❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Rondaulles, el joc de daus de les Rondalles Mallorquines

El primer "Story Cube" en català dissenyat per a la creació d'històries a partir del patrimoni cultural immaterial de les rondalles

Nova Editorial Moll

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
164
Aportaciones
6.380€
De 5.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Què es?

Rondaulles és una proposta conta-històries (storytelling), nascuda a les Balears i el primer joc d’aquest tipus dissenyat per al foment de la pràctica de la llengua a partir de les rondalles i llegendes del nostre patrimoni cultural immaterial. Per jugar-hi a partir dels sis anys.

Consta de sis daus fets amb il·lustracions icòniques que representen personatges, éssers fantàstics, artefactes, espais i animals extrets estadísticament de les rondalles meravelloses i, en concret, de l'Aplec de Rondalles Mallorquines recollides per Antoni M. Alcover.

2 daus duen les icones d’éssers fantàstics, 1 les de personatges humans, 1 les de personatges animals, 1 les d’artefactes i 1 les d’escenaris.

Qué són les rondalles mallorquines?

Les rondalles són un dels principals referents culturals de les Balears, un tresor cultural i literari transmès de generació en generació durant segles i que connecten el seu imaginari amb les rondalles meravelloses, les cultures, les religions i les mitologies d’arreu del món.

Com funciona el joc?

  1. S'agafen els sis daus tots alhora i es llancen per, acte seguit, començar a crear i contar la teva pròpia rondalla.

  2. Es comença la història pel dau que més et cridi l’atenció i es van enllaçant les idees fins a concloure la rondalla.

  3. No es pot deixar cap dau exclòs! Totes les figures de les cares que surten han d’aparèixer al teu relat.

  4. T'has de deixar emportar per la imaginació: totes les rondalles són bones i no es pot perdre mai. Un mateix, tot sol, pot jugar.

En adquirir el joc, els jugadors tindran accés a una pàgina web mitjançant un codi QR que estarà plena de recursos per a educadors i jugadors, amb explicacions sobre cadascuna de les icones i en quin lloc de l'Aplec surten, informació sobre les rondalles àudios, vídeos, consells i una guia didàctica amb recursos de rondalla per a crear històries orals:

  • Fòrmules d'inici

  • Fòrmules de final

  • Parts d'un conte

  • Estructura d'un diàleg

  • Els temps verbals

  • Connectors

Quin és el seu públic objectiu?

  • Estudiants de tots els nivells educatius a partir de sis anys que vulguin treballar l'expressió oral amb dinàmiques de petit grup, racons, slam story telling...

  • Infants, joves i adults que vulguin practicar l’expressió oral.

  • Famílies que vulguin transmetre aquest bagatge cultural fantàstic i que vulguin fomentar alhora les habilitats lingüístiques expressives.

  • Alumnes de cursos de català.

  • Grups de conversa, teatre improvisat...

Els autors del projecte

Rondaulles és un projecte ideat per un equip creatiu format per tres docents en actiu del sistema educatiu de les illes Balears: Antoni Caldentey Vicens (Vilafranca de Bonany, 1974), responsable de la conceptualització i la documentació del joc; Pere Antoni Bennàssar Albons (Felanitx, 1975), dissenyador de la web i tester entusiasta, i Mireia Oliver Dufour (Palma, 1983), il·lustradora. Tots tres conformen un equip expert en gammificació i autor d’altres projectes dirigits a estimular el coneixement del patrimoni cultural i natural de les Illes Balears a les aules.

Qui demana el micromecentage?

Nova Editorial Moll continua la tasca de vuitanta-nou anys d’edició en català des de Mallorca de l’Editorial Moll, fundada per Francesc de B. Moll l’any 1934.

La Institució Francesc de Borja Moll, associació que va adquirir tots els actius de l'Editorial Moll per impedir-ne una destrucció que hauria estat irreparable, va crear Nova Editorial Moll el 2018 per assegurar la unitat i la continuïtat del seu catàleg (1.350 títols), la conservació del seu fons de 350.000 volums, continuar i fer créixer la tasca editorial amb nous títols i autors, i tenir cura del Diccionari català-valencià-balear en qualsevol format.

A què es destinaran els doblers?

Els doblers aniran destinats a cobrir les despeses de fabricació dels daus. En concret:
•Sis daus de 22 x 22 mm
•Una capsa contenidora de 100 x 57 x 30 mm, amb una motllura interior de cartró.
•Full d’instruccions de 165 x 95 mm en tres plecs

El material amb el qual es fabricaran els daus és plàstic no inflamable, adaptat al compliment de la normativa de seguretat europea.

La capsa que contendrà aquests daus serà de cartró de 300 grs, imprès a quatre tintes amb una motllura interior de cartró adaptada a les mides dels daus. El full d’instruccions (plegat 55 x 95mm) serà de paper estucat mat de 135 gr./m2 imprès a una sola tinta.

Lloc web

www.rondaulles.cat

Preguntas frecuentes

  • Com rebré la recompensa si no he indicat cap adreça?

    No et preocupis! Un cop haguem assolit l'objectiu de la campanya, et farem arribar un formulari que hauràs de completar per tal de rebre les recompenses.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

16 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Carmen

    Carmen

    4 meses

    Molt bona feina ¡¡¡ ganes de tenir.lo ¡¡¡

  • Nova Editorial Moll

    Nova Editorial Moll
    Autor/a

    5 meses

    Entre tots, ho hem aconseguit!

    Benvolguts mecenes, gràcies pel vostre entusiasme i generositat. RONdauLLES estarà disponible a partir de la setmana que ve. El podreu recollir a les oficines de l'Editorial (c. Julià Àlvarez 11 baixos, Palma) o us l'enviarem a l'adreça que ens indicareu en el formulari que rebreu al vostre correu electrònic.

    Ens satisfà enormement què pugueu gaudir d'aquest joc al llarg de les festes de Nadal i Reis.

    Recordau que hi ha un web (https://www.rondaulles.cat/) amb recursos i informacions sobre el joc.

    Que passeu molt bones festes i seguim en contacte.

    L'equip de Nova Editorial Moll

  • Josep Orfi Mestre

    Josep Orfi Mestre

    5 meses

    Un bon projecte. Felicitats !!

  • Molt bona feina!!🙌🏽👏🏽👏🏽👏🏽

  • Elmoth

    Elmoth

    5 meses

    Faig servir molt els story cubes amb els nens. Tenir la versió en rondalles locals em sembla una gran pensada. Gracies!

  • Tomeu Castell

    Tomeu Castell

    5 meses

    Una manera lúdica i entretenguda de fer arribar les rondalles. Enhorabona!!!

  • Nova Editorial Moll

    Nova Editorial Moll
    Autor/a

    5 meses

    Hola Miquela,

    No et preocupis. Si tot va bé, un cop haguem assolit l'objectiu de la campanya, et farem arribar un formulari que hauràs de completar per tal de rebre les teves recompenses.

    Gràcies per l'aportació!

  • Miquela

    Miquela

    5 meses

    Com rebré l'obsequi, si no he deixat la meva adreça, ni telèfon?

  • Delia Gladis Fiol Far

    Delia Gladis Fiol Far

    5 meses

    quina idea més bona!!! molta sort!!

  • VíctorLeiva

    VíctorLeiva

    5 meses

    Molta sort!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies