❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

El Cant de l'Alzina

Curtmetratge de Ficció: un homenatge al poder de la imaginació.

El Cant de l'Alzina

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
67
Aportaciones
3.242€
De 3.200€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

El Cant de l’Alzina és un curtmetratge de ficció amb to naturalista que neix de la necessitat de l'equip, 5 estudiants de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra, d'explorar la imaginació, destacant la rellevància del món interior com a part essencial de cada individu. A partir de les vivències de tres protagonistes d'edats i amb situacions molt diferents, volem posar en relleu la importància de la imaginació com a element crucial en la construcció de la persona i la vida en si.

L’obra combina elements fantàstics amb realisme i busca reivindicar la creativitat en un món cada cop més enfocat en la productivitat, on la imaginació sovint es considera un joc infantil banal en lloc del refugi curatiu i paradís de possibilitats que realment és. Al cap i a la fi, aquest relat és la nostra forma de rendir un petit homenatge al poder de la imaginació.

Tres dones d’edats diferents s’enfronten a conflictes interns que només aconseguiran superar a través de la imaginació que els hi desvetlla l’Alzina.

La Lara (8), una nena molt juganera, veu l’alzina del parc malalta i vol trobar la manera de salvar-la. La Sira (30), una artista perduda, ha de reconnectar amb la seva part creativa per poder continuar pintant. Finalment, la Carme (60), una dona que ha perdut la seva estimada, encara sent l'amor de la Ramona i parla amb ella tot i que la gent del poble no l'entenguin.

L’alzina, del mig del poble, es converteix en un punt de trobada i un refugi per les tres protagonistes que fa florir la seva imaginació i la transforma en alguna cosa positiva, bona. És a partir d’aquesta, doncs, que es genera un diàleg intergeneracional basat en la sororitat femenina que ajuda a les protagonistes a trobar la seva pròpia força i passió creativa.

Emma Bonet
Emma Bonet

La Lara és una nena de 8 anys molt eixerida que viu al seu món d’imaginació. Li encanta inventar-se històries màgiques, cantar cançons ben alt i jugar a jocs de tota mena. Sovint s’enfila dalt de tot de l’alzina del poble i juga a saltar ben lluny. També és una nena entremaliada, i un xic rebel. A casa, la seva mare està malalta, i això provoca que la Lara també vegi malalta la seva amiga alzina i vulgui fer el possible per curar-la.

Júlia Genís
Júlia Genís

La Sira és una pintora de 33 anys que ha tingut molt èxit. Des de petita li agrada pintar, va anar a estudiar Belles Arts a la ciutat i ha tornat fa poc; ara té un taller al poble. És simpàtica, i malgrat que intenta ser ordenada, és una mica caòtica. Fa poc ha guanyat un premi, fet que l'ha portat a tenir un encàrrec molt important pel poble. Això, la fa entrar en una crisi de creativitat fruit de les expectatives en la seva següent obra i no sap ni per on començar. Per molt que miri la tela, només la veu en blanc.

Mireia Cirera
Mireia Cirera

La Carme és una dona de 61 anys que fa poc s'ha jubilat. La seva dona, la Ramona, va morir fa menys d'un any, deixant un buit en la seva vida i la dels seus cercles. La Carme però, porta el dol d'una forma peculiar, i és que continua veient la Ramona i parlant amb ella. Ella és feliç així, però sentir-se incompresa la fa qüestionar les seves decisions. La Carme és decidida, afable i independent, i tot i que la situació no és fàcil, només vol ser entesa.

Tot el curt passa al poble de Castelladral, entre Súria i Navàs (Bages). És un poble molt petit, de 49 habitants. Nosaltres rodarem principalment a la casa de Can Bartomeu, construida l'any 1859. L’alzina de la història també forma part d’aquesta casa, i va ser plantada pel naixement de la tieta de la Maria Bru. Així doncs, en aquest espai, hi ha tota una càrrega emocional i històrica real que esperem poder reflectir també en el nostre curt.

El poble
El poble

Nosaltres som la Maria Bru, la Judith Pepe, la Rita Pinyol, la Gabriela Sánchez i la Núria Lorente, cinc estudiants de la Pompeu Fabra que estem cursant 5è de Comunicació Audiovisual i com a Treball de Fi de Grau hem decidit crear un curtmetratge des de zero.

Treballem de forma horitzontal i cooperativa, totes les integrants del grup estem implicades en totes les fases del procés i totes les decisions que es prenen estan consensuades per tot l'equip.

Per ordre d
Per ordre d'aparició d'esquerre a dreta: Núria, Judith, Maria, Biela i Rita

Descripció de les recompenses:

  • Aparició als crèdits: El teu nom apareixerà als crèdits del curtmetratge.

  • Link de visionat: Enllaç per poder visionar online el material rodat d’El Cant de l’Alzina.

  • Fons de pantalla: 3 fons de mòbil amb disseny de la pel·lícula.

  • Link BSO: Enllaç per poder escoltar online tota la música d’El Cant de l’Alzina i la cançó de la Lara.

  • Il·lustració: Llenç 7x7 amb una pintura personalitzada de la Sira.

  • Clauer: Clauer amb un element de ganxet personalitzat de la Carme.

  • Póster de la pel·lícula: Póster oficial del curtmetratge.

  • Making of: Muntatge amb contingut inèdit del rodatge, perquè el visquis com un més de l'equip.

  • Bossa de tela: Totebag oficial d’El Cant de l’Alzina.

  • Samarreta: Samarreta oficial de la pel·lícula.

  • Vermut amb l'equip: et convidem a fer un vermut amb nosaltres.

Els dissenys de les imatges on es mostren les recompenses no són definitius, així que es poden veure subjectes a canvis.

Al tractar-se d’un Treball de Final de Grau, el nostre curtmetratge compta amb el suport de la Universitat Pompeu Fabra, fet que ens facilita l’accés a poder utilitzar el material i l’equipament audiovisual d’aquest.

Tanmateix, per la ubicació del poble hem de destinar la major part del nostre pressupost al transport de l’equip tècnic i artístic fins al lloc i les dietes de tots els dies de rodatge, així com poder llogar un equip de més alta qualitat perquè el resultat del curtmetratge sigui el més professional possible.

Gràcies per ajudar-nos a fer realitat El Cant de l’Alzina!
Gràcies per ajudar-nos a fer realitat El Cant de l’Alzina!

Preproducció: Gener - Abril

Rodatge: Segona setmana d’Abril

Postproducció: Abril - Juny

Lliurament de recompenses: Setembre

Segueix-nos al nostre compte d’Instagram @elcant_de_lalzina i a la nostra pàgina de Facebook per conèixer més sobre el projecte i estar-ne al corrent!!

També pots escriure’ns al nostre correu [email protected], estarem molt contentes d’escoltar-te i explicar-te el que vulguis.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

9 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Molta sort i endavant amb el projecte

  • Núria Corominas

    Núria Corominas

    28 días

    Molta sort noies! <3

  • Pau Sisternas Mestre

    Pau Sisternas Mestre

    30 días

    <3

  • Camille Picaud

    Camille Picaud

    aproximadamente 2 meses

    Que viva Lara alias Emma!

  • Fresqui!

    Fresqui!

    aproximadamente 2 meses

    Molta sort al vostre projecte

  • Judit Boixader i Salvans

    Judit Boixader i Salvans

    aproximadamente 2 meses

    A tope noiessss! <3

  • Mercedes

    Mercedes

    aproximadamente 2 meses

    Felicitats per el Bon treball!!

  • nanabroig

    nanabroig

    2 meses

    Espero que pogueu aconseguir el projecte!!!!

  • Pedro Cañamares

    Pedro Cañamares

    2 meses

    Mucha mierda.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies