❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Discover the 10 most exciting projects of 2019!

Islàndia 2013. Crònica d'una decepció

5 anys després de la Revolució Islandesa, els partits que governaven abans del col·lapse bancari han tornat al poder i la Constitució escrita a través d'un procés ciutadà altament participatiu i democràtic ha quedat tancada en un calaix. 'Islàndia 2013' pretén mostrar les ombres del mite islandès.

0
seconds
106
Pledges
2.685€
From 2.500€
Contribute to the project

Choose your reward

TAKK FYRIR!!! A MÉS APORTACIONS, MÉS CÒPIES S'EDITARAN

Quan encara queden 7 dies per acabar aquest projecte de Verkami, ja hem arribat a l'objectiu. L'únic que us puc dir als que heu col·laborat en aquest projecte és takk fyrir!! Gràcies, en islandès. Gràcies per la vostra confiança i per l'esforç que per a molts de vosaltres ha suposat fer una aportació de 20 euros, en els dies que corren. A partir d'ara, si voleu seguir col·laborant, els diners que s'aconsegueixin serviran per fer una tirada més gran d'exemplars del llibre per tal de fer arribar aquesta crònica al màxim de persones possible. Recordeu que el llibre es presentarà durant els mesos de febrer i març de 2014 i que a partir d'aleshores realitzaré conferències gratuïtes arreu del territori català per a totes aquelles associacions i entitats que estiguin interessades (sempre que es cobreixin les despeses de desplaçament). Si esteu interessats en acollir aquesta xerrada podeu contactar-me a través del correu electrònic: ericlluent@gmail.com

SINOPSI DEL LLIBRE

Islàndia, per a molts un país revolucionari que ha vençut les imposicions del sistema financer després del greu col·lapse bancari de l'any 2008, ha viscut aquest 2013 un fort revés per a les aspiracions d'aquells islandesos que en els darrers cinc anys han lluitat per construir les bases d'una democràcia real, el poder de la qual recaigui de forma directa en els ciutadans. Per sorpresa de molts, en les eleccions del passat mes d'abril, els islandesos van tornar a votar la coalició de centre dreta que havia governat el país des de l'any 1995 fins el 2007 i que havia afavorit la creació d'una bombolla financera que finalment va provocar la nacionalització dels tres grans bancs del país. A banda del retorn dels partits tradicionalistes, aquest 2013 s'ha tancat la porta a l'aprovació de la Constitució escrita per 25 ciutadans escollits per dur a terme aquesta tasca amb l'ajuda de la resta de ciutadans islandesos que van poder participar del procés de redacció a través d'internet. Amb perspectiva, i després dels fets ocorreguts en els darrers mesos, podem dir que aquest procés de redacció popular i altament consensuat no serà aprovat tal i com la majoria ciutadana ha exigit via referèndum, ja que l'actual govern és contrari a la seva aprovació (com a molt es planteja incloure alguns canvis en l'actual constitució inspirats en la proposta popular) i l'anterior govern de centre esquerra no va complir el compromís que tenia amb els seus votants. Un any que suposa un pas enrere, si bé no necessàriament la fi de la Revolució Islandesa.

EL PERQUÈ D'AQUEST PROJECTE

He viscut a Reykjavík durant els quatre darrers mesos (és la meva cinquena estada des de 2008), entrevistant ciutadans, polítics, periodistes i com a resultat d'aquesta feina n'ha sortit un llibre titulat 'Islàndia 2013. Crònica d'una decepció', que pretén trencar el mite d'un país que, malgrat tenir una cultura democràtica molt més avançada que la dels països del sud d'Europa, no deixa de ser un cau de corruptel·les polítiques i empresarials amb uns ciutadans que després d'anys de lluita han donat suport als partits de sempre sota la promesa d'una rebaixa d'impostos i de les quotes hipotecàries que els experts titllen d'inviable. A més, el llibre inclou la traducció en català de la proposta consitucional escrita pel poble, tot un exemple de participació democràtica real que, de moment, ha quedat en no res.

Es tracta de la primera traducció publicada a l'estranger d'aquest esborrany constitucional que fins ara només es pot consultar en la seva versió en islandès i anglès a través de la xarxa. La idea és publicar una primera edició de butxaca amb una tirada de mil exemplars en català i, més endavant, publicar-la també en castellà.

A QUÈ ES DESTINARAN LES VOSTRES APORTACIONS

Els diners es destinaran a les despeses d'impremta, a la traducció de l'anglès al català de l'esborrany constitucional i a les despeses de lliurament de les recompenses.

Un cop el llibre estigui imprès, l'autor farà conferències gratuïtes (cobrint les despeses de desplaçament) per a totes aquelles associacions, entitats, assemblees, empreses, etc, que ho desitgin en les que es podrà comprar el llibre.

CALENDARI

La presentació del llibre es farà entre els mesos de febrer i març de 2014. Les recompenses es lliuraran en aquelles mateixes dates.

LINKS D'INTERÈS

Si vols conèixer millor l'autor... fés click aquí!
Blog personal d'Èric Lluent, autor del llibre
Facebook de l'autor
Democracy on ice: a post-mortem of the Icelandic constitution, by Thorvaldur Gylfason

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

9 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • I'm planning to publish it soon in Spanish. English would be a great option but the budget and how to sell is the problem right now since I'm doing everything by myself. Next weeks maybe I start a Verkami to do it in Spanish. Thanks for your interest!

 • Matteo Vitiello

  Matteo Vitiello

  over 6 years

  Great job! Hope to see this book published in other leanguages, it will be possible?

 • Sergi

  Sergi

  almost 7 years

  Hola voldria saber amb qui fareu la maquetacio i el treball d,impremta? Necessiteu ajuda? Gracies

 • Sí, en les mateixes dates. :)

 • Bernat

  Bernat

  almost 7 years

  El llibre a l'estranger també s'enviarà entre febrer i març de l'any vinent? Per què jo ara estic d'Erasmus a Islàndia fins al juny, però després torno! Moltes gràcies!

 • Un cop es vengui aquesta primera edició en català la idea és fer-ne la traducció al castellà i presentar la conferència arreu de l'Estat. Però això depèn de fer aquesta primera edició i de com es vengui, així no t'ho puc assegurar al cent x cent.

 • Laura Casellas

  Laura Casellas

  about 7 years

  El llibre , es pot trobar en castellà?

 • Josep

  Josep

  about 7 years

  Hola bon dia

  La nostre proposta de col.laboració és imprimir el seu llibre a la nostre empresa d'Arts Gràfique INOM,S.A., amb un important decompte sobre pressupost.

  Si estan interessats ens poden contacatar a: josep@inomsa.com, 610403672.

  Gràcies

 • Carta Gráfica

  Carta Gráfica

  about 7 years

  Buenos dias

  Soy Juan José Franco de Carta Gráfica, dedicada a la impresión de libros y posicionamiento en redes sociales , blogs, tiendas online…….

  Nos ofrecemos para presupuestar su proyecto .

  Suerte !!

  Un saludo,

  www.imprentacartagrafica.com

Cookies help us to offer you the best experience. Settings