❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

ARNAU MIR DE TOST, QUI ETS?

Llibre de divulgació històrica rigorós però planer, sobre el cavaller Arnau Mir de Tost, figura cabdal de la Catalunya del segle XI.

McArthur

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
47
Aportaciones
1.830€
De 1.250€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

MOTIVACIÓ

L'edició i publicació d'aquest llibre té per propòsit divulgar la nostra història, i en particular la del cavaller medieval Arnau Mir de Tost, a tots els públics. Aquest cavaller urgellenc va ser figura cabdal a la Catalunya del segle XI, encara que la seva rellevància és popularment prou desconeguda.

Dins dels objectius fixats es troba la distribució del mateix a les escoles de l’Alt Urgell i la Noguera, comarques on el cavaller va desenvolupar, principalment, la seva activitat.

La utilització de llenguatge planer, imatges, plànols, així com curiositats i “vinyetes” amb còmics dels principals personatges, proporciona al conjunt de més amenitat. El llibre i el seu rigor històric, ve avalat pel Consell Comarcal de l'Alt Urgell, i per la Fundació Arnau Mir de Tost.

D'ON HA SORGIT LA IDEA

Encara que soc veí de Barcelona, tinc des de fa molts anys casa a Fígols (l'Alt Urgell), poble veí amb el terme de Tost, d’on era originari el cavaller medieval Arnau Mir de Tost.

Des de sempre m'ha fascinat aquest cavaller per la seva rellevància i atipicitat dins del món medieval, i durant força anys m'he dedicat a recollir informació, llegir tota la bibliografia a l’abast sobre el personatge i l'època, i a recórrer els diferents indrets pels quals l'Arnau Mir va transitar. Amb tot aquest bagatge i informació, he escrit un llibre sobre l'època, el personatge, i el seu entorn.

EL LLIBRE

El llibre ha estat totalment escrit i grafiat pel mateix autor.

Portada del llibre
Portada del llibre

El llibre està estructurat bàsicament en tres parts:
• Introducció a l’edat mitjana, per entendre el temps i l'espai del nostre protagonista
• “Vida i miracles” del personatge
• Proposta d’una ruta turística per les comarques de l’Alt Urgell, Pallars Jussà, Noguera, Segarra, etc. seguint les passes del cavaller

Les característiques principals del llibre són:
• Pàgines: 150, i de mida DINA4
• Color: Combina pàgines en B/N i color, amb fotografies, plànols, etc.
• Tapes: Toves, que redueixen el cost de l’edició i fan al llibre més manejable

Exemple de pàgines del llibre
Exemple de pàgines del llibre

ACONSEGUEIX RECOMPENSES EXCLUSIVES

La col·laboració en aquest projecte durant la campanya comporta, a més a més de la satisfacció de participar-hi, beneficis directes pels mecenes, mitjançant recompenses, que no estaran a l'abast passat el temps de campanya.

Així, com a resum, s'estableixen tres nivells econòmics de participació (30€, 55€, i 75€), als que s'associen recompenses creixents, tal com es detalla en l'apartat específic de recompenses, que inclouen: llibres, enviaments gratuïts, dedicatòries personalitzades, descomptes, i ser inclòs en el llibre en l'apartat d'agraïments.

SOBRE L'AUTOR

El meu nom és Toni Sender, tinc seixanta-quatre anys, casat, amb tres filles i una neta (i una altra en camí), i estic jubilat. Soc un enamorat de les comarques de muntanya, on, a més a més del paisatge, hom encara pot descobrir l'esperit i els valors de temps pretèrits.

He cursat estudis universitaris d’història medieval, encara que professionalment m’he dedicat principalment a l'enginyeria, l'empresa, i a la docència. Això m'ha permès combinar tant el rigor tècnic i històric, amb el pragmatisme i la pedagogia, a l'hora d'escriure un llibre d'aquestes característiques.

L
L'autor al monument a l'Arnau Mir a Foradada

A QUÈ ES DESTINARÀ L'IMPORT RECAPTAT

La quantitat íntegra de les aportacions recollides, en cas d'assolir-se l'objectiu econòmic del projecte, seran dedicades a sufragar les despeses d'edició i impressió dels llibres, així com a satisfer les recompenses compromeses.

Tal com s'ha mencionat anteriorment, es distribuiran llibres per les escoles de les comarques de l'Alt Urgell i la Noguera, via el Consell Comarcal i la Fundació abans esmentats.

Si no s'assoleix l'objectiu econòmic fixat, les quantitats aportades seran retornades als mecenes.

CALENDARI PREVIST

Un cop iniciada la campanya s'estableix una finestra per a poder fer les aportacions. Si la campanya és exitosa (es compleix l'objectiu econòmic fixat), el projecte s'executa amb l'edició i impressió dels llibres. Un cop rebuts aquests, es procedirà a satisfer les recompenses als mecenes. Aquest calendari aproximat es pot veure de forma resumida a continuació:

  • Període de campanya: 40 dies

  • Edició i impressió: +45 dies

  • Enviament de recompenses: +30 dies

Així, s'espera haver entregat les recompenses compromeses uns 3 mesos finalitzada de forma exitosa la campanya.

+ INFORMACIÓ ADDICIONAL

El llibre aporta la llista detallada de la bibliografia consultada, però per aquells interessats en conèixer a priori més sobre el tema, podeu dirigir-vos a les adreces que s'esmenten a continuació, o preguntar directament a l'autor.

Fundació Arnanu Mir de Tost: fundacioarnaumirtost.cat

Consell Comarcal de l'Alt Urgell: alturgell.cat

Ajuntament d'Àger: ager.cat

Pallars Jussà/Arnau Mir de Tost: pallarsjussa.net/arnau_mir_de_tost.pdf

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

8 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • isidro sellarés

    isidro sellarés

    3 meses

    Gracias por el esfuerzo. Sin leerlo te lo agradezco de antemano.

  • McArthur

    McArthur
    Autor/a

    3 meses

    Bona idea Raimon!

  • raimon anglada

    raimon anglada

    3 meses

    Amb ganes de veure el llibre i demanar-te que ens en facis una presentació personal als ex....i així coneixer millor aquesta altra teva interessant faceta...

  • Tinc ganes de poder llegir-lo...molta sort!!! :-)

  • Marta Sender

    Marta Sender

    3 meses

    Venga papa que ho podràs aconseguir!

  • AnTellim

    AnTellim

    3 meses

    Molta sort

  • Montserrat Sender Beleta

    Montserrat Sender Beleta

    3 meses

    Enhorabona per la feina. Important fer divulgació de la nostra història i dinamitzar el territori. Montse Sender

  • Jaume

    Jaume

    3 meses

    Molta sort i que puguis realitzar el projecte.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies