❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

PER A TU - Projecte teatral Sala Melmac Barcelona

"...i qui cuida als que cuiden?" Cia Desang presenta un relat que parla de les persones que dediquen la seva vida a cuidar a algú dependent

Cia Desang

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
135
Aportaciones
5.175€
De 5.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

QUI SOM

Som la Cia Desang, una companyia jove de teatre independent que comunica a través dels llenguatges del text, la música i el moviment. Juguem amb la creació contemporània en clau de comèdia amb l’objectiu d’explicar històries properes, que ens emocionin, que ens facin il·lusió, que ens ressonin, històries per a nosaltres i per a vosaltres.

EL PROJECTE

La companyia Desang presentem una obra de creació col·lectiva amb direcció de l'Ester Cort, on redescobrim la nostra pròpia experiència construint un relat que parla de les persones que dediquen part de la seva vida i el seu temps a cuidar d’algú dependent. Un tema molt latent en l’actualitat, i on podrem aprofundir dins del concepte de la salut mental i les conseqüències de cuidar. Un text contemporani que barreja les disciplines de text, música, cant i dansa.

A través del monòleg del personatge de la Lea, ens endinsem a reflexionar sobre conceptes com el temps, l’amor, la dependència, les drogues i l’herència familiar que agafen un paper determinant al nostre pas cap a la vida adulta i les seves repercussions a la nostra fràgil i treballada salut mental. Una història que podem compartir les joves que vivim dins d’aquest tros de món, creant una ficció on les generacions futures i passades també hi comparteixen la seva veu.

Aquesta obra constitueix les seves bases a partir de la novel·la contemporània ‘Yo no sé de otras cosas’ de l’Elisa Levi publicada l’any 2021. Autora i dramaturga que amb la seva segona novel·la en clau de monòleg ens explica aquesta història:

Lea tiene 19 años, un ardor en la tripa y una vida entera en un pueblo con cuatro calles, una iglesia, un ultramarinos y un bosque que nunca ha cruzado. Sentada a la sombra, ve aparecer un señor que ha perdido a su perro y, en lo que dura un cigarrillo con hierba, le cuenta por qué ayer se acabó el mundo.

OBJECTIUS

L’objectiu principal d’aquesta obra és reivindicar la figura de les persones que cuiden a d’altres que són dependents. I trobar la relació amb l’ansietat generalitzada de les nostres generacions i la seva implicació dins la complexitat de les relacions humanes. A partir d’aquí, trobem els següents subtemes concrets dels quals volem transmetre:

  • Qui cuida a les persones que cuiden?

  • Emmirallar-nos en les generacions de les mares, pares, àvies i avis. I buscar cures a les repeticions dels patrons tòxics que ens descobrim dins nostre.

  • Posar en punt de mira la percepció del temps quan ens fem grans, i com ens influeix aquest a la manera de cuidar-nos.

  • Parlar des del punt de vista de la nostra generació, la ‘generació de cristall’.

  • Entendre el per què el rol cuidador continua estant més associat a les dones.

Veiem aquest projecte com una gran oportunitat d’arribar a un públic que potser està més acostumat a la novel·la que al teatre.

Com a companyia, un dels eixos dels nostres espectacles és la salut mental. En aquest projecte volem explorar-ho des d'un altre punt. El fet de cuidar pot fer-nos oblidar de la nostra pròpia salut i per què és tan important trobar espais d'evasió i trobar-nos a nosaltres mateixes.

Concebem el teatre i l’art en general com una eina transformadora de la societat i tenim la necessitat de parlar de les nostres lluites com a joves i creadores perquè serveixin de mirall per a altres.

COL·LABORACIONS

Com hem assenyalat anteriorment, disposem de la comunicació i diàleg amb l’autora del llibre d’on basem la nostra protagonista, Elisa Levi.

El desenvolupament de la dramatúrgia ha requerit la col·laboració amb experts en matèries de salut mental i acompanyament. Comptem amb relats i experiències reals de persones que són o han estat cuidadors d’éssers estimats i han decidit compartir les seves històries.

Tenim assessorament amb professionals de la psicologia i estem en procés de tancar col·laboracions amb entitats i associacions que busquen una millora de les condicions dels cuidadors i de suport a persones que pateixen algun transtorn.

Si formes part d'alguna entitat que ajuda d'alguna manera a persones cuidadores i t'interessaria col·laborar d'alguna manera en el projecte escriu-nos a [email protected]

SINOPSI

La Lea ja té vint-i-cinc anys. Tots aquests anys dedicats a cuidar i potser no a cuidar-se. Aquesta història pot passar al bosc, o al poble, o a una gran ciutat. Aquesta història, l’escolta l’Anna, o el Marco, o l’escoltes tu. La Lea, a través del seu monòleg, el seu prec de disculpa i redempció, descobrirem el perquè d’aquesta trobada. Ha decidit que no serà capaç de cuidar més, fins que es deixi cuidar a ella. Ara potser només queda perdre’s al bosc. A l’aventura de buscar respostes per entendre el nostre present, per entendre'ns dins d’aquest present i entendre quin volem que sigui el projecte de futur col·lectiu, la companyia Desang presentem ‘PER A TU’; la nostra representació del personatge de la Lea, amb el desig incansable de ser capaç de conviure a través de la felicitat i la por en cuidar a les altres.

A QUÈ ES DESTINARÀ?

Les vostres aportacions es destinaran al 100% a la producció de l’espectacle. Com a companyia jove, independent i emergent, necessitem una empenta econòmica per a poder tirar endavant aquest projecte, i poder-ho fer de manera digna per a totes les persones implicades.

CALENDARI

L’espectacle s’estrenarà el 25 d’abril del 2024 a la Sala Melmac a Barcelona, i seguidament començarà una gira pel territori català.

+ INFO

Segueix-nos a l’instagram, allà podràs veure el procés de creació i muntatge de l’espectacle, així com les novetats del verkami!

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

16 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • DISEO

    DISEO

    4 meses

    Amunt amuumt!!!!!

  • Ramon Hernàndez

    Ramon Hernàndez

    4 meses

    A Veus Humanes sabem del vostre talent. Sort amb el vostre projecte!

  • ende.atelier

    ende.atelier

    4 meses

    Amb moltes ganes de veure-us a l'escenari!

  • Lluís Pelegrí

    Lluís Pelegrí

    4 meses

    Molts ànims, artistes!

  • Jordipedrero

    Jordipedrero

    4 meses

    Molta sort pel vostre projecte! Jordi Pedrero❤️❤️❤️❤️

  • Ramon Hernàndez

    Ramon Hernàndez

    5 meses

    Dos recompenses Aina de la Maribel Hernàndez & Family.Amb els seus millors desitjos pel projecte i molts petons!

  • Ramon Hernàndez

    Ramon Hernàndez

    5 meses

    Endevant DeSang!!!!! Roser Aldabó.

  • Ramon Hernàndez

    Ramon Hernàndez

    5 meses

    Per l'art i per la meva estimada Aina. El teu avi.

  • odile

    odile

    5 meses

    Amb moltes ganes que el projecte vagi endavant. Som-hi!

  • Blanca

    Blanca

    5 meses

    Endavant amb els projectes així ! 🍀

#10 / Dijous 25 d'estrena... ENTRADES EXHAURIDES!!!

Us estem avisant!

Ja tenim el primer dia de funcions amb les entrades exhaurides! Estem molt contentes però cada cop hi haurà menys opcions i ens sabria greu que algú es quedés sense la seva entrada.

No espereu fins a l'últim moment!!!

MIL GRÀCIES DE NOU

#09 / Correu que les entrades volen!!!

Ja queda molt poc per l'estrena de PER A TU a la Sala Melmac!

Tenim moltes ganes que pugueu viure la història de la Lea que heu ajudat a fer realitat!

Volem recordar-vos que l'espai és molt petit i ja hi ha algun dia que està a punt d'exhaurir-se.

No badeu! Que voleeeeen!!!
Entrades a la venta

Gràcies, gràcies, gràcies!

Cia Desang
Cia Desang

#08 / Entrades a la venda!!!

Les entrades per poder veure PER A TU ja estan a la venda!

Sabem que encara queda una mica, però recordem que l'espai és petit així que... no badeu!

Aquí us deixem l'enllaç:
PER A TU - Sala Melmac

Tenim moltes ganes de poder compartir amb vosaltres aquesta història! Gràcies de tot cor!

I per cert... últim recordatori pels que encara no heu respost el formulari!

Ens veiem al teatre!

Cia Desang
Cia Desang

#07 / Gràcies infinites!

Ja hem tancat la nostra campanya i que haguem assolit el nostre objectiu només és gràcies a vosaltres.

GRÀCIES, GRÀCIES I GRÀCIES!

En breu rebreu un petit formulari perquè puguem complir amb les vostres recompenses. Recordeu, però que això és per preparar-ho tot i que les primeres recompenses no es rebran fins a l'abril i algunes altres al juny.

De totes maneres, anirem avisant per aquí com va evolucionant el projecte per mantenir-vos al dia.

Gràcies de nou!

SALUT I TEATRE!

Equip de Desang
Equip de Desang

#06 / 5000 gràcies!!!!

Hem aconseguit el nostre objectiu!!!

Moltíssimes gràcies a tothom que ha cregut en aquest projecte i ha col·laborat per fer-lo realitat!

PER A TU no podria començar a volar sense vosaltres, així que, de nou: gràcies!

Queden uns dies extra per als més despistats o els que necessitin un regal d'última hora! No us adormiu i aprofiteu aquestes super recompenses abans que s'acabin!

@cia.desang
@cia.desang

#05 / Superats els 4000... ho tenim a tocar!

No hi hauria millor forma de començar l'any que celebrant que hem aconseguit el nostre objectiu inicial!

Som molt a prop de fer-ho possible i tot això és gràcies a vosaltres!

Només ens queda una última empenta!

Compartiu-ho, recordeu-ho als despistats i sobretot per aquest 2024... regaleu cultura i regaleu teatre!

@cia.desang
@cia.desang

#04 / Hem superat els 3000!!!

Volem aprofitar aquesta notícia per desitjar-vos molt bones festes!

Gràcies de nou per regalar cultura i regalar teatre!

Sense vosaltres no seria possible!

#03 / Ja hem arribat al 50% de l'objectiu!

Ja som a mig camí perquè PER A TU sigui una realitat!

Moltes gràcies per tota la vostra ajuda: explicant les vostres experiències personals com a persones cuidadores, ajudant-nos a contactar amb entitats i institucions que les ajuden a millorar les seves condicions de vida i la vostra col·laboració i difusió del projecte.

Si voleu compartir qualsevol informació, contacteu amb nosaltres a [email protected]

@cia.desang
@cia.desang

Mil gràcies pel vostre suport!

#02 / 2000!!! Això ja comença a agafar forma!

Estem molt contentes de veure que a poc a poc aquest projecte va agafant empenta i guanyant suport!

Tot i això, encara ens queda camí fins a aconseguir l'objectiu! Qualsevol gest, per petit que sigui ens ajudarà moltíssim; ja sigui difonent i compartint com col·laborant amb alguna recompensa.

Ah! I pels més despistats: no us adormiu! Ja se'ns han començat a esgotar algunes recompenses!

Mil gràcies a tothom!!!

Equip de Desang
Equip de Desang

#01 / Ja hem arribat als primers 1000!!!

Ja hem superat el 20% del nostre objectiu! Però necessitem la vostra ajuda per aconseguir fer realitat aquest projecte!

Compartiu-ho amb les vostres amistats ja que cada petita aportació compta

Si formeu part o esteu en contacte amb alguna entitat que ajudi o doni suport a persones cuidadores poseu-vos en contacte amb nosaltres a [email protected]

Moltes gràcies pel vostre suport!

@cia.desang
@cia.desang

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies