❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Islàndia 2014. El preu del miracle econòmic

L'any 2009, Islàndia tenia un deute 10 vegades superior al PIB del país. A dia d'avui se suposa que la seva economia ja s'ha recuperat. Què hi ha de cert en tot això? Quins interessos hi ha darrera del miracle islandès? Quin preu han pagat els ciutadans? Què hi ha de mite en el que sabem d'Islàndia?

Categoría

Creado en

0
segundos
72
Aportaciones
2.565€
De 2.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

'Islàndia 2014. El preu del miracle econòmic' és el segon llibre que escric sobre la situació política, social i econòmica de l'illa situada a l'Atlàntic Nord. Aquest treball trenca el mite del suposat 'miracle' econòmic islandès (equiparable a la 'recuperación' a l'Estat espanyol) que ha viscut l'illa després del col·lapse econòmic de 2008 i analitza el preu que han hagut i hauran de pagar els seus ciutadans. A més, el llibre inclou la traducció del capítol de conclusions de l'informe realitzat per la Comissió Especial d'Investigació del Parlament d'Islàndia sobre la bancarrota de fa sis anys, un document únic per entendre quin rol van tenir els governants i els banquers en el major col·lapse financer de la història del planeta, en relació al PIB del país.

Fa un any, vaig posar en marxa un Verkami per publicar el meu primer llibre, 'Islàndia 2013. Crònica d'una decepció', del qual ja se n'han fet més de 20 presentacions arreu de Catalunya i una a la biblioteca municipal de Reykjavík. De fet, l'editorial islandesa Sagarana ja ha anunciat que traduïrà el llibre del català a l'islandès per l'interès que va generar la presentació d'aquest treball a Islàndia.

Conferència a l'Ateneu Barcelonès sobre el procés constituent islandès, al costat del jutge Santiago Vidal i la periodista i escriptora Patrícia Gabancho

Presentació del llibre 'Islàndia 2013', a Barcelona, l'1 de març de 2014

Presentació del llibre 'Islàndia 2013', a Reykjavík, el 8 de juliol de 2014

Sinopsi del llibre

Sobre Islàndia es comparteixen mentides a diari a través dels grans mitjans de comunicació i de les xarxes socials. Mireu aquests exemples:

Article publicat a El País el 28 de gener de 2014. Distribuit per l'agència internacional de notícies Bloomberg

Una de les fotografies que es comparteixen a través de les xarxes socials més populars, com Facebook o Twitter

Islandia SÍ ha rescatat els bancs (de fet, cada ciutadà islandès ha pagat molts més diners que cap altre ciutadà europeu per rescatar els bancs). Islàndia SÍ ha retornat el deute al Regne Unit i Holanda. Islàndia NO ha empresonat cap polític. Islàndia NO ha empresonat els banquers com amesura generalitzada, salvat d'un grup molt reduït (hi ha tres sentències fermes) a penes de nou mesos a tres anys.

Igual que 'Islàndia 2013. Crònica d'una decepció', aquest segon llibre trenca els mites d'unes informacions que han generat la idea d'una Islàndia inexistent, en la que ciutadans d'arreu del sud d'Europa projecten les seves quimeres polítiques i socials particulars fruit de la desconeixença que, en termes generals, tenim sobre la societat d'aquesta illa volcànica.

L'estat de l'economia nacional i familiar, les llibertats i drets socials, la relació de la premsa i el poder, el boom turístic, la bombolla immobiliària, el rastre de la Revolució Islandesa o l'anàlisi del mite islandès a la premsa de casa nostra són alguns dels aspectes que es tracten en un treball que ha comptat amb la participació de desenes d'islandesos, entre professors d'universitat, filòsofs, historiadors, economistes, polítics, periodistes, pescadors, grangers, ecologistes i ciutadans d'arreu del territori, tant de la ciutat com del camp, què he entrevistat durant aquest 2014, presencialment o a través d'internet.

Llucia Ramis, autora del pròleg

La periodista i escriptora Llucia Ramis (Palma de Mallorca, 1977) serà l'encarregada d'escriure el pròleg d'aquest llibre, després de visitar Islàndia per primer cop l'estiu de 2014. Ramis va ser guardonada l'any 2010 amb el Premi Josep Pla de narrativa per la novel·la 'Egosurfing'.

Per què necessito la vostra col·laboració?

A dia d'avui, els grans mitjans de comunicació no estan gens interessats a aprofundir en qüestions que els suposaria massa pressupost i prefereixen fer un copiar/enganxar de les agències de comunicació internacionals. Els interessos d'aquestes agències depenen de les grans corporacions i institucions governamentals, amb intencions que sovint s'escapen del coneixement dels ciutadans.

Així, un periodista freelance que decideix endinsar-se en un tema com el 'cas islandès' es troba les portes de qualsevol gran mitjà tancades i, per tant, el seu missatge queda silenciat, beneficiant així un sistema que sembra ignorància dia sí dia també. Col·laborar amb aquest Verkami és donar un petit suport al periodisme independent que busca les vies de finançament necessàries per poder ser una realitat i traçar les noves línies que l'han de defenir en aquest segle XXI.

A què destinaré les vostres aportacions

Els diners es destinaran a les despeses d'impremta (uns 1.700 aprox. euros / 1.000 còpies), a la traducció de l'anglès al català del document de la Comissió Especial d'Investigació (uns 300-400 euros) i al lliurament de les recompenses. Un cop el llibre estigui imprès, l'autor farà conferències gratuïtes per a totes aquelles associacions, entitats, assemblees, empreses, etc, que ho desitgin en les que es podrà comprar el llibre.

Les despeses del viatge a Islàndia (que ja he realitzat els mesos de juny, juliol i agost de 2014) les he cobert amb els beneficis generats amb la venda del llibre 'Islàndia 2013. Crònica d'una decepció'.

Calendari previst

El llibre es presentarà a finals de febrer o principis de març de 2015, moment en el qual s'enviaran les recompenses.

Un projecte amb ressó internacional

Article publicat al diari islandès DV

Entrevista emesa a la Ràdio Nacional d'Islàndia

Entrevista publicada al Reyjavík Grapevine

+ Info

Blog personal d'Èric Lluent
Facebook d'Èric Lluent
Twitter d'Èric Lluent

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

4 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Associació Portbou Hot Jazz Festival

    Associació Portbou Hot Jazz Festival
    Autor/a

    más de 8 años

    Si us plau, escriu-me un correu a [email protected] i t'explico la manera. Salut!

  • Josep Vallverdú

    Josep Vallverdú

    más de 8 años

    On podria comprar el darrer llibre, "Islàndia 2014. El preu del miracle econòmic"? Tinc l'anterior, "crònica d'una decepció", però de l'últim no me n'havia enterat fins recentment. Bona feina. Enhorabona. Moltes gràcies i salutacions.

  • Esto fue lo que pasó cuando lo intenté editar en castellano, lo cual claro que me interesa. http://www.verkami.com/projects/8262-edicion-en-castellano-de-islandia-2013-cronica-de-una-decepcion De todas formas, al tratarse de un libro auto editado que vendo en las conferencias que hago, tiene más sentido que lo haga en catalán, que por otra parte es mi lengua materna que en castellano, ya que por proximidad es más plausible que vaya a hacer conferencias y venda los libros en Catalunya que no en el resto del Estado. Dicho esto, si tuviera dinero, lo primero que haría seria editarlo en castellano, pero de momento no me es viable. Gracias por tu interés.

  • Juanjo Rodriguez

    Juanjo Rodriguez

    más de 9 años

    ¿has pensado editar el libro en español?. Yo estaría interesado en el mismo si saliese en español. He estado en Islandia y me interesa el tema. Pero amigo, en catalán no puedo leerlo.

    saludos

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies