❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

17a Festa de la Poesia a Sitges

Del 5 al 7 de juliol de 2024, torna l'homenatge col·lectiu, artesanal i sitgetà als poetes i la poesia!

Categoría

Creado en

138%
17
días
23
Aportaciones
1.375€
De 1.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

Apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Del 5 al 7 de juliol de 2024, la Festa de la Poesia a Sitges celebrarà la seva 17a edició. Durant un cap de setmana d’homenatge als poetes i a la paraula, direm disset, que sona igual que... dir set!: dir set de poesia, dir set d’una gota que, suspesa en el silenci còsmic, ens assadolli més enllà d’un gota a gota de supervivència.

Els sis poetes -tots ells de fermes trajectòries i d’indubtable vocació- a qui festejarem amb música, teatre, sorpreses, calidesa popular i rauxa sitgetana seran Ramon Guillem, Anna Gual, Joan Todó, Àngels Gregori, Melcion Mateu i, en llengua castellana, Neus Aguado.

Rebuda dels poetes (foto Carles Arola, 2023)
Rebuda dels poetes (foto Carles Arola, 2023)

Enguany, tornem a oferir-vos la possibilitat de fer-vos mecenes de l'homenatge sitgetà als poetes. Sense les aportacions i els gestos d'amistat de tots vosaltres, de ben segur que no seríem on som!

La Festa de la Poesia a Sitges va ser ideada i està dirigida pels poetes Cèlia Sànchez-Mústich i Joan Duran i Ferrer. I compta amb el suport de l'Ajuntament de Sitges, els Museus de Sitges i la Societat Recreativa El Retiro, entre d’altres. Tot i això, li calen les col·laboracions de diverses empreses sitgetanes i les complicitats i aportacions d’entitats o persones que, a títol individual, ens ajudeu a través d'aquest projecte a Verkami.

Des dels seus inicis l'any 2007, la Festa té com a únic objectiu fer un homenatge als poetes per una via radicalment alternativa i singular. Un homenatge que esdevé artesanal, lúdic, festiu, col·lectiu i, sobretot, personalitzat. Actes com l’espectacle Captura d’ànimes, la visita als Aparadors poètics o el concert del Recital de cloenda són un reflex d’aquest model únic i irrepetible de Festa que pretén, per damunt de tot, abraçar els poetes.

Dinar dels poetes (foto Carles Arola, 2023)
Dinar dels poetes (foto Carles Arola, 2023)

En l'edició de 2024, el Saló d’Or del Palau de Maricel, les terrasses de Miramar, la biblioteca Santiago Rusiñol, l’auditori de l’Escola Pia, la Sala d’Actes de la Societat Recreativa el Retiro i els carrers de la vila seran l'escenari de les diverses propostes artístiques i poètiques de la Festa.

RESUM DEL PROGRAMA D'ACTES
(Consulteu el programa íntegre AQUÍ)

DIVENDRES 5

18 h Rebuda dels Poetes. Amb la banda Suburband, els balconers Loreto Baqués, Valen Mongay, l’actor Toni Sevilla, l’actriu Maria Molins i l’escriptora i llibretera Iolanda Batallé. Intervencions artístiques, lliurament del Llibre de la Festa i copa de cava. Plaça d’Eduard Maristany i cercavila fins a l’Ajuntament.

Rebuda dels poetes (foto Carles Arola, 2023)
Rebuda dels poetes (foto Carles Arola, 2023)

22.30 h Recital d'amistat poètica entre generacions. Amb els joves poetes Pol Vouillamouz, Mireia Casanyes i Ismael Sempere, i les actuacions musicals de Santi Careta (guitarra) i Alba Careta (trompeta i veu). Saló d’Or del Palau de Maricel.

DISSABTE 6

10 h Plaers triats reservats als poetes convidats.

12:30 h Dibuixos al brollador. Amb infants de la vila que oferiran regals artístics als poetes. Seguidament, foto de família i cercavila amb Apocadixie. Biblioteca Santiago Rusiñol.

13:30 h Dinar dels poetes al Retiro, amb sobretaula artística. Sala d’actes d’El Retiro.

19 h Espectacle Captura d’ànimes a càrrec de La Tija. Auditori de l’Escola Pia.

Captura d
Captura d'ànimes (foto Carles Arola, 2023)

22.30 h Recital de Cloenda dels poetes convidats. Amb concert personalitzat a càrrec de Les Kol·lontai, amb Sílvia Comes, Ivette Nadal, Meritxell Gené i Valen Nieto. Pati del Centre Cultural Miramar.

DIUMENGE 7

11 h Visita als aparadors poètics. Amb els artistes del Taller de Núria Corretgé, els poetes i la violoncel·lista Clàudia Romaní. Inici del recorregut a Havgaard Disseny Nòrdic (carrer Major, 47).

12.30 h Poetes a casa i comiat.

+ Informació

Ens podeu seguir als nostres comptes de Facebook, Twitter i Instagram

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

2 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Carmen

    Carmen

    3 días

    Viva la Festa

  • avilagran

    avilagran

    18 días

    Per molts anys més !!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies