❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Per Nadal fes-te un regal, apadrina el Carnaval!

Després de 35 anys celebrant el Carnaval de Torelló, aquest 2014 hi volem tornar! Necessitem la teva col·laboració per organitzar tots els actes del Carnaval de Terra endins!

dtanya73@gmail.com

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
30
Aportaciones
550€
De 3.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Necessitem la vostra ajuda per poder finançar l'organització del Carnaval de Terra Endins.

No podem deixar que la crisi ens faci perdre aquesta festa!

DURANT ELS DIES DE CARNAVAL ORGANITZEM:

1.- Presentació, cop d'estat i proclamació de la República de la Barrila representat amb una obra de teatre al Teatre Cirvianum.

La presentació del Carnaval és sempre un moment de joia i alegria. És el dia en què comencem a conèixer els plats forts i els detalls més recargolats de la propera edició del Carnaval. Els meus fidels col·laboradors informen de les dates de la festa, presenten el cartell que anuncia la gran cel·lebració de la disbauxa i també el trofeu que es dona a les carrosses participants a la rua del dissabte. En el transcurs de la presentació es coneixen els detalls de Pullassu i de Senyoretes així com les particularitats de les altres activitats que conformen la setmana anual de Carnaval de Terra endins. Es també el moment propiciper conèixer les sorpreses de la propera edició.

Visitant, et recomano que el dia de la presentació siguis per Torelló i que tot fent el despistat entris al foyer del Cirviànum.

2.- Carnaval de la Gent Gran.

El Carnaval de la Gent Gran és una activitat que celebren els vassalls de més edat. Molts d’ells també surten a la rua del dissabte I solen assistir també a les altres activitats del Carnaval… però els agrada fer-me homenatge també el dijous llarder. Saps què?? Jo solo anar-hi disfressat d’avi simpàtic. I noi, me’n faig un bon tip de coca I fuet.

Una altra característica que vull que coneguis del Carnaval de la Gent Gran és que cada any sens falta ens acompanya una mica de ballaruga.

3.- Pullasso (Organitza: Els Deixebles de Sant Feliu. (amb finançament propi).

4.- Senyoretes i Homenots...! (Organitza: Els Deixebles de Sant Feliu. (amb finançament propi).

5.- Rua de Carnestoles.

La rua del Carnaval de Terra Endins de Torelló és l’acte del dissabte, el moment pel qual les colles carrossaires i participants de la rua han estat treballant els dies i mesos previs a la desfilada.

Els grups carrossaires comencen els primers plans i esbossos de les carrosses passat l’estiu; n’hi ha que abans i tot!!! Es tracta de gent que s’entrega en cos i ànima a vestir una plataforma de formes, llum, esforç, voluntat de superació, emprenyades (que també n’hi ha), il·lusions i nits sense dormir.

Un dels secrets més ben guardats entre colles és el motiu de cada una de les carrosses que desfilen. I les tècniques que es fan servir per convertir en realitat els esbossos fets sobre tovallons de paper d’una reunió improvitzada. A Torelló som veritables arquitectes de la forma i la imaginació, sabem recórrer als més subtils recursos per a fer possible el que mai ens hauríem imaginat que seriem capaços de fer. Aquest fet també desperta una sana enveja entre colles carrossaires. Totes volen superar-se les unes a les altres per intentar ser les millors....

Hem parlat de les carrosses. Bé, també hi ha molta gent que surt al carrer amb disfresses fetes per ells i elles mateixos o bé per els sastres i modistes de les contrades. Els participants de la rua que no van en cap carrossa són els objectius dels caça disfresses, un grup de gent que es passeja per la rua i que premia als grups que van més vistosos.

Després de la rua s’obre el recinte del ball, fi de festa d’aquesta nit tant i tant especial.

6.- Carnaval Infantil.

La canalla de Torelló té molta sort: un dels actes del Carnaval està pensat exclusivament per ells. Es tracta del Carnaval infantil. Una festa molt concurreguda tant per pares amb cara de son com per nens I nenes disfressats i amb ganes de gresca, molta gresca!! Un espectacle infantil fa les delícies dels participants. Passats els grans esdeveniments de la meva festa, el diumenge després és temps per estar amb els de casa i acompanyar-los també a ells perquè disfrutin de la festa a la seva manera. Tota una recomanació pels que ténen una disfressa de superman o de princesa al fons de l’armari I en volen acabar de treure profit.

7.- Enterrament de la sardina.

La capella ardent del Rei Carnestoltes es troba al teatre Cirviànum el dimecres després de Carnaval. Un cop els pescallunes li han ofert els seus respectes, han provat els greixons de quaresma i el bon vi de la bota del racó, surt la comitiva amb el carro fúnebre estirat per quatre cavalls sementals que traslladarà el taüt del Rei Carnestoltes cap el seu últim destí. El seguici l’encapsalen el bisbe Nicolau i autoritats. Els segueixen ploreneres i públic en general sota les notes de la marxa fúnebre interpretada per l'Orquestra Internacional Sensafònica i els càntics de la coral Gospel Lloriana. Un cop davant de la Casa de la Vila, les autoritats eclesiàstiques tornaran el FALATELL a les autoritats municipals otogant-els-hi de nou el poder. En arribar a la plaça Vella, i davant la pila crematòria, despedirem al Rei Carnestoltes amb els últims càntics. El Rei serà incinerat junt amb la reina de les sardines. Torrades amb all, sardines a la brasa i bons porrons de vi negre ens ajudaran a despedir la festa fins l’any que ve.

Molt per molt poc!

A QUÈ DESTINAREM ELS DINERS?

Els diners de les recompenses es destinaran als premis de les carrosses.

CALENDARI

Les recompenses es pagaran el dia 8 de febrer del 2014 aprofitant la presentació del carnaval al teatre Cirvianum de Torelló.

MÉS INFORMACIÓ
Pàgina web
Facebook
Twitter

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies