❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Rèplica del Drac Baluk de Ca n'Aurell (Terrassa)

Després de 20 anys d'una vida molt intensa, el Drac Baluk Astharot ha decidit passar el relleu a una rèplica exacta seva, però que pesi la meitat que l'actual per facilitar als portadors el fet de dur-lo; però sempre amb el mateix esperit.

Drac Baluk Astharot

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
67
Aportaciones
2.110€
De 2.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

INTRODUCCIÓ

La Colla del Drac Baluk Astharot i Diables de Ca n’Aurell presenta el projecte de la rèplica del Drac Baluk Astharot, una figura nascuda el 1993 al barri de Ca n’Aurell de Terrassa, amb l’objectiu d’aconseguir una còpia de la figura original, molt malmesa pel pas del temps i els diversos accidents que ha anat patint al llarg dels anys.

La figura actual té un pes d’uns 80 quilos, portats per una sola persona. A més, la seva estructura ha hagut de ser reparada moltes vegades, augmentant el seu pes. El drac està construït amb materials pesats, com suro i ferro, fent-lo incòmode de portar per les persones que el porten.

Les actuacions més importants de la colla són la Festa Major del Barri de Ca n'Aurell, la Festa Major de Terrasa i la Marxa de Torxes de Terrassa, entre moltes altres.

BREU HISTÒRIA

La colla del Drac Baluk Astharot va ser fundada el 1993 i va ser una de les més vistoses de Terrassa, arribant a viatjar a llocs com Castella, el País Basc o Alemanya, portant el foc i la festa allà on anava.

Tot i això, la colla es va dissoldre el 2007, deixant el drac pràcticament abandonat en un magatzem. Però l’any 2010 un grup de joves va recollir les ganes de fer relluir la colla, i va posar-se mans a l’obra per a recuperar l’esperit que havia desaparegut. Tot i trobar-se molt material en mal estat o fins i tot desaparegut, amb esforç van aconseguir fer renéixer una colla que actualment es troba en un estat de forma fantàstic.

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS?

Les aportacions aconseguides aniran destinades exclusivament a la construcció de la replica del Drac Baluk, el drac del barri de Ca n'Aurell, de la colla i de tots. Perquè volem que aquest sigui, encara més, el drac de tots!

El projecte, pressupostat en 5000 euros, consisteix en fer els motlles del drac original, unir-los, omplir-los amb fibra de vidre i, per últim, pintar la figura. El finançament d’aquests diners es farà a partir de les aportacions de la colla i els seus membres, a més de l’Ajuntament de Terrassa, l’Associació de Veïns de Ca n’Aurell i la subscripció popular: volem que aquesta sigui la bèstia de tots.

Un cop acabat el projecte, farem públic el cost final i les aportacions rebudes per cada línia de finançament, així com la manera de la qual es presentarà la nova figura, on hi estarà tothom convidat a venir i a celebrar amb nosaltres el naixement del nou Drac Baluk Astharot. en cas que el pressupost es sobrepassés, també serien dedicades a millorar el Drac i afegir-li més elements perquè llueixi millor.

La rèplica està sent portada a terme per l’artista Jordi Grau, constructor terrassenc encarregat de construir centenars de figures (com ara el Gegant del Tricentenari o tots els Capgrossos de l’Any de Terrassa) i de reparar i fer rèpliques de moltes bèsties, algunes d’històriques com el Drac de Vilafranca o el Drac de Terrassa.

CALENDARI

El nou Baluk es presentarà durant la Festa Major de Ca n’Aurell (Terrassa) el cap de setmana del 31 de maig i 1 de juny del 2014, on escenificarem el relleu entre la figura antiga i la seva successora.

Les recompenses es lliuraran el cap de setmana de presentació de la replica del Drac Baluk, 31 de maig i 1 de juny del 2014 als mecenes assistents a la presentació. Aquells que no puguin assistir a la estrena, ens posarem en contacte amb ells per tal de fer arribar les recompenses corresponents.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

#01 / Moltes gràcies!

Gràcies, gràcies, gràcies! Ho podem dir més fort però no més clar!

Gràcies a totes les persones que ens heu ajudat a fer possible un somni com aquest. Gràcies a les aportacions i la feina de tots plegats, aviat tindrem un nou Drac Baluk Astharot donant guerra per Ca n'Aurell, per Terrassa i per tot arreu on poguem!

Us anirem informant de com evoluciona el nou Drac fins el seu naixement, el 31 de maig i l'1 de juny, quan farem una gran festa a la que tots esteu convidats i on rebreu les vostres recompenses!

I us animem a que, si voleu seguir col·laborant o per a qualsevol dubte, estigueu en contacte amb nosaltres a la web dracbaluk.org, al Twitter, al Facebook!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies