❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Garrell "El Tarzan d'Argelaguer"

Fa 45 anys que Josep Pujiula es dedica dia sí dia també al seu bosc de les cabanes. Ha muntat i desmuntat tres vegades un poblat laberíntic de fusta únic al món. A Catalunya no se li ha fet gaire cas, fem aquest documental per reconèixer la seva obra i, per què no, la seva tossuderia.

Solanum Films

A project of

Category

0
seconds
19
Patron
770€
From 3.200€
Contribute to the project

UN HOMENATGE A UN ARTISTA SINGULAR
El nostre projecte consisteix en acabar de produir un documental d'homenatge al voltant de la figura de Josep Pujiula, un artista d'art brut de la Garrotxa que ha dedicat 45 anys de la seva vida a muntar i desmuntar un parc selvàtic de fusta únic al món. Actualment, per pressions administratives s'ha vist obligat a desmuntar-lo i només en queda un petit reducte al voltant d'un rec que hi ha tocant a l'autovia Olot - Girona, al terme municipal d'**Argelaguer**.

El que recaptem es destinarà a recuperar una part de les despeses de producció i possibilitar la difusió i distribució del documental un cop acabat.

UN LLOC ÚNIC AL MÓN EN PERILL DE DESAPARICIÓ
El Parc de Can Sis Rals, és un indret que ha rebut cententars de milers de visitants i ha obtingut el reconeixement d'arreu del món, però a Catalunya no ha gaudit de la protecció que hauria permès la seva conservació. El documental aborda aquesta qüestió en profunditat i respon els interrogants que envolten la demolició.

L'idea del documental neix en el moment en que es fa públic el desmantellament definitiu de les cabanes, a mitjans de l'any passat. Animats per l'èxit del nostre primer documental, L'Últim Refugi, vam anar a Argelaguer per veure si encara érem a temps de veure el procés de demolició i documentar-ho audiovisualment. Des d'aleshores, el que va començar com una aproximació tímida a un fet d'abast local ens ha portat a un escenari molt més ampli. Després de prop de 9 mesos de rodatge hem recollit el testimoni d'en Josep, de la seva dona, de familiars directes, d'ajudants, d'amants de les cabanes, de l'alcalde Josep Dorca, d'estudiosos del camp de l'arquitectura i fins i tot d'una doctora d'Estats Units que ha fet de l'obra d'en Josep la seva principal temàtica d'estudi.

ALTA QUALITAT AMB PRESSUPOST DE MÍNIMS
Vam proposar-nos fer un documental de qualitat des de la vessant narrativa i tècnica. Hem apostat per un model de documental sense veu en off, en que els protagonistes desenvolupen, a través de les entrevistes, la història de parc i d'en Josep. Això ens suposa un repte durant la fase de muntatge que tindrà com a resultat un producte més viu, emotiu i veraç.

Hem rodat en HD i hem fet servir tots els mitjans tècnics que tenim a l'abast: steadicam, travellings, helicòpter RC. Les entrevistes s'han gravat amb dues càmeres per enriquir el resultat. En resum, ho hem donat tot perquè creiem en a necessitat d'homenatjar en Josep amb un bon documental.

Actualment el documental està en fase de postproducció, el rodatge ja ha acabat.

A QUÈ DESTINAREM ELS DINERS
El documental, fins ara, s'ha finançat amb els nostres propis recursos. El seu cost de mercat estaria per damunt dels 15.000€.

El que recaptem anirà destinat a cobrir les despeses en concepte de:

-Desplaçaments
-Materials fungibles de rodatge
-Promoció i distribució per festivals
-Cost de la projecció el dia de l'estrena al Rec de Can Sis Rals

Buscant la màxima qualitat tècnica, l'elaboració del documental ha requerit la colaboració de professionals externs a la productora (il·lustració, música, operadors d'hexacopter) que han estat remunerats de manera simbòlica. Volem donar cobertura a aquesta despesa.

CALENDARI
Postproducció: maig i juny
Estrena: finals de juny (setmana del 24)
Entrega de recompenses: primera setmana de juliol


Samarreta del documental

ENLLAÇOS D'INTERÈS
Recollida de signatures internacional per aturar el desmantellament

Directe d'**Els Matins** de TV3 al parc (minut 7'00'')

Notícia de la demolició a La Vanguardia

Notícia de la demolició a El Periódico

Manifest "Salvem les cabanes d'Argelaguer"

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

0 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

#01 / Avançament - Teaser 2 - "Garrell, El Tarzan d'Argelaguer"

No som d'Argelaguer, ni tan sols de la Garrotxa, però vam conèixer el laberint i ens va encisar de tal manera que estem fent un documental. De fet, fa més d'un any que seguim al seu constructor i estem a la part final de procés: seleccionant els talls de les entrevistes i editant.

Hem pujat moltes vegades a Argelaguer i hem entrevistat a bastanta gent, la persona més important és, sense dubte, el Josep Pujiula.

El Garrell és una persona singular, un dels millors artistes d'art brut del món. Té 75 anys i una vitalitat que sorprén. En aquets segon teaser ens explica el que vol fer ara que ha desmuntat el laberint i les torres.

De moment us podem ensenyar aquesta petita part del documental però tenim més coses preparades que anirem penjant per aquí!!

Estigueu atents!

10€
3 backers

Aparició als crèdits com a col·laborador del projecte

15€
3 backers

Aparició als crèdits finals com a col·laborador del projecte + Invitació a l'estrena a Argelaguer.

25€
3 backers

Aparició als crèdits finals com a col·laborador del projecte + Accés online al documental en HD + 2 invitacions a l'estrena a Argelaguer o a Cardedeu (sala de cinema)

30€
4 backers

Aparició als crèdits finals com a col·laborador del projecte + 1DVD + 1DVD de "L'Últim Refugi" + 2 invitacions a l'estrena a Argelaguer o a Cardedeu (sala de cinema) + Accés online a 20 minuts d'entrevista en brut amb Josep Pujiula.

50€
2 backers

Aparició als crèdits finals com a col·laborador del projecte + 1DVD del documental + 1DVD de "L'Últim Refugi" + 2 invitacions per l'estrena + Accés online a 3 entrevistes íntegres en brut de Josep Pujiula

75€
0 backers

Aparició als crèdits finals com a patrocinador del projecte + 2DVD del documental + 1DVD de "L'Últim Refugi" + Invitació a l'estrena a Argelaguer o a Cardedeu per a 4 persones (sala de cinema) + Accés online a 3 entrevistes en brut de Josep Pujiula + Accés online a entrevista íntegra amb Jo Farb Hernández (doctora en art especialitzada en l'obra d'en Josep)

100€
4 backers

Aparició als crèdits finals com a patrocinador del projecte + Aparició a la publicitat gràfica com a patrocinador + Invitació a l'estrena a Argelaguer o a Cardedeu (sala de cinema) per a 4 persones + 2DVD del documental + 1DVD de "L'Últim Refugi" + Accés online a 3 entrevistes en brut íntegres de Josep Pujiula + Accés online a entrevista íntegra amb Jo Farb + Reproducció DIN A4 sobre cartró ploma d'una Il·lustració del laberint

300€
0 backers

Aparició als crèdits finals i inicials com a coproductor del projecte + Aparició a la publicitat gràfica com a coproductor + Invitació a l'estrena a Argelaguer o a Cardedeu (sala de cinema) per a 4 persones + 2 DVD del documental + 1DVD de "L'Últim Refugi" + Accés online a 3 entrevistes en brut íntegres de Josep Pujiula + Entrevista Íntegra amb Jo Farb (especializada en l'estudi de l'art de Josep Pujiula) + Il·lustració original a llapis format DIN A4 sobre catró ploma de les torres i el laberint + Samarreta del documental

Cookies help us to offer our services. Continuing to browse entails acceptance of their use.