❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Blau Merino

Un documental a l'entorn de la personalitat i l'obra del pintor Paco Merino.

Carles Riobó

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
72
Aportaciones
5.100€
De 4.990€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Paco Merino, pintor i amic, ens va deixar el 2004. Però aquest 2013 s'està convertint en un any molt especial, dedicat a recordar el seu art i la seva persona. Primer gràcies a la inauguració de l'exposició que li ha dedicat el Museu de Granollers i, ben aviat, amb la publicació del catàleg que l'acompanyarà.

Des del Grup ProArt Paco Merino hem cregut que calia aprofitar aquesta efervescència, aquest impuls creatiu, per reblar el clau. És així, doncs, que demanem la vostra col·laboració per tal de finançar un documental sobre la seva figura que hauria de veure la llum abans d'acabar l'any.

Creiem que Verkami pot ser una molt bona plataforma per fer realitat aquest projecte perquè, en certa manera, connecta directament amb la filosofia de col·laboració comunitària que va inspirar la creació del Grup ProArt Paco Merino fa onze anys.

EL DOCUMENTAL

Desitgem que aquest treball respiri l'esperit d'en Paco. Per aquest motiu defugirà cotilles i formalismes i esdevindrà més aviat una celebració. No hi haurà feixugues dades biogràfiques ni veu en off. Però sí records, anècdotes -també crítiques-, expressats per una colla d'amics que el van conèixer bé i que es reuniran al voltant d'una taula per invocar-lo. Un relat distés i amè, però alhora rigorós, que repassarà les diferents facetes del personatge.

Es parlarà naturalment d'art i de pintura, però també de cultura, de política i de societat; de teatre i de cuina; d'amistat i de sacrifici; de la vida al carrer i de compromís a un ideari.

També serà, alhora, la crònica del passat recent de la ciutat de Granollers i de la seva evolució.

Les càmeres seran testimoni d'aquest encontre, i la conversa s'enriquirà amb un recull d'imatges, fotografies i divers material d'arxiu.

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS

La pràctica totalitat de l'import recaptat es destinarà a finançar els costos de producció i la realització del documental (enregistrament, edició, postproducció i masterització)

Abans, una petita part estarà destinada a les tasques de recerca i preproducció i la resta a finançar les despeses de l'edició de les còpies en DVD que rebran tots els participants.

CALENDARI

La màquina ja és en marxa des de fa un temps. Treballem amb l'objectiu d'enregistrar el documental aquest estiu i poder tenir-lo enllestit el mes de setembre o octubre, a manera de comiat de l'exposició al Museu de Granollers que es tancarà el 15 de setembre.

Alhora es preveu fer una estrena del documental en una sala de Granollers per a totes aquelles persones que hagin optar per col.laborar i adquirir aquesta opció.

PACO MERINO

Paco Merino (1948-2004) és un dels creadors clau de la generació d'artistes sorgits a Granollers i a la comarca del Vallès Oriental a la dècada dels 70. Però aquesta etiqueta és reduccionista perquè Merino va excel·lir com a granollerí implicat amb la seva ciutat d'adopció, i també com a observador crític.

Nascut a Ribera del Fresno (Badajoz), va arribar a Granollers el 1971, després d'una estada de més d'una dècada a Menorca. Va viure entre Granollers, Canovelles i la Torreta fins a la seva mort, ocorreguda a l'edat de 56 anys.

La seva trajectòria pictòrica està solcada d'infinitat d'exposicions individuals i col·lectives, així com la seva participació en diversos grups artístics.

De formació autodidacta, la seva producció destaca fonamentalment per dos aspectes: l'extraordinària capacitat de treball i un intens afany experimentador.

Va participar intensament en la vida cultural i associativa local, col·laborant amb les més variades associacions, entitats i iniciatives col·lectives de marcat caire reivindicatiu. També va mantenir connexions amb el món de l'animació teatral, l'escenografia i la pedagogia de la plàstica.

El seu tarannà afable el va convertir en un personatge estimat. Però, alhora, les seves sòlides conviccions van fer que mai no refusés la confrontació dialèctica. Ell mateix opinava: "No sóc cap provocador. Únicament em limito a dir i a fer allò que penso. Crec que a Granollers hi ha molta gent que m'estima, però també hi ha una mica de rebuig al meu treball. Les dues tendències no acaben d'entendre la meva manera d'entendre la pintura".

Fotografies: Jordi Ribó

COL·LABORACIONS

En l'aspecte tècnic aquest treball comptarà amb la col·laboració de Vallès Oriental Televisió i de Granollers Audiovisual, que permetrà l'ús de les imatges d'arxiu de Granollers TV. D'altres fonts particulars -com la desapareguda videoproductora granollerina Vídeo Sens- també cedirà imatges contingudes en el seu fons.

El projecte té el suport del Museu de Granollers i de Roca Umbert Fàbrica de les Arts

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies