❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Reimpressió llibre 'Tolls i salts d'aigua valencians'

També reimprimirem el de 'Paisatges i pobles abandonats'. Com a segon nou objectiu reimprimirem 'Pobles valencians abandonats'

Agustí Hernàndez

A project of

Category

Created in

0
seconds
251
Pledges
6.869€
From 3.000€
Contribute to the project

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

SEGON NOU OBJECTIU

El segon nou objectiu d'este Verkami és imprimir 750 exemplars del nostre primer llibre, Pobles valencians abandonats, per a la qual cosa necessitaríem assoliar la xifra de 9.250 euros. Si no s'aplega, tot continua igual, i cas de demanar exemplar d'este llibre, es podran continuar oferint, perquè dels 300 que tenim, a quatre dies del final s'han cobert uns 125. En els dos casos, s'aplegue o no al segon nou objectiu, qualsevol mecenes tindrà els seus exemplars.

NOU OBJECTIU

Una vegada aconseguit l'objectiu mínim necessari per a reimprimir els llibres Tolls i sals d'aigua valencians i Paisatges i pobles abandonats, ens plantegem augmentar el tiratge i fer-lo de 1.000 i 500 llibres, respectivament, per a la qual cosa necessitarem 5.850 euros. Si no s'aplega, el reduïrem a les xifres inicialment previstes. En els dos casos, qualsevol mecenes tindrà els seus exemplars.

MICROMECENATGE COM ES PUBLICÀ INICIALMENT

Este nou micromecenatge demana finançament per a reimprimir el llibre Tolls i sals d'aigua valencians, del qual s'han fet fins ara tres impressions. El verkami finalitzarà a finals de gener, i els exemplars s'enviaran en el període més curt posterior, des de meitat del mes de febrer. Els llibres s'enviaran per Correus,com s'ha fet en anteriors campanyes.

També reeditarem el llibre de poesia Paisatges i pobles abandonats, del qual fins ara s'han fet dos impressions.

Així, tindrem disponibles exemplars dels nostres quatre llibres: els dos citats i també Pobles valencians abandonats i Pobles abandonats de la Península Ibèrica, dels quals ens queden exemplars suficients, de moment.

L'objectiu d'este verkami és que qui vulga qualsevol dels quatre exemplars, o tots, els puga obtindre.

Els quatre llibres estan publicats únicament en versió en valencià.

La idea és que, enviats des de meitat febrer, els exemplars estiguen enviats a les mecenes i els mecenes abans de finalitzar febrer.

Durant els últims anys he publicat els llibres Tolls i salts d'aigua valencians, Pobles valencians abandonats, Pobles abandonats de la Península Ibèrica i Paisatges i Pobles Abandonats. El de Tolls i salts d'aigua valencians és el més recent de tots els publicats i potser a hores d'ara el més conegut.

Amb esta campanya de micromecenatge es poden aconseguir els quatre llibres, bé en un únic paquet, o bé individualment, o en combinacions diverses entre ells.

Passem a explicar en què consisteix cadascun dels llibres.

Llibre "Tolls i salts d'aigua valencians"

El llibre, de 160 pàgines, 24 per 17 centímetres i a tot color, escrit íntegrament en valencià, mostra, amb fotografies recents, els principals tolls i salts d'aigua valencians. Són paratges que els últims anys s'han convertit en un poderós reclam per conéixer i gaudir el món rural. El llibre es va publicar inicialment en gener de 2021 i ha aconseguit vendre ja més de 5.000 exemplars.

Estos clots o llocs profunds als rius han donat peu a espais per a l’oci. Eixamplaments, espais on el riu ompli fosses o estrets entre roques. Grans i menuts, més o menys fondos. En alguns casos, un eixamplament als peus d’un salt. Llocs que en molts casos estan identificats entre la població local, que els percep com un element important, igual com una font o un camí.

El llibre Tolls i salts d'aigua valencians prima la imatge sobre el text. A la publicació es donen orientacions bàsiques per a arribar als llocs, o al punt de partida de la ruta. S'ha de tindre en compte que alguns d'ells són una part o la fi d'una excursió que pot estar senyalitzada. En la publicació hi ha més de 400 fotografies.

A més, en acabar algun riu o àrea concreta, a la publicació s'incorpora una secció que parla d'elements del món rural o dels propis rius i barrancs que estan prop i es poden conéixer en la mateixa excursió que ens duu a cascades i gorgs. Vistes paisatgístiques, camins singulars, fonts o pous, assentaments humans històrics o elements patrimonials singulars són el contingut d'esta secció.

Com a aspecte complementari, en el llibre hi ha un text que parla dels rius valencians des d'una perspectiva històrica, amb el testimoni de vint persones que s'han banyat en ells, des de la Rambla del Castell d'Atzeneta, passant pel riu Llucena, el Veo, el Xúquer i el Cabriol, el Bunyol, el Cànyoles, el Túria o a espais com el Racó de Sant Bonaventura d'Alcoi, entre d'altres.

Un text més tècnic explica l'organització i gestió dels rius, els riscos que implica el bany, com s'ha fet este treball, així com les diverses denominacions de rius i salts en les dues llengües oficials valencianes.

Tens tota la informació sobre el llibre Tolls i salts d'aigua valencians en la nota de premsa enviada a mitjans de comunicació i publicada al blog Pobles Valencians Abandonats ací.

Llibre Pobles valencians abandonats

Els nuclis històrics de Domeño, Loriguilla, Benagéber o Tous; el desaparegut municipi de Campos de Arenso, amb el seu nucli de població enderrocat i submergit; pobles com Gavarda o Beneixida, víctimes de la pantanada de 1982; Sant Francesc d'Assís, inundat; o d'altres com Jinquer, Los Mores, Bibioj o Vizcota, que s'han despoblat totalment durant el segle XX. Són alguns exemples de pobles valencians abandonats.

Al costat d'ells, o molt prop, paisatges pràcticament inalterats per l'acció de l'ésser humà. Alguns protegits, d'altres no. Escenaris idíl·lics on la natura es mostra grandiosa. El llibre Pobles valencians abandonats. La memòria del silenci planteja conéixer els pobles abandonats, però també estos espais.

El treball mostra els pobles valencians abandonats i explica les diferents circumstàncies que han provocat la despoblació, en dates recents.

El llibre és de 24 per 17 centímetres, a tot color i amb enquadernació rústica, cosida amb fil vegetal. Es va publicar inicialment en novembre de 2013.

Tens tota la informació sobre el llibre Pobles valencians abandonats en l'enllaç a la nota de premsa, en el blog Pobles Valencians Abandonats.

Llibre Pobles abandonats de la Península Ibèrica

La Hortichuela, Berfull, els nuclis històrics de Domeño i Beneixida, Las Tóvedas, Villanueva o Los Sardineros (València); Turballos, La Roca i el nucli històric de Guardamar del Segura (Alacant), La Saranyana o Mas del Aceite (Castelló); Otal, Jánovas i Acín (Osca) són alguns dels nuclis inclosos a este llibre. També, Campo, La Estrella, Paraíso Alto, La Cervera i Las Dueñas (Terol) i Belchite (Saragossa); el nucli històric de Corbera d'Ebre (Tarragona) i Montgarri (Lleida); Peñalcázar, Arganza i Aldealcardo (Sòria); o Alceo los Caballeros (Astúries) són alguns d'estos nuclis.

El llibre, publicat inicialment a finals de 2014, analitza un fenomen global i alhora històric. Fets, ara, com la Guerra Civil, l'emigració rural dels anys 60 i la construcció d'embassaments i la desaparició de pobles van donar lloc a un paisatge de silenci on hui el canvi d'hàbits de vida, la revalorització de l'espai rural i una major consciència ambiental fan atractius pobles abans sense vida. Així, hi ha alguns pobles que tímidament comencen a viure, tot i que siga només en estiu, caps de setmana o en determinades èpoques de l'any.

En el llibre apareixen 50 casos, i les seues dimensions són 24 per 17 i està imprés a tot color.

Informació sobre el llibre Pobles abandonats de la Península Ibèrica també en l'enllaç al blog Pobles Valencians Abandonats.

Llibre Paisatges i pobles abandonats

El llibre de poemes Paisatges i pobles abandonats és una invitació a conéixer el territori, a gaudir-lo, i també a interpretar-lo des d'una perspectiva personal.

Centra les seues composicions en la interpretació del paisatge, els pobles abandonats, i les emocions que estos susciten. La permanença, el canvi i l'evolució de l'entorn, el temps detingut, la immobilitat i l'evocació d'un altre temps s'alternen amb sensacions com la bellesa, la llibertat, la pau i el silenci, que l'autor i persones que han fet excursions poden experimentar.

Al capdavall, la publicació és una mirada pròpia a la naturalesa i el territori pròxim, una reivindicació del patrimoni natural i cultural transformat en poesia.

El llibre està format per al voltant d'un centenar de poemes i fotografies recents en blanc i negre de pobles abandonats i paisatges, sobretot valencians, que l'autor ha conegut al llarg de més de vint anys de pràctica del senderisme i bicicleta de carretera i BTT.

El també totalment escrit en valencià, té 128 pàgines.

El què hi haurà en l'endemà de la mar,
quin alt espai ocuparé després de mi,
en quin ofici seré convocat,
quina passejada enceteré,
quan pell i records arrelen
a l'endret d'aquestes pàgines
i jo cresca roser o caiga plugim.

Enllaç nota de premsa llibre Paisatges i pobles abandonats.

L'autor i editor

Agustí Hernàndez (Alboraia, 1977) és periodista. Ha treballabat a la Universitat de València, el diari Levante-EMV, el Periòdic d’Alboraia i la Diputació de València. També ha sigut professor de Formació Professional, comissari de l’exposició del Museu Valencià d’Etnologia Pobles abandonats. Pobles en la memòria i ha guanyat més de deu premis de poesia. És coautor de Pobles abandonats. Els paisatges de l’oblit(Consell Valencià de Cultura, 2006).

Xarxes socials del projecte

• Pàgina de Twitter "Pobles Abandonats"
• Pàgina d'Instagram "Pobles i Paisatges Valencians"
• Pàgina de Facebook "Pobles Valencians Abandonats"

A què destinarem les vostres aportacions

L'import que es vol aconseguir correspon a la reimpressió dels llibres, així com a sufragar les despeses d'enviament de la campanya de micromecenatge (enviament i sobres). És objectiu de l'autor que li puguen quedar uns quants llibres que puga vendre en alguna presentació, o regalar a les persones que considere, així com fer les activitats de promoció adequades.

Aparicions en premsa, ràdio i TV de tots els nostres projectes

1 La Ventana, CADENA SER, amb Carles Francino (llibre 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica')

2 Levante-EMV. Llibre 'Tolls i salts d'aigua valencians'

3 SER Viajeros Comunitat Valenciana. Sobre llibre 'Tolls i salts d'aigua valencians'

4 Podríem fer-ho millor. Ràdio À Punt. Llibre 'Tolls i salts d'aigua valencians'

5 Informatius TVE Comunitat Valenciana. LLlibre 'Tolls i Salts d'aigua valencians'

6 Ràdio Vila-real. Entrevista al voltant del llibre 'Tolls i salts d'aigua valencians'

7 Comarques del Nord.Cat. Notícia i entrevista sobre el llibre 'Tolls i salts d'aigua valencians' arran de la presentació del llibre a Vilafranca

8 Castellón Plaza. Notícia al voltant del llibre 'Tolls i salts d'aigua valencians'

El Económico. Pàgina d
El Económico. Pàgina d'articles al voltant presentació llibre 'Tolls i salts d'aigua valencians' a Sagunt

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

8 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • francisco munoz

  francisco munoz

  4 months

  I can´t wait

 • Borja González

  Borja González

  4 months

  Tan sólo darte a ti las gracias!

 • aquiestaesto

  aquiestaesto

  4 months

  Bien!! Cuántas ganas le tengo a esta colección. Amunt!

 • Hèctor Rubio

  Hèctor Rubio

  4 months

  Moltes ganes de tindre'ls a les meues mans per a fer moltes excursions pel nostre País Valencià

 • Juan Bosco Muñoz Peris

  Juan Bosco Muñoz Peris

  5 months

  Ja estic impacient per tindre els llibres

 • Paexal

  Paexal

  5 months

  Gracias por vuestro trabajo

 • Pau Llopis

  Pau Llopis

  5 months

  Més projectes així hauríen de dur-se a terme! Tot el nostre suport des de Benicarló

 • ccll86

  ccll86

  5 months

  Fa molt de temps que anava darrere d’aquest llibre. Moltes gràcies per compartir cultura

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy