❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

A l'ombra del trencadís

Sistema d’ombratge que s'adapta a diferents entorns i facilita la creació de refugis climàtics on no és possible plantar vegetació.

29%
19
días
15
Aportaciones
670€
De 2.300€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

“La originalitat consisteix en el retorna l’origen, és allò que torna a la senzillesa de les primeres solucions”. - Antoni Gaudí -

La proposta “A l’ombra del Trencadís: sistematitzant la incertesa” és això: un sistema. Un sistema d’ombratge pensat per ocupar la ciutat i adaptar-se al màxim d’entorns possibles, generant nous espais no només d’ombra, sinó de relació, estada, passeig... de VIDA.

Us sona el concepte “illa de calor”? De ben segur que sí, doncs a mesura que arriben els mesos càlids cada vegada és més present... Es tracta de l’augment de la temperatura a les ciutats provocat pel seu disseny i els materials que la componen. A Barcelona, concretament, l’efecte illa de calor suposa un augmenta d’entre 1 i 10º sent una de les ciutats on aquest efecte és més crític i sent responsable directe del 4% de morts que hi ha durant l'estiu..

Asfalt, ciment, edificis... La ciutat és una extensa superfície impermeable i acumuladora de calor així que l’augment de la superficie vegetal és bàsic per a poder reduir aquest efecte. Tot i així, l’arrelament dels arbres comporta temps i cura i hi ha altres mesures que poden ajudar a fer la transició cap a models més sostenibles de ciutat com són la reducció del trànsit de vehicles de combustió, l'increment de cobertes vegetals als edificis, el canvi de materials de construcció per altres que no acumulin tanta calor, pintar les superfícies de colors clars que no absorbeixin tant l'escalfor... I això és el què és proposa el projecte!

Guanyador d’el concurs de BitHàbitat per a facilitar el refugi durant les onades de calor en espais públics on no es pugui plantar vegetació, el projecte genera prototips d’ombratge efímer que permeten cobrir d’ombra la ciutat de Barcelona i que s'instal·laran per primera vegada a Rambla Badal durant el mes de juny.

Projecte

La proposta neix de la fusió entre dos imaginaris i geometries que defineixen la ciutat: el trencadís representatiu del modernisme català i la regularitat dels quadrants de l’Eixample.

L’adaptabilitat del taulell base en planta, gràcies a la dimensió del mòdul i al disseny constructiu de l’element i de les seves unions específiques, ofereix un ampli ventall d’opcions d’implantació. D’aquesta manera, l’estructura proposada s’adapta des d’entorns densos i estrets com és el cas d’un carrer convencional fins a espais més oberts i amplis com places, parcs o espais infantils.

Per la seva producció es comptarà amb empreses del territori català, per a enfortir així l'economia i visibilitzar el potent teixit industrial que tenim. Tall Fusta, empresa ubicada a Balsareny, serà l'encarregada de produir els mòduls prefabricats de fusta que suposen la base del projecte.

Per què us necessitem?

Aquesta campanya de micromecenatge neix de la necessitat d’absorbir el percentatge restant sense que impliqui una precarització de les entitats i persones implicades en el desenvolupament del projecte.

Per altra banda, esperem que l'import recaudat permeti arribar a uns detalls i possibilitats de projecte que vagin més enllà de la generació d’ombra. Estem parlant de la incorporació de bancs, elements de joc, jardineres... “paràsits” que es puguin incorporar a la estructura principal per a aportar vida sota la nova ombra que es generarà a la ciutat i activar així encara més l’espai.

La millor recompensa

L'objectiu d'aquesta campanya és fer possible el projecte perquè es creu amb ell, amb el què es proposa i cerca. Així, entenem que cadascú participarà en aquest Verkami ho fa des de la voluntat de col·laborar amb el projecte i tenint en compte les seves possibilitats econòmiques sense la cerca d'una recompensa en concret.

Calendari previst i lloc d'instal·lació

Després d'uns mesos de recerca i definició tècnica... el projecte es troba apunt d'entrar al forn!

Durant els següents mesos es durà a terme la prefabricació dels mòduls a les instal·lacions de TallFusta per a poder implementar-se a Rambla Badal a inicis del mes de juny.

Un cop testejada la primera implementació, aquests prototips es podran instal·lar en altres espais de la ciutat (rambles, places, patis d'escola...). Si formeu part o coneixeu d'algun espai amb necessitat d'ombra i en el què pugui ser interessant implementar aquests mòduls us podeu posar en contacte amb nosaltres i en valorem la viabilitat, cost... Fer de la ciutat un espai més sostenible és cosa de totes!

Qui som

ARQUITECTURA de CONTACTE som una cooperativa formada per l'Adrià, la Raquel, el Marc i l'Esther. Amb una mirada crítica de la realitat que ens envolta, creiem en la transformació del nostre entorn des de la forma en com treballem i ens organitzem fins a què i com construïm.

+ Info

Trobareu el projecte més detallat a la nostra pàgina web i a més informació o dubtes més concrets ens podeu trobar a [email protected].

Si voleu estar al dia del projecte i de tot allò que portem entre mans ens podeu seguir al nostre compte d'Instagram i de Twitter!

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies