❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Llibre 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica'

Pobles abandonats pels seus habitants, submergits baix embassaments o destruïts. Altres que després d'un temps reviscolen, o tenen usos diferents als originals. El llibre mostra, amb fotos recents, nuclis de població disseminats al llarg de la Península Ibèrica que impactaran el lector o la lectora.

Agustí Hernàndez

A project of

Category

Created in

0
seconds
198
Pledges
3.680€
From 2.045€
Contribute to the project

Choose your reward

NOU OBJECTIU

Aconseguit l'objectiu de finançament inicialment previst per al llibre Pobles abandonats de la Península Ibèrica i a falta d'algunes setmanes encara per finalitzar el micromecenatge, ampliem la proposta, amb la finalitat d'aconseguir imprimir en total 1.500 exemplars del llibre. Per a això faltaria 1.100 euros més, sobre els 2.045 inicials (en total 3.145). Si no arribem no ocorre res, ja que la campanya està aconseguida. Gràcies pel teu suport.

PROJECTE LLIBRE

El llibre Pobles abandonats de la Península Ibèrica analitza, amb caire divulgatiu, el fenomen dels pobles abandonats als diferents territoris que formen la Península Ibèrica, i mostra alguns d'ells. També incideix en alguns pobles que després d'abandonats, ara han reviscolat, siga perquè han canviat d'ús, han sigut tornats als antics propietaris, ara s'han fet atractius, tenen un ús agrícola, o altres motius.

Clicant ací pots llegir la nota de premsa sobre este llibre que s'ha enviat als mitjans de comunicació.

La Hortichuela, Berfull, els nuclis històrics de Domeño i Beneixida, Las Tóvedas, Villanueva o Los Sardineros (València); Petracos, Turballos, Llombai, La Roca i el nucli històric de Guardamar del Segura (Alacant), La Saranyana o Mas del Aceite (Castelló); Otal, Jánovas i Acín (Osca), Campo, La Estrella, Paraíso Alto, La Cervera i Las Dueñas (Terol) i Belchite (Saragossa); el nucli històric de Corbera d'Ebre (Tarragona) i Montgarri (Lleida) ; Peñalcázar, Arganza i Aldealcardo (Sòria), La Vereda i Umbralejo (Guadalajara) i Villota (Burgos); Granadilla (Càceres); Moralejo de Arriba (Múrcia); Avellaneda i Santa Maria de Cameros (la Rioja); o Alceo los Caballeros (Astúries) són alguns d'estos nuclis de població.

El llibre esdevé una proposta interessant, donat que analitza un fenomen global i alhora històric. Fets, ara, com la Guerra Civil, l'emigració rural dels anys 60 i la construcció d'embassaments i la desaparició de pobles van donar lloc a un paisatge de silenci on hui el canvi d'hàbits de vida, la revalorització de l'espai rural i una major consciència ambiental fan atractius pobles abans sense vida. Així, hui hi ha alguns pobles que tímidament comencen a viure, tot i que siga només en estiu, caps de setmana o en determinades èpoques de l'any.

Al programa de ràdio 'La Ventana' de la Cadena Ser, conduït per Carles Francino, pots escoltar-me parlant dels pobles abandonats de la Península Ibèrica i d'aquest projecte de llibre.

El llibre explica les causes que han provocat la despoblació d'estos llocs en dates recents (construcció d'embassaments, èxode rural, catàstrofes...).

Pobles abandonats de la Península Ibèrica pretén donar una ullada gràfica i general a la situació, i convidar el lector o la lectora a conéixer alguns d'estos espais. El llibre inclou desenes de casos sos per a il·lustrar una situació com l'actual, on hi ha centenars, milers de nuclis de població deshabitats, fent esment, també, a alguns que s'han rehabilitat i/o rehabitat o tenen usos diferents als originaris. Si el llibre Pobles valencians abandonats se centrava únicament en territori valencià, ací s'eixampla la zona que mostra el llibre.

El llibre estarà escrit en valencià i al voltant del 80% del seu contingut seran fotografies.

 • Format: 17 per 24 centímetres

 • A tot color

 • Enquadernació rústica, cosida amb fil vegetal

 • Al voltant de 140 pàgines

A què destinarem les vostres aportacions

Les aportacions dels i les mecenes es destinaran a cobrir els gastos de maquetació, impressió del llibre i dels calendaris, així com també despeses d'enviament.

Si la campanya funcionara bé, és a dir, no només es complira aquests objectius bàsics, l'autor del llibre realitzarà durant el mes d'octubre un viatge o un parell de viatges amb què millorar el contingut del llibre.

Sobre les recompenses

Les recompenses previstes són el llibre (a replegar tant en les diferents presentacions que s'organitzaran, com a rebre per correu postal) i el calendari de butxaca de 2015 per a tot@s els i les mecenes, així com el pack de calendaris de butxaca de 2015 a aquelles persones que opten per l'enviament per correu. Es tracta d'un conjunt de calendaris il·lustrats amb imatges que apareixeran al llibre, ideals per a que el lector o la lectora els puga tindre o regalar. Es tracta d'imatges impactants.

El preu del llibre està ajustat al màxim ja que es pretén que arribe al màxim de persones possible, i d'ací l'esforç d'abaratir al màxim el preu.

Les promocions de 20 i 25 euros, amb la venda de dos exemplars i el regal d'un tercer; o la de 50, amb la venda de cinc exemplars i el regal de dos, pretenen precisament afavorir esta situació.

Qui som

L'autor del llibre, el periodista valencià Agustí Hernàndez, és autor dels llibres Pobles valencians abandonats. La memòria del silenci, i també coautor de Pobles abandonats. Els paisatges de l'oblit.

El primer llibre, publicat en novembre de 2013 i ja esgotat, ha tingut tres impressions, amb vora 3.000 exemplars, i presenta els pobles valencians abandonats juntament amb els seus espais naturals i culturals pròxims.

Aquest fet l'ha convertit, alhora que un llibre sobre despoblació, una obra de referència per a senderistes i persones interessades a conéixer un poc més sobre el seu entorn més pròxim.

Pots llegir més motius per a fer este llibre al blog de l'autor del projecte, en una entrada específica fent clic ací.

Calendari previst

 • Principis de novembre: Començar maquetació

 • Segona part de novembre: Dur el llibre a imprempta

 • Finals novembre o principis desembre: Primera pesentació llibre i enviament i replega de recompenses abans de Nadal.

 • Des de la primera presentació: Calendari de presentacions en diversos llocs de la ciutat de València i àrea metropolitana, i també a les principals ciutats i pobles valencians.

Més informació al voltant del projecte

Pàgina de Facebook Pobles valencians abandonats

Twitter:@poblesvalabando

Bloc Els pobles valencians abandonats

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

18 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • DANIEL BELLOSO CAMARASA

  DANIEL BELLOSO CAMARASA

  almost 8 years

  Bon día sr. Hernàndez, soc la persona que li vaig demanar permis per publicar en el nostre butlleti de l'Ateneu Catalònia de l'Hospitalet, part dels versos del seu llibre "POBLES ABANDONATS ", com puc fer-li arribar un etjemplar ?i on el puc adreçar.

 • Agustí Hernàndez

  Agustí Hernàndez
  Author

  about 8 years

  Hola,

  escriviu al correu del projecte: i parlem.

  Salutacions,

  Agustí

 • Teresa

  Teresa

  over 8 years

  Seria posible una presentacion del libro en Gandia. Pertenezco a una asociacion y estariamos muy interesados en que vinieras.

  Por mail privado ya te dare mi telefono y datos necesarios.

  Gracias por adelantado.

 • dsf

  dsf

  over 8 years

  sfd

 • Agustí Hernàndez

  Agustí Hernàndez
  Author

  over 8 years

  Verónica,

  la forma d'aconseguir el llibre, és acudint a alguna de les presentacions: http://www.elspoblesvalenciansabandonats.blogspot.com.es/2014/11/presentacions-llibre-pobles-abandonats.html o bé que l'envie per correu postal.

  Salutacions,

  Agustí

 • Verónica

  Verónica

  almost 9 years

  Hola Agustí, com podem aconseguir el llibre ara que la campanya ha finalitzat? Gràcies!

 • Agustí Hernàndez

  Agustí Hernàndez
  Author

  almost 9 years

  Hola Bronski, el calendari de presentacions el pots consultar en: http://elspoblesvalenciansabandonats.blogspot.com.es/2014/11/presentacions-llibre-pobles-abandonats.html.

  Salutacions,

  Agustí

 • Bronski

  Bronski

  almost 9 years

  Hola Agustí, n'hi ha dates de presentació del llibre pròximament? Com puc enterar-me?

 • Agustí Hernàndez

  Agustí Hernàndez
  Author

  almost 9 years

  Vanessa, dirígete a Verkami, porque son ellos quienes gestionan los cobros. Yo no tengo acceso a esa información, ni a los números de tarjeta.

  Saludos y gracias por dirigirte a mí,

  Agustí

 • Vanessa

  Vanessa

  almost 9 years

  Buenos días, hace una semana quise aportar como mecenas 25€ i como no tenia encima la targeta no pude realizar el pago y hoy me dice que ya hay un pedido con mi numero, eso es posible, gracias

#14 / Presentació llibre 'Paisatges i pobles abandonats', dijous 15 d'octubre a Alboraia

S'adjunta cartell de la primera presentació del llibre 'Paisatges i pobles abandonats'. Serà dijous 15 d'octubre, a la Casa de Cultura d'Alboraia, a les 19.30 hores.

Les pròximes presentacions dels altres llibres, 'Pobles valencians abandonats' i 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica' es poden consultar en http://www.elspoblesvalenciansabandonats.blogspot.com.es/2014/11/presentacions-llibre-pobles-abandonats.html.

En tots els actes estaran els tres llibres.

#13 / Fi micromecenatge llibre 'Paisatges i pobles abandonats', este dijous 17, a 19 hores

Hem acurtat el micromecenatge del llibre de poesia 'Paisatges i pobles abandonats', amb la qual es completarà la trilogia de tres llibres sobre despoblació. Clourà este dijous dia 17 de setembre de 2015, a les 19 hores en http://www.verkami.com/projects/12789-millorem-l-edicio-del-llibre-de-poemes-paisatges-i-pobles-abandonats

El motiu és perquè esta setmana o a principis de la pròxima, el llibre entra ja a la imprempta. Durant la setmana següent o la del 28 es començarà a enviar als i les mecenes. El dia 1 està prevista (ja es confirmarà) la primera presentació del llibre, a Alboraia.

Hi ha dos propostes de portada sobre el llibre entre les quals decidir la definitiva. S'adjunten.

#12 / Micromecenatge llibre poesia 'Paisatges i pobles abandonats' amb què completar trilogia despoblació

L'ampliació del micromecenatge per al llibre de poesia 'Paisatges i pobles abandonats', amb la qual es completarà la trilogia de tres llibres sobre despoblació, ha arribat a la meitat del període: 20 dels 40 dies.

Més informació sobre el llibre en el blog 'Pobles valencians abandonats': http://www.elspoblesvalenciansabandonats.blogspot.com.es/2015/07/el-paisatge-poetic-dels-pobles_15.html

El micromecenatge es pot consultar en http://www.verkami.com/projects/12789-millorem-l-edicio-del-llibre-de-poemes-paisatges-i-pobles-abandonats

Amb este micromecenatge també es pot aconseguir els llibres anteriors: 'Pobles valencians abandonats' i 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica'. Per a aconseguir els anteriors, no cal ser mecenes del nou de poesia.

També es pot consultar més informació del llibre de poesia (poemes que es publicaran) a les xarxes socials:

Twitter: @poblesvalabando

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Pobles-Valencians-Abandonats/169073936505638?ref=hl

read more

#11 / Nou micromecenatge llibre poesia 'Paisatges i pobles abandonats'

Aconseguit l'objectiu inicialment previst per al llibre de poemes "Paisatges i pobles abandonats", iniciem una nova campanya de micromecenatge per a augmentar la tirada que es va plantejar en el projecte inicial. Pots entrar en la pàgina ací:

http://www.verkami.com/projects/12789-millorem-l-edicio-del-llibre-de-poemes-paisatges-i-pobles-abandonats

Amb este Verkami també es pot aconseguir els llibres anteriors: 'Pobles valencians abandonats' i 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica'

#09 / Presentacions llibres i nou micromecenatge

Este mes de juliol hi ha quatre presentacions dels llibres 'Pobles valencians abandonats' i 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica', als següents pobles:

 • QUATRETONDA. Dijous 16 juliol. 22.30 hores. Pati de les Escoles Velles (ara pati de la Biblioteca). Organitza: Ajuntament de Quatretonda

 • LLUCENA. Dissabte 18 de juliol. 19.00 hores. Saló de ciutadania. Ajuntament Llucena (Plaça Espanya). Organitza: Associació cultural Llucena

 • SILLA. Dimecres 22 juliol. 20 hores. Teatre de la Plaça (Plaça del poble, junt a l'Ajuntament de Silla). Organitza: Ajuntament de Silla

 • ARGELITA. Dissabte 25 de juliol. 19.30 hores. Plaza de la Iglesia. Organitza: Ayuntamiento de Argelita

A més, hi ha obert un micromecenatge per al nou llibre 'Paisatges i pobles abandonats' (fins al 30 de juliol) en http://www.verkami.com/projects/12360-llibre-de-poemes-paisatges-i-pobles-abandonatsread more

#08 / Presentacions llibres pobles abandonats juliol 2015

Es pot consultar el calendari de presentacions dels llibres 'Pobles valencians abandonats' i 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica' per al pròxim mes de juliol en l'enllaç http://www.elspoblesvalenciansabandonats.blogspot.com.es/2014/11/presentacions-llibre-pobles-abandonats.html. En qualsevol d'elles els i les mecenes que encara no ho han fet, poden replegar els seus exemplars, així com es pot adquirir qualsevol dels llibres.

A banda d'aquestes xarrades, hi ha algunes més pendents de confirmar per a juliol. Si algú vol que l'organitzem en el seu poble, és una projecció d'unes 150 fotos comentada, sobre pobles abandonats i paisatges, que s'ha fet ja en uns 70 llocs. Escriviu a [email protected]. En alguns casos es farà com una projecció de fotos per la nit, a la fresca.

Actualment hi ha obert un micromecenatge per a fer el llibre de poemes 'Paisatges i pobles abandonats' en http://www.verkami.com/projects/12360-llibre-de-poemes-paisatges-i-pobles-abandonatsread more

#07 / Llibre de poemes 'Paisatges i pobles abandonats'

Els pobles abandonats i els paisatges del món rural són una invitació a la pau i al silenci. El nou llibre d'Agustí Hernàndez, autor de tres propostes sobre despoblats i de quinze poemaris, ens acosta un món ple de bellesa i d'oblit i ho fa a través de la imatge i sobretot de la paraula poètica. L'obra, 'Paisatges i pobles abandonats', eixirà a finals de l'estiu,

Es pot consultar més informació de la proposta en la campanya de micromecenatge: http://www.verkami.com/projects/12360-llibre-de-poemes-paisatges-i-pobles-abandonats

#06 / Últims dies micromecenatge llibre 'Pobles valencians abandonats'‏

El micromecenatge per a reimprimir el llibre 'Pobles valencians abandonats': http://www.verkami.com/projects/11395-tercera-reimpressio-llibre-pobles-valencians-abandonats finalitzarà el pròxim dilluns 20 d'abril a les 6 hores. El llibre, una vegada reimprés, es podrà adquirir en les presentacions, o per enviament postal.

Si es vol organitzar alguna presentació d'este llibre, cal posar-se en contacte amb l'autor i editor, per a concretar el dia. En qualsevol cas, el llibre estarà disponible en totes les presentacions del llibre 'Pobles abandonats de la península ibèrica', que pots consultar en l'anllaç http://www.elspoblesvalenciansabandonats.blogspot.com.es/2014/11/presentacions-llibre-pobles-abandonats.html.

#05 / Tercera reimpressió llibre 'Pobles valencians abandonats'

Aquest dijous dia 11 s'ha iniciat una nova campanya de micromecenatge per a reimprimir per tercera vegada el llibre 'Pobles valencians abandonats. La memòria del silenci'.

Es pot accedir a la campanya de Verkami en: http://www.verkami.com/projects/11395-tercera-reimpressio-llibre-pobles-valencians-abandonats i a més informació específica sobre el llibre, imprés per primera vegada en novembre de l'any 2013, en l'enllaç http://www.elspoblesvalenciansabandonats.blogspot.com.es/2013/12/pobles-valencians-abandonats-paisatge-i.html

S'adjunta portada del llibre.

#04 / Acabant micromecenatge llibre 'Pobles abandonats Península Ibèrica'

Hola,

falten huit dies per a tancar el micromecenatge del projecte de llibre 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica', el pròxim dia 15 d'octubre. Informe que el llibre està avançant i crec que el termini de presentació inicialment previst (27 de novembre) es podrà complir, així com l'enviament de les recompenses als i les mecenes immediatament a continuació, en els terminis previstos.

Estic ara elaborant el calendari de presentacions. Si formes part d'alguna associació o entitat i vols que en fem una al teu poble, escriu-me a [email protected]. Amb les vostres propostes, i altres que hi ha damunt la taula, espere poder completar el calendari inicial i informar en unes setmanes amb més concreció de les primeres presentacions previstes.

Et demane, si pots, un últim esforç… read more

We use our own cookies to provide website functionality and third party cookies to analyze traffic and serve targeted advertisements based on your surfing habits. You can accept all cookies by clicking “Accept” or obtain more information and set your preferences here.