❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

La Lleteria Obagues Talma

Neix una nova iniciativa amb valor social! La Lleteria Obagues-Talma de Juneda. Amb el teu suport, ajudaràs a posar en marxa la fabricació artesana, social i de proximitat de formatge fresc. D'aquesta manera completem el projecte amb la formatgeria i ajudem al Centre Especial de Treball Talma.

Les Obagues-Talma

A project of

Created in

0
seconds
215
Pledges
11.345€
From 9.000€
Contribute to the project

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

Hola !

D'aquí pocs minuts es tanca la campanya de micromecenatge. Per nosaltres ha estat una bonica i solidària experiència que ens engresca, i molt, a continuar treballant.

Així, doncs, MOLTES, MOLTES i MOLTES GRÀCIES A TOTHOM!

Gràcies als nostres mecenes.

Gràcies per la gran difusió que ha tingut el nostre projecte.

Gràcies a Verkami, una bona idea al servei de projectes interessants.

Gràcies als centres educatius per la seva implicació.

Gràcies per motivar-nos a treballar de valent.

Gràcies als col·laboradors més propers i a l'empenta dels més llunyans.

Gràcies per tots els missatges de suport.

Gràcies per fer-nos adonar que no estem sols i que fer-nos mecenes de petits o grans projectes sempre val la pena.

Quin plaer poder agrair a tothom la participació en aquest projcete

Naturalment seguim treballant i ens agradarà mantenir-vos informats de tot el que fem!

Lleteria Obagues-Talma

Una abraçada!

QUI SOM I QUÈ VOLEM FER

Durant aquests mesos de setembre i octubre sortirà al mercat de proximitat el iogurt ferm i el líquid (suaument edulcorat amb un 3% de sucre de canya ecològic) de la nostra Lleteria social. Ens falta poder oferir el formatge fresc. Per fer-ho necessitem suport i ajuda.

Després de tirar endavant el muntatge de la Lleteria, amb la forta inversió que això ha suposat, voldríem poder finançar, també, la producció de formatge fresc alhora que podrem generar més llocs de treball ocupacional. Així doncs, les aportacions al projecte seran destinades a finançar la compra de la maquinària que necessitem per la formatgeria de la Lleteria Obagues-Talma.

I AIXÒ PER QUÈ?

Les Obagues és una Granja Escola integrada en el món rural de la plana de Lleida. Entre moltes altres tasques, ens dediquem a la producció i transformació de bona part dels productes que després ens alimenten: els ous, els vegetals, el pa i les pastes fresques; transformem les carns i produïm els lactis. Així, tot treballant els processos de producció i transformació dels aliments, podem aprendre a valorar el sistema productiu que els acompanya.

El iogurt que elaborem amb la llet de la pròpia vaqueria és un aliment distingit i característic de la casa, amb un sabor autènticament natural i únic.

Després de 30 anys de servei educatiu i social, iniciem un nou projecte, LA LLETERIA, per poder elaborar, envasar i comercialitzar iogurts (ferms i líquids) i llet pasteuritzada. També volem poder elaborar i oferir el nostre formatge fresc i, a poc a poc, anar introduint altres varietats de formatges més cremosos i curats.

A més, la nostra producció artesana de lactis et proposa que 48 hores desprès de la munyida puguis tenir a les teves mans el producte que ens demanis.

Aquest projecte té un sentit més ampli, volem fer-ho a través de la producció social i de proximitat; per aquests motius ens hem associat amb TALMA, una entitat que treballa amb i per les persones que estan en risc exclusió social.

La Lleteria Obagues Talma neix d'una manera col·lectiva per poder generar llocs de treball al CET (Centre Especial de Treball d'Apromi planters) vinculat a TALMA per tal que l’elaboració dels productes artesans tingui aquest sentit més ampli i solidari.

Són les persones qui donen sentit a tot el que fem. Ens agrada col·laborar a fer realitat un nou model social on el treball compartit ens ajudi a ser mes feliços.

En definitiva, el que ens ha dut a emprendre aquest nou projecte és:

 • Poder proporcionar llocs de treball per afavorir la formació personal i professional de persones amb discapacitat, malaltia mental i/o en risc d'exclusió social.

 • La necessitat de donar una sortida digna i de qualitat als excedents que tenim de llet a les Obagues, ja que les nostres vaques produeixen més llet de la que podem consumir amb els usuaris que passen per la granja escola. A més cal afegir que, degut a la situació econòmica actual, cap central lletera vol recollir els excedents de llet.

 • Hem trobat el lligam perfecte que ens ha de permetre fer un pas més en el projecte educatiu i social arrelat al món rural que ja fa temps estem tirant endavant*.

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS

Actualment ens trobem a la fase final de la posada en marxa del projecte!

Després d'elaborar el projecte tècnic, donar-li forma, fer un estudi de mercat, buscar associats i treballar per una xarxa de comercialització de proximitat a Juneda, hem pogut seleccionar la maquinària que necessitem. A més ens hem format en temes específics de la lleteria (aspectes sanitaris, d'elaboració, tècnics, químics, empresarials, etc.) per tal de poder tirar endavant el projecte amb moltes garanties d'èxit.

A través dels crèdits personals i col·laboracions que han fet els socis i simpatitzants de les Obagues-Talma hem pogut fer front a la forta inversió que ha suposat l'equipament de la lleteria i la maquinària per l'elaboració de iogurt. Tot i així, ens queda per aconseguir la maquinaria que té relació amb la producció de formatge fresc.

Tot i que a les Obagues fa anys que elaborem el formatge de manera artesana i amb un resultat excel·lent, per poder comercialitzar-ne, requerim d'aquests nous aparells i eines específiques que no hem pogut aconseguir pel cost que suposen.

Per tant, les aportacions que feu al projecte seran per poder finançar la maquinària que necessitem per posar en marxa la formatgeria de la Lleteria Obagues-Talma. Ja hem seleccionat els estris que encaixen millor amb el model de producció que volem emprendre. Sempre referint-nos a una producció petita, accessible i que permeti un treball confortable i tranquil, adequant-se a les característiques personals dels treballadors i no a l'inrevés.

Sense aquesta maquinària ens és impossible dur a terme la tasca empresarial i social que ens hem proposat. Per això busquem el suport de la gent que ens coneix, que els hi agrada la tasca que fan Obagues i TALMA i que creuen en aquest nou projecte. Us demanem que confieu en nosaltres i en les nostres capacitats per fer-ho possible.

Globalment estem en un moment de transició econòmica i de molts canvis a nivell social; Creiem que una bona manera de participar d'aquests canvis és impulsar iniciatives que, a més de buscar èxit empresarial i econòmic, treballin per un creixement personal i per donar una gran empenta als valors socials i educatius. És la combinació perfecta per a un millorat model econòmic i social!

CALENDARI I RETORNS ALS MECENES

Aquest juliol hem pogut iniciar la producció de lactis en període de proves.

D'aquesta manera, després de passar-nos l’estiu perfeccionat tot el sistema productiu i educatiu, a partir d'aquest mateix setembre ens veiem capaços d'iniciar les vendes, de manera progressiva i tranquil·la, dins un mercat de proximitat.

Esperem que al final d'aquesta campanya puguem estar en plena producció de iogurts i ben aviat també, poder oferir-vos el formatge fresc.

És per això que les recompenses es podran passar a recollir a les Obagues a partir del final de la campanya i durant tot el curs 2013-2014.

I per tothom que ho vulgui, us animem a aprofitar l'ocasió per venir a conèixer el projecte i passar el dia a les Obagues, a Apromi Planters, a Juneda, a les Garrigues i a la bonica plana de Ponent. Així, a part de conèixer el projecte personalment, podreu realitzar altres activitats d'aprenentatge i oci que de ben segur divertirà grans i petits.

Et convidem a sumar-t'hi!

MÉS INFORMACIÓ
Lleteria Obagues-Talma / Les Obagues / Talma

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

8 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Les Obagues-Talma

  Les Obagues-Talma
  Author

  over 10 years

  No. Tenint en compte que s'ha de trucar amb antelació per veure la disponibilitat del cap de setmana, podeu reservar des del final de la campanya fins que trobem una data que us vagi bé.

 • stuttgona

  stuttgona

  over 10 years

  Hi ha cap "caducitat" pel que fa a l'estada de capde setmana?

 • Les Obagues-Talma

  Les Obagues-Talma
  Author

  over 10 years

  No tenim previst fer un dinar amb tots els mecenes, creiem que seria molt complicat trobar una data que a tots ens anés bé.

  El retorn en forma de dinar es pot utilitzar tant en un dinar per ells dos sols com descomptant la seva part en un dinar de grup.

  Recordeu que al tractar-se d'una casa de colònies el dinar s'ha de reservar amb antel·lació i segons disponiblilitat de la casa.

 • col.lectiu joan morral

  col.lectiu joan morral

  over 10 years

  La nostra aportació és un regal de boda del Robert i la Laura, així es converteix en un Projecte Social. Heu pensat si el dinar per dues persones que fareu als "Mecenes" de fer-ho per tothom en un sol dia, o cadascú triarà un dia? Com ho fareu?

 • Les Obagues-Talma

  Les Obagues-Talma
  Author

  over 10 years

  D'entrada no tenim previst entregar personalment els retorns, sobretot tenint en compte dos variables. En primer lloc, al tractar-se d'un producte refrigerat, el transport d'aquest per part de la lleteria ha de realitzar-se sota aquesta condició. Altrament, estem interessats en que els nostres mecenes puguin conèixer i viure el projecte en primera persona.

  Tot i així, si us animeu a fer una aportació a la campanya i aquesta finalitza amb èxit podem parlar personalment, amb aquells que no tingueu altra alternativa, de fer alguna entrega puntual i en alguna data concretada que ens desplacem a Barcelona.

 • Julio

  Julio

  over 10 years

  Hola.Y no hay posibilidad de recogerlo en algun lugar cercano a Barcelona? Lo digo porque algunos que queremos participar no disponemos de coche para ir a Juneda.

 • Les Obagues-Talma

  Les Obagues-Talma
  Author

  over 10 years

  Els lots de productes es podran passar a recollir per les Obagues, a Juneda, a partir del final de la campanya de micromecenatge i durant tot el curs 2013-2014.

 • lpg

  lpg

  over 10 years

  com rebrem els lots si fem una aportació?

#01 / QUINA PASSADA! ENTRE TOTS HO HEM ACONSEGUIT!

Gràcies, gràcies i gràcies a tothom!!!!

Ho hem aconseguit !

Estem molt contents i molt agraïts!

Seguirem amb la campanya els dies que ens queden per poder recaptar tot el que ens vulgueu aportar i perquè posarem en marxa la formatgeria de la millor manera imaginable.

I si aconseguim més aportacions i mecenes podrem millorar "l'arrancada" del projecte social que tenim entre mans.

Estem molt contents i seguim treballant per la producció artesana i de proximitat.

Una abraçada

Salut, iogurts i formatge fresc!

l'equip de la lleteria Obagues Talma

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy