❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

projecte de reforestació ESCOLA VERDA

És un projecte d'acció pedagògica motivat per la tala de la nostra pineda que pretén: ensenyar a l'alumnat com afrontar una situació de desforestació concreta; convertir l'àrea reforestada en un recurs per a l'educació mediambiental i, al mateix temps, recuperar aquest espai per al nostre poble.

0
segundos
60
Aportaciones
975€
De 800€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Recentment vam celebrar el 50 aniversari del nostre col·legi. Al llarg de tots aquest anys han passat per ell vàries generacions de xirivelleres i xirivellers que han compartit vivències dins i fora dels seus murs i moltes vegades a l'ombra d'una pineda: la del pati, que complia els mateixos anys que el centre quan per motius de seguretat es va talar de manera íntegra.

S'ha de dir que un parell d'anys enrere ja s'havia fet una tala selectiva de sis exemplars i un buidatge important de les copes dels que restaven, pel mateix motiu.

Aquesta última actuació es va produir durant les vacances de Nadal i va anar acompanyada de la plantació de set moreres joves.

Aleshores vam ser conscients del que havíem perdut. Tant el veïnat, que veia mutilat el seu entorn més pròxim, com tota la comunitat educativa, que en tornar de vacances es van trobar de colp i repent amb un espai modificat i absolutament desnaturalitzat: sense arbres, sense ombra, sense ocells...

Calia donar una resposta pedagògica a aquesta situació. Així és com mestres i membres de l'AMPA del col·legi Gregori Mayans de Xirivella vam decidit treballar colze a colze en l'elaboració, aprovació i execució del projecte educatiu Escola Verda, amb els següents objectius: ensenyar al nostre alumnat com afrontar una situació de desforestació concreta, fent-lo protagonista; convertir l'àrea reforestada en un recurs per a l'educació mediambiental, generant un arboretum que continga la major diversitat possible d'arbres i arbusts autòctons i, al mateix temps, recuperar aquest espai perquè d'ací a uns anys puga estar a l'alçada del que va significar per al nostre poble la pineda del Gregori Mayans.

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS

La totalitat de les vostres aportacions, comissions bancàries i de Verkami a banda, aniran destinades íntegrament a la compra i plantació de les varietats següents d'arbres i arbusts: garrofera, olivera, arborcer, llorer, tamariu, anouer, pi pinyer, freixe de flor, roure valencià, lledoner, nesprer silvestre, til·ler, carrasca, om, càdec, marfull, sabina, boix, falç aladern, aladern, llentiscle, noguerola i murta.

En cas de recaptar més diners dels pressupostats inicialment, els destinaríem a l'adquisició d'exemplars de major mida o d'alguns arbres fruiters per a la zona d'hort escolar.

JORNADA DE REFORESTACIÓ

Si finalitzem aquesta campanya amb èxit, es celebrarà al més prompte possible una jornada festiva de reforestació, un dissabte de matí, a la qual estareu convidades totes aquelles persones que heu donat suport al nostre projecte, i serà aleshores quan els mecenes rebran les seues recompenses.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies