❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

La Fallera Calavera: el joc de cartes valencià

Un joc d'estratègia en valencià destinat a tots els públics que parodia elements del nostre folklore, cultura popular i mitologia. NOU OBJECTIU!!! Si arribem a 6.000 euros inclourem 2 cartes addicionals i targetes que resumeixen les regles fonamentals del joc. Ideal per a principiants!

Zombi Paella

A project of

Created in

0
seconds
366
Pledges
7.341€
From 3.500€
Contribute to the project

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

La Fallera Calavera és un joc de cartes basat en un personatge de ficció: una fallera zombi. A partir d'esta idea sorgixen tota una sèrie de personatges, objectes i situacions que parodien elements identificables del folklore, la cultura popular i la mitologia valenciana.

Les belles il·lustracions -elaborades amb tinta xinesa, aquarel·la i punta fina-, són el complement ideal per a este joc d'estratègia de 2 a 5 jugadors, amb partides dinàmiques que duren entre 20 i 40 minuts. La simplicitat de les regles del joc i la varietat de situacions que provoquen les 100 cartes de la baralla fan que La Fallera Calavera siga un joc ideal tant per a experts com per a no iniciats.

Cal destacar també que tant els textos de les instruccions com els de les cartes estan 100% en valencià, amb la intenció d'oferir alternatives d'entreteniment i oci en la nostra llengua.

La Fallera Calavera és un joc creat per Enric Aguilar amb il·lustracions d'Esther Mendez.

RECTA FINAL: NOUS OBJECTIUS - TOTS ACONSEGUITS!!!

El joc tindrà 102 cartes (dos addicionals) gràcies a les vostres aportacions! L'Aeroport Fantasma i la Muixeranga d'Algemesí s'inclouran després d'haver obert un procés de votacions i haver superat els 6.000 euros. A més, afegirem a tots els jocs cartes que resumeixen les regles fonamentals de La Fallera Calavera, molt útils per a les primeres partides!

FUNCIONAMENT DEL JOC

L' objectiu del joc és trobar cinc ingredients per a cuinar una paella que calme la ira de la Fallera Calavera. El garrofó, la cuixa de pollastre, la bajoqueta o el conill són algunes de les cartes que et conduiran a la victòria. En el moment en què un jugador tinga cinc ingredients, la partida acaba i este venç.

Durant l'aventura vos trobareu amb tres classes de cartes: els tresors, les cartes de batalla i les cartes especials.

Els tresors són objectes que posseïm i que mostrarem als altres jugadors. A banda dels ingredients, que també són tresors, podem aconseguir unes espardenyes pudentes, una pinta de fallera o una gaiata de la Magdalena, per exemple. Podem "vendre" estos béns a canvi de noves cartes. A més, hi ha tresors amb poders especials, com el taronger putrefacte, la poció d'orxata o la tartana del Tio Pep.

Les cartes de batalla servixen per barallar-nos amb altres jugadors amb la intenció de furtar-los els seus tresors. Així, podem convocar una batalla i enviar la Dama d'Elx, Monleon, Jaume I o la Delicà de Gandia a lluitar. L'altre jugador podrà defensar-se i s'hauran de tindre en compte els punts d'atac i de defensa de cada soldat. Però alerta! Hi ha guerrers que, a més, tenen habilitats especials. Les Monleonetes, per exemple, sempre ataquen en grup; l' Alcaldessa Perpètua no es cansa mai de presentar batalla; i la Bellea del Moc té un moc apegalós que li permet furtar dos tresors en comptes d'un!

I què passa amb les cartes especials? Són un misteri i una autèntica font de diversió. Tot és possible, ja que provoquen efectes molt diversos. Per exemple, la Lluna de València permet anul·lar el torn a un oponent, mentre que plantar una Falla Descomunal davant dels nostres tresors ens servirà per a protegir els nostres béns. Amb l' Aigua de València emborratxarem els contrincants per baixar-los els seus punts de combat i... quan tot està perdut, un jugador por utilitzar la Riuà i pegar-li la volta a la partida!

Els jugadors només poden fer una acció en cada torn, així que el ritme del joc és dinàmic i simple, però al mateix temps permet estratègies variades. A més, totes les cartes contenen explicacions de la seua funció, per la qual cosa no cal conéixer tota la baralla; només entendre l'estructura bàsica del joc.

I per si això fóra poc, moltes de les cartes contenen frases típiques valencianes i refranys relacionats amb la carta en qüestió. "De veres, de veres, com si menjares peres i les cagares senceres!".

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS?

Els diners recaptats gràcies a Verkami estaran destinats en exclusiva a pagar els costos de fabricació del joc. Com que busquem una qualitat totalment professional, s'ha contactat amb grans fàbriques de jocs de taula d'Europa per a oferir un producte molt sòlid i amb acabats perfectes. Però com podeu imaginar, es necessita fer un encàrrec d'una gran tirada perquè el cost unitari siga ajustat. És per això que demanem 3.500 euros.

A més, l'autor assumirà una part dels costos de producció, així com les despeses d'enviament de les recompenses i altres costos derivats.

CALENDARI

Este és el calendari aproximat:

 • Final de 2013: Acaba el Verkami. El disseny del joc, de la caixa i de les instruccions estarà totalment preparat.

 • Principis de 2014: Encàrrec a la fàbrica. El procés de producció pot allargar-se entre 8 i 10 setmanes, segons diu la pròpia fàbrica.

 • Falles 2014 (març): Enviament de totes les recompenses i obertura del web oficial, on apareixerà el nom de tots els mecenes.

RECOMPENSES

A banda del joc, que òbviament arribarà perfectament precintat, en la caixa i amb les instruccions a tot color, podeu obtindre altres recompenses:

 • Agraïments al web oficial. Obrirem una pàgina web amb l'arribada del joc que tindrà una secció dedicada als mecenes.

 • Una còpia digital del "Llibret del mecenes": T'agraden les il·lustracions del joc? T'agradaria tindre-les impreses per a penjar-les a la teua habitació, al menjador o al casal faller? Amb les aportacions a partir de 20 euros, t'enviem una còpia digital d'este llibret que conté làmines d'alta qualitat amb les il·lustracions en A4 o A3 per fer pòsters. A més, oferim esbossos de la il·lustradora Esther Mendez, i consells, curiositats i secrets del joc revelats per l'autor, Enric Aguilar.

 • Patrocina el joc! Si pertanys a una associació, una falla o a qualsevol altre col·lectiu vinculat amb la llengua o la cultura popular valenciana, pots emportar-te un pack de 20 jocs i, a més, estampar el logotip de la teua entitat a totes les caixes del joc. Una bona manera de donar-vos a conéixer! Contacta per e-mail ([email protected]) per a tindre més informació.

MÉS INFORMACIÓ

Seguix-nos a les xarxes socials per a tindre més informació: Facebook, Twitter i Youtube, on podràs vore el fantàstic vídeo que explica la història de La Fallera Calavera i xicotets videotutorials.

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

25 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Zombi Paella

  Zombi Paella
  Author

  about 9 years

  Envia'ns un mail a [email protected] i et donarem tota la informació :-)

 • Mayte

  Mayte

  about 9 years

  Tengo un local comercial al centro del pueblo (Benifaio) y estaria interesada en poder vender el juego, como me puedo poner en contacto con vosotros ?

 • Juan David Mezcua

  Juan David Mezcua

  over 9 years

  Hola Enric, vaig participar com a mecenes en el teu projecte, i no estic en el llistat de mecenes de la teua web. El nom en el que vull aparéixer es 'Juan David Mezcua'. Gràcies

 • Zombi Paella

  Zombi Paella
  Author

  over 9 years

  No apareixes perquè no vas omplir el formulari corresponent que et vam enviar al correu. Amb quin nom voldries estar a la llista de mecenes? Gràcies.

 • Juan David Mezcua

  Juan David Mezcua

  almost 10 years

  Hola Enric, vaig participar com a mecenes en el teu projecte, i no estic en el llistat de mecenes de la teua web. Perfis, posa'm que estic quedant de mentirós en la gent, i tot es buscarme i no estic, jeje. GRACIÉS per la fallera calavera!!! un éxit!

 • Zombi Paella

  Zombi Paella
  Author

  about 10 years

  Gràcies a tu per fer costat al projecte! És cert, és un esforç enorme. I encara més gran el que queda per fer per aconseguir que estiga llest en març. Però la vostra il·lusió ho compensa de sobres!

 • Neus Bosch Iñiguez

  Neus Bosch Iñiguez

  over 10 years

  M'heu convençut! Espere per a falles poder liar a la familia per a jugar!!! Gracies Enric per la idea i l'esforç que això suposa :D

 • Zombi Paella

  Zombi Paella
  Author

  over 10 years

  Bunyols de carabassa, boníssims! Farem tot el possible per arribar a Falles, tot i que no tot depén de nosaltres (fàbrica, burocràcia, etc)

  Podrieu haver-vos acostat a provar el joc a DAU. Estàvem a la secció de prototips! M'agrada que la humil "publicitat" que vam deixar haja tingut efecte. Gràcies!

 • Guillem

  guiosca

  over 10 years

  Hola Enric! Dissabte vam estar al festival Dau i vam vore la propaganda del joc. Llegint les cartes a la web ens hem rist tant que... hem fet la nostra aportació! A vore si el joc arriba per a Falles i ens descollonem mentre juguem i berenem bunyols!

 • Lalala

  Lalala

  over 10 years

  Torne a ser Romu. Hi ha limitació d'espai. M'agradaria entrar en contacte amb tu per un altra qüestió, relacionada amb un altre projecte del qual forme part i que també es va financiar a Verkami: La Peluca de Luca. El meu mail:[email protected]

#08 / Doble o res! Gràcies a tots!

Hola a tots!!!

Estic molt content d'anunciar que la campanya de micromecenatge va acabar el dia de Reis amb èxit rotund. Hem aconseguit recaptar 7.341 euros, més del doble del que demànavem inicialment! Moltíssimes gràcies, això només ha estat possible amb l'esforç de 366 mecenes.

Els diners que hem recaptat de més els dedicarem a incloure contingut addicional en el joc: la carta de la Muixeranga d'Algemesí, l'Aeroport Fantasma i 5 cartes de suport amb un resum de les regles. Ideal per als jugadors nous i les primeres partides! A més, també podrem fer una major promoció quan el joc estiga produït i invertir-ho en fer una pàgina web en condicions.

Ara mateix treballem intensament en acabar la maquetació de les instruccions i la caixa, així com revisar tots els textos de les cartes perquè no hi haja cap error. Així mateix, Esther… read more

#07 / Explicant el joc: les regles bàsiques!

Hola companys!

Esta és l'última entrada que dediquem a explicar el joc, ja que, afortunadament, La Fallera Calavera té unes normes ben senzilles. De fet, una vegada sapieu jugar, estem segur que podreu explicar el reglament a nous jugadors en menys de 10 minuts! En qualsevol cas llegiu amb deteniment les instruccions que s'inclouen a la caixa del joc i si teniu dubtes... ja sabeu on estem!

Una vegada ja coneixeu el funcionament de les tres classes de cartes (Tresors, Batalla i Especials), comença la partida!

Estes són les dos regles fonamentals de La Fallera Calavera:

 • Només es pot fer una acció en cada torn, excepte si s’utilitzen cartes que indiquen el contrari.

 • Les cartes són d’un sol ús, excepte si s’utilitzen cartes que indiquen el contrari.

Comencem?

 1. Baralla bé les 100 cartes i repartix-ne 7 a cada jugador. Deixa la resta de cartes en el centre de la taula, formant una pila.

 2. Tots els jugadors miren les seues cartes amb calma i lligen cadascuna d’elles.

 3. read more

#06 / Explicant el joc: què són les cartes Especials?

Ja tenim els tresors i ja sabem com furtar-los. Què queda per fer esta aventura encara més divertida? Les cartes especials.

Les cartes especials tenen efectes totalment diversos i imprevisibles. Poden afectar directament els tresors dels altres jugadors, intervenir en les batalles o anul·lar o contrarestar altres cartes especials. Estes cartes aporten al joc un punt de sorpresa, al mateix temps que donen noves oportunitats als jugadors que van perdent. D'esta manera, les partides en La Fallera Calavera poden canviar en l'últim moment, així que... no vos confieu!

Cada carta especial és totalment diferent, però podríem agrupar-les d'algunes maneres.

D'una banda tenim cartes que tenen influència en les batalles:

 • Aigua de València: quan les cartes de batalla s'han destapat, permet baixar un punt d'atac o de defensa al contrincant.

 • Espill Lluent: inverteix els valors d'atac i defensa d'una carta de batalla.

 • Mascletread more

#05 / Millorem les recompenses si arribem a 5.000!

Hola a tots!

Com sabeu, ja fa una setmana que vam arribar als 3.500 euros recaptats, el pressupost mínim que necessitàvem per tirar endavant el projecte de La Fallera Calavera. Ara mateix ja tenim clar que el joc serà una realitat!!!

Però no ens volem quedar parats. Hem vist, amb gran alegria, que la gent ha continuat fent aportacions per tal de rebre el joc i ara mateix ja estem en 4.200 euros. Vos volem proposar un nou objectiu de finançament per a poder millorar les recompenses de tots els mececenes (els nous i els que ja heu participat).

Si assolim o superem els 5.000 euros, el joc, que en principi constava de 100 cartes, tindrà una nova carta. Una carta commemorativa que decidirem entre tots els mecenes. Hem vist que molts suggerieu nous personatges per al joc (muixaranguer zombi, aeroport fantasma, Canal 9, Paco Telefunken, la reina de les festes de Castelló, etc). Així, vos proposem que poseu comentaris suggerint un personatge nou per al joc (tant ací, com al nostre Facebook

#04 / Explicant el joc: què són les cartes de Batalla?

Continuem explicant el reglament del joc!

Les cartes de Batalla es reconeixen perquè estan marcades amb una

calavera roja (com la sang de la batalla) al cantó superior esquerre. Acostumen a ser personatges com la Delicà de Gandia, el Capità Moro, o la Dama d’Elx, per exemple. Estes cartes mostren una informació elemental: els punts d’atac, marcats amb una A, i els punts de defensa, indicats amb una D. Per exemple, el Capità Moro, amb la seua espasa enorme, té 4 punts d’atac però només 1 de defensa. En canvi, la Dama d’Elx, té 3 punts d’atac i 4 de defensa. És clar, és de pedra!

La funció bàsica d’una carta de batalla és intentar furtar 1 tresor d’un altre mostrador. Els combats es produeixen quan un jugador té una carta de Batalla i decideix convocar una batalla per un tresor concret. Quan açò passa, el jugador que la convoca ha d’indicar quin tresor desitja obtindre i, posteriorment, presenta una carta de batalla boca avall.

Després de la declaració de guerraread more

#03 / Llista completa de les cartes de La Fallera Calavera!

Hola a tots,

En esta actualització vos deixe una llista completa de totes les cartes que trobareu a La Fallera Calavera. He intentat arreplegar elements de tot el territori valencià, però com podeu entendre, moltes coses han hagut de quedar fora perquè el joc no és infinit. En total, la baralla té 100 cartes, ja que els 55 elements estan presents en una major o menor proporció.

Ací teniu el llistat complet. Entre parèntesi, el número de cartes de cada element:

27 cartes de tresor

Cuixa de pollastre (1)

Conill (1)

Garrofó (1)

Bajoqueta (1)

Caragol bavós (1)

Carxofa (1)

Tomaca (1)

Cabeça d'all (1)

Espardenyes pudentes (4)

Dolçaina… i tabalet (3)

Pinta de fallera (3)

Gaiata de la Magdalena (2)

Tirant Lo Blanc (1)

Sant Calze de la Catedral (1)

Corbella rovellada (1)

Poció d'orxata (1)

Taronger putrefacte (1)

Allioli persistent (1)

La tartana del Tio Pep (1)

40 cartes especials

El bec del mig pollastre (2)

Masclet (2)

Repetició (4)

Lluna de València (2)

read more

#02 / Explicant el joc: què són les cartes de Tresor?

Hola a tots!

Hi ha gent que ens demana més informació sobre les regles o l'estructura del joc. Hem preparat una sèrie de vídeos on vos explicaré breument el concepte de La Fallera Calavera i mostraré algunes de les cartes. A més, afegiré informació complementària en este blog, perquè tingueu una idea més clara del seu funcionament. Igualment, heu de saber que estaré al festival de jocs de taula Dau Barcelona el 14 de desembre, per si algú es vol acostar a fer una partideta!

Hui parlarem dels tresors, que són un dels tres grans tipus de cartes en La Fallera Calavera. A diferència de les cartes de batalla i especials, els tresors sempre han d'estar damunt de la taula, a la vista dels altres jugadors. Així, sempre que aconseguiu un tresor, automàticament heu de situar-lo al vostre mostrador. Són fàcilment reconeixibles perquè estan marcats amb una calavera groga i un fons de pergamí.

Hi ha tres classes de tresorsread more

#01 / Un començament espectacular!

Hola a tots!

Sóc Enric Aguilar, el creador de la Fallera Calavera. Òbric este blog per a seguir els 40 dies que dura la campanya de micromecenatge i, al mateix temps, com a plataforma on poder explicar de manera més extensa en què consistix el joc.

Sé que molts heu quedat impactats per l'estil gràfic i la bellesa de les il·lustracions, però em preocupa que no tingueu suficient informació sobre com funciona La Fallera Calavera a nivell jugable. Per això, publicaré pròximament una sèrie de vídeos breus al respecte, a més d'articles sobre cartes o estratègies concretes.

Hui no puc deixar, però, de fer dos coses: en primer lloc, mostrar la meua repulsa per tot el que esta passant amb Canal 9. Este joc ni tan no seria el que és sense l'existència d'RTVV. Una televisió pública valenciana és absolutament imprescindible per a la vertebració del territori i la normalització de la nostra llengua i cultura pròpies.

En segon lloc, cal donar-vos les gràciesread more

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy