de comunicació, missatges favorables al procés de normalització en tots els àmbits a través de les persones que ixen en les fotos.

Com funciona «M'agrada el valencià»?

El Tempir munta durant una jornada o mitja jornada (les hores que s’acorden) el photocall en un lloc adequat (amb bona il·luminació) perquè hi puguen participar totes les persones que ho desitgen d’un barri, poble o ciutat, institut d’ensenyament secundari, facultat, etc.

Les persones que volen participar trien un dels diversos lemes de la campanya i donen el permís corresponent per a ser fotografiats i perquè siguen difoses les imatges en les xarxes socials Facebook i Twitter.

El photocall de la campanya «M'agrada el valencià» ha visitat ja més de 30 llocs, entre els quals cal destacar diversos IES de Torrevella, Alcoi, Biar, Benidorm, Callosa del Segura, Monòver, Xixona, Mutxamel, el Pinós, Elx, Almoradí, Crevillent, el Pilar de la Foradada, l'EOI de Benidorm, la UMH i la UA. Es tracta d’una campanya vírica que té un ressò excepcional en les xarxes socials (amb més de 7.000 M’agrada en Facebook), amb un missatge en positiu i que genera molt bones expectatives allà on va.

A què destinarem les teues aportacions?

Els beneficis de la campanya (després de descomptar-ne els costos de les recompenses, els percentatges corresponents a les transaccions, els enviaments, etc.) s'invertiran en:

  1. Organització del Premi de Narrativa «Antoni Bru»: dotació del premi per al guanyador/a (3.000 €), edició del llibre guardonat, pagament del jurat, disseny i difusió de les bases, guardó i organització del lliurament.

  2. Extensió de la iniciativa «M'agrada el valencià»: presència de la campanya en la resta de comarques valencianes i organització d'un concurs de creació de lemes per a la campanya que comporte premis a les millors propostes.

Sobre les recompenses

De les 7 recompenses que hem pensat per a aquesta campanya de micomecenatge, volem destacar-ne 4, perquè pensem que seran les que més interés poden despertar en els nostres mecenes, entre els quals esperem que et trobes.

Recompensa aportant 15 € (M'agrada El Tempir!)

Agraïment d'El Tempir al nostre lloc web
+ participació en el sorteig de 5 làmines seriades d'Andreu Castillejos
+ participació en el sorteig de 25 carpetes amb 7 làmines d'Enric Solbes
(les despeses d'enviament seran a càrrec del mecenes)

Recompensa aportant 20 € (M'agrada el valencià!)

Agraïment d'El Tempir al nostre lloc web
+ 1 samarreta «M'agrada el valencià».
+ 1 xapa «M'agrada el valencià».

Recompensa aportant 30 € (Tu fas valencià!)

Agraïment d'El Tempir al nostre lloc web
+ 1 exemplar del llibre Cosins germans, de l'editorial Bromera, l'obra que, seguint les petjades de Cosins germans, el programa de Televisió de Catalunya, et convida a viatjar per Catalunya i el País Valencià en companyia dels escriptors Ferran Torrent i Empar Moliner.
+ 1 samarreta «M'agrada el valencià».
+ 1 xapa «M'agrada el valencià».

Recompensa aportant 40 € (Tu fas premi!)

Llibre guardonat amb el Premi de Narrativa «Antoni Bru», on apareix el nom del mecenes, i dedicat per l'autor/a guanyador/a del concurs literari.
+ 1 samarreta «M'agrada el valencià»
+ 1 xapa «M'agrada el valencià».

Calendari previst

Aquesta és la previsió del calendari del projecte:

  • Segona quinzena de març: publicació de les bases del Premi de Narrativa «Antoni Bru».

  • Segona quinzena d'abril: inici de l'extensió de la campanya «M'agrada el valencià» a altres comarques del País Valencià.

  • Segona quinzena d'abril: enviament de les recompenses als col·laboradors del Verkami (excepte els que rebran la recompensa de l'obra guardonada amb el Premi de Narrativa «Antoni Bru»).

  • Primera quinzena de juliol: comunicació del guanyador del Premi de Narrativa «Antoni Bru».

  • Al voltant del 9 d'octubre: presentació de l'obra guanyadora amb el Premi de Narrativa «Antoni Bru».

  • Segona quinzena d'octubre: enviament de la recompensa de l'obra guardonada amb el Premi de Narrativa «Antoni Bru».

Quines altres institucions hi col·laboren?

Edicions Bromera
La Veu del País Valencià
Enllaçats per la Llengua
Associació d'Escriptors en Llengua Catalana

+ Info

Vols conéixer El Tempir?

L'Associació Cívica per la Llengua El Tempir és una entitat fundada el 1993 per a promoure i potenciar l'ús social del valencià a Elx, al migjorn i a tot el PV.

El Tempir ha estat guardonat recentment amb el premi Carme Serrallonga a la Qualitat Lingüística (2013), organitzat per la Universitat de Barcelona, i el Premi a la Difusió de la Literatura Catalana dins la XXIV edició dels Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians (2014), convocats per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

Arran de la concessió d'aquest últim premi, el Taller d'Imatge de la Universitat d'Alacant va gravar aquest vídeo, que resumeix molt bé què és El Tempir i quines activitats desenvolupa.

Perfils d'El Tempir

Web
Facebook
Twitter
Youtube

Et recomanem tres vídeos significatius sobre les activitats d'El Tempir:

Perfils de la campanya «M'agrada el valencià»

Facebook
Twitter

Altres formes de fer la teua aportació econòmica

En el cas que no et siga possible fer una aportació amb targeta bancària o PayPal i vulgues contribuir a dur endavant les iniciatives que organitza El Tempir, pots fer una transferència al número de compte bancari de Triodos Bank especificant en el concepte TU FAS PREMI, TU FAS EL TEMPIR:

Núm. de compte: 1491 0001 212077569925

Codi IBAN: ES67 1491 0001 2120 7756 9925

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

5 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • El Tempir

    El Tempir
    Autor/a

    más de 8 años

    Benvolgut Salvador,

    Efectivament, teníem previst començar a distribuir les recompenses de 40 € i superiors després del 8 d'octubre (data de presentació de la novel·la), ja que aquestes recompenses inclouen un exemplar de la novel·la dedicat per l'autor. El 8 d'octubre vam presentar l'obra amb els exemplars justos, perquè la impressió es va retardar una mica. Ara mateix l'autor està signant les obres, de manera que en breu t'arribarà el llibre dedicat per l'autor, la samarreta i la xapa de «M'agrada el valencià». Disculpa el retard.

  • salibmi

    salibmi

    más de 8 años

    Bona nit: Em diuen Salvador Ibáñez, i vaig col.laborar amb la vostra campanya amb 40€, i he llegit que les comandes es repartirien a partir de la segona quinzena d'octubre... Hi ha hagut algun problema? Quan creuen que rebrem les comandes? Salut!!!

  • salibmi

    salibmi

    más de 8 años

    Bona vesprada, vaig fer una aportació de 40€, m'agradaria saber quan rebré les recompenses...

  • El Tempir

    El Tempir
    Autor/a

    casi 9 años

    Benvolguts companys de la Fundació Escola La Masia,

    Moltes gràcies per la vostra aportació al projecte, que valorem en gran mesura. Demostracions de suport com la vostra fan que mantinguem viu l'esperit de lluita diària.

    Us agrairem que ens envieu un missatge a [email protected] amb el vostre NIF, i així us podrem respondre per a aclarir els detalls de la factura que necessiteu.

    Una abraçada ben forta,

  • Fundació Escola La Masia

    Fundació Escola La Masia

    9 años

    Som La Fundació Escola La Masia.Hem fet una aportació de 350 euros. Necessitem factura. Ja us poseu en contacte amb nosaltres per fer-vos arribar el NIF de la Fundació.

    Salut i endavant,

    FUNDACIÓ ESCOLA LA MASIA

#08 / Invitació al lliurament del XXVII Premi de Narrativa «Antoni Bru»

Benvolguts i benvolgudes mecenes,

El pròxim 8 d’octubre, a les 20 h, tindrà lloc el lliurament del XXVII Premi de Narrativa «Antoni Bru» al Centre Cultural Les Clarisses d’Elx (entrada pel carrer Capità Lagier). Amb la concessió d’aquest Premi a Joanjo Garcia per l’obra Tota la terra és de vidre es culmina així el projecte de micromecenatge que El Tempir va impulsar al febrer per a la recuperació d’aquest concurs, que sempre ha sigut un referent literari molt important per a les comarques del sud i, a més, ha donat l’oportunitat a autors novells per a fer-se conéixer com a escriptors o bé ha consolidat carreres literàries d’autors coneguts. Volem tornar a agrair a les més de 232 persones i institucions que heu realitzat la vostra aportació econòmica a través d'aquesta plataforma Verkami perquè el projecte arribara a bon port (podeu consultar-ne la llista en aquest enllaç). Durant l’acte, l’autor guanyador rebrà una estatueta elaborada per l’escultor il·licità Antoni Ponsseguir llegint

#07 / Tancament de dades per a l'enviament

Benvolguts i benvolgudes mecenes,

Ja fa més de dues setmanes que us vam demanar les vostres dades per a poder enviar-vos les recompenses que us corresponen per haver col·laborat en el nostre projecte de Verkami. Com que alguns de vosaltres encara no ens les heu proporcionades, i volem iniciar l'enviament de les recompenses al més prompte possible, us demanem, a aquells que no ho heu fet, que empleneu aquest formulari amb les vostres dades abans de dimecres 20 maig. Aquesta mateixa informació us arribarà per correu electrònic a aquells que no ens heu donat les dades encara.

Aprofitem per a comunicar-vos que continuen arribant-nos originals que opten a la

XXVII edició del Premi de Narrativa «Antoni Bru», i que, com us anunciàvem (i podeu veure en la imatge que encapçala aquesta entrada), el M'agrada va visitar dissabte… seguir llegintseguir llegint

#06 / Dades per a fer efectives les recompenses

Benvolguts i benvolgudes mecenes,

Com ja deveu saber per les actualitzacions d'aquest blog, la iniciativa Tu fas Premi. Tu fas El Tempir ja comença a materialitzar-se: ja hem convocat la XXVII edició del Premi de Narrativa «Antoni Bru» (del qual ja hem rebut algun original), i ben prompte la campanya «M'agrada el valencià» pujarà a València, en la primera visita (de totes les que farem) més enllà de les comarques del sud.

Sabem que molts esteu ansiosos per rebre les recompenses per la vostra participació com a mecenes en aquest projecte (ben merescudes, i tant!). Us demanem disculpes pel retard, i esperem esmenar aquesta tardança accelerant el procés d'enviament tant com siga possible.

Per això, us demanem que completeu aquest formulari amb les vostres dades, de manera que puguem fer efectives les recompenses que… seguir llegint

#05 / El Tempir convoca el XXVII Premi de Narrativa «Antoni Bru»

Benvolguts i benvolgudes mecenes,

Us comuniquem que hem començat a materialitzar un dels objectius del projecte en el qual heu participat: hem fet pública la convocatòria de la XXVII edició del Premi de Narrativa «Antoni Bru».

El premi té una dotació de 3.000 euros i l’obra guanyadora serà publicada per l’editorial Bromera, cosa que assegura al premi una difusió (per mitjans de comunicació, per autors i per llibreries de tots els territoris de parla catalana) i una professionalitat en l’edició que van en la línia de superar la visió provinciana i reduïda que té del premi l’actual govern municipal.

Hi podran podran concórrer, fins a l'1 de juny de 2015, tots els aspirants que ho desitgen amb obres inèdites de narrativa, escrites en valencià, amb una extensió mínima de 250.000 caràcters i màxima de 500.000 (les bases estan disponibles en el web d'El Tempir).

seguir llegint

#04 / Moltes gràcies per la vostra ajuda!!!

Benvolguts i benvolgudes mecenes,

Us comuniquem que el nostre projecte de micromecenatge en Verkami ha arribat a bon port. Visca!!! Hem assolit l'objectiu d'aconseguir els 13.000 euros necessaris per a convocar el Premi de Narrativa «Antoni Bru» 2015 i ampliar l'àmbit de difusió de la campanya «M'agrada el valencià».

Us agraïm ben sincerament tot el suport rebut per fer realitat aquests projectes. Estem molt orgullosos de la fita aconseguida, perquè permetrà dignificar la nostra llengua i perquè és un exemple més de la tasca de construcció en positiu que des d'El Tempir, com a instrument, realitzem com a col·lectiu. Quan treballem en xarxa i unim esforços, i a més creiem en nosaltres mateixos com a poble, tot és factible.

En la mesura que siga possible, intentarem ajustar-nos a la previsió del calendari del projecte; per tant,… seguir llegint

#03 / Els guanyadors de l'Antoni Bru ens ajuden a difondre el projecte

Com sabeu, el Premi de Narrativa «Antoni Bru» té 26 anys d'història, i al llarg de tots aquests anys molts escriptors han rebut aquest guardó; de fet, podeu consultar la relació de guardonats en esta pàgina web d'El Tempir. Alguns d'aquests autors han volgut donar suport al nostre projecte i ens han enviat unes paraules per a impulsar la iniciativa de recuperació dels premis.

Tot seguit trobareu les paraules de Màrius Serra, Lliris Picó i Joaquim G. Caturla. Moltes gràcies als tres per la predisposició a ajudar-nos.

#02 / Verkami destacat de la setmana en Vilaweb

Tu fas Premi. Tu fas El Tempir ha sigut seleccionat entre tots els projectes de Verkami, i apareix avui anunciat en la portada del diari Vilaweb, dins el conveni que tenen Vilaweb i Verkami per a promocionar els dimecres de cada setmana un projecte diferent.

Agraïm a Verkami i a Vilaweb la implicació en la difusió del nostre projecte, que cada vegada s'apropa més a convertir-se en realitat, gràcies a les aportacions dels mecenes. Ja queda menys!!!

#01 / Inici del projecte i ressò en mitjans

El projecte Tu fas Premi. Tu fas El Tempir va començar dilluns 9 de febrer, i avui, dimarts 10, ja ha aconseguit superar el 10% de recaptació gràcies a les aportacions de més de 20 mecenes que hi han participat, com podeu veure en el comptador disponible en la pàgina principal de La Veu del País Valencià.

Precisament aquest mitjà, com a col·laborador del projecte, s'ha fet ressò de l'inici de la campanya amb l'article Dóna suport al Verkami d’El Tempir.

Però no ha sigut aquest l'únic mitjà que ha publicat la notícia. El periodista Daniel Betoret ha publicat en el diari El Punt Avui l'article El Tempir enceta una campanya per recuperar el premi de narrativa Antoni Bru, en què explica els motius per a recuperar el premi literari «Antoni Bru» i quines característiques té el nostre projecte de micromecenatge.

A més, Racó Català ha publicat avui mateix l'article El Tempir d'Elx busca mecenes per promocionar el valenciàseguir llegint

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies