❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Feti i el pesticida malèfic

Feti és un cuc de terra amb superpoders: té ulls!!! en aquesta ocasió es trobarà amb uns pesticides malèfics als quals haurà de fer front.

Pol·len Edicions

Un proyecto de

Categoría

0
segundos
72
Aportaciones
3.034€
De 3.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Pol·len edicions volem publicar el còmic infantil Feti i el pesticida malèfic de Neus Cáceres i Gemma Zaragüeta. Amb aquesta campanya volem finançar el cost d'impressió, i per això t'oferim el còmic i algunes recompenses exclusives.

Feti, és un cuc de terra amb superpoders (té ulls!!). En aquesta ocasió, Feti es trobarà amb uns pesticides malèfics als quals haurà de fer front amb la seva colla.

Feti i el pesticida malèfic, és un còmic infantil molt divertit que, alhora, consciència sobre l’impacte del glifosat en la natura i en la nostra salut, així com de la importància dels insectes i els cucs en els ecosistemes.

Si et preguntes per l'edat recomanada, tot i que nosaltres creiem que cada criatura és un món, et podem dir que més o menys podria ser a partir dels 8-9 anys... ara, nosaltres ens ho hem passat mooolt bé llegint-ho i estem segures que també agradarà a les més grans (i pot ser a les devoradores de llibres més petites, també!!).

Per què ciència i còmic?

Actualment, la ciència està de moda. La cultura científica ha esdevingut imprescindible. I els nens i joves se senten atrets per aquesta branca del coneixement.

Feti i el pesticida malèfic és una proposta plena de sentit de l’humor, aventures i conflictes personals que obre el ventall de la divulgació científica a un tema actual i innovador, la toxicologia ambiental: com els productes químics afecten la salut humana i del medi ambient.

La proposta utilitza la màgia de les històries per transmetre conceptes tècnics complexos d’una manera clara i senzilla.

Per què pesticides?

Els productes químics estan per tot arreu en forma de pesticides, cosmètics, fàrmacs, detergents, plàstics i d’altres. El nostre cos els absorbeix a través del contacte físic, l’aire, l’aigua i els aliments.

Els productes químics són una arma de doble tall; gràcies als pesticides es combaten plagues que fan malbé conreus de blat, blat de moro, fruita, etc

Però fan mal a la salut humana i a dues espècies crucials per al medi ambient: els cucs de terra i les abelles. Els pesticides contribueixen al canvi climàtic. Són a la realitat present i futura dels nostres nens.

Per què glifosat?

És el pesticida més utilitzat mundialment. El produeix la multinacional Bayer i es fa servir per als conreus i per a matar les males herbes de parcs i voreres.

Fa sis anys, el glifosat va ser protagonista d’una polèmica controvertida: mentre els estudis de l’OMS demostraven que probablement produeix càncer, la UE en va renovar la llicència per continuar comercialitzant-lo al continent.

El 2023 va caducar la llicència i la UE l’ha tornat a renovar malgrat l’oposició de nombroses institucions ecologistes. Espanya ha sigut un dels països que ha donat suport a la renovació de la llicència.

Per què Feti, el cuc de terra?

Feti és un cuc de terra esguerrat: a diferència dels seus companys, ell TÉ ulls. A través del que veu, descobreix el món amb una mirada sense prejudicis.

La història s’apropa al diferent, qui veu la realitat des d’un angle que passa desapercebut als altres. El seu punt de vista els enriqueix.

I encara més: l’aparent vulnerabilitat de cuc de terra s’encongeix davant la seva ferma convicció que tot és possible. L’esguerrat es transforma en líder.

Com serà el llibre

Feti serà un còmic infantil, però del que també podran gaudir les més grans.

Ens encanta el còmic com un format divertit i molt visual, que permet apropar-se a diferents temes d'una manera divertida i amena. Una manera molt engrescadora de fomentar la lectura!

Fitxa
•Format: 17 x 24 cm •Pàgines: 100 •Idioma: català
•PVP: 15 € •Ecoeditat

L'obra tindrà el Segell d'ecoedició que ofereix l'Institut de l'ecoedició de Catalunya i verifica els següents paràmetres:
Producció local: el llibre es produeix en el territori de distribució.
Paper certificat FSC/ 100% Reciclat
•Càlcul i comunicació del l'impacte ambiental de la publicació.

El llibre inclou la motxilla ecològica amb els impactes i estalvis en diferents paràmetres (carboni, aigua, energia, primeres matèries i residus), un element de comunicació ambiental que s'acompanya de la millora contínua per reduir aquests impactes.

Aconsegueix recompenses exclusives

Participant en aquesta campanya, a més de donar suport a la publicació del còmic, que t'agrairem infinitament, pots aconseguir unes recompenses exclusives que només oferirem durant la campanya.

A més del llibre, també pots aconseguir el llibre dedicat per les autores, i rebre-ho a casa teva; un punt de llibre ecoeditat, un lot de llibre de Pol·len, o dos meravellosos packs:

  1. El pack del petit activista: a més del llibre, rebràs un punt del llibre ecoeditat, un adhesiu i una postal. Et convidem que aquesta postal la facis servir per demanar que el glifosat no estigui permès. Aquí et deixem un missatge del Feti on t'ho explica:

L'adhesiu el pots engantxar en llocs visibles per difondre el missatge!!

  1. El pack Ruta activista: rebràs dos llibres, un punt del llibre ecoeditat, un adhesiu i una postal i et convidem a venir a una ruta agroecològica on visitarem projectes que no fan servir pesticides, com per exemple:

El Serradet de Barneres, una petita granja d'ovelles als peus del turó de Puig Agut

A més, si ets una llibreria, una entitat o una escola també tenim una recompensa especial per a tu: un pack de llibres dedcats i una presentació al teu espai (amb il·lustració en directe)

El mecenatge és una eina de mesura ambiental (practiquem l'ecoedició decidint la tirada en funció de l'èxit de la campanya) i alhora un instrument de comunicació, perquè abans que ningú coneixeu l'existència d'aquesta proposta literària.

Sense tu, no hi ha revolució!!

Qui som

Neus Cáceres

De petita, l’entusiasmaven les excursions a la muntanya i es preguntava el “per què” de tot el que observava al seu voltant. Ara, viu a cavall de les seves passions: la biologia i l’escriptura de ficció. Doctorada en microbiologia i amb un màster en toxicologia ambiental, ha treballat en recerca biomèdica, ha publicat una novel·la per a adults a editorial Stonberg i actualment és professora d’educació secundària.

Gemma Zaragueta

En els seus primers records, sempre du un llapis a la mà. Va créixer a la Garrotxa envoltada de natura i de tota mena d’animals. Per aquest motiu, la natura és la protagonista de les seves il·lustracions. Va estudiar a l’escola Massana de Barcelona i ha publicat com a il·lustradora a Editorial Teide, MTM Editores, Jollibre, Cric-Cric, Círculo Rojo, Santillana, Barça Kids, Cuadernos de Pedagogía i Pol·len editorial.

Pol·len Edicions sccl

Som una editorial independent i cooperativa, especialitzades en l’ecoedició de llibres de pensament crític.

A què destinarem les vostres aportacions

El gruix principal del fons que assolirem via la campanya de Verkami anirà destinat a la impressió del llibre (80%) i una altra part es destinarà a produir i enviar les recompenses (20%).

Calendari previst

El llibre sortirà al abril, moment en què enviarem les recompenses a totes les persones mecenes.

Per assegurar que tothom tingui el seu exemplar i no s'hagi exhaurit l'edició, les recompenses les gestionarem fins l'abril de 2025.

+ Info

Segueix el projecte també a La nostra web i també a les nostres xarxes i canals de difusió: Instagram Facebook X O també al nostre canal de telegram o als nostres butlletins

Si vols saber més sobre les autores

Neus Cáceres , pots visitar el seu Facebook Linkedin i Instagram

Gemma Zaragueta També pots visitar el seu perfil de Instagram

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

7 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Sol

    Sol

    aproximadamente 2 meses

    El libro que esperaba-mos. Muchas ganas de verlo

  • Julia Gil Gómez

    Julia Gil Gómez

    2 meses

    El cuento sería para mis nietos que viven en Barcelona. Me encanta que esté en catalán.

  • josep

    josep

    2 meses

    Molt interessant educar els més joves sobre els toxics al medi ambient.

  • xavidet

    xavidet

    3 meses

    Feticitats família... Enamorat de la vida...

  • xavidet

    xavidet

    3 meses

    Feticitats família... Enamorat de la vida...

  • ROSA

    ROSA

    3 meses

    Endavant!!!

  • D-fracciones

    D-fracciones

    3 meses

    Brutal, m’encanta pel meu fill de 9 anys

#05 / A tu quina coberta t’agrada més?

Estem treballant en el disseny de la coberta, quasi quasi la tenim, però dubten amb el color de fons i ens agradaria molt saber quina t'agrada més! Deixa la teva opinió als comentaris!

I també et volíem demanar un altre favor, ens dones un cop de mà amb la difusió de la campanya? Pots compartir l'enllaç amb qui tu creguis que li pot interessar

vkm.is/feti

Fem possible Feti! Sense tu no hi ha revolució!

#04 / Què passa amb el glifosat?

Voleu saber més coses sobre el glifosat. Per què és perillós i les seves prohibicions?

Aquí us deixem un seguit d'enllaços on podreu esbrinar més coses sobre aquest pesticida al qual s'ha d'enfrontar el Feti.

Protesta mundial contra Bayer Monsanto por el glifosato

La multinacional agroquímica afronta miles de procesos judiciales en Estados Unidos por la relación entre varios casos de cáncer y el uso de este herbicida.
Llegeix tota la notícia aquí

Barcelona posa en marxa les mesures per eradicar l’ús del glifosat

Llegeix tota la notícia aquí

Glifosato: 3 preguntas sobre el herbicida por el que Bayer tendrá que pagar casi US$11.000 millones en demandas

La empresa químico-farmacéutica alemana Bayer deberá pagar hasta US$10.900 millones tras alcanzar un acuerdo en una demanda sobre un producto en su herbicida marca Roundup que podría causar cáncer.
Llegeix tota la notícia aquí

#02 / Voleu saber com s'ha il·lustrat el còmic del Feti?

En primer lloc, la Gemma va ser crear els personatges. Els va dotar d’uns grans ulls per conferir-los expressivitat i caràcter.

A Feti li va afegir bufanda per donar-li moviment. En el cas de Nur, cuc de terra sense ulls, el moviment de la cabellera negra i del serrell és el que li proporciona vivesa.

El disseny dels pesticides de glifosat i de DDT estan basats en la forma de les seves respectives molècules; a més, el glifosat té un deix d'osset de peluix que contrasta amb l'expressió malèfica.

Seguidament, el tàndem Gemma i Neus van construir tres versions de l’Storyboard amb llapis i paper.

La Gemma va digitalitzar-lo i va acabar de dibuixar-lo i pintar-lo a la tauleta gràfica.

#01 / D’on surt la idea?

En aquest blog us anirem explicant algunes cosetes interessants de com es va fer el llibre. Avui un petit text que ens explica d'on surt la idea.

D’on surt la idea?

El protagonista, Feti, va néixer d’una explosió d’idees que s’havien covat durant anys. Va aparèixer com un llamp en una època molt fosca de la vida de l’autora.

S’acabava de separar, tirava endavant un fill de tres anys, i va emprendre el màster en toxicologia ambiental que la va apropar als cucs de terra, animalons crucials pel benestar dels ecosistemes. El Feti va esclatar i s’hi va aferrar com una amant enamorada. Ell és tot llum: entusiasta, amb una curiositat insaciable i creatiu.

La il·lustradora es va sumar al projecte i va donar vida als personatges i a la història. Feti ha esdevingut un segon fill per a les dues. Tant a casa d’una com de l’altra, Feti és de la família.

El… leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies