❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Enlloc

El Xavi és un arquitecte aturat que ha de tornar a viure al petit pis dels pares, amb els tapetes de flors, els roncs del pare i el cobrellit de dinosaures. Està a punt de fer els 40 i els seus maldecaps per aconseguir fer-se un lloc entre aquestes quatre parets arribaran a límits surrealistes.

Ona Martínez

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
49
Aportaciones
2.055€
De 2.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

ENLLOC és un curtmetratge quotidià que hem creat dins del nostre treball de fi de grau de Comunicació Audiovisual, a la UPF. ENLLOC és una tragicomèdia que té una part de tots nosaltres, de les nostres pors, però també de la seguretat que, amb esforç, humor i autocrítica, ens en sortirem.

SINOPSI

Què faries si haguessis de deixar el teu dúplex de 200m2 i tornar a casa dels pares? Si haguessis de tornar a dormir amb el cobrellit de dinosaures i canviar les càpsules per la cafetera de la iaia? Si haguessis de dinar mentre respons les mil i una preguntes de la mare i si els banys tranquils s’haguessin acabat?

Això és el que li passa al Xavi. Té 36 anys i és arquitecte. Bé, era. Tenia una bona feina i un bon sou, però amb l’arribada de la crisi, el van acomiadar. Incapaç de seguir pagant la hipoteca i amb molts mesos sense trobar feina, Xavi es veu obligat a tornar a casa del Ramon i la Carme, els seus pares.

ENLLOC és la història d’aquesta arribada, d’aquest retorn. Una tragicomèdia que retrata les dificultats d’aquesta nova situació, les converses incòmodes i, fins i tot, les idees surrealistes que passen pel cap del Xavi. El nostre protagonista, s’obsessionarà per fer-se un lloc en aquest entorn que tant l’atabala i, sobretot, farà mans i mànigues per encabir la seva taula de treball, massa gran per un pis minúscul i atapeït d’objectes.

ENLLOC és una història que ens és molt propera, en la qual, si no us hi veieu reflectits, segur que hi reconeixereu situacions ben reals, fins i tot quan aquestes esdevenen surrealistes. Així doncs, través d’aquest curtmetratge volem tractar un tema que és molt d’actualitat, com és la situació en què es troben molts joves en aquest context de crisi.

PERSONATGES


Biel Duran és el nostre protagonista, el Xavi, qui prové d’una família humil que, a base d'esforç, es van poder permetre que estudiés arquitectura. Graduat i coincidint amb el boom immobiliari, el Xavi va trobar feina. No era la feina dels seus somnis: hi dissenyava edificis mediocres, que donaven poc espai a la imaginació. Tot i així, tenia un sou i una feina estable que li van permetre independitzar-se i dur una vida còmoda, tranqui·la i més refinada, lluny del seu barri.

Amb la crisi econòmica, però, el Xavi es queda a l’atur. Passen els mesos i no troba feina. Ja no pot pagar la hipoteca i es veu obligat a tornar a casa dels pares.

ENLLOC és la història d’aquest primer dia de tornada a la casa dels pares, a la regressió cap una vida que havia deixat enrere.

En una casa petita, caòtica i atapeïda, el racional i minimalista Xavi es desespera. A més a més, la seva situació actual li ha amargat el caràcter i ja li pesa la trentena. És un noi tirant a reservat, molt racional, una persona que mai ha destacat o cridat l’atenció. El Xavi, maniàtic i obsessionat amb l’arquitectura, dóna molta importància a un problema que els pares infravaloren: la seva taula d’arquitecte no hi cap a la minúscula casa dels pares. A mesura que no troba un espai buit, es va desesperant i es capfica omplint-se el cap de xifres i mesures, aïllant-se en l’abstracció. Trobarà un lloc per la seva taula o acabarà tocant de peus a terra?

Ferran Rañé interpreta el Ramon, el pare, un senyor a la seixantena, recentment jubilat d’una feina humil, era ferreter. Ara, duu una vida sedentària. Hi està a gust a casa, amb la dona, i no vol que res canviï aquest estil de vida. És una persona que sempre ha valorat allò més bàsic, mai ha tingut grans ambicions, i sempre ha tocat de peus a terra. Amb la Carme, duien una vida còmoda i tranquil·la, fent cada dia la seva migdiada i els seus mots encreuats. Per això, quan arriba el Xavi, tenen algunes enganxades. Al Ramon no li agrada que modifiqui un entorn, la casa, que ell ha construït amb el fruit del seu esforç, i d’on no hi canviaria res. Home de poques paraules, però que, quan les diu, ho fa amb total sinceritat. També té un sentit de l’humor particular, molt sarcàstic, que traurà el Xavi de polleguera.


Mariona Casanovas interpreta la Carme, la mare, una dona que té uns seixanta anys, amb un caràcter bondadós i càlid, però també molt enèrgic. Tot i que està a punt de jubilar-se, encara treballa a una merceria del barri. Per això, cus sovint a la màquina de cosir que té al menjador. Casada amb el Ramón i amb un sol fill, el Xavi, la Carme està contenta amb la vida que porta i amb la família que ha creat. La Carme estima i creu en el seu fill, i sempre li dóna tot el suport que pot. De vegades, però, pot arribar a ser una mica sobreprotectora i pesada amb el Xavi. Sempre vol controlar tot el que passa a casa seva, envaint l’espai dels altres, però ho fa amb bones intencions. És una dona amb caràcter i sembla ser qui porta els pantalons a casa. Tot i no tenir estudis, és llesta i, de seguida, capta els problemes de convivència o les preocupacions del Xavi, Quan ell arriba a la casa, vol animar-lo i fer que la convivència sigui agradable. Per això, intenta tallar les discussions entre pare i fill, cosa que la porta a esquivar el problema de fons.

AUTORS

Ei, hola! Que ens presentem! Som sis estudiants i amics que estem fent el nostre treball final de grau: la Clàudia, el Juanjo, la Laia, la Núria, l'Ona i el Sergi. Però sols no ho podríem aconseguir! Per això, a part de vosaltres, que sou indispensables, comptem amb un equip genial que farà possible ENLLOC. Poc a poc, us els anirem presentant!

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS?

ENLLOC és un curtmetratge de baix pressupost, que no compta amb un finançament de base inicial i, per tant, ha de buscar diferents fonts de recursos. Les vostres aportacions seran la base que permetrà fer possible el curt i aniran destinades a cobrir les diferents despeses que ens vagin sorgint:

Departament tècnic

Càmera

Il·luminació

So

Departament artístic

Art

Vestuari

Maquillatge

Departament de producció

Transport

Dietes

Localització

Distribució

Altres

CALENDARI

Ara ens trobem en plena fase de preproducció, tancant la localització i el càsting, així com cercant el finançament just i necessari per poder tirar endavant el projecte. L'objectiu és rodar els dies 1, 2, 3 i 4 de maig. Posteriorment, comptem amb unes dues o tres setmanes per tancar la versió definitiva del curt (muntatge, mescla de so i etalonatge). Al ser un projecte final de grau, aquest es tanca i es lliura definitivament, però, al juliol.

Les recompenses les entregaríem una vegada lliurat el projecte, ja que el DVD, per exemple, requereix que aquest estigui enllestit.

El DVD serà en V.O. amb subtítols en castellà i en anglès.

SEGUEIX-NOS!
Facebook
Instagram

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

2 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Ona Martínez

    Ona Martínez
    Autor/a

    10 años

    Moltes gràcies a vosaltres per ajudar-nos a fer possible el projecte! Les empentes amistoses són les que ens fan anar endavant :)

  • jordi

    jordi

    10 años

    Cap pregunta, només moltes felicitats i molta sort.

    Des de www.cinemaddiccio.com. us volem donar una empenta amistosa.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies