❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

El joc de Cardedeu

Agafa el BUC i ves al barri del Centre, passa pel Mercat però vigila, no perdis el temps que mentre tu compres, els altres van fent punts! Qui obtindrà el títol de CdTV? Només uns pocs sabran tant com un Cardedeuenc de Tota la Vida. Però com més juguis, més sabràs sobre Cardedeu. Juguem?!

El Joc de Cardedeu

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
102
Aportaciones
9.870€
De 14.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

*Agafa el BUC i ves al barri del Centre, passa pel Mercat però vigila, no perdis el temps que mentre tu compres, els altres van fent punts!

Qui obtindrà el títol de CdTV? Només uns pocs sabran tant com un Cardedeuenc de Tota la Vida. Però com més juguis, més sabràs sobre Cardedeu.* Juguem?!

Nom: El joc de Cardedeu

Edat: + de 10 anys

Nr. de jugadors: de 2 a 6 amb possibilitat de fer-ho per equips

Durada partida: 90’ aprox.

Components:

  • Taulell 67x48cms

  • 490 cartes 5x7cms

  • 7 fitxes marcador per jugador (42) de 16mm

  • 1 peó per jugador (6)

  • 1 dau de 6 cares
    - Llibret amb el reglament i agraïments a tot color

El joc de Cardedeu consta de 1.200 preguntes de diferent nivell de dificultat que permeten als jugadors obtenir punts i avançar pel taulell. La partida s’acaba de dues maneres, o per punts (el jugador que arriba primer a 100 punts guanya i s’acaba) o quan algú aconsegueix deixar a 5 llocs diferents (dels 15 designats) una de les seves fitxes i llavors es fa el recompte de punts i guanya que en té més.

La mecànica és senzilla: el joc és per torns i a cada torn, s’agafa una carta, que pot ser de pregunta a escollir entre tres nivells de dificultat, d'esdeveniment o pregunta fotografia on es tracta de respondre “on és?” Un cop realitzada la jugada amb la carta, i obtinguts els punts si és el cas, es llença el dau per moure’s pel taulell.

L’espai de joc representarà Cardedeu amb elements significatius del municipi i caselles per on els jugadors aniran desplaçant el seu peó, en funció de tirades de dau o de cartes d’esdeveniment.

Hi constaran: Llocs per deixar fitxa, és a dir, caselles quadrades que portaran el nom i/o el dibuix del lloc que representen: St. Hilari, l’Esbarjo, la Biblioteca, el Pavelló…

(Reproducció d'un fragment del taulell il·lustrat per Maria Vidal)

Caselles d’incidències, és a dir, caselles on les cartes d’esdeveniment poden portar al jugador, per exemple, “ves als Pinetons (3) i perds un torn perquè t’entretens jugant” Totes portaran un número i el nom i algunes, a més, el dibuix que la representi: la Policia, les escoles, el Museu, l’estació…

A més hi haurà altres elements: parades de bus ja que hi ha carta de “BUC” que et permet anar més ràpidament de lloc a lloc on hi ha parada, caselles de possibles “mecenes” que contindran el seu logotip (en cap cas podrà ser un partit polític o cases de fulanes), la via del tren i la riera, com elements identificatius del municipi, les caselles de sortida o d’inici de partida (n’hi ha 6 en diferents indrets del taulell), el marcador de punts a una banda, i els barris es tindran en compte, per exemple, les caselles seran de colors diferents segons el barri.

Hi haurà 490 cartes, totes amb el dors igual però, com explicàvem, hi ha tres tipus diferents:

Cartes pregunta

N’hi haurà 390, amb 3 preguntes i les corresponents respostes a cadascuna. Seran de tres nivells de dificultat: Carquinyoli (fàcil), que donarà 1 punt, Borrego (mitjà), que donarà 2 punts i CdTV (difícil) que en donarà 4 per ser de nivell de Cardedeuenc de Tota la Vida. Abans de conèixer la pregunta el jugador, que coneixerà el tema comú de les preguntes d’aquella carta, podrà escollir la dificultat de la mateixa.

Cartes foto

N’hi haurà 50 i constarà d’una foto d’algun lloc de Cardedeu, ja sigui general, detall, de l’actual o de fa temps amb la resposta escrita de manera que es pugui tapar amb un dit. Segons la dificultat, la resposta correcte donarà entre 1 i 3 punts.

Cartes esdeveniment

N’hi haurà 50 i aquestes cartes seran en què podran participar els “mecenes” col·locant el seu logotip en elles. Els esdeveniments poden ser positius (els dels mecenes) tipus comodí en cas de no respondre una pregunta correctament, o que poden donar la possibilitat al jugador de canviar de lloc (la del BUC), o negatives, que poden entretenir el jugador en algun lloc fent-li perdre un torn…

Cartes d’edició especial

En funció dels mecenes que ens donin suport, hi haurà 10 cartes editades única i exclusivament per lliurar-les als mecenes que donin suport amb 100€ o més i que tindran incidència dins del joc, tant d’esdeveniment com de fotografia, és a dir, faran que el seu joc sigui exclusiu.

Posteriorment, hi la possibilitat que el joc pugui ser ampliat amb noves edicions de cartes.

Imagineu-vos els jugadors asseguts a taula. Li toca tirar al Joan. El jugador que té a la seva dreta, la Maria, és qui agafa una carta de la pila i llegeix en veu alta el tema:

  • Esports. Carquinyoli, borrego o Cdtv?

En Joan sap molt poc d’esports cardedeuencs, però s’arrisca una mica perquè necessita més punts i demana pregunta “borrego”.

  • De quin esport és l’equip de Cardedeu que ha guanyat campionats d’Europa? -Llegeix la Maria.

En Joan dubta uns moments però respon segur:

  • De Horseball!

  • Correcte! 2 punts -Diu la Maria que ho ratifica perquè té la resposta escrita a la mateixa carta.

En Joan ja té 54 punts. Agafa el dau i el llença. Un cinc. Mou cinc caselles el seu peó cap a la direcció que vol. Ja té 4 fitxes col·locades i vol afanyar-se en posar la cinquena per acabar la partida ja que, de moment, és qui té més punts.

Gairebé tots els 14.000€ aniran destinats a la producció i una petita part va destinada per a la il·lustració del taulell i el disseny i creació del joc així com per les recompenses. En farem 500.

Un cop editat, el preu de venda serà de 42,00€ cadascun, impostos inclosos. També es podrà comprar des de la nostra web.

Si aconseguim més dels 14.000€, cada 40€ recaptats de més i fins a 15.000€, regalarem 1 joc a un centre educatiu de Cardedeu, començant pels Instituts i després per les escoles de primària, per odre alfabètic. I si va augmentant, enlloc d’1 joc en regalarem 2.

Si aconseguim més de 15.000€, arribats al cas, us informarem! Tampoc volem pecar de massa optimistes!

Aportar anticipadament pel joc ha de tenir recompensa perquè certament sereu vosaltres qui fareu possible que aquest joc vegi la llum.

• Els agraïments en el reglament us donarà un lloc preferent a la història de Cardedeu, quedarà escrit que va ser amb el vostre suport que El Joc de Cardedeu va veure la llum.
• El punt de llibre que obtindreu si és el cas, serà cotitzat per col·leccionistes de punts de llibres. Només farem els necessaris pels mecenes, no existiran més. Els mecenes tindreu un punt de llibre únic.
• La postal, amb una reproducció del taulell, certificarà la vostra aportació i el nostre agraïment de manera personalitzada un a un.

• Les 10 cartes especials per als mecenes, seran editades única i exclusivament per a vosaltres, ningú més les tindrà, i s’afegiran a les 490 que ja disposarà el joc i que representarà una sorpresa que envejaran els demés!
• El logotip o la vostra foto en una de les cartes, us farà ser present a totes les partides que es puguin jugar. Campionats anuals, i partides familiars. Els cardedeuencs us veuran i agrairan que sortiu ja que sempre seran cartes positives.
• El logotip al taulell és el millor premi a la vostra contribució, la vostra empresa serà visible durant tota la partida!

I si la vostra contribució no pot ser econòmica, també us necessitem. Feu difusió de la campanya a través de les vostres xarxes, contactes, família, amics, companys de feina, coneguts, saludats…

Us necessitem a tots!!!!

La campanya de Verkami durarà fins principis de juliol. Si aconseguim els diners, ens posarem a elaborar i editar el joc immediatament i fins setembre. A l’octubre es portarà a impremta i el tindrem a punt al novembre.

Farem un acte de presentació del joc a principis de desembre perquè pugueu venir a buscar les vostres recompenses. Si no podeu assistir a l'esdeveniment, no us amoïneu, us la farem arribar.

Així que, aquest Nadal, ja sabeu què regalareu i a què jugareu!


La creadora de les il·lustracions del taulell

Maria Vidal

Va néixer el 1976 a Barcelona i allà va començar a fer els primers gargots. Però no va ser fins més tard, quan ja vivia a Cardedeu, que va aconseguir convertir els gargots en il·lustracions per a contes, cartells, llibres didàctics, jocs, webs, animacions…

Ha treballat per editorials com La Galera, Eumo, Planeta&Oxford,… i per empreses i institucions com el CSIC, l’Ajuntament de Barcelona, la Botzina, Fusart…

A Cardedeu ha il·lustrat la col·lecció de contes del follet Verdet pel Museu-Arxiu Tomàs Balvey i cartells i tríptics per l’Ajuntament, la Biblioteca, el Museu, i per entitats en les que ha participat com el Garitu, cineclub Dijous, Cardedeu Vital/Horts Vitals, El Banc del Temps, Cardedeu Autosuficient, Plataforma Stop Kàrting, AFA Can Manent…

Actualment el que més l’ajuda a trobar la inspiració són els seus dos fills que comencen a fer els primers gargots.

Els creadors del joc

Xavier Navarro i Pascual

Nascut a Barcelona l’any 1953, resident a Cardedeu des de 1991. Ha participat i participa en diverses entitats associatives del municipi, com Els Tres Pins, Pasta de Full, Història i Memòria, Tub d’assaig… A més, des de 1995 fins 2003, va ser membre del Patronat del Museu Arxiu Tomàs Balvey. Professionalment, actualment és Co-Director de El NAS de Cardedeu, periòdic local i independent on desenvolupa a més les tasques d’editor, redactor, fotografia i reportatges temàtics i co-propietari de la botiga especialitzada de jocs de taula i puzles UEdeDRAC.
És el creador d’altres jocs ja editats com Asalto (1983), Trirremes (1990), Troglodita (1990), Tutankamon (1990), Uededrac (1996), La Batalla de Cardedeu (2008),… Amb una àmplia experiència en el món dels jocs de taulell, tant a nivell d’avaluació, execució i producció del mateixos, va ser President de l’Associació Maquetisme i Simulació (Barcelona, 1983-1986).

Núria Aymerich i Humet

Nascuda a Madrid l’any 1962, resident a Cardedeu des de 1986. Ha participat i participa en diferents entitats com Els Tres Pins, Escola d’adults de Cardedeu, Pasta de full, l’Art d’escriure, Consell de la Vila… A nivell professional, actualment és Co-Directora de El NAS de Cardedeu on a més desenvolupa les tasques d’edició, compaginació i disseny publicitari i co-propietaria de la botiga especialitzada de jocs de taula i puzles UEdeDRAC.

Llicenciada en psicopedagogia (2006) i Diplomatura de Professora d’EGB (1986), especialitzada en temes editorials, amb una àmplia experiència tant en el món de l’edició com de l’educació.

Si vols més informació, seguir-nos, compartir i difondre la campanya: et necessitem!:

Blog, Facebook, @eljocdecardedeu, google+

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies