❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

UN EMBAT DE VENT

L’albergueria és un espai cultural situat discretament rera la catedral de Vic. De fa anys programa activitats on es mesclen creació contemporània, patrimoni cultural i reflexió sobre el fet transcendent. Enguany proposem el cicle “Un embat de vent”: si us fa el pes, ajudeu-nos a fer-lo possible!

L'albergueria de Vic

Un proyecto de

Creado en

Vic
0
segundos
35
Aportaciones
2.135€
De 2.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Us volem presentar la nostra programació cultural.

Per aquest complicat 2013 hem programat, “Un embat de vent” un cicle cultural protagonitzat per tres exposicions, cadascuna d’elles acompanyada d’activitats complementàries.

Prenem el nom del cicle del poema d’un vigatà, Josep Junyent i Rafart, que sempre ens acompanya. El poema, “Revolta”, acaba amb els versos següents:
(…)

*Un embat de vent d’esperança

entre enderrocs i flames, ve.

D’aquest vent jo dic la lloança.*

Per què toca parlar d’art i cultura?

Perquè proposar als artistes que ens parlin de les coses realment importants és una urgència. Perquè necessitem la seva sensibilitat per apropar-nos a nosaltres mateixos, per viure, sentir, rumiar, gaudir, patir, i veure com allò que no es veu forma la part més important de nosaltres.

Perquè en aquest temps d’enderrocs i flames tan hostil i roent que vivim, tenim tots la temptació de tirar el barret al foc. Perquè nosaltres, però, som capaços de percebre un vent d’esperança. El nostre camí no l’ha de marcar la taula rasa, la baralla nova, el marcador a zero. Podem provar de reprendre, sense abandonar res, vells camins.

De què ens parla el cicle?

El cicle ens fa parar en tres estacions.

-Primer, l’exposició “Trobats”, del jove artista Ferran Vives. Volem entendre que l’inici de tot és dins nostre, que és la nostra mirada encuriosida el primer pas per al descobriment de la bellesa amagada rere cada fragment de realitat, a l’espera dels nostres ulls oberts. Uns ulls oberts al que es veu, i també al que no és visible.

-Després, l’exposició “Crist”, de l’escultor Jordi Díez. Proposem de tornar a ser conscients de la presència de l’Altre. I fer-ho a través d’una figura que, de tant coneguda, potser és poc escoltada: la figura de Jesús, en la qual troben el compliment tots els afanys i els anhels del cor humà.

-I finalment, l’exposició “Comunitats”, del vigatà Josep Rial i Ricart. Hem d’assegurar-nos que aquesta lluita per a assolir una vida justa, digna i plena passa per viure aquesta esperança en comunitat. Viure amb els companys de viatge per compartir anhels, dolors, projectes. Per celebrar la Vida.

Perquè ens apuntem a Verkami?

Doncs per dues coses. Primer, que el finançament que L’albergueria ha tingut durant tots aquests anys per part del Bisbat s’ha hagut de reduïr notablement. Però també perquè ens anem adonant, tots plegats, que és la petita contribució de molta gent la que pot fer tirar les coses endavant. La vostra contribució farà possible la realització del cicle, i la seva comunicació.

I les recompenses?

Hem preparat uns bons agraïments per a la gent que ens pogueu i volgueu ajudar: petites obres d’art dels artistes del Cicle, visites als tallers dels artistes, rutes guiades pel patrimoni cultural, algunes especials per a mecenes.

A què destinarem els diners?

Necessitem aquest diners per al muntatge de les exposicions. Mirem de ser pràctics, austers i creatius, però hi ha despeses que no ens podem estalviar.

Calendari

El cicle s'inicià el 22 de maig amb la inauguració de l'exposició Trobats de Ferran Vives, oberta fins el 16 de juny, continua amb l'exposició de Jordi Díez que inaugurarem a finals de juny i que es podrà veure fins a mitjans de setembre, acabarem el cicle amb l'exposició de Josep Ricart, que inaugurada a finals de setembre, romandrà fins a principis de desembre. Aquestes exposicions van complementades amb unes visites guiades que us en posem les dates per que també formen part d'alguna de les recompenses.

El dia 27 de setembre, ens reunirem a L'albergueria per donar l'inici a la tercera i última exposició, serà el dia en que també farem entrega dels dibuixos de Ferran Vives i les escultures d'en Pep Ricart a aquells mecenes que així ho hagin escollit.

Exposicions:

Trobats, de Ferran Vives, del 22 de març al 16 de juny.

Crist, de Jordi Díez, del 28 de juny al 15 de setembre.

Comunitat, de Josep Ricart, del 27 de setembre a l'1 de desembre.

Visites:

Matí al taller de Jordi Díez, dissabte,13 de juliol, només per a mecenes.

Des de Sant Joan de les Abadesses, el davallament, diumenge, 25 d'agost.

Les sobre voltes de la Catedral de Vic, dissabte, 14 de setembre, només per a mecenes.

Des de Gràcia de Manlleu, la comunitat, diumenge, 20 d'octubre.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

#06 / Una recompensa viscuda!

Ahir vam passar el matí amb Jordi Díez, parlant de la seva obra i projectes, del seu missatge, de les característiques que li donen forma, de la tècnica. Era la materialització d'una de les recompenses que s'oferien a Verkami. L'artista ens va rebre als peus del Cerdà que presideix l'entrada a Centelles i tot seguin amablement ens va obrir la porta del seu taller, un lloc íntim i industrial, preparat per al treball dur i la reflexió més sensible, carregat d'obra i projectes. L'experiència enriquidora, i el vinet i la llonganissa d'allò més encertats.

#05 / Esmorzar al taller del Jordi

Hola amics!

Estem preparant el matí al taller de Jordi Díez, ja falta poquet.

Recordeu que l'exposició "la recuperació de la innocència" ja inaugurada, es podrà visitar a la Sala Romànica de L'albergueria fins al 15 de setembre.

Veniu, no us deixarà indiferent!

#04 / la recuperació de la innocència

L’albergueria us convida a la inauguració de l’exposició la recuperació de la innocència de Jordi Díez, el proper divendres dia 28 de juny, a les 8 del vespre, a la Sala Romànica de L’albergueria.

L’exposició es podrà visitar fins al 15 de setembre.

#03 / Pas a pas

Hola Amics!

Anem sumant de mica en mica, sembla que per bon camí.

Demà dia 16 acaba l'exposició de Ferran Vives i ja estem ultimant la de Jordi Díez que tenim previst inaugurar el proper dia 28 de juny, ens agradaria que ens hi poguéssim veure.

#02 / Visita guiada a La Tossa de Montbui

El passat diumenge, dia 9 de juny, vam dur a terme una de les sortides programades per aquest cicle, una interessant visita a La Tossa de Montbui viu testimoni d'aquells temps heroics de reconquesta i reorganització del país empesa per Guifré el Pelós i que anava lligada a l'erecció de monestirs i parròquies. Guiats per l'historiador Carles Puigferrat, la descoberta del conjunt de La Tossa ens encamina en aquest gest de conèixer i estimar més el país, el territori, els orígens, el patrimoni, en definitiva, anar-nos fent.

Aquesta descoberta i les dues que tenim programades pel 25 de juliol al davallament de San Joan de les Abadesses i el 20 d'octubre a Gràcia de Manlleu, formen part del cicle Un embat de vent, al que heu donat suport i us agraïm amb ganes de poder tirar tot el cicle endavant.

Gràcies

#01 / Anem bé!

Hola amics, sembla que la visita a sobre les voltes de la Catedral de Vic provoca, de fet és una visita que només poden fer els mecenes i us assegurem que és interessant.

Us recordem que fins el 16 de juny podeu veure la primera de les tres exposicions, Trobats de Ferran Vives, queden pocs dies.

Gràcies

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies