❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

El tresor del calau

Un conte sobre el calau bicorne a Tailàndia. El segon àlbum il·lustrat dedicat als animals del documental 'El viatge de l'Unai'.

0
segons
156
Aportacions
3.578€
De 3.500€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

Hola de nou! Soc la Meritxell Margarit i, tal com havia promès, torno amb el segon volum de contes il·lustrats dedicats als animals protagonistes del documental El viatge de l'Unai (Andoni Canela, 2016).

El primer volum, El meu millor no amic, amb il·lustracions de Marc Currià, parlava del cocodril marí d'Austràlia. Ara, és el torn del calau bicorne, una au fantàstica i enigmàtica, originària de les selves del sud-est asiàtic. Aquesta vegada, les il·lustracions són de Pilar Mena.

El calau bicorne, el protagonista principal del conte, il·lustrat per la Pilar Mena
El calau bicorne, el protagonista principal del conte, il·lustrat per la Pilar Mena

El tresor del calau és una nova aventura de l'Unai i l'Amaia, uns infants que s'endinsen en les selves tailandeses per conèixer els secrets del calau bicorne: com construeix el niu i cria els seus polls.

A més d'aquesta descoberta natural, el conte ens presenta un valor essencial a l'hora de dur a terme qualsevol projecte: el compromís.

L
L'Amaia i l'Unai, coprotagonistes del conte, vistos per la Pilar Mena

Les il·lustracions de la Pilar Mena, una artista polifacètica, ens situen en un pla de realisme màgic. Els seus dibuixos, de colors vius i traços realistes, tenen també tocs poètics i onírics. A través del seu pinzell, coneixem de prop la cara d'alguns companys selvàtics del calau bicorne com el macaco cua de porc, les cigales o l'elefant asiàtic.

El llibre compta amb el disseny fresc i amorós de la Mar Nieto, que ha sabut trobar l'equilibri perfecte entre el text i les il·lustracions.

Hi haurà una edició en català i una altra edició en castellà. Abans d'enviar el llibre, us preguntarem en quin idioma el voleu rebre.

El segon títol d'una col·lecció

El tresor del calau és el segon volum d’una col·lecció de contes basada en el contingut de la pel·lícula documental El viatge de l’Unai (Andoni Canela, 2016). En aquesta col·lecció hi haurà 7 volums, cada un d’ells dedicat a un dels animals que surten a la pel·lícula: el cocodril marí, el calau bicorne, el llop ibèric, el bisó americà, el puma, el pingüí rei/papua i l’elefant del desert. Cada conte ens situa a l’hàbitat natural de l’animal en qüestió i ens presenta les característiques i els costums de l’espècie, així com els perills que l’amenacen. A més, cada conte transmet un valor relacionat amb el caràcter de l’animal.

El desembre del 2017 vam publicar El meu millor no amic, amb il·lustracions de Marc Currià, que també podeu adquirir ara si voleu. Està previst que El tresor del calau surti el pròxim més d'abril, coincidint amb el dia de Sant Jordi. Es tracta de dues històries independents (no cal haver llegit la primera per gaudir de la segona), però mantenen el mateix format.

Fitxa d'El tresor del calau

Títol: El tresor del calau

Autora: Meritxell Margarit

Il·lustradora: Pilar Mena

Disseny i maqueta: Mar Nieto

Primera edició: abril 2019

Format: 24 x 24 cm; 36 pàg; tapa dura

Idiomes d'edició: català i castellà

Col·lecció: El viatge de l'Unai (Volum 2)

El tresor del calau tindrà aquest aspecte tan fantàstic (recordeu que també sortirà en català)
El tresor del calau tindrà aquest aspecte tan fantàstic (recordeu que també sortirà en català)

A qui va dirigit el llibre?

És un conte ideal per ser llegit per nens i nenes a partir de 7 anys, tot i que pot ser explicat a infants molt més petits, que gaudiran amb l’observació de les il·lustracions. Per descomptat, no hi ha edat màxima per passar-s’ho bé amb la lectura d' El tresor del calau.

Explicant el conte El tresor del calau amb la projecció de les il·lustracions de la Pilar Mena en una classe de tercer de primària
Explicant el conte El tresor del calau amb la projecció de les il·lustracions de la Pilar Mena en una classe de tercer de primària

És una història perfecta per a amants dels animals i de la natura.

Interior del llibre El tresor del calau i detall d
Interior del llibre El tresor del calau i detall d'una mare macaco cua de porc

Al final del llibre, hi ha un quadern de camp amb il·lustracions de l'Unai i l'Amaia.

En vols un exemplar?

Pots tenir el teu exemplar d' El tresor del calau a casa per 15€ (els enviaments a qualsevol punt d’Espanya estan inclosos; per a enviaments a la resta d'Europa, vegeu les recompenses), amb el teu nom o amb el nom que triïs a la pàgina d’agraïments.

És un regal ideal per celebrar el dia de SANT JORDI.

Recorda:

  • Hi haurà una edició en català i una altra edició en castellà. Podràs triar en quin idioma vols rebre el teu llibre (t'ho preguntarem abans d'enviar-lo).

  • La teva aportació no es cobrarà fins que hagi acabat la campanya, al març, i només si té l'èxit que esperem que tingui, és clar!

Recompenses especials

També pots escollir altres maneres de participar en aquest projecte, fent aportacions diferents amb recompenses diverses. Segur que en trobes una a la teva mida!

Hi ha paquets amb altres productes relacionats: el DVD de la pel·lícula El viatge de l'Unai o el llibre La llamada del puma, amb fotografies de l'Andoni Canela i textos de la Meritxell Margarit (272 páginas. 29,2 cm x 24,8 cm).

DVD de la pel·lícula documental El viatge de l
DVD de la pel·lícula documental El viatge de l'Unai (Andoni Canela, 2016)

La llamada del puma, un llibre amb fotografies d
La llamada del puma, un llibre amb fotografies d'Andoni Canela i textos de Meritxell Margarit

A més, si ho tries així, amb el llibre El tresor del calau, pots rebre un exemplar d' El meu millor no amic.

El meu millor no amic, amb il·lustracions de Marc Currià
El meu millor no amic, amb il·lustracions de Marc Currià

O una bossa de cotó orgànic amb una il·lustració de la Pilar Mena. Hi ha dos models. Tria el que més t'agradi (et preguntarem quin vols abans d'enviar-te la bossa):

Model calau

Bossa de cotó orgànic Model Calau
Bossa de cotó orgànic Model Calau

Model macaco

Bossa de cotó orgànic Model Macaco
Bossa de cotó orgànic Model Macaco

A què dedicarem les aportacions rebudes?

Bàsicament, a la producció i distribució del llibre: impressió, enviaments, etc.

Si superem la quantitat econòmica proposada, marcarem una nova fita econòmica per tal de cobrir un major nombre de despeses, com ara la feina dels professionals que intervenen en l'elaboració llibre i una ampliació de l'edició.

Així que, ja ho veieu, ens marquem un doble repte econòmic!!! Ens hi ajudeu? ;-)

Calendari de publicació

El llibre El tresor del calau està molt avançat. Dedicarem els mesos de febrer i març a polir-lo perquè quedi ben bonic i, a l'abril, el portarem a impremta perquè el puguem presentar el dia de Sant Jordi (encara està per determinar el lloc de presentació).

Per descomptat, a la presentació, el 23 d'abril, hi està convidat tothom i qui ho desitgi podrà recollir la seva recompensa el mateix dia. Ja us comunicarem el lloc i l'hora.

A partir de llavors (no abans), enviarem els exemplars als mecenes.

Una mica d’informació sobre les autores

Meritxell Margarit i Torras és una escriptora especialitzada en continguts per a un públic infantil, juvenil i familiar. Sovint, escriu sobre natura i sobre literatura infantil i juvenil. Ha publicat més de vuitanta títols, principalment dirigits a nens i nenes. En la seva obra, hi ha contes, guions de còmic, guies de viatge i textos divulgatius. Dirigeix diversos clubs de lectura infantil i juvenil, i treballa com a autora de projectes educatius. És la responsable del guió del documental El viatge de l’Unai (Andoni Canela, 2016) i autora del projecte educatiu sobre la pel·lícula destinat a escoles i instituts. L'estiu del 2017, es van emetre a Cuatro els episodis del programa Espíritu salvaje, que va enregistrar amb la família per tot el món buscant animals en perill.

Pilar Mena Cervigón

Artista barcelonina, llicenciada en Belles Arts i especialitzada en dibuix. L'any 2002 va realitzar la seva primera exposició individual a l'històric Estudi Vidal de Sitges, i aquest mateix any va guanyar diversos concursos que van disparar la seva trajectòria artística. Els anys següents va participar en diverses exposicions, tant col·lectives com individuals, sobretot vinculades a Sitges, el seu lloc de residència. Combina la seva feina pictòrica amb altres modalitats, com l'escultura o la il·lustració. Ha publicat diverses obres com a il·lustradora sobre animals i plantes. La seva connexió amb el món natural ha anat creixent i, cada vegada més, queda reflectida en el seu treball artístic. L'any 2013 coneix Formentera i s'enamora de l'illa i del seu entorn natural, i després de cinc anys viatjant pel món, decideix establir allà la seva residència. Actualment, viu i treballa en una casa sobre el pujol Es Cap de Barberia, a Formentera. L'entorn rural i màgic de la seva llar l'inspira a continuar treballant en el seu projecte personal i artístic: la connexió indissoluble entre l'ésser humà i la Natura.

+Info

Pots fer-nos qualsevol comentari/pregunta que se t'acudeixi sobre el projecte. Encantades, te la respondrem.

També ens pots seguir aquí:

Blog Meritxell Margarit

Blog de Pilar Mena

Facebook Meritxell Margarit

Facebook Pilar Mena

Instagram Meritxell Margarit

Instagram Pilar Mena

Preguntes freqüents

  • Com puc triar l'idioma del llibre?

    Hi ha dues edicions: una en català i una en castellà. Abans d’enviar-te el llibre, t’enviarem un formulari per correu electrònic on et preguntarem en quin idioma el vols.

  • Puc triar un llibre de cada idioma: català i castellà?

    Sí. Si vols més d’un llibre, no han de ser tots en el mateix idioma. En el formulari que t’enviarem per demanar-te les dades, pots indicar quants llibres de cada idioma vols.

  • Puc pagar en metàl·lic?

    Sí. Posa't en contacte amb nosaltres i et direm com ho pots fer.

  • Quan i com rebré el llibre?

    Presentarem el llibre el dia de Sant Jordi, el 23 d'abril (encara hem de determinar on). Aquell dia, els mecenes que ho desitgin podran recollir les seves recompenses.

    També hi ha l'opció que t'enviem el llibre (i la resta de recompenses) a casa.

    Quan acabi la campanya, rebràs un formulari al teu correu electrònic que et preguntarà l'adreça, en quin idioma vols el llibre, quina il·lustració vols a la bossa si és que n'has demanat, etc.

    Si vius a Catalunya o a Espanya, el cost de l'enviament està inclòs. No hauràs de pagar res més.

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

20 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Meritxell Margarit

    Meritxell Margarit
    Autor/a

    5 años

    ¡Viva!

  • Irene

    Irene

    5 años

    Viva los proyectos con esencia a pureza!

  • Meritxell Margarit

    Meritxell Margarit
    Autor/a

    5 años

    Moltes gràcies pels vostres ànims i sobretot, sobretot, MOLTES GRÀCIES pel vostre suport!!

  • Natalia Lopez

    Natalia Lopez

    5 años

    endavant noies!!! molta sort i que es faci realitat!!

  • Natalia Lopez

    Natalia Lopez

    5 años

    endavant noies!!! molta sort i que es faci realitat!!

  • bohindra

    bohindra

    5 años

    ANIMO ! Llegaremos 💞💥

  • Meritxell Margarit

    Meritxell Margarit
    Autor/a

    5 años

    I a mi rebre el teu suport!! Moltes gràcies, guapa!!

  • Natalia

    Natalia

    5 años

    Meritxeeeell!! No saps quina il.lusió que em fa!!

  • Txelis

    Txelis

    5 años

    Amb ganes de gaudir-lo i perdre'm en el conte!

  • anna ametller

    anna ametller

    5 años

    Super!

#03 / ¡Ya tenemos el libro! Ja tenim el llibre!

Benvolguts i benvolgudes mecenes,

Per fi, el tenim aquí! Pocs dies (molt pocs dies!) abans de sant Jordi, el nostre estimat llibre, El tresor del calau, ha vist la llum! 400 g de pàgines esplèndides, acolorides i amoroses, com els dibuixos de la Pilar Mena (i també els de l’ Amaia Canela, que surten al final del llibre). Amb el disseny impecable de la Mar Nieto. I amb el meu treball, ple d’il·lusió, en els textos i l’edició. I, per descomptat, amb el vostre suport, sense el qual aquesta aventura no hauria estat possible (i que mai no ens cansarem d’agrair-vos...).

Després de tanta presentació ensucrada, parlar-vos de temes pràctics:

Quan, com i on podreu obtenir el llibre i les vostres recompenses?

Us donem diferents opcions, trieu la que més us agradi o vagi bé.

  • Dimarts 23 d’abril, sant Jordi: durant tot el dia, qui ho desitgi el podrà recollir a la parada que l’Andoni Canela i jo mateixa tindrem a la plaça Major de Banyoles (davant de l’Ateneu).

  • Divendres 26 d’abrilseguir llegint

#02 / I ara, què? Y ahora, ¿qué?

Estimats mecenes,

Una vegada més, la Pilar Mena i jo, volem agrair-vos que ens hàgiu ajudat a assolir aquesta fita. Gràcies al vostre suport El tresor del calau serà possible.

Com ja havíem dit quan es va publicar el primer llibre d'aquesta col•lecció, El meu millor no amic (amb il•lustracions de Marc Currià), la vostra participació en aquest projecte és, per a nosaltres, molt més que una col•laboració econòmica: «És una manifestació a favor de la creació, una aposta per una feina que, en els temps que corren, difícilment podria veure la llum d'una altra manera.»

Gràcies, gràcies, gràcies... per creure en nosaltres i ajudar-nos!

Aprofito aquest escrit per donar-vos una miqueta d'informació sobre el que vindrà ara:

  1. Necessitem urgentment que empleneu els formularis que us hem enviat! Volem entrar a impremta la setmana que ve perquè pugueu gaudir del llibre el dia de Sant Jordi i necessitem saber, per exemple, amb quin nom voleu aparèixer a la pàgina d'agraïments.

  2. Ja tenim seguir llegint

#01 / ¡Un gran sorteo! / Un gran sorteig!

Queridas, queridos mecenas ...

Esto de hacer un Verkami, como se dice popularmente, no es fácil.

Con el objetivo de animar a la gente a participar, hemos hecho algún sorteo (una bolsa de algodón orgánico, un ejemplar de un libro de Mi mejor no amigo...) entre los mecenas que hacían una aportación durante un fin de semana concreto o durante una semana determinada.

La mano inocente que sacaba las papeletas con el nombre de la ganadora o del ganador era la de Amaia, que, como sabéis, es la protagonista de carne y hueso del libro. Ella, que tiene ciertos valores muy presentes, me dijo que esto no era justo para los mecenas que no habían hecho la aportación durante aquellos días concretos. «Es cierto», respondí. ¿Qué le podía decir?

Así que, por iniciativa de Amaia, inventamos un sorteo en el que entrara todo el mundo. Al final de la campaña (¡espero que lleguemos!), sortearemos un lote completo de El tesoro del cálaoseguir llegint

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies