❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

El meu millor no-amic

Un conte sobre el cocodril marí d’Austràlia. El primer d’una col·lecció dedicada als animals del documental ‘El viatge de l’Unai’.

Meritxell Margarit

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
183
Aportacions
5.637€
De 4.500€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

El meu millor no-amic

Àlbum il·lustrat sobre el cocodril marí d’Austràlia

Hola! Sóc la Meritxell Margarit i m’inspiro en allò que passa al meu voltant per escriure contes. He fet la volta al món amb tota la família buscant animals amenaçats. Dels viatges, en surten històries fantàstiques que reflecteixen part de les nostres aventures.

Així comença aquest projecte que ara us presento. Després d’haver realitzat amb l'Andoni Canela el documental El viatge de l’Unai i el llibre La llamada del puma i d’enregistrar el programa Espíritu salvaje, és el torn d'uns contes per als més petits.

El meu millor no-amic és el primer conte que he escrit per a aquest nou projecte, i està il·lustrat per Marc Currià, un artista de Banyoles amant de la natura i de l’experimentació amb diferents tècniques pictòriques. Hi haurà una edició en català i una altra edició en castellà. Abans d'enviar el llibre, et preguntarem en quin idioma el vols rebre.

El conte explica les característiques del cocodril marí i dels llocs espectaculars on viu. A partir de la relació de l’animal amb els dos nens protagonistes, l’Unai i l’Amaia, es planteja un valor essencial: el respecte a la diferència.

L
L'Unai i l'Amaia observen el cocodril

Les il·lustracions, d’un intens cromatisme, presenten de forma realista els escenaris per on es mou el cocodril Charlie (boscos subtropicals, manglars i estuaris de la península de Cape York, a Austràlia) així com altres espècies que comparteixen hàbitat amb ell. No obstant això, el punt fantàstic plantejat pel text (un cocodril que parla i explica coses als nens que investiguen l’espècie) queda plasmat en les faccions de l’animal.

La cacatua negra galta-roja, companya de Charlie
La cacatua negra galta-roja, companya de Charlie

El primer títol d'una col·lecció

El meu millor no-amic és el primer volum d’una col·lecció de contes basada en el contingut de la pel·lícula documental El viatge de l’Unai. En aquesta col·lecció hi haurà 7 volums, cada un d’ells dedicat a un dels animals que surten a la pel·lícula: el cocodril marí, el calau bicorne, el llop ibèric, el bisó americà, el puma, el pingüí rei/papua i l’elefant del desert. Cada conte ens situa a l’hàbitat natural de l’animal en qüestió i ens presenta les característiques i els costums de l’espècie, així com els perills que l’amenacen. A més, cada conte transmet un valor relacionat amb el caràcter de l’animal.

Després d'El meu millor no-amic, està previst publicar El tresor del calau, que mantindrà el format del primer llibre de la col·lecció. La nova història presentarà la vida del calau bicorne, lligada al valor del compromís.

Una de les pàgines del llibre *El tresor del calau*
Una de les pàgines del llibre *El tresor del calau*

Format del llibre

Format quadrat: 24 x 24 cm

32 pàgines a tot color

Tapa tova

Idiomes d'edició: català i castellà

A qui va dirigit el llibre?

És un conte ideal per ser llegit per nens i nenes a partir de 7 anys, tot i que pot ser explicat a infants molt més petits, que gaudiran amb l’observació de les il·lustracions. Per descomptat, no hi ha edat màxima per passar-s’ho bé amb la lectura d'El meu millor no-amic.

És una història ideal per a amants dels animals i de la natura, situada en un pla de realisme màgic.

Al final del llibre, hi ha un quadern de camp amb il·lustracions de l
Al final del llibre, hi ha un quadern de camp amb il·lustracions de l'Unai

En vols un exemplar?

Pots tenir el teu exemplar d'El meu millor no-amic a casa per 15€ (els enviaments a qualsevol punt d’Espanya estan inclosos), amb el teu nom o amb el nom que triïs a la pàgina d’agraïments.

Recorda: hi haurà una edició en català i una altra edició en castellà. Podràs triar en quin idioma vols rebre el teu llibre. La teva aportació no es cobrarà fins que hagi acabat la campanya, a l'octubre.

Recompenses especials

També pots escollir altres formes de participar en aquest projecte, fent aportacions diferents amb recompenses diverses. Segur que en trobes una a la teva mida! Packs amb altres productes relacionats (el DVD de la pel·lícula d'El viatge de l’Unai o el llibre La llamada del puma), sessions de contacontes, xerrades presencials o virtuals amb l’autora...

A més, amb el llibre El meu millor no-amic, pots rebre cartells (82,6 cm x 42,7 cm) i làmines (29,7 cm x 42 cm) d’edició limitada amb il·lustracions de Marc Currià realitzades especialment per a l’ocasió. Hi ha vuit models de cartells i cinc models de làmines. Cada làmina tindrà un tiratge limitat de deu còpies i estarà signada per l’autor. Entra al blog de Marc Currià i tria el model que més t'agradi: Cartells i Làmines. Abans d'enviar-te el cartell o la làmina, et preguntarem quin model vols.

Cartell Model 7
Cartell Model 7

Làmina edició limitada Model 2
Làmina edició limitada Model 2

A què dedicarem les aportacions rebudes?

A cobrir les despeses de producció i distribució del llibre: feina dels diferents professionals, impressió, enviaments, etc. Si superem la quantitat proposada, imprimirem més exemplars d'El meu millor no-amic i avançarem la producció del segon llibre de la col·lecció: El tresor del calau.

Calendari de publicació

El llibre El meu millor no-amic està a punt per entrar a impremta. Dedicarem el mes d’octubre a la impressió. Entre novembre i desembre farem la presentació del llibre El meu millor no-amic (encara està per determinar la data i el lloc de presentació) i enviarem els exemplars als mecenes.

Una mica d’informació sobre els autors

Meritxell Margarit i Torras és una escriptora especialitzada en continguts per a un públic infantil, juvenil i familiar. Sovint, escriu sobre natura i sobre literatura infantil i juvenil. Ha publicat més de vuitanta títols, principalment dirigits a nens i nenes. En la seva obra, hi ha contes, guions de còmic, guies de viatge i textos divulgatius. Dirigeix diversos clubs de lectura infantil i juvenil, i treballa com a autora de projectes educatius. És la responsable del guió del documental El viatge de l’Unai (Andoni Canela, 2016) i autora del projecte educatiu sobre la pel·lícula destinat a escoles i instituts. Actualment, s’emeten a Cuatro els episodis del programa Espíritu salvaje, que va enregistrar amb la família per tot el món buscant animals en perill.

La Meritxell i l
La Meritxell i l'Amaia en platges australianes

Marc Currià i Reynal és il·lustrador, pintor i dissenyador. Curiós per naturalesa, Marc Currià és un artista polifacètic que treballa en diferents camps com ara el disseny gràfic, la il·lustració, la pintura, la fotografia i el grafiti. Investiga combinant tècniques artístiques diverses per trobar noves formes d’expressió, creant i descobrint nous horitzons. Ha realitzat nombroses exposicions individuals i col·lectives, i també es pot veure la seva obra al carrer.

Marc Currià
Marc Currià

+Info

Pots fer-nos qualsevol pregunta que se t'acudeixi sobre el projecte. Amb molt de gust, la respondrem.

També ens pots seguir aquí:
Blog de Meritxell Margarit, Blog de Marc Currià, Facebook de Meritxell Margarit, Facebook de Marc Currià,Instagram de Meritxell Margarit, Instagram de Marc Currià

Preguntes freqüents

  • Com puc triar l’idioma del llibre?

    Hi ha dues edicions: una en català i una en castellà. Abans d’enviar-te el llibre, t’enviarem un formulari per correu electrònic on et preguntarem en quin idioma el vols.

  • Puc triar un llibre de cada idioma: català i castellà?

    Sí. Si vols més d’un llibre, no han de ser tots en el mateix idioma. En el formulari que t’enviarem per demanar-te les dades, pots indicar quants llibres de cada idioma vols.

  • Com puc triar el cartell o la làmina?

    Pots veure els models al blog de Marc Currià: Cartells i làmines (http://curria.blogspot.com.es/2017/08/posters-a1-projecte-verkami.html). Abans de fer l’enviament, et preguntarem per correu electrònic quin/s model/s vols.

  • He fet l’aportació amb el meu nom, però voldria que com a mecenes hi aparegués una altra persona...

    Cap problema! Abans d’imprimir el llibre, enviarem un formulari on preguntarem quin nom de mecenes vols que aparegui a la pàgina d’agraïments.

  • Quan em cobraran l'aportació?

    Un cop acabada la campanya, a l'octubre.

  • Com sabreu on heu d'enviar el llibre?

    Abans d'enviar el llibre i les altres recompenses, et farem arribar un correu electrònic per preguntar-te a quina adreça vols que et fem l'enviament.

  • Puc pagar en metàl·lic?

    Sí. Posa't en contacte amb nosaltres i et direm com ho pots fer.

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

8 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Meritxell Margarit

    Meritxell Margarit
    Autor/a

    más de 6 años

    ¡Muchas gracias, Aitana! ¡Gracias por ayudarnos a poder!

  • aitana300

    aitana300

    más de 6 años

    ¡A por todas! que podeis

  • Meritxell Margarit

    Meritxell Margarit
    Autor/a

    más de 6 años

    Moltes gràcies, Rebeca! Segur que el gaudireu molt!! A veure si l'Unai n'acabarà fent samarretes ;-)...

  • Rebeca Pellejero

    Rebeca Pellejero

    más de 6 años

    Fet!! Quines ganes de tenir-lo!!! Som FANS 100% vostres.

  • Meritxell Margarit

    Meritxell Margarit
    Autor/a

    más de 6 años

    Gràcies, Anna i família! Segur que us ho passareu bé llegint-los!

  • Anna Síper

    Anna Síper

    más de 6 años

    No ens els perdrem, segur que són xulíssims!

  • Meritxell Margarit

    Meritxell Margarit
    Autor/a

    más de 6 años

    Gràcies, Cantant! No callis! ;-)

  • la cantant calla

    la cantant calla

    más de 6 años

    Bonic projecte. Precioses il·lustracions. Felicitats. Sort!

#04 / Moltes gràcies! / ¡Muchas gracias!

Estimats mecenes,

Avui conclou la campanya de Verkami i podem dir que estem molt, però molt satisfets d'haver assolit la fita que ens havíem marcat. I és clar que això no ho hauríem pogut aconseguir sense vosaltres. Volem donar-vos les gràcies per les vostres aportacions, que en tots els casos ens han proporcionat gran alegria i l'oportunitat de materialitzar aquest projecte que ja coneixeu.

Però heu de saber que la vostra participació en aquest projecte és, per a nosaltres, molt més que una col·laboració econòmica. És una manifestació a favor de la creació, és una aposta per una feina que, en els temps que corren, difícilment podria veure la llum d'una altra manera. Sou MECENES amb totes les lletres i en majúscules: "Persona rica [no necessàriament en diners, però sí en valors] que patrocina generosament les arts, les ciències, una empresa cultural, un artista, etc."*

seguir llegint

#03 / Lo que comen los cocodrilos

Las señales advierten de la presencia de cocodrilos. Foto: ©Andoni Canela
Las señales advierten de la presencia de cocodrilos. Foto: ©Andoni Canela

Los cocodrilos marinos comen de todo, absolutamente de todo: cualquier ser vivo que se les acerque y sea susceptible de caza, niños incluidos (les dice Charlie a los dos niños del cuento: Unai y Amaia). Eso es algo que los protagonistas humanos del cuento Mi mejor no amigo tienen que entender y la razón principal porque nunca podrán acercarse a Charlie, el cocodrilo.

El cuento está basado en una experiencia real y en un cocodrilo de carne y hueso, que vivía muy cerca de la ciudad australiana de Cooktown. Mientras vivíamos allí, íbamos a menudo a una playa cercana al Jardín Botánico de esa localidad. Ese lugar estaba lleno de señales advirtiendo de la posible presencia de cocodrilos y de la necesidad de tomar las pertinentes precauciones para no ser devorado por ellos. Aun así,… seguir llegint

#02 / L'aportació de l'Unai

Una il·lustració de l
Una il·lustració de l'Unai al final del llibre

A hores d'ara, l’Unai necessita poca presentació. Per mèrit propi, s'ha convertit en el protagonista d'algunes de les nostres creacions vinculades al descobriment i la documentació de la natura, com, per exemple, el documental El viatge de l’Unai o el programa Espíritu salvaje. Si dic que és un noi curiós, espontani, comunicatiu, molts pensaran que em mou la passió de mare. No obstant això, acabo de rebre un missatge de la seva mestra de P3 (Educació Infantil), de quan tenia 3-4 anys, que em recorda que llavors l’Unai ja era així.

Abans d'aquestes peces documentals de què parlo, hi va haver el Looking for fotges, un projecte que l’Unai va dur a terme amb el seu pare, el fotògraf Andoni Canelaseguir llegint

#01 / Los protagonistas de 'Mi mejor no amigo'

Los personajes de Mi mejor no-amigo son reales. Quiero decir que están basados en animales y personas que existen de verdad. Los dos niños protagonistas, Unai y Amaia, quizás no necesiten mucha presentación. Son dos pequeños aventureros, que han viajado por el mundo descubriendo las maravillas naturales de cada lugar e interesándose por los animales, muchas veces amenazados, que su padre, Andoni Canela, fotografía. Unai y Amaia son mis hijos y su curiosidad, sus análisis de todo lo que les rodea y sus teorías sobre el mundo donde vivimos son mi fuente de inspiración.

¿Y quién es el protagonista animal? Se llama Charlie y también es real. Se trata de un cocodrilo marino (de agua salada, poroso, de estuario...) que “conocimos” en Cooktown, en la península de Cape York, al norte del estado de Queensland, en Australia. Es un cocodrilo de… seguir llegint

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies