2015 — VERKAMI: 5 años haciendo historia del crowdfunding
×

Descripción del proyecto

QUI SOM LA DIRECTA?
La Directa som un col·lectiu de comunicació vinculat als moviments socials i alternatius dels Països Catalans. Des de fa set anys, editem un setmanari que és fruit del treball assembleari de desenes d'activistes i professionals de la comunicació. Gràcies al suport d'un miler llarg de subscriptors i subscriptores, l'any 2010, vam crear un portal informatiu, on repassem l'actualitat diària i reproduïm part dels continguts que apareixen en el format paper. Hem donat veu a la lluita contra l'especulació immobiliària, l'abús del sistema bancari o la repressió contra les persones i els pobles. Igualment, ens hem apropat a les experiències d'economia social i els projectes que assagen un model de vida més harmònic i sostenible. A través d'aquest compromís, la Directa s'ha consolidat com un projecte independent de partits polítics i poders econòmics, implicat en la lluita per una societat més justa, ecològica i solidària.

MÉS DIRECTA
Entre totes ho hem fet possible i ara volem anar és enlllà. Us proposem un segon repte! Volem més recursos per tasques d'investigació, millorar la seguretat de la nostra xarxa informàtica, augmentar la partida per difondre el projecte i augmentar la presència de la Directa a les biblioteques públiques d'arreu dels PPCC

L'OBJECTIU DE FINANÇAMENT
Per assolir aquest segon repte, ens cal arribar a la xifra de 31.800 euros, que distribuirem de la següent manera:

MÉS EINES D'INVESTIGACIÓ
Molt sovint, per estirar el fil dels temes que tractem a la Directa és necessari obtenir informació sobre empreses i empresaris. Determinar la propietat de les companyies s'ha convertit en una feina cada vegada més complicada però existeixen un seguit de bases de dades i eines (registre mercantil, registre de la propietat, Einforma, Nexislexis, EBR, etc) que, moltes vegades, no podem utilitzar com caldria per manca de recursos econòmics.
És per això que demanem la vostra col·laboració per crear un fons de 3.000 € que ens permeti, durant un any, l'accés a aquests serveis amb l'objectiu d'aprofundir en les línies d'investigació obertes pel mitjà.

Quantitat sol·licitada: 3.000€

MÉS SEGURETAT A LA XARXA
Amb l'objectiu de millorar la seguretat informàtica, es crearà una xarxa segura virtual (VPN) a la redacció del setmanari i un sistema de backup xifrat.
La partida inclou el disseny, el maquinari, la implementació i la formació necessària.

Quantitat sol·licitada: 3.800 €

MÉS DIFUSIÓ
Per fer créixer la presència i implantació territorial de la Directa, volem ampliar els recursos econòmics destinats a la difusió. Els diners que aconseguim aniran destinats a cobrir despeses derivades de desplaçaments, elaboració de material de difusió i merxandatge.

Quantitat sol·licitada: 3.000

I SI HO ACONSEGUIM... seguim!

MÉS PRESÈNCIA A LES BIBLIOTEQUES
Un cop superem la xifra de 31.800€, destinarem la resta de diners a l'enviament, durant un any, de l'edició en paper a biblioteques de la xarxa pública d'arreu dels Països Catalans. El nombre de biblioteques dependrà de la a quantitat de diners obtinguda i el criteri per escollir quines serà el de diversificar i arribar a territoris on fins ara no hi tenim presència.
Les biblioteques públiques cada any veuen retallat el pressupost per subscripcions, el que ha provocat baixes i algunes negatives a subscriure's. Entre totes farem que la Directa arribi al major nombre possible de biblioteques, donant la oportunitat a que es conegui entre les usuàries del servei.
Un cop feta la tria, farem pública la llista per tal que en feu difusió i demaneu a les biblioteques que un cop passat l'any d'enviament, s'hi subscriguin.

CALENDARI
Les recompenses s'entregaran abans de finalitzar el 2013 (despeses d'enviament a Península Ibèrica i Illes Balears incloses a la recompensa).

 

Comparte el proyecto con tus amigos

Publica el widget del proyecto
Selecciona el tipo de widget que más encaja con tu web. ¡Es solo copiar y pegar!


Preguntas y respuestas(12)

 • Malauradament acabo d'arribar d'un viatge de mesos per Llatinoamèrica i no vaig poder subscriure'm com a mecenes del projecte, podria fer-ho ara? Estaria interessat en fer una aportació de 100€ i poder gaudir dels mateixos beneficis (subripció, etc.)

  hecha por Robert

  escriu-nos a directa@directa.cat

 • Fóra possible gaudir de la subscripció un mes o dos més tard de l'acabament del crowdfoundig? Iniciar al septembre la subscripció per exemple?

  hecha por Gerard

  Cap problema!

 • Felicitats Directa!! És una mostra més que la Directa té un lloc com a DIARI, (si,si no Setmanari), d'esquerres en aquest país. Amb els bons professionals que hi ha , amb bombes com la de la División Azul. fareu un diari de referència Europeu.

  hecha por Francesc
 • Un cop acabat el crowfunding, a partir de quan es farà material l'enviament de les publicacions en els casos en que hi hagi subscripcions a la directa en la recompensa?

  hecha por Marta

  Tan aviat s'hagi fet efectiu el cobrament de les aportacions i tinguem l'adreça d'enviament i les dades de contacte començareu a rebre la revista.

 • A directa.cat informaveu que el nou portal web seria alliberat. Aquí no ho comenta, però m'agradaria demanar si efectivament el nou portal serà programari lliure i si heu pensat ja sota quina llicència. Moltes gràcies.

  hecha por Ferreret

  El nou portal de la Directa, així com l'actual, estarà muntat sobre un gestor de continguts totalment lliure (Drupal 7, llicència GPL --> http://www.gnu.org/licenses/old-licenses/gpl-2.0.html). Així mateix, tots els desenvolupaments que es facin "a mida" pel portal de la Directa seran alliberats sota la mateixa llicència de forma que qualsevol altre persona o col·lectiu pugui aprofitar-los.

 • Endavant! M'apunto a la petició de l'Enric i voldria enganxar la subscripció actual amb la de la recompensa com a contribuent. Suposo que no hi haurà cap problema. Salut.

  hecha por Edu Seo

  Cap problema!

 • Hola!!! No és una pregunta el que vull fer... senzillament dir-vos que sou unes cracks i que ho aconseguireu en un temps rècord!!!!! Cal gent com vosaltres per INFORMAR !!!!!! Abraçades i endavant les atxes!!!!! Una abraçada de cafèambllet !

  hecha por cafèambllet
 • Hola, m'agradaria saber si part dels diners què recapteu es destinaran a pagar les peces què publiqueu al setmanari o si, pel contrari, ja hi ha previst finançament per pagar la gent què hi escriu. Gràcies

  hecha por Laura

  Les aportacions de continguts al mitjà es fan sobre una base voluntària, com la major part de feina que fa possible que la Directa sigui setmanalment als quioscs i cada dia a la xarxa. Aquest mitjà és un projecte possible gràcies a la feina militant i voluntària de 200 col·laboradores, que desenvolupen totes les tasques necessàries per tal que funcioni: redacció, fotografia, maquetació, edició, distribució, disseny, difusió.... Malauradament la nostra situació econòmica encara no fa possible retribuir totes aquestes hores de feina voluntària, ni serà possible amb aquests recursos.

  Per poder avançar en les retribucions, cal prendre una visió estratègica, i des d’aquesta perspectiva trobar un model que permeti tenir una base més sostenible. Això és el que farem amb part dels diners que demanem: formarem el col·lectiu en la gestió cooperativa. Es tracta, doncs, d’un pas previ que cal fer per tal que això que comentes sigui possible.

 • Qui podrà ser soci de la cooperativa? Només els treballadors o tothom qui ho vulgui? Crec que estaria bé que ho pogués ser qui vulgués.

  hecha por albert

  La definició del model d'organització de la futura cooperativa encara es troba en un estadi molt preliminar, estem treballant en la definició.

  Contemplem el procés com una forma de continuar obrint el projecte i estem treballant sobre models que contemplin diverses formes de participació.

  Anirem informant sobre els debats i demanant la vostra col·laboració.

  Moltes gràcies!

 • es podrà escollir la talla de la samarreta?

  hecha por Pep

  Si. Hi haurà disponbiles diverses talles i colors. Merci!

 • Que vols dir això de la portada personalitzada ?

  hecha por Francesc

  A partir de les notícies que la mecenes ens faciliti, dissenyarem una portada. És una portada que no es publicarà i de la qual només es farà un exemplar per la mecenes. Pot ser un regal original, o una forma diferent de commemorar quelcom significatiu.

 • Felicitats per la iniciativa. Volia saber si en les opcions que inclouen algun tipus de subscripció, el començament d'aquesta es pot acordar, pensant amb els que ja estem subscrits. gràcies.

  hecha por Enric

  Moltes gràcies! Cap problema en fer coincidir la subscripció, amb la finalització de la que ja tinguis.

Si quieres saber más pregúntale al autor

La Directa es transforma MÉS!

La Directa es transforma MÉS!

Conseguidos33.300€
de22.000€
100% conseguidos Conseguido!
Un cop aconseguit l'objectiu, us proposem un segon repte! Volem més recursos per tasques d'investigació, millorar la seguretat de la nostra xarxa informàtica, augmentar la partida per per difondre el projecte i augmentar la presència de la Directa a les biblioteques públiques d'arreu dels PPCC
Un cop aconseguit l'objectiu, us proposem un segon repte! Volem més recursos per tasques d'investigació, millorar la seguretat de la nostra xarxa informàtica, augmentar la partida per per difondre el projecte i augmentar la presència de la Directa a les biblioteques públiques d'arreu dels PPCC
Creado en: Barcelona

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 29 de Junio de 2013.

 
 • Aportando 10€
  128 Mecenas

  El teu nom a la nova web i a la revista.

 • Aportando 20€
  152 Mecenas

  DVD Arxiu de la Directa del nº 0 al 300
  + El teu nom a la nova web i a la revista

 • Aportando 30€
  313 Mecenas

  Una samarreta de la Directa
  + DVD Arxiu de la Directa del nº 0 al 300
  + El teu nom a la nova web i a la revista

 • Aportando 50€
  78 Mecenas

  Un llibre o un disc del Complement Directa o el documental "4F: ni oblit ni perdó"
  + Una samarreta de la Directa
  + DVD Arxiu de la Directa del nº 0 al 300
  + El teu nom a la nova web i a la revista

 • Aportando 70€
  47 Mecenas

  Subscripció semestral a la Directa, 23 edicions
  + Una samarreta de la Directa
  + DVD Arxiu de la Directa del nº 0 al 300
  + El teu nom a la nova web i a la revista

 • Aportando 100€
  104 Mecenas

  Subscripció anual anual a la Directa, 45 edicions
  + DVD Arxiu de la Directa del nº 0 al 300
  + Una samarreta de la Directa
  + El teu nom a la nova web i a la revista

 • Aportando 200€
  5 Mecenas

  PORTADA PERSONALITZADA de la Directa
  + Subscripció anual a la Directa, 45 edicions
  + DVD Arxiu de la Directa del nº 0 al 300
  + Una samarreta de la Directa
  + El teu nom a la nova web i a la revista

 • Aportando 500€
  QUEDAN 3 RECOMPENSAS (DE 5)

  Especial entitats

  Una "Master class" de Comunity Manager
  + Subscripció anual a la Directa, 45 edicions
  + DVD Arxiu de la Directa del nº 0 al 300
  + El teu nom o logotip a la nova web i a la revista

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 29 de Junio de 2013.

 

Blog del proyecto (5)

5 actualizaciones más verlas todas

Autor/a del proyecto

Foto de Directa
Directa
La DIRECTA és un mitjà de comunicació en català d'actualitat, investigació, debat, i anàlisi nascut el 2006. Amb vocació d'independència, volem exercir la funció social de denunciar els abusos i injustícies i ... Leer más
Directa tiene 0 proyectos más en verkami. Puedes encontrar más información en http://www.directa.cat