El 26 de junio... ¡ Estrenamos nueva web !
×

Descripción del proyecto

PER QUÈ ESTEM FENT EL DOCUMENTAL?
Creiem que les mobilitzacions socials es poden beneficiar molt de reflexionar sobre com les hem portat, tot i que és una cosa que fem menys del que caldria per manca de temps, de forces o de capacitat.

Volem aportar aquest audiovisual per facilitar aquesta auto-reflexió i per poder-ho fer involucrant al màxim número de persones. El documental serà en llicència Creative Commons i tothom que vulgui el prodrà utilitzar per generar debats.

QUINS TEMES ES TRACTARAN?

UN ANY DESPRÉS DE L'ACAMPADA
De l'acampada tenim enregistrats els esdeveniments que es van generar en aquells dos mesos: començant per la manifestació que dóna lloc al 15-M, les primeres persones que es queden a dormir a la plaça, el creixement del campament, l'operació per part dels Mossos d’Esquadra del 27 de maig, la reinstal·lació del campament, les mobilitzacions al Parlament de Catalunya i el desmantellament del campament.

Ara reunirem a set persones que vam seguir llavors. En la trobada es tornaran a abordar els temes tractats durant el temps que varen estar involucrats a la plaça, però la perspectiva de l'any transcorregut permetrà plantejar una confrontació d’idees entre la trobada del present i les entrevistes que vam enregistrar durant l’acampada. Això ens permetrà veure en què ha canviat el seu punt de vista, quin és l’estat actual del moviment i com creuen que s’ha d’articular de cara al futur.

EXTENSIÓ ALS BARRIS I CIUTATS
També hi serà present la xarxa que es va crear als barris i municipis de Catalunya que ha donat l’alternativa a la Plaça Catalunya. Encara que menys visible a ulls dels mitjans de comunicació, la creació d’assemblees arreu ha estat una demostració que la mobilització continua. Aquestes assembles també estan participant del procés que estem portant a terme.

EL PROCÉS JUDICIAL D'EN MARCOS AMB TELEFÒNICA
Per altra banda, durant el rodatge que va tenir lloc entre maig i juny de 2011, vam fer un seguiment exhaustiu del procés judicial en el que va participar una de les persones que vam seguir: el Marcos. Ell és treballador de Telefònica i sindicalista, i va ser acomiadat per una suposada acumulació de baixes mèdiques injustificades. Va recórrer l’acomiadament i el judici va tenir lloc mentre es desenvolupava l’acampada, en la que ell i els seus companys de feina van participar. Finalment va guanyar el judici a l'empresa, va haver de ser readmès i avui torna a treballar a Telefònica. Un veritable David enfront de Goliat. Una possible metàfora del moviment.

PER A QUÈ NECESSITEM ELS DINERS?
Durant l'acampada a Plaça Catalunya de fa un any ja vam estar gravant tot el que hi passava, per tant, gran part de la feina ja està feta. Però encara queda rodar la conversa de reflexió un any després i fer tota l'edició, la sonorització, l'etalonatge i el grafisme.

Com que l'edició de documentals demana moltes hores i volem tenir el documental per a l'aniversari del 15M, haurem de centrar-nos exclusivament en aquest projecte. També caldrà cert finançament per fer les còpies de dvd i per distribuir-les.

Estem en procés de buscar altres fonts de finançament, però com que el panorama està difícil, pensem que el microfinançament pot resultar excel·lent per aconseguir-ho ajuntant petites aportacions de gent que cregui que aquest documental pot ser útil.

QUI SOM?
Som un equip de persones que treballem en el món de l'audiovisual i que formem part dels moviments socials. El documental ha sorgit de TransformaFilms un projecte que pretén ser una eina al servei dels moviments socials i les seves lluites.

FITXA TÈCNICA
Direcció: Jordi Oriola Folch i Lluc Güell Fleck
Càmera: Lluc Güell Fleck
So directe: Jordi Oriola Folch i Mariela Acjia
Edició: Jordi Oriola Folch, Mariela Acjia, Paula Morelló i Lluc Güell Fleck

 

Comparte el proyecto con tus amigos

Publica el widget del proyecto
Selecciona el tipo de widget que más encaja con tu web. ¡Es solo copiar y pegar!


Preguntas y respuestas(3)

 • Hola! yo no soy mecenas(ya me gustaria) pero tengo material interesante para vuestro documental( foto y videos) ciertamente me colgué un poco pues queria haberlo cedido hace rato a la comision audiovisual pero....) en fin ,si creeis os puede interar.

  hecha por maribel

  Hola Maribel. Posa't en contacte amb nosaltres a transformafilms@gmail.com. Moltes gràcies.

 • Hola. Em podrien informar de si seria possible que, en cas que fes una aportació al projecte, no constés el meu nom com a micromecenes en els agraïments al web ni enlloc? Moltes gràcies.

  hecha por rfort

  Hola. Sí, és clar, pots no sortir als agraïments si ho prefereixes encara que facis una aportació. No és problema. Moltes gràcies per confiar en el projecte.

 • que opines del merder d'aquesta tarda¿ No creus que perjudica greument ? Jo crec que si

  hecha por peponsi

  Si amb el merder et refereixes a les desenes de milers de persones que han omplert el passeig de gràcia la resposta és que no. No hem de permetre que els quatre contenidors cremats desviïn l'atenció. Salut!

Si quieres saber más pregúntale al autor

Un any de 15M

Un any de 15M

Conseguidos3.105€
de3.000€
100% conseguidos Conseguido!
"Un any de 15M" és un documental que analitza la situació del moviment un any després de la seva creació. Reunirem a set persones que vam seguir durant l’acampada de Plaça Catalunya per reflexionar sobre el perquè del moviment, què ha passat, on estem i quins haurien de ser els passos a seguir.
"Un any de 15M" és un documental que analitza la situació del moviment un any després de la seva creació. Reunirem a set persones que vam seguir durant l’acampada de Plaça Catalunya per reflexionar sobre el perquè del moviment, què ha passat, on estem i quins haurien de ser els passos a seguir.
Creado en: Barcelona

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 6 de Mayo de 2012.

 
 • Aportando 5€
  7 Mecenas

  Agraïments a la web de transformafilms.org i als crèdits del documental.

 • Aportando 10€
  25 Mecenas

  Agraïments + Descàrrega en primícia.

 • Aportando 20€
  31 Mecenas

  Agraïments + Descàrrega en primícia + DVD del documental.

 • Aportando 30€
  12 Mecenas

  Agraïments + Descàrrega en primícia + DVD del documental + DVD del documental “Un país dempeus” de Jordi Oriola i Mariela Acjia.

 • Aportando 40€
  6 Mecenas

  Agraïments + Descàrrega en primícia + DVDs del documental + DVD del documental “Un país dempeus” + Invitació a l’estrena del documental.

 • Aportando 50€
  18 Mecenas

  Agraïments + Descàrrega en primícia + DVDs del documental + DVD del documental “Un país dempeus” + Invitació a l’estrena del documental + Participació en la tria del nom del documental.

 • Aportando 80€
  5 Mecenas

  Agraïments + Descàrrega en primícia + 2 DVDs del documental + DVD del documental “Un país dempeus” + Invitació a l’estrena del documental + Participació en la tria del nom + Participar en el visionat del documental provisional per donar l’opinió sobre qüestions clau del muntatge

 • Aportando 100€
  1 Mecenas

  Agraïments + Descàrrega en primícia + 2 DVDs del documental + DVD del documental “Un país dempeus” + Invitació a l’estrena del documental + participació en la tria del nom + Participar en el visionat del documental provisional per donar l’opinió sobre qüestions clau del muntatge + DVD del documental "Lluny de Sant Nazaire" de Lluc Güell.

 • Aportando 200€
  1 Mecenas

  Per a entitats
  Agraïments + Descàrrega en primícia + 2 DVDs del documental + DVD del documental “Un país dempeus” + Invitació a l’estrena del documental + Participació en la tria del nom + Participar en el visionat del documental provisional per donar l’opinió sobre qüestions clau del muntatge + Póster del documental tamany DIN A2 emmarcat + Presència dels dos directors en un passi a la vostra associació.

 • Aportando 300€
  0 Mecenas

  Agraïments com a "gran mecenes" + Descàrrega en primícia + 2 DVDs del documental + DVD del documental “Un país dempeus” + Invitació a l’estrena del documental + Participació en la tria del nom + Participar en el visionat del documental provisional per donar l’opinió sobre qüestions clau del muntatge + Póster del documental tamany DIN A2 emmarcat

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 6 de Mayo de 2012.

 

Autor/a del proyecto

Foto de Lluc Güell i Jordi Oriola
Lluc Güell i Jordi Oriola
Realitzadors audiovisuals. Interessats en projectes de caire social que aportin nous punts de vista en el panorama dels mitjans de comunicació. Leer más
Lluc Güell i Jordi Oriola tiene 0 proyectos más en verkami. Puedes encontrar más información en http://www.transformafilms.org