❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

La Platja Llarga

8 años de lucha, 7 cadenas humanas, 2'7 Km de playa, 135.000 habitantes: Tarragona y su único tramo de costa virgen. El documental "La Platja Llarga" tiene la voluntad de contar la historia de este lugar excepcional y de su gente. Ayúdanos a hacerlo posible!

Ariadna Costa

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
126
Aportaciones
4.305€
De 3.500€
Aporta al proyecto
Ver proyecto en Català

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

LA PLAYA LLARGA, PATRIMONIO DE TODOS

La playa Larga de Tarragona y sus alrededores, es un patrimonio natural que se ha visto amenazado varias veces en los últimos años. Y pensamos que esto volverá a pasar, a menos que las generaciones futuras reflexionen sobre la necesidad de proteger este entorno tan especial.

Por eso es importante educar en la conservación del medio ambiente, deberíamos ser conscientes de la singularidad de este espacio, deberíamos quererlo y respetarlo, y no dejar que nos lo quiten nunca.

La Platja Llarga es una película documental sobre la lucha ciudadana que tuvo lugar para defender este paraje único y privilegiado que tenemos en nuestra ciudad, Tarragona. Contaremos la historia y la morfología de la playa, así como su alto valor ecológico, arqueológico y humano. Pero sobretodo queremos que este trabajo se convierta en una herramienta para transmitir a todo el mundo cómo cuidar de la playa y así preservarla durante muchos años más.

Podéis seguirnos al Blog

y al Facebook de La Platja Llarga

COLABORA, PARTICIPA, TU FORMAS PARTE DE LA PLAYA LARGA

El documental también quiere hablar sobre la gente que ama la playa y que la disfruta. Queremos hacer un retrato de nuestra gente, de nuestra ciudad y de los que la quieren y la respetan. Cuéntanos tu historia personal y cuál es tu relación con la Playa Larga. Seleccionaremos los personajes que representen mejor el espíritu de los tarraconenses y de todos aquellos que son conscientes de la responsabilidad que supone tener este frágil entorno tan cerca de la ciudad.

Escríbenos a: [email protected]

LOS HECHOS: EMPIEZA LA LUCHA

En octubre de 2005 se publicaron los presupuestos del Ministerio de Medio Ambiente que proyectaban un paseo marítimo y otros equipamientos como párkings y nuevos accesos en la playa Larga, un espacio natural que se conserva parcialmente virgen, único en el litoral de Tarragona.

Esto provocó la inmediata movilización de una parte de la gente de Tarragona y alrededores y de entidades ecologistas que formaron una plataforma de protesta, la Plataforma Salvem la Platja Llarga, para presionar a las administraciones y de este modo preservar este espacio natural.
(Aquí teneis el enlace a la web de la Plataforma.)

Desde 2005 hasta finales de 2012, la plataforma hizo diversas acciones reivindicativas: creación de una página web, reuniones con el Ayuntamiento, cadenas humanas, recogidas de firmas y alegaciones al Parlamento Europeo con la intención de modificar el proyecto y hacerlo más respetuoso con el medio ambiente.

El 3 de octubre de 2009 el Ministerio hizo pública la renuncia al proyecto inicial de paseo marítimo para encargar uno de nuevo.

Actualmente todo ha quedado paralizado y parece ser que el Ayuntamiento está haciendo los primeros pasos para proteger la playa. Es por esto que la Plataforma Salvem La Platja Llarga quiere reconvertirse y pasar a ser una plataforma de gente que velará por todos los hábitats naturales de la playa y de su entorno.

PERSONAJES PRINCIPALES: LOLA Y LA PLAYA

Lola Paniagua Valle es quien creó la Plataforma Salvem la Platja Llarga. Sin ella todo esto no hubiera sido posible. Los que la conocen saben que el esfuerzo que ha realizado y realiza todavía de manera totalmente desinteresada es enorme. De esta forma, Lola coprotagonizará el documental junto a la misma playa, un espacio de casi tres quilómetros de longitud que también tiene muchas historias escondidas.

¿DÓNDE IRÁN VUESTRAS APORTACIONES?

El dinero que logremos conseguir servirá para alquilar el material necesario para la producción del documental y para cubrir los gastos que se deriven de ello. También nos servirá para editar el DVD y los carteles. Además, todos los mecenas estáis invitados a la fiesta de presentación de La Platja Llarga, que se hará en septiembre de 2013*.

  • (Ese día repartiremos los DVDs y carteles. Si algún mecenas no pudiera venir a recoger su recompensa, ya se la haríamos llegar de alguna forma u otra, entre todos seguro encontramos primos veraneando en la Seu d'Urgell o compañeros de trabajo escapándose un fin de semana para ir al teatro a Madrid. Pero costear los gastos de envío nos supondría un coste que no podemos asumir…)

CALENDARIO

Abril: Campaña a Verkami

Mayo/Junio: Rodaje

Julio/Agosto: Montaje

Septiembre: Estreno del documental.

COLABORACIONES ESPECIALES

El documental cuenta con la participación de La Família Produccions, un grupo de artistas tarraconenses que se une para colaborar en proyectos culturales como este que hoy nos ocupa y que también llevará a cabo la fiesta de presentación del documental en la ciudad de Tarragona. Los músicos Ivan Pascual y David Carnicer son los componentes de La Família Produccions que grabaron el tema principal del tráiler del documental.

Queremos agradecer especialmente a Noemí Martín y David Márquez el fantástico vuelo en avioneta que nos permitió tomar las espectaculares imágenes aéreas de Tarragona (gracias Aitor por el teleobjetivo!). Y a Guillermo Ruiz el paseo a bordo de su velero Montserrat. Como podéis ver, tenemos la playa fotografiada des de todos los ángulos posibles. Agradecimientos también a toda la familia por su apoyo incondicional. Muchas gracias.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

7 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Ariadna Costa

    Ariadna Costa
    Autor/a

    más de 10 años

    Hola Ignasi i hola mecenes!!!!

    En resposta als que m'esteu preguntant per l'estrena del documental, us he de dir que ja estem de ple en la fase de rodatge. Esperem tenir fetes totes les gravacions aquest mes de novembre. El procés s'ha endarrerit una mica més encara perquè la investigació ha donat els seus fruits i ha fet que el guió patís unes quantes variacions, que espero que us interessaran molt.

    Us demano disculpes de nou, i us agraeixo moltíssim l'interès que mostreu en veure'l, m'anima molt i, com que espero no decebre-us, estic intentant fer una feina el més ben feta possible. Com que ara ja estem en la fase de producció pròpiament dita, podré anar ajustant els terminis i us podré anar informant amb més freqüència de la marxa del procés.

    Moltes gràcies per la paciència!!!

  • Ignasi Company

    Ignasi Company

    más de 10 años

    Bon dia, tenim una previsió de quan serà l'estrena?

  • Xavi TGN

    Xavi TGN

    casi 11 años

    En resposta al Carlos: doncs potser que ho fem en Anglès, millor!

  • Ariadna Costa

    Ariadna Costa
    Autor/a

    casi 11 años

    Carlos, tienes toda la razón.

    Debido a los escasos medios con que trabajamos, no habíamos hecho una versión en castellano, pero tal y como apuntas, este tema merecería llegar a mucha más gente. Ya puedes ver la versión del proyecto traducida, y esperamos poder colgar el trailer subtitulado en un par de días.

    Muchas gracias por tu comentario, y te animamos a seguir contándonos qué es lo que más te gusta de la Platja Llarga!!

  • Carlos

    Carlos

    casi 11 años

    Conozco muy bien esa playa. He veraneado y veranearé muchos años (incluido este 2013). Una pena que de un tema como este quede fuera tanta gente por estar escrito en catalán... paradójico especialmente cuando se supone q se busca repercusión.Saludos.

  • Ariadna Costa

    Ariadna Costa
    Autor/a

    casi 11 años

    Estem a favor de protegir la Platja Llarga i els seus valors naturals. Creiem que és un bé escàs que s'ha de preservar. Evidentment, tothom n'ha de poder gaudir, però també entenem que precisament aquesta és la característica principal de la Platja Llarga, que és gairebé verge.

    Des de la Plataforma Salvem La Platja Llarga es van fer propostes alternatives a un passeig marítim molt més respectuoses amb el medi. Aquestes actuacions, enfocades a recuperar i cuidar la flora i la fauna de la platja, també pretenien ordenar-ne els accessos. Defensen que un cotxet per a nens o una bicicleta poden passar per la vora del mar on es crea un passeig natural allà on la sorra està més dura.

    Aquest documental no es vol posicionar ni a favor ni en contra. Simplement es vol fer una exposició dels fets. Tothom hi té molt a dir i aquesta és una bona eina per a fer-ho. És molt bo que es facin preguntes com aquestes perquè també veiem essencial que es crei diàleg, que els tarragonins i tarragonines poguem opinar sobre què volem per a la nostra ciutat i que no només es prenguin decisions unilateralment per part dels polítics.

    Moltes gràcies pel teu comentari!

  • Joaquim

    Joaquim

    casi 11 años

    Esteu a favor o en contra d'un passeig marítim a la platja llarga que permeti passejar-hi d'una punta a l'altra a peu, fent jogging, en bicicleta o espitjant un cotxet de nens, per exemple?

#22 / Veniu??

Estimats mecenes,

Demà dijous es projecta el documental dins el marc del Festival Memorimage de Reus. Competeix en la secció oficial pel Premi MemoriJove, el Premi Ciutat de Reus, el Premi Cinema·Rescat i el Premi del Públic. El preu de l'entrada, fixat pel Festival on nosaltres no hi intervenim més que com a participants, és de 3 euros, però esperem que això no sigui cap impediment per a ningú!

La projecció és a les 17h, i hi serem la Lola Paniagua, l'Anna Fonoll i jo mateixa. Us hi esperem!

Ariadna

#21 / Estimats mecenes, hem estat treballant de valent i tenim molt bones notícies!

Estem d'enhorabona perquè....

El documental ha estat seleccionat en un altre festival colombià, el SURrealidades, participarà en el mercat de documentals Medimed a Sitges, també es projectarà la "Carta d'una mecenes" a la XII Muestra de Cine de Mujer a Màlaga, i per últim, també podem dir que competirà en la secció oficial del FICMA de Barcelona!

Us deixem amb una foto de la Baraka, la gateta de la Lola! Estem totes molt contentes!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sense la vostra ajuda això no hagués estat possible! Moltes gràcies!

A la nostra web podeu veure algunes fotografies més del making of!!!

http://www.laplatjallarga.com

#20 / SELECCIÓ AL FESTIVER

Estimats mecenes:

Estem contentíssimes d'anunciar-vos que el documental "La Platja Llarga" ha estat seleccionat en el Festiver, a Colòmbia! En l'apartat Foto-Síntesis:

"Esta selección reúne un grupo de películas que nos muestran las luchas emprendidas por diferentes comunidades para defender su entorno y cuyo acompañamiento, enfoque y perspectiva las hace únicas."

VISCA LA PLATJA LLARGA!!!!!!

Felicitats a tots els enamorats d'aquest espai!!!!

#19 / El documental La Platja Llarga ha estat el guanyador del Premi Comunicació 2014 en la categoria d'Investigació!

Amics i amigues!!!!!

Estem més que contentes, aquest reconeixement és molt important per a nosaltres. Ens dóna molta energia per seguir treballant. Us enganxo el discurs que tenia preparat per si guanyavem... No vam poder parlar, però millor, que encara falta una mica de pràctica en això de parlar en públic.. :) Us el deixo aquí, per si algú el vol llegir... Per cert, el Ricard Checa, el promotor d'aquest guardó, va fer-ne un de molt encertat a la gala dels premis.

Ell va ser bastant crític amb el moment que viu el periodisme actualment. Jo, en el meu, volia parlar del temps que has de dedicar a fer una cosa així. La crítica va en la mateixa direcció, ja que el periodisme d'avui en dia (i, m'atreviria a dir, que gairebé totes les professions), precisament, el que no té és TEMPS.


DISCURS D'AGRAÏMENT PEL PREMI INVESTIGACIÓ


La Platja Llarga és l'últim espai litoral "semi-verge" que ens queda a Tarragona...

leer más

#18 / LA PREESTRENA VA ANAR MOLT BÉ AMICS!!!

Moltes gràcies a tots per la vostra col·laboració.

Moltes gràcies a la Plataforma i a tots aquells que han posat el seu granet de sorra perquè a dia d'avui encara tinguem Platja Llarga.

Moltes gràcies als amics i família que ens han donat suport per a tirar aquest projecte endavant.

El dijous va ser un dia molt emotiu. Teniem moltes ganes de compartir aquest documental amb tots vosaltres, aquesta petita història que esperem que serveixi perquè els que estimem la Platja Llarga no oblidem què ha passat aquí, i que serveixi d'exemple també per a tots aquells que tinguin alguna causa digna de defensar. Per petita que sigui, com bé diu en Ramon Ferré.

En l'acte de preestrena (en diem així perquè ara estem esperant poder estrenar-lo en aguna televisió) la Lola Paniagua va aporfitar per agrair i demanar, us enllaço el moment que, per a nosaltres, sintetitza perfectament el perquè d'haver fet aquesta feina:

leer más

#17 / Estrena dijous 15 de Maig, a les 19h!!!!!

Estimats mecenes!

Reserveu-vos el dia 15 de maig! L'estrena serà a l'Antiga Audiència de Tarragona, a les 19h!!!!!

Anirem confirmant més detalls en els pròxims dies!! Estigueu atents i moltes gràcies per tot! Us deiexem amb el tràiler del documental, a veure què us sembla!!!!

Salut i platges!!!!!

#16 / Ara sí, estimats mecenes, el documental La Platja Llarga ja està acabat!

Per això volem agrair-vos la paciència que heu tingut amb aquest vídeo que hem realitzat, basat en una carta que ens va fer arribar una enamorada de la platja, que, com tots vosaltres, ha posat el seu gra de sorra perquè aquest documental sigui possible. També us volem dir que, tot i que encara no tenim la data tancada de l'estrena, serà a mitjans de maig.

Esperem que us agradi!

#15 / Gairebé un any després...

Tenim moltes ganes de donar-vos una data concreta i esperem poder anunciar-ho amb total seguretat molt aviat!

Ara que estem acabant tot el procés, volem agrair les valuosíssimes imatges que ens han cedit per a poder dur a terme aquest treball. Al llarg dels anys, diversos plataformers van anar enregistrant els actes de la Plataforma Salvem La Platja Llatga. La Lola també es va encarregar de recollir tot el que es va dir a la premsa sobre el tema.

Nosaltres hem tingut la sort de poder fer servir tot aquest material, imprescindible!

Us deixem amb algunes imatges més que van apareixent en el documental, algunes d'elles, extretes d'aquest valuós arxiu:


#14 / Estimats mecenes, el final de rodatge s'apropa...

Segurament acabarem introduïnt algun personatge més dels què teníem previstos en un principi. Per exemple, un catedràtic de dret, especialitzat en medi ambient, perquè ens pugui explicar una mica més detalladament la visió d'un expert sobre aquest tema.

Us puc avançar que ja hem entrevistat tots els personatges principals (i els cito per odre d'aparició):

Lola Paniagua. Iniciadora del moviment Salvem la Platja Llarga.

Lluís Balart. ICV. Grup Municipal. 2004.

Jordi Miquel Sendra. CIU. Regidor d'Urbanisme 2004-2007.

Toni Bara. Biòleg.

Xavier Tarrés. PSC. Regidor d'Urbanisme 2007-2011.

Un dels responsables del desenllàç del documental prefereix no parlar davant de càmera i hem hagut de modificar el final...

Però això ja comença a tenir forma...!!!

#13 / Ja estem en fase de postproducció!

Estimats mecenes:

El procés del documental segueix el seu curs, i ja hem començat amb l'edició. Els músics que ens posaran la banda sonora també estan començant a treballar.

Encara no està tot enllestit, de fet hem deixat pel final el rodatge de les imatges de "recurs" que acabaran d'omplir el documental. La intenció era aprofitar les temperatures de la tardor per a no morir-nos ni de calor ni de fred, però sembla que, de vegades, això de les estacions de l'any no es respecta gaire...

Us deixem amb algunes imatges de la gravació del tema principal que podeu veure al tràiler del documental, per anar fent boca...


#12 / Jornada de Neteja a La Platja Llarga!

-Imatge de les regates organitzades pel Club Marítim el 15 de setembre de 2013-

Hola mecenes!

M'agradaria informar-vos que aquest dissabte 21 la Plataforma col·labora amb una jornada de neteja de la part final de La Platja Llarga i el Bosc de la Marquesa. Aquí hi teniu més informació

Després de l'estiu la pressió humana sobre la Platja fa que aquesta se'n ressenti molt. A l'antic aiguamoll, tot i haver-hi una part protegida per pals i cordes, la gent hi tira brossa sense cap tipus de mirament.

Per no parlar de les zones on aparquen els cotxes i on directament s'hi llancen bosses de brossa, com si fos un abocador... Actuacions com la d'aquest dissabte, que també serà present en el documental, són importants perquè demostren que els ciutadans es preocupen i volen una platja digna.

I acabo amb una imatge una mica més poètica, els windsurfistes i kitesurfistes que dissabte es van deixar veure per la platja, aprofitant el vent que bufava amb ganes després de dinar...

#11 / TORNEM DE LES "VACANCES"

Estimats mecenes, un cop acabat el mes d'agost sembla que tot torna a la normalitat. El procés del documental també, però us he de dir que no comptava amb una frenada tan forta a l'estiu i em temo que pel setembre no el podré tenir enllestit. Tot i això, no he parat de treballar i, entre d'altres, m'he pogut reunir amb un parell de personalitats de l'Ajuntament de Tarragona, que m'han deixat bastant tranquila. Sembla que, ara com ara, tindrem Platja Llarga per temps.

També m'he estat informant de la gran tasca que s'ha dut a terme als Muntanyans a Torredembarra. Ho coneixeu? Si algú no hi ha anat mai, val molt la pena. S'ha lliutat moltíssim per aconseguir que es preservés aquell espai veritablement únic. S'hi fan visites guiades el primer diumenge de cada mes, a més de tenir un centre d'inerpretació tan bonic com Cal Bofill i un equip humà… leer más

#10 / ECOLOGISTES EN ACCIÓ RECONEIX A LA PLATAFORMA SALVEM LA PLATJA LLARGA L'ESFORÇ QUE SEGUEIX FENT PER RENATURALITZAR AQUEST ESPAI

El dimarts dia 16 vaig acompanyar a la Lola a l'entrega de guardons. Un reconeixement per a les platges verges de la demarcació de Tarragona i, entre d'altes, per la feina que s'està fent per tal de preservar la Platja Llarga. És important que, entre tots, la mantinguem neta i cuidada. Encara queden moltes actuacions per fer-hi, accions que propiciin la recuperació de l'ecosistema que intenta sobreviure en aquesta peculiar platja, que, a més, a l'estiu es transforma radicalment. I no hem d'oblidar que és un espai viu.

El reconeixement per part d'Ecologistes en Accio dóna ànims. Demostra que hi ha voluntat de començar a fer les coses ben fetes. I d'aquesta manera, el documental segueix fent camí.

Us deixo un parell d'enllaços a la notícia:

riugaia.cat

pobleviu.cat

En segon lloc, vull comentar-vos que deixaré d'actualitzar el blog del verkami per agilitzar la feina. Només hi deixaré els enllaços, podreu seguir tot el que es va fent a través de la web del documental leer más

#09 / ESTIMATS MECENES...

Aquest mes de juny ha estat molt intens… He pogut parlar amb moltes persones aquestes últimes setmanes i he de dir que tothom està molt emocionat amb la proposta, perquè tothom s'estima la platja. D'aquesta manera, i partint d'aquesta informació bàsica i indispensable, el guió es va fent poc a poc…

A mida que vaig avançant, però, sorgeixen diverses preguntes:

  1. SEREM CAPAÇOS DE PRESERVAR (A LA LLARGA) ELS POCS ESPAIS NATURALS QUE ENS QUEDEN?

  2. COM PODEM DEMANAR QUE LES ACTUACIONS SOBRE EL TERRITORI TINGUIN EN COMPTE ELS INTERESSOS I LES DEMANDES DE LA POBLACIÓ?

  3. És a dir, QUINS MECANISMES TÉ LA SOCIETAT PER EXIGIR QUE ES FACIN LES COSES BEN FETES (en general)?

Cadascú té una idea diferent del que significa "ben fetes". Per tant, les respostes no són clares. Sembla que intentar entendre "com es fan les coses" és bastant complicat. Sé que son moltes preguntes, però intentarem treure'n l'entrellat…

leer más

#08 / Hola tots, mecenes de La Platja Llarga!

Disculpeu el silenci, després de la intensa campanya a Verkami he necessitat parar una mica… Al llarg d'aquest mes, però, tot i que no he donat senyals de vida, el documental ha seguit avançant!!!

  1. El dia 9 de juny vam entrevistar al Ramon Rull Vidal, un veí d'El Catllar, de 90 anys, que ens va explicar coses molt interessants del passat de la Platja Llarga…

  2. A l'endemà, la Lola va acompanyar al Jordi Llort al Centre de Lectura de Reus per recollir els llibrets que hi tenia exposats: petites peces d'art, que, entre d'altres, amaguen els esbossos de molts cartells que han servit per a fer campanya i així salvar la Platja Llarga.

  3. El dia 15 també vam anar a enegistrar com tothom va contribuir en la paella solidària que es va fer al Cala Beach de la Llarga per recollir menjar per al banc d'aliments. Una proposta molt benvinguda i que es repetirà al llarg de l'estiu.

leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies