❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Eugènia Pascual Puig

Eugènia Pascual Puig

Olot

En Francesc Serrat i Pujolar, "Cisquet", fou un maqui olotí que s'exilià a França amb la seva família, arran de la derrota republicana. Va participar activament a la resistència en front la invasió nazi i s’infiltrà després a Catalunya per organitzar bases per a la guerrilla a la zona d’Olot primer i després a Tarragona per afavorir la derrota del règim de Franco. Detingut amb el seu grup de combatents a Barcelona l'agost de 1945, fou torturat, jutjat i condemnat a mort. Morí afusellat al Camp de la Bota el febrer de 1946, amb només 25 anys. Amb ell, volem retre homenatge a tots els republicans que van patir la derrota, l’exili i que malgrat tot, van seguir lluitant contra el feixisme.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies