❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Recuperemos la Escuela del Canto

La Escuela del Canto, es una escuela rural que se creó para escolarizar a los niños que vivían en las masías más alejadas de Benassal. Funcionó desde 1932 hasta 1973 y ahora queremos restaurarla, tanto el aula donde se impartían las clases, como la casa donde vivía el maestro. Ayúdanos.

Amics del Canto

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
203
Aportaciones
8.220€
De 7.350€
Aporta al proyecto
Ver proyecto en Català

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

INTRODUCCIÓN

La Escuela del Canto, es una escuela rural que se creó para escolarizar a los niños que vivían en las masías más alejadas de Benassal. Funcionó desde 1932 hasta 1973 y ahora queremos restaurarla, tanto el aula donde se impartían las clases, como la casa donde vivía el maestro. Ayúdanos.

QUE QUEREMOS HACER

La Escuela del Canto es un recinto cuadrado, cerrado por una pared de piedra en el que se encuentran dos edificios: la escuela y la casa del maestro. Con la restauración se pretende transformar el aula en un Aula-museo de acceso libre y la casa del maestro en un refugio libre de montaña.

A QUE DEDICAREMOS VUESTRAS APORTACIONES

Vamos a desarrollar el proyecto en cuatro partes:

La primera parte del proyecto es de albañilería: reparar las vigas y los tejados, rejuntar las paredes por fuera y lucirlas por dentro, limpiar todo el recinto exterior y rebozar la pared exterior así como restaurar la terraza que une los dos edificios.

La segunda parte es de herrería, carpintería y pintura: reparar puertas, ventanas y la pared de piedra exterior, restaurar las rejas de hierro y pintar los edificios.

La tercera consiste en restaurar los pupitres, la mesa del maestro, pizarras,...... todo el material usado para impartir las clases.

Finalmente realizaremos un DVD documental y unos paneles que incluirán todos los trabajos de restauración, así como la reconstrucción de su historia a partir de fuentes orales.

CALENDARIO

Dada la envergadura del proyecto, inicialmente se han realizado los trabajos de consolidación del edificio y limpieza del recinto, así como la restauración de algunos elementos del aula, por medio de voluntarios.

Con vuestra aportación económica, vamos a desarrollar las cuatro partes de que consta el proyecto.

Los trabajos continuaran este año, pero el grueso de la intervención será con el buen tiempo, durante los meses de primavera y verano del 2014, para proceder a la fiesta de inauguración de la escuela en el mes de agosto, momento en el que se entregarán las recompensas a los mecenas.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

9 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Amics del Canto

    Amics del Canto
    Autor/a

    más de 10 años

    Bona nit, envía un correu a [email protected] i te donare un numero de conte,

    No puc per obert.

    Gracies

  • Luz Meseguer

    Luz Meseguer

    más de 10 años

    M'agradaria participar en el projecte, però no com mecenas, pots enviar-me un número de compte. Pots també enviar-me el video al meu correu. Gràcies

  • Luz Meseguer

    Luz Meseguer

    más de 10 años

    Hola, m'agradaria col.laborar però no com a mecenas, pots enviar-me un número de compte. Pots enviar-me també el video al meu correu. Gràcies

  • Amics del Canto

    Amics del Canto
    Autor/a

    más de 10 años

    Hola Elena, la foto del vídeo es de l'escola del Canto. De totes maneres si estàs interessada en la foto, enviam el teu correu a [email protected] i te l'envio

    Salutacions - Jose

  • Elena

    Elena

    más de 10 años

    Enhorabona pel projecte! Crec haver reconegut al meu "abuelo" en la foto que apareix al video. Eixa és l'escola de les "llometes de Benassal"? Si és així, ell ens ho explicava així. Si no estic equivocada, seria possible una còpia de la foto? Gràcies

  • Amics del Canto

    Amics del Canto
    Autor/a

    más de 10 años

    Hola Pepi, l'aula-museu contindrà restaurats tots els elements que niava a l'aula: els pupitres, la taula del mestre, la pissarra, etc. i les eines necessàries per impartir les classes: llibres, llibretes, llepissós, bracers de carbó, etc. Volem que sigui un retrat fidel de com era l'escola en l'època.

    Nosaltres incorporarem a mes uns panells en fotos i comentaris de l'època perquè la gent tinga una millor idea de com era el dia a dia d'aquells tems

  • Pepi

    Pepi

    más de 10 años

    Hola!
    és un projecte molt maco de recuperació, l'aula museu quin contingut tindrà? perdoneu però no m'ha quedat molt clar, m'imagino que serà dels materials què ja hi eren a l'escola?

    Salut!

  • Amics del Canto

    Amics del Canto
    Autor/a

    más de 10 años

    Hola Oscar, el projecte es tanca al llançar lo el primer dia, en els diners que repleguem duem a terme el projecte, teòricament no hem restaurat res i estem demanant diners per a fer.ho

    De totes maneres es poden fer petits canvis que no afecten l'estructura general del projecte, preguntaré si podem incloure una foto i petita descripció de la prova de restauració.

    Salutacions

    José

  • oscar.vives

    oscar.vives

    más de 10 años

    Aci quedaria molt be la foto del pis de dalt de la costureta on ja es veuen els mobles restaurats. Si he d'explicar el projecte a la gent que no ho coneix crec que quedariem mes convençuts en aixo. Ho podeu pujar ja???

#03 / RECUPEREM L'ESCOLA DEL CANTO

Benassal, 26 d'abril de 2014

El divendres vam tornar a l'escola del Canto per seguir amb les tasques de restauració, el dia era solejat i vam poder avançar molt la feina. Si tot va bé, acabarem la restauració en un altra jornada, ja us confirmarem la data, però segurament serà el pròxim dia 24 de maig, dissabte.

Us adjuntem unes fotos per què vegeu com està quedant l'escola, al mateix temps us animen a què vingueu el pròxim dia i així ho deixarem tot enllestit per la inauguració a l'estiu.

Una abraçada

Amics i Amigues del Canto

#02 / AMICS I AMIGUES DE L'ESCOLA DEL CANTO

Amics i mecenes de L'Escola del Canto, seguint amb el calendari, el pròxim dia 18 de maig, divendres sant, anirem al Canto per seguir els treballs de restauració de l'escola; si algú està interessat en vindre a ajudar pot fer-ho, ja avisarem de l'hora de sortida però la primera idea és passar tot el dia allí.

Us recordem als que no hàgeu contestat als correus anteriors, que està finalitzant el plaç per recollir les vostres dades amb la finalitat de preparar les recompenses que us entregarem a l'estiu, és per això que necessitem que ens envieu per e-mail el vostre nom i cognom (data límit per poder aparèixer: Vacances de Pasqua) per tal que apareguen reflectits en la recompensa que heu triat.

Recomanacions / exemples:

Si és persona sola: nom i dos cognoms. Ex: Joan Vila Mascaró

Si és una família: Família Fulano i Mengano. Ex: Família Tena i Soler.

Us preguem que contesteu el més ràpid possible

Un abraçada,

Amics i Amigues del Canto

#01 / Amics i Amigues del Canto - Recompenses

Benassal 4 de febrero de 2014

Amics i mecenes de L'Escola del Canto, després de les vacances de Nadal ja tornem a estar en marxa. Seguint en el calendari ara comencem a preparar les recompenses que us entregarem a l'estiu, és per això que necessitem que ens envieu per e-mail el vostre nom i cognom per tal que apareguin reflexats en la recompensa que heu triat. No estaria de més, per si surt alguna qüestió, que enviàreu també el vostre número de telèfon.

Recomanacions / exemples:

Si és persona sola: nom i dos cognoms. Ex: Joan Vila Mascaró

Si és una família: Família Fulano i Mengano. Ex: Família Tena i Soler.

Les obres de restauració de l'escola van segons el calendari marcat, estem preparant els materials per tal d'acabar el gruix de les obres en la primavera, més endavant ja us direm el dia que tornem al Canto a treballar.

Un abraç,

Amics i Amigues del Canto

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies