❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

El silencio de Jonc

El silencio de Jonc es un proyecto documental que quiere dar voz a las personas con discapacidad intelectual con el objetivo de ser un manifiesto claro y contundente de cómo de imperfectos somos todos.

Cia. Susanna Barranco

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
140
Aportaciones
4.500€
De 4.200€
Aporta al proyecto
Ver proyecto en Català y English

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Un antiguo cuento chino narra que, cuando un agricultor planta la semilla de un junco, si es inexperto, puede pensar que no lo ha hecho bien, porque la semilla puede tardar semanas, meses e incluso años en nacer, pero una vez empieza a crecer, en muy poco tiempo, puede alcanzar una altura considerable.

Jonc es un niño de cuatro años que vive en Barcelona. Va a la escuela, pero su crecimiento intelectual progresa de manera distinta.

El silencio de Jonc explorará la vida cotidiana de diferentes personas con discapacidad intelectual de diferentes edades: Jonc, Roger, Yasmina, Pepe, Mercè, Joan y Jordi. Ellos nos permitirán observar como es su día a día.

Junto con estos testimonios, también hemos contactado con diversos especialistas que hablarán des de un punto de vista profesional sobre la discapacidad intelectual. Finalmente, el documental se completa por diversas escenas artísticas en las que colaboran personalidades como Sol Picó, Ferran Carvajal, el filósofo y escritor Rafael Argullol, el payaso Jango Edwards y los grupos de música Fundación Tony Manero y Vetusta Morla.

Esta estructura pretende conjugar lenguajes y modalidades discursivas distintas: teórica, vivencial y artística, con la voluntad de reflexionar sobre la diferencia y con el convencimiento que el arte puede ser una vía para que la diferencia deje de ser diferencia.

En el proyecto colaboran diversas entidades que nos han dado su apoyo de maneras distintas: Fundació Rosella, Aspasim, DINCAT, Fundación para la diversidad, Fundació Catalana Síndrome de Down y la escuela Ferran Sunyer..

En este momento de crisis en el área de la discapacidad, debido a los recortes del estado, es importante reivindicar los derechos de todas las personas a tener una vida digna.

QUINES SOMOS?

La Cia. Susanna Barranco es una compañía teatral de producción documental. Anteriormente, hemos realizado tres documentales centrados en la mujer y en la problemática de la violencia de género:

Soy parte de tu mundo (2008): Retrato del proceso de cambio de sexo.

Heridas (2009): Documental surgido del trabajo de campo con mujeres y personas transexuales que han sufrido la violencia machista. És un fresco de la condición humana que ha estado golpeada por la agresividad de los estereotipos machistas y reivindica la dignidad de todas las mujeres. Con el apoyo de Institut Català de les dones y Ajuntament de Barcelona. Emitido en el Canal 33.

Vacíos (2011): Documental que enfoca la otra cara de la violencia de género, los hombres agresores que, voluntariamente, han accedido a realizar una terapia. El documental da voz a aquellos hombres que han vivido la violencia en primera persona como agresores, con el testimonio de su situación, su toma de conciencia y sus perspectivas de futuro. Con el apoyo de Obra Social La Caixa, Institut Català de les Dones y Ajuntament de Barcelona. Emitido en el Canal 33 y en TVE.

Podéis obtener más información de nuestra compañía en estos enlaces:
Web Cia. Susanna Barranco
Blog
Facebook
Twitter
Youtube

POR QUÉ UN VERKAMI?

Estamos en el proceso final del documental, ya hemos realizado el rodaje y sólo nos falta la posproducción, el montaje y la promoción del proyecto.

El presupuesto que hemos propuesto en Verkami es para la confección del material de difusión del proyecto y la promoción, para cubrir los gastos que se han ido acumulando durante el rodaje y para la tramitación legal del proyecto.

La previsión es tener el documental montado en septiembre y estrenarlo en el mes de octubre en Barcelona, aproximadamente. Las recompensas de las personas que colaboren en el proyecto se van a dar el dia de la estrena del documental.

Si no se puede asistir ese día, se enviaran por correo al destinatario!

Esta es la portada del documental.

Y este es el diseño de la camiseta!

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

10 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Cia. Susanna Barranco

    Cia. Susanna Barranco
    Autor/a

    más de 9 años

    Buenos días Miguel,

    Podemos enviar copias certificadas a la dirección que desees. El documental tiene un coste de 15€, más los gastos de envío. Nosotros estamos en Barcelona, sino también puedes venir a recogerlo a nuestra oficina.

    Puedes contactar con nosotros a: [email protected]

    Muchas gracias!

    Un abrazo!

  • Miguel Doñoro

    Miguel Doñoro

    más de 9 años

    ¡Hola! El jueves 1 de octubre se estrena el documental en Madrid : Me gustaría verlo, pero por motivos de trabajo creo que no voy a poder. ¿Hay alguna posibilidad de que me enviéis una copia? Gracias y mucha suerte.

  • Cia. Susanna Barranco

    Cia. Susanna Barranco
    Autor/a

    más de 9 años

    Buenos días,

    Puedes venir a recoger el DVD en nuestra oficina en Barcelona. Si eres de fuera, podemos enviarlo por correo ordinario.

    Para ponerte en contacto, por favor, envíanos un correo electrónico a: [email protected]

    Muchas gracias!

  • ana.anadie

    vent_ana

    casi 10 años

    Hola! En su día realicé una aportación, y quisiera saber qué tengo que hacer para recibirlos DVDs y demás, que me pueden las ganas de verlo(s), ya que no he podido ir a ninguna proyección...

  • Cia. Susanna Barranco

    Cia. Susanna Barranco
    Autor/a

    casi 10 años

    Hola!

    Estamos ahora en promoción del documental por festivales y en televisiones.

    Puedes ponerte en contacto con nosotros en [email protected], y te contamos el procedimiento.

    Muchas gracias por tu interés!

  • pilar

    pilar

    casi 10 años

    Hola :

    Te escribo desde Sevilla y estoy muy interesada en poder ver el documental. ¿ como y donde puedo acceder al documental? Muchas gracias y enhorabuena por tu nuevo proyecto.

  • Cia. Susanna Barranco

    Cia. Susanna Barranco
    Autor/a

    10 años

    Hola si quieres puedes pasarte por nuestra oficina y te podemos dar una copia. Cuestan 10€.

    estamos cada dia de 9 a 14h en poble sec.

    Pero si te parece habalmos mejor en privado desde el facebook de la cia. susanna barranco y te doy la dirección etc...

    Si' es que verkami hemos dejado de utilizarlo ya

    muchas gracias

    Susanna

  • Núria

    Núria

    más de 10 años

    ¿Cómo o dónde se puede acceder al documental para verlo entero?

  • Cia. Susanna Barranco

    Cia. Susanna Barranco
    Autor/a

    más de 10 años

    Hola!

    Cuando dices programa te refieres al día del estreno del documental?

    Si es así, qué tipo de música tocas?

    Muchas gracias!

  • Victor

    Victor

    casi 11 años

    Puedo tocar con mi grupo gratis para el programa. No puedo ofrecer mas :P

#12 / El silenci del Jonc: Equip del projecte

Direcció, realització: Susanna Barranco

Guió: Susanna Barranco

Càmara: Jesús Gómez i Marc Bartomeus

So: Emanuel Araoz i David Esteban

Muntatge: Juan Morales

Producció: Cia. Susanna Barranco i Associació Teatral Mousiké

Assistent de Producció: Sílvia Girmé

#11 / El silenci del Jonc a la revista Directa!

L’art com a camí perquè la diferència deixi de ser

EVA SERRA AGUDO | 16/05/2013

Aquesta és la màxima amb la qual l’actriu i productora teatral Susanna Barranco emprèn la direcció del seu tercer llarg documental: El silenci de Jonc, un projecte que tracta sobre l’acceptació i la integració de les persones amb discapacitat intel•lectual. Susanna Barranco, després de dirigir dos documentals, Ferides (2009) i Buits (2011), canvia la temàtica de la violència de gènere que havia centrat les seves anteriors produccions per la de com viuen les persones amb altres capacitats.

El projecte s’inicia a partir de la seva pròpia experiència com a mare d’un nen amb discapacitat i de les preguntes que sorgeixen respecte de com serà la vida del fill. En el film es donarà la visió de quin és el dia a dia d’algunes persones amb discapacitat de diferents edats,… leer más

#10 / DINCAT i el Roger!

En els nostres dies de rodatge, vam dedicar un dia de filmació al Roger Vilaseca, per tal de saber com és i què fa en el seu dia a dia.

Primer de tot, vam anar a DINCAT, on el Roger treballa cada matí i vam seguir-lo amb les seves tasques. També vam estar parlant amb alguns treballadors de l'entitat, perquè ens expliquessin la seva visió i les seves experiències i perspectives.

Al migdia vam anar a casa seva, a Sant Quirze del Vallès, per dinar i descansar una estona. A la tarda, el Roger treballa al Viena i quan plega del Viena va a la piscina, on s’entrena cada dia.

Al Roger li agrada molt fer esport, i la natació és una de les seves grans aficions!

Durant el dia, vam poder parlar amb persones que acompanyen al Roger a la feina, però també amb la seva família, perquè ens expliquessin les seves impressions.

Us deixem amb una imatge del dia!

#09 / La Fundació Rosella

La Fundació Rosella es troba a Castellví de Rosanes, en una antiga fortalesa del segle XIII, que encara conserva els seus arcs i fins i tot, algunes pintures. És un edifici impressionant, en plena naturalesa.

Un cop vam veure les instal·lacions, tant la part de residència com la part on es desenvolupen els tallers ocupacionals, i vam conèixer els testimonis que participaran al nostre projecte documental, ens va encantar el lloc, la vida que hi havia i els seus usuaris!

Vam estar dos dies de rodatge a la fundació, un dia en la representació de l'obra de teatre Pirates! i l'altre vam poder gravar el dia a dia a la fundació.

Només acabar agraïnt la seva col·laboració i participació en el documental!

#07 / Fundación Tony Manero!

La gravació amb la Fundación Tony Manero va ser molt divertida!

La Fundación i jo ja havíem col·laborat en altres ocasions. Com a actriu vaig participar en un dels seus videoclips i també he tingut la gran sort de ballar a dalt de l’escenari amb ells, però ara són ells els qui han col·laborat en el nostre projecte.

L’objectiu era gravar una cançó amb el grup i que el Jonc hi pogués participar, cantar i ballar. Va ser una experiència molt bonica i vull agrair a tot el grup l’alegria i la força que ens van transmetre!

#06 / Dies de rodatge

Vam començar gravant algunes entrevistes i escenes artístiques del documental.

Van ser dos dies amunt i avall, però finalment vam poder fer la gravació sense cap entrebanc, i sense pluja!

Vam estar parlant amb el Roger i la seva família i també amb un especialista en educació especial, en Càndid, perquè ens definissin què és la discapacitat per a ells.

El dia següent vam quedar amb el Ferran Carvajal, la Sol Picó i el Lalo de la Fundación Tony Manero que també ens van oferir la seva visió del tema.

El nostre documental proposa una mirada àmplia sobre la discapacitat, una mirada que englobi tant a la persona que ho és, com a l’especialista, com a persones que es miren de fora el problema.

El silenci del Jonc, doncs, vol crear un espai de reflexió a través de l’art, en un moment en què les retallades estan afectant de manera directa usuaris, famílies i associacions i entitats de discapacitats.

#05 / Anem avançant...

Fa una setmana que som a Verkami i ja hem arribat a més de la meitat del pressupost!

Volem agrair-vos, de tot cor, a les persones que heu col·laborat en el projecte!

Esperem poder arribar a l'objectiu!

Moltes gràcies!!

#04 / Vetusta Morla

Aprofitant que eren les festes de la Mercè a Barcelona, vam aconseguir quedar amb els Vetusta Morla i gravar una part del meu nou projecte documental, El silenci del Jonc. No ha estat fàcil poder quadrar agendes i trobar un moment per gravar, però ha valgut la pena esperar.

Va ser molt emocionant veure el Jonc ballant al costat dels músics. Tant el Pucho com els guitarres, el Juanma i el Guille van ser molt amables i van ajudar a construir un moment molt especial.

Amb aquesta gravació vam posar en marxa el rodatge del documental. Per a nosaltres ha estat un projecte molt engranyable i amb el que hem après moltes coses!

#03 / Una entrevista interessant...

Una de les entrevistes del documental és a l’Efren Carbonell, director de l’entitat Aspasim. Vaig conèixer l’Efrén l’abril de 2012 i vaig fer-li una entrevista que vaig gravar amb la gravadora. Em va semblar que era un testimoni prou important perquè sortís al documental, pel seu discurs crític i integrador.

La fundació Aspasim realitza suport a les persones amb discapacitat i en tots el àmbits vitals (educació, ocupació, esport, vivenda, oci, etc.) amb l’objectiu de potenciar el seu desenvolupament personal i social, per tal de millorar la qualitat de vida d’aquestes persones.

L’Efrén ens va explicar l’evolució històrica del terme discapacitat i també el que és la inclusió, tant en la vida social com en la vida educativa de les persones amb discapacitat, valorant els elements positius d’aquesta inclusió i reivindicant polítiques que facilitin i fomentin l’integració.

#02 / Reflexions d'El silenci del Jonc

Al Grec, vam gravar les reflexions que han servit de punt de partida del documental El silenci del Jonc. Hem enfocat el documental des de dues perspectives, una com a directora i una com a mare.

La gravació la vam fer al teatre Grec com a espai simbòlic que ens permet parlar tant de la ficció del teatre, és a dir, de la ficció que es genera al voltant de la creació d’un documental, però també de l’esperit de veritat que hi ha tant en el teatre, amb la voluntat d’acostar-se als sentiments i passions humanes, com a un documental, que vol reflectir una determinada realitat.

Aquesta serà la base que ens ha servit per a desenvolupar el fil argumental del documental.

Amb aquesta gravació, vam iniciar el rodatge!

#01 / El silenci del Jonc

Quan es planta una llavor d’un jonc, pot tardar setmanes, mesos o, fins i tot, anys en créixer. Però, un cop comença a créixer, en molt poc temps, pot agafar una alçada considerable.

El Jonc és un nen de 4 anys que viu a Barcelona. El seu creixement intel·lectual progressa de manera diferent als altres nens, però tira endavant, encara que potser sigui d’una altra manera.

El silenci del Jonc vol ser un manifest a favor de l’acceptació i la integració, apostant per l’art com un possible camí perquè la diferència deixi de ser diferència.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies