❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Recuperació dels Gegants Vells de Sant Feliu, en Llorenç i la Mercè!

Ajuda'ns a fer possible els primers gegants que va tenir Sant Feliu de Llobregat l'any 1955, en Llorenç i la Mercè! És el teu moment!

Gegants Vells ACF

Un proyecto de

Categoría

56%
27
días
20
Aportaciones
850€
De 1.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

EL PROJECTE

L'Agrupació Cultural Folklòrica de Sant Feliu de Llobregat, entitat fundada l'any 1967, recupera fidedignament els primers gegants de propietat que va tenir Sant Feliu l'any 1955, en Llorenç i la Mercè. Es tracta de recuperar les figures i a la vegada potenciar les festivitats de l'àmbit cultural en què les figures formaven part, el Corpus Christi i la Festa Major de Sant Llorenç.

Tanmateix, es vol fer entendre la festa d'una altra manera, ja que a l'Àrea Metropolitana de Barcelona moltes de les festes i tradicions, es reinventen als anys vuitanta com en el cas de Sant Feliu.

A la vegada es vol posar en valor la importància de la coneixença de la història de la ciutat i el de recuperar patrimoni perdut de Sant Feliu.

LA CONSTRUCCIÓ DELS GEGANTS

Del procés de construcció i realització d'en Llorenç i la Mercè se n'encarrega el taller navarrès d'Aitor Calleja i Mikel Eraso. Els vestits estan fets al mateix taller, mentre que les joies han estat realitzades al Taller Lacedemon de Caravaca de la Cruz i els cavallets fets pel fuster molinenc Jaume Coma.

LA PRESENTACIÓ DELS GEGANTS

La tarda de l'1 de juny és quan en Llorenç i la Mercè ballaran de nou pels carrers i places de Sant Feliu de Llobregat. La plaça de la Vila es vestirà de gala per l'ocasió i es viurà un moment que sens dubte quedarà escrit en la història de la capital del Baix Llobregat.

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS

Les aportacions aniran destinades íntegrament a la construcció d'en Llorenç i la Mercè.

ACONSEGUEIX RECOMPENSES EXCLUSIVES!

No et quedis sense les teves recompenses per haver col·laborat en el Verkami d'en Llorenç i la Mercè. Si no pots recollir-ho el dia d'entrega, contacta amb nosaltres i t'ho entregarem!

NO ET PERDIS RES! SEGUEIX-NOS

@gegantsvellsdesantfeliu

VOLS SABER MÉS SOBRE L'ACF?

ACFsantfeliu.cat

SABIES QUÈ?

El ple municipal del 8 de juliol de 1954, decideix aprovar per unanimitat la construcció d’una parella de gegants propietat municipal per Sant Feliu. El consistori d’aleshores ho va tenir molt clar: “una pareja que reúnan las máximas cualidades de buen gusto, historia y arte, que permitan ser orgullo de nuestra ciudad y su corporación municipal”. 

Al capdavant del projecte hi va haver el regidor d’aleshores Damià Cussó i l’arquitecte municipal Ignasi Mª Serra Goday. La construcció de les figures va anar a càrrec del popular taller “El Ingenio de Barcelona”, mentre que els vestits i joies a mans de la redenominada firma santfeliuenca Francisca Sans, els tocats de Casa Paquita i els cavallets d’una fusteria local. El cost total ascendí a un total de 10.885 pessetes. Així doncs, per la Festa Major de l’any 1955, Sant Feliu va tenir per primera vegada gegants propis; una parella de nobles abillats ricament.

Els gegants van presentar-se públicament el dia 9 d’agost, així mateix ho deia la programació: “A las 18:30 Estreno de nuestros magníficos y artísticos Gegants.” Els gegants van ser èxit total, així també ho deia el Boletín Municipal del 31 d’agost del mateix any: “ Como nota destacada, cabe resaltar el estreno de nuestros gegants, nuestra ciudad enriquece su aportación artística con tal adquisición.” 

Els gegants surten ininterrompudament dotze anys, fins que l’any 1968 queden arraconats a causa del seu mal estat del propi ús. Va haver-hi un intent de restaurar els dos gegants, però la quantitat se sobrepassava del pressupost que l’ajuntament del moment podia assumir.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies