❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

L'OBRA DE TOTS

Documental sobre mig segle de lluita dels mallorquins per mantenir viva la llengua catalana. Mig segle d'Obra Cultural Balear (1962-2012). Hem lluitat 50 anys i lluitam ara, més que mai. Tenim una història, ens importa i la volem contar.

Antoni Mir Marí

Un proyecto de

Categoría

0
segundos
488
Aportaciones
17.570€
De 15.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

PER QUÈ?

Perquè 50 anys de lluita dels mallorquins per la llengua catalana s'ho mereixen.

Un documental d'homenatge, d'investigació i de denúncia: increïblement, a Mallorca l’atac frontal a la llengua prové del mateix Govern autonòmic.

La veritat sempre és incòmoda i no ens importa que de moment cap televisió ni institució pública a les Balears no hi cooperi, l'hem de fer sí o sí. I encara que he de confessar que no tenc cap experiència en micromecenatge, sé que amb moltes petites donacions el podem fer realitat.

COM?

Es pot aconseguir amb aportacions populars perquè l'OCB ara no té doblers i ha d'afrontar mil dificultats. L'interès de TV3 pot garantir una part del finançament però no tot. Si aconseguim 15.000€, el Documental es farà. Si en 40 dies no hem arribat com a mínim al 100% del nostre objectiu de finançament, les quantitats que els mecenes s’han compromès a aportar no es faran efectives i el projecte no rep el finançament.

No hi ha benefici industrial. Tot anirà a despeses de rodatge, a pagar els professionals que ens assegurin l'estàndard de qualitat per a TV.

La fase actual és de documentació, l'enregistrament està previst per als mesos d'abril-maig de 2013 i s'emetrà dins els darrer trimestre.

ELS MALLORQUINS ENS MEREIXEM DOCUMENTAR LA NOSTRA HISTÒRIA

Quan es va fer el mosaic de la fotografia jo tenia 10 anys. He viscut des de nin una part d’aquests 50 anys i en vull saber més: què sentien i què pensaven els fundadors en aquell llunyà 1962, els qui com la generació dels meus pares foren actors de la primavera civil de la democràcia, els avenços i els interrogants al llarg de cinc dècades, la diversitat de persones i parles a la Mallorca d'avui, què senten i pensen els joves de la generació digital. Tothom hi sortirà, i també els mestres, pares i alumnes que volen l'escola en català i que ara es mobilitzen cada setmana "enllaçats pel català".

Imaginàvem que una democràcia madura comportaria poder viure lliurement en català en tots els àmbits però aquest somni ja fa temps que s’ha fet bocins. A les illes Balears sabem que ni és així ni ho seria en un futur proper si no fèiem res per esmenar-ho. Dignament, a les antípodes del poder oficial, la societat civil reacciona amb convicció i aquesta serà la nostra història. La que es mereix no quedar arraconada sinó ser protagonista. Ens mereixem documentar la nostra història feta per tots i cada un de nosaltres.

COM SERÀ?

Tractament audiovisual

L’espectador hi trobarà un punt de vista emotiu a través d’històries personals evolutives, sustentat amb arguments de pes sovint contraposats (testimonis i experts). La càmera entrarà en el seu món més proper perquè es qüestioni allò que pot semblar evident. Intentam trencar l’esquema previ de l’espectador i despertar la seva curiositat.

Seguim la història de quatre personatges al voltant dels preparatius i realització de la gran acció per la llengua de 2013 en un context en què cal gestionar alhora la duríssima situació de la llengua amb els canvis mundials de la globalització que transforma la vida de cada dia i la societat mateixa.

Serà un espectacle visual i sonor que transmetrà els valors sobre la importància de preservar la diversitat lingüística i cultural de la humanitat.

Vegem quatre exemples de possibles històries a incorporar. Per una banda, seguim un dels organitzadors en tot el procés de preparació i gestió de la Diada.

Per una altra, seguim tot el procés creatiu d’un músic en la creació d’una composició orquestrada que vol dedicar al 50è aniversari de l’OCB. El dia de la diada es fa la perfomance en viu; la música acompanya un audiovisual que es projecta al rerefons i recull els personatges i els moments més decisius de la història de l’entitat.

Posem la càmera darrera la càmera i seguim també el grup de joves cineastes en la creació i enregistrament del documental, des de la posada en marxa d’aquesta mateixa campanya de finançament, fins a la projecció del documental el dia de la Diada. Com si es tractàs d’un making off, som presents a l’enregistrament de les entrevistes que es fan als principals protagonistes de les cinc dècades i d’aquesta manera reconstruïm la seva història. Aquests testimonis seran la nostra veu en el documental. De la mateixa manera que la pel·lícula de Rob Reiner “Quan Harry va trobar Sally” (1989) està emmarcada per entrevistes a parelles d’avançada edat que relaten la seva història amorosa, aquí hi apareixen testimonis de totes les edats (coneguts i gent anònima, pares, nins, padrins, dirigents, personalitats del món de la cultura i de l’art, empresaris, etc.) que relaten el seu vincle emocional amb l’entitat. Es parteix de l’actualitat més contundent i se'n va i se'n torna del passat per entendre millor el present i avaluar-ne els reptes de futur.

Finalment, seguim un jubilat o jubilada en vaga de fam. Parafrasejant Camus, una bona raó per viure també pot ser una bona raó per deixar de viure. Davant l’actitud beligerant de les institucions pròpies del país contra allò que més estima i pel que ha lluitat tota la seva vida, l’home o la dona inicia una vaga de fam. Seguim tot el procés, recollim els diàlegs amb els companys que el vénen a visitar, els dubtes, els conflictes emocionals, les declaracions als mitjans i la premsa. La visita dels seus néts, l’abraçada intensa, la llavor del futur.

Les històries evolutives són les que aporten el sentit de la vida al documental, ens conten una història. Les històries i les entrevistes s’aniran entrellaçant entre sí per alleugerir-ne el ritme narratiu i trobaran un punt en comú en el temps i en l’espai: la gran Diada la gran performance final.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

29 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Cathy

    Cathy

    más de 6 años

    Bon dia, Antoni,

    Ja fa més de quatre —pel gener en farà 5!— anys que es va iniciar aquest projecte, hi vàrem fer les nostres aportacions i no n'hem sabut res més

    Veig que fa dos anys contestaves a la gent que "el projecte està acabat", però no l'hem vist, ni hem vist cap recompensa de les promeses

    No havia participat mai en un Verkami en què no hagi rebut el que corresponia, potser va essent hora que ens tornis les aportacions

    Cathy

  • martigri

    martigri

    más de 8 años

    Quan arribaran les recompenses? Mai havia participat a un projecte tan informal, pels terminis.

  • Antoni Mir Marí

    Antoni Mir Marí
    Autor/a

    más de 8 años

    Benvolgut Jaume,

    el documental ja està acabat. Hem trigat molt a poder aconseguir tot el finanaçament necessari que ens permetés fer un producte de qualitat que pogués ser emès per TV. Ara estam a l'espera de fer un visionat amb TVC perquè ens doni el seu vistiplau definitiu i poder tancar una data per fer la presentació, on podreu també recollir el vostre DVD.

    Et saluda atentament,

    A. Mir

  • Jaume

    Jaume

    casi 9 años

    Bones, en quin put es troba l'enregistrament del documental? El verkami es va dur a terme fa més de 2 anys i les persones que hem fet aportacions no hem tengut cap notícia al respecte.

    Gràcies!

  • Antoni Mir Marí

    Antoni Mir Marí
    Autor/a

    casi 9 años

    Benvolgut Pere,

    el documental està acabat. Estem a l'espera de poder fer un visionat amb la TVC perquè ens donin el vistiplau i poder tancar una data per celebrar l'acte de presentació on podreu també recollir el DVD.

    Et saluda atentament,

    A. Mir

  • Perellinas

    Perellinas

    casi 9 años

    Em sembla que ja fa massa temps des de que es va tencar el Verkami i encara no hi ha cap resultat. Ens pots dir quan podrem veure el documental?

    Pere

  • martigri

    martigri

    9 años

    Quan tendrem el vídeo?

    Salut

  • SaTalaieta

    SaTalaieta

    9 años

    Hola Antoni. És possible que dos anys després de finalitzar el projecte de Verkami encara no hagiu acabat el DVD i lliurat les recompenses als mecenes?

  • Mateu

    Mateu

    más de 9 años

    Com va el projecte?

  • Antoni Mir Marí

    Antoni Mir Marí
    Autor/a

    casi 10 años

    Hola Joan! L'Obra de Tots s'està fent. Gràcies a la teva aportació i a la de tots els mecenes que hi heu participat hem pogut escriure el guió i enregistrar una bona part del documental. Paral·lelament als enregistraments encara ens veim obligats a seguir cercant nous patrocinadors per completar el finançament que ens havíem proposat. Ens hi estam apropant. Volem que el documental tingui els estàndards de qualitat que són necessaris per poder-lo emetre per qualsevol televisió. Tenim previst que el documental es pugui estrenar el mes d'abril si no hi ha res de nou. Pots seguir-ne tota l'evolució a la pàgina web que hem creat www.obradetots.cat. Gràcies pel teu suport. Seguim!

#43 / Recta final!

Estimats mecenes,

Avui vos escrivim per donar-vos dues bones notícies i és que el documental arriba a port gràcies a la vostra fantàstica ajuda. Gràcies per confiar en el projecte!

La primera gran notícia és que la Comissió de Documentals de TV3 ha seleccionat el nostre en competició amb uns molt bons 90 projectes més. TVC és coproductora i formarà part de la producció executiva. Ens trobam en la recta final i les darreres imatges es filmen aquest mes de desembre de 2014.

La segona bona notícia és que pensam estrenar el documental cap al mes de març de 2015. Prepararem una projecció exclusiva per a les 500 persones que hi vàreu confiar i que hi aportàreu els recursos imprescindibles per poder salpar. Gràcies infinites!

Allà podreu recollir el vostre DVD. Per cert, si qualcú encara no ha recollit la seva recompensa (excepte el DVD) pot passar per l’oficina de l’Obra Cultural… leer más

#42 / Estimat mecenes, "L'Obra de Tots" s'està fent.

Palma, 28 de setembre de 2013

Estimat mecenes,

“L’OBRA DE TOTS” s’està fent. Recordo un cartell que deia, durant

els preparatius d’un esdeveniment cultural, “El possible ja està fet.

L’impossible s’està fent. Per als miracles demanem 24 hores!”.

Arribarem a port. Estimat mecenes, avui et posaré al corrent del lloc

on som.

“L’OBRA DE TOTS” s’està fent gràcies a tu i als 500 mecenes

que donàreu el tret de sortida a aquest projecte. Sense el teu suport

no hauríem pogut ni començar, la teva implicació ens crea una gran

responsabilitat a la qual volem donar resposta fent un documental

que posi el cinema al servei de la memòria històrica de l’esforç i la

dignitat de tanta i tanta gent que ha mantingut viva la llengua

catalana a les illes Balears.

Aquest documental es fa però no de qualsevol manera perquè volem

filmar-lo amb la qualitat que la nostra història es mereix. Es per això

que continuam cercant nous mecenes i noves aportacions perquè

leer más

#41 / Ens trobarem a partir d'ara a ww.obradetots.cat

Ens canviam de plataforma! El punt de trobada per seguir els esdeveniments relacionats amb el documental a partir d'ara serà www.obradetots.cat. Seguiu-nos també a facebook i twitter.

I ja ho sabeu, els que no hàgiu recollit les vostres recompenses, ho podeu fer qualsevol matí passant per la seu de l'Obra Cultural Balear C/Jaume Ferran, 60 baixos. Palma.

Per comunicar-vos amb nosaltres per qualsevol tema que sigui del vostre interès ho podeu fer a [email protected]

Seguiu vinculats al projecte! Ens motiva a continuar endavant amb força!

Antoni Mir Marí

#40 / Trobada de Mecenes, dia 23 d'abril, a les 19 h., a Can Alcover. T'esperam!

Benvolguts/des MECENES del documental L'OBRA DE TOTS,

I tant que el farem! gràcies infinites per haver fet possible un inici potent d'aquest projecte!

Vos convidam a recollir les recompenses que corresponen a la vostra aportació feta amb la campanya de VERKAMI. Podeu passar per la seu de l'Obra Cultural Balear de 9 a 15 h., el proper dimarts dia 23 d'abril (C/ Jaume Ferran, 60 baixos Palma). El mateix dia, a les 19 h., us convidam a participar en un acte informatiu de tots els mecenes a Can Alcover (C/ Sant Alonso, 24 Palma). No faltis! Serà una trobada d'amics i amigues!

Aprofitam també per convidar-vos a participar activament en la recollida d'informació, ja sigui aportant una imatge, un vídeo, un enregistrament radiofònic, un retall de premsa, o la vostra vivència personal! Documentar 50 anys de país necessita de la col·laboració de tots.

Avui ho podem fer amb les eines que la tecnologia posa al nostre abast i per això hem creat una eina de comunicació www.obradetots.catleer más

#20 / Som a la meitat del camí, endavant!

Hem superat el 50%! Tenim 15 dies i ho podem aconseguir. Tant si ja has fet l'aportació com si l'has de fer ara, fes-ne difusió entre els teus coneguts i seguidors. Necessitem un darrer impuls i ja estarà!

#14 / Gràcies AVUI, Desclot!

La conegudíssima firma DESCLOT publica avui el seu article a El Punt AVUI i difon la campanya del documental en un article sobre la "salvatge situació que viuen les illes Balears":

Obra Cultural Balear

Es referia ahir aquest cronista a la salvatge situació que viuen les illes Balears sota el mandat constitucional de José Ramón Bauzá. El president del govern de les Illes considera que la millor manera de traure llum a l'or vell és amb salfumant. I tot són cremades. Contra la política de la dissolució nacional i la liquidació de la discrepància hi ha l'esforç d'entitats i persones que breguen a repèl i a contrapèl. Com Obra Cultural Balear. Aquesta associació, ara cinquantenària, passa moments durs. El govern de Bauzá li ha retirat fins la paraula. Contra el boicot oficial cal redoblar el suport popular. Per donar a conèixer més l'eficàcia i la… leer más

#11 / "El país s'ho val i nosaltres ens ho mereixem"

"Sobre la història d'aquests 50 anys, s'està preparat un documental que es finança a través de micromecenatge. Vos convid a donar tot el suport possible. El país s'ho val i nosaltres ens ho mereixem."Jaume Mateu, President de l'OCB, a la Nit de la Cultura.

#10 / Gràcies M. Antònia Font, entre tots farem front a aquest repte!

"Actuem en el present per construir, junts, el futur que volem. Jo ja hi he posat el meu granet d'arena a l'Obra de Tots, el projecte de l'OCB. Amb aquest jove director, que ja ha triomfat amb l'Obra d'un Gegant, tenim garantit l'èxit que anirà en benefici de la gent i del país. Endavant. Posau-hi!".
(Maria Antònia Font, portaveu de l'STEI)

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies