❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

L'aventura simbolista, Joan BRULL

Després de més de 5 anys d'investigació, el nostre repte és aconseguir editar el catàleg digital del pintor simbolista català Joan Brull, destacat representant d'aquest moviment. Amb la teva aportació donarem a conèixer la importància de la seva obra, amb més de 400 peces descobertes!

Categoría

Creado en

0
segundos
66
Aportaciones
4.855€
De 4.850€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

El projecte és l'edició electrònica del catàleg d'obres del pintor simbolista català Joan Brull i Vinyoles (Barcelona, 1863 – 1912). Es tracta de difondre un treball de recerca inèdit i molt interessant amb una àmplia biografia de l'artista, fotografies de l'època, i un recull de les seves peces moltes d'elles desconegudes, que estaran comentades detalladament i que tractaran en profunditat el Simbolisme: moviment cultural de finals del segle XIX, que va tenir gran repercussió a Europa i que fins ara ha estat poc estudiat en el nostre país.

El simbolisme emfatitza la Bellesa i suposa una fita en la història de l'art, un canvi radical molt present en l'obra de Brull, extraordinari representant d'aquest moviment, del qual volem donar una àmplia visió en el nostre projecte. Per això des de l'any 2006 estem investigant la vida i obra d'aquest pintor i crític d'art. L'any 2009 vam ser comissàries de l'exposició "Joan Brull, realitat i somni" a la Fontana d'Or de Girona.

La figura de Brull està vinculada sobretot a Barcelona, Girona i Tossa, on va residir-hi i on passà temporades. També va viure a París, capital cultural del moment, i va participar en nombroses exposicions internacionals.

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS

-última fase de recerca i redacció de textos.

-disseny del catàleg 2.0, tractament de les imatges, implementació de la base de dades.

CALENDARI

Tenim feta una catalogació amb més de 400 peces i un importantíssim treball d'investigació. El projecte vol donar l'empenta definitiva per poder posar a l'abast de tots aquest material.
setembre-octubre: redactar textos i repassar fitxes de les obres.
novembre-gener: disseny i importació de dades, gestió d'imatges.
febrer: últims retocs i presentació.

APORTA PISTES!

Si tens alguna notícia sobre l'artista que ens pugui aportar noves dades, o si coneixes obra de Joan Brull en alguna col·lecció particular, també ens serà de gran ajuda! Escriu-nos a [email protected] o [email protected]

LES AUTORES

Reyes Faus i Isabel Fabregat, historiadores de l'art i especialistes en l'obra de Joan Brull.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies