❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

CASAL POPULAR Joan Mallofré del Vendrell

Adaptació del local que esdevindrà el Casal Popular Joan Mallofré del Vendrell, espai socio - cultural accessible a diferents organitzacions de caire polític, social i cultural del Vendrell. Espai destinat a la promoció de la cultura popular, la iniciativa social i l'independentisme.

CUP El Vendrell

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
29
Aportaciones
940€
De 800€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Qui som?

Des de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) del Vendrell hem començat a impulsar aquest projecte amb l'objectiu de crear un espai des d'on es pugui dinamitzar la construcció de la Unitat Popular al nostre municipi.

La CUP El Vendrell fou constituïda l'any 2008 amb l'objectiu d'estructurar un pol independentista i d'esquerres al voltant del qual s'estructurés una alternativa al model polític tradicional del nostre municipi. Al llarg d'aquests últims sis anys hem treballat per fer-ho possible, han estat molts els actes i les campanyes que s'han impulsat (i s'estan impulsant) amb la finalitat de transformar i millorar la realitat vendrellenca.

Entenem doncs, que la creació d'un Casal Popular des d'on la CUP El Vendrell i altres organitzacions/entitats puguin realitzar part de la seva activitat constitueix un salt qualitatiu important per dinamitzar el teixit associatiu del municipi i seguir treballant per un Vendrell de tots i totes.

Des de la CUP del Vendrell considerem necessari la creació d'un espai propi des d'on puguem realitzar les nostres activitats, des de reunions fins a actes oberts al públic, com xerrades, assemblees obertes, exposicions etc. Entenem doncs, que el Casal Popular ha d'esdevenir un punt de referència de l'independentisme d'esquerres del municipi.

Per altra banda, volem que aquest espai també sigui accessible per a altres organitzacions de caire polític, social i cultural del Vendrell. Actualment la riquesa associativa del nostre municipi contrasta amb la manca d'espais que el consistori cedeix a les entitats, fet que genera greus dificultats a l'hora de dinamitzar i incrementar el teixit associatiu. En aquest sentit, entenem el projecte com una manera d'obrir un nou espai a totes aquelles persones i col•lectius que em vulguin fer ús.

El per què del nom

Nascut al Vendrell el 20 de maig de 1918, Joan Mallofré i Nin (Jan Camat), el petit de tres germans, fou membre de la Joventut Comunista Ibèrica, organització juvenil del Partit Obrer d’Unificació Marxista (POUM), fundat pel també vendrellenc Andreu Nin. El fet que els seus dos germans grans s’allistessin com a voluntaris a les milícies del POUM, per combatre el feixisme durant la Guerra Civil, va fer que en Joan es quedés al seu Vendrell natal per poder ajudar a casa. Tot i això el 1938, i quan la guerra ja es donava per perduda, va ser cridat a files.

En l’exili a França va acabar al camp de refugiats de Vernet d’Ariège, i es va allistar a l’exèrcit francès, concretament a la 22a Companyia de Treballadors Estrangers. Durant aquest període va treballar per impedir l’entrada del nazisme a França. La primavera de 1940, però, les tropes alemanyes van envair França, i el novembre de 1940 en Joan va ser carregat en un tren destinació a Alemanya. L’esperava el camp de concentració de Mauthausen (Àustria).

Després de sobreviure prop de 5 anys aquell infern –l’últim any va ser traslladat al camp de concentració de Gussen, dins del complex de Mauthausen-, en Joan no va poder tornar a la vila que l’havia vist néixer, per por a patir la repressió del règim feixista que imperava a l’estat espanyol. No va ser fins als anys cinquanta, després de més de deu anys de marxar de casa, que va visitar el seu Vendrell natal per veure a la seva mare; al seu pare mai més va poder abraçar-lo. Però va refer la seva vida a França, on es va casar i va tenir dos fills. L’agost del 2005 Joan Mallofré va morir a la població de Saint Laurent de la Salanque.

Per tot això, per tota una vida dedicada a la lluita pel socialisme i la llibertat, la CUP del Vendrell volem dedicar-li aquest petit homenatge, i volem que el Casal Popular, que ara engeguem, porti el seu nom. Que serveixi d’homenatge també a tots aquells altres vendrellencs que van donar la seva vida pel socialisme i per la llibertat dels pobles. Tots ells, els nostres herois!

A què destinarem les vostres aportacions

Els diners obtinguts a través del micromecenatge es destinaran a la reforma del local, ja que es tracta d'un espai que necessita diversos arranjaments i mobiliari per adequar-lo a les necessitats del projecte. Si bé tant el lloguer com una part de les reformes seran assumides per la pròpia CUP, els nostres recursos són limitats i, per aquest motiu, considerem oportú recórrer al micromecenatge per tal d' obtenir els recursos necessaris per impulsar les reformes del nou Casal Popular amb les màximes garanties. En un primer moment, les reformes que considerem imprescindibles són: adequació del sistema elèctric, arranjament del terra, habilitació del lavabo, arranjament i pintura de les parets, mobiliari divers.

Per aquest motiu, agraïm qualsevol col·laboració que, des d'aquesta plataforma de micromecenatge, pugueu fer per tal de tirar endavant aquest projecte que, considerem, pot ser molt positiu per al nostre municipi.

Calendari

Un cop aconseguit el finançament, començaríem les obres d'arranjament del local, que en principi està previst que durin entre un mes i mig o dos mesos. El dia de la inauguració del Casal Popular entregaríem les diferents recompenses als assistents, i a aquells que no puguin assistir-hi els hi enviarem per correu.

Enllaços d'interès

Enllaç a la web
Enllaç a la pàgina de Facebook
Enllaç a la pàgina de Twitter

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies