❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Últimes cançons

Les darreres cançons que he fet a partir de poemes. Últims concerts de comiat i punt i final.

Rafa Xambó

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
201
Aportaciones
6.465€
De 5.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Nova recompensa per a totes les mecenes

Una vegada aconseguit l'objectiu inicial, ens proposem superar els 6.500 euros per a poder-vos oferir a totes les persones mecenes un magnífic llibret digital que li hem demanat al nostre dissenyador de capçalera i excel·lent dibuixant, Cèsar Amiguet, com podeu comprovar en la mostra que us oferim.

Cementeri de Paterna. Dibuix original de Cèsar Amiguet.
Cementeri de Paterna. Dibuix original de Cèsar Amiguet.

Acompanya al poema d'Hannah Arendt que ens parla dels trens de l'horror i el dolor de l'exili.

El rebreu juntament amb la descàrrega, el pendrive o en un enllaç al correu per a qui només teniu l'entrada.

Agrairem que animeu les vostres amistats a participar-hi.

Últimes cançons
Últim concert a València

50 anys des que vaig començar als escenaris

Actuant a Sabadell 1974
Actuant a Sabadell 1974

Cançons noves

Us oferisc un últim recull de cançons noves que he fet els darrers mesos a partir de l'obra de poetes –Maria-Mercè Marçal, Vicent Andrés Estellés, William Shakespeare-Txema Martínez, Fina Cardona-Bosch, Àngels Gregori, Teresa Pascual, Maria Josep Escrivà i Hannah Arendt.

Poetes que he inclòs en aquest darrer recull
Poetes que he inclòs en aquest darrer recull

ATENCIÓ: no farem un disc físic. Només digital. Per això, el que us oferesc pel que fa a les cançons és la descàrrega digital o un pen drive. I el que més goig em faria és que les poguésseu escoltar en directe.

Concert de comiat

I us convoque a totes les persones que pugueu i vulgueu venir al concert que faré al Teatre Micalet de València l’11 d’octubre de 2023. Serà l’últim concert a València. Estrenaré les cançons noves i en repassaré una selecció del meu repertori.
Ací podeu escoltar tots els meus discos

Potser hi haurà sorpreses i amics artistes que se sumaran.
Teaser de la Cantata de València

Al concert de comiat farem també alguns temes de la Cantata i ens acompanyaran les artistes que participaren a l'espectacle que estrenàrem al Teatre Principal de València el 22 de desembre de 2022.

I tot això, per què, Xambó?

Ha arribat el moment de fer un pas al costat. Portava meditant-ho de fa un temps. Ara, tot s'ha precipitat. Els espais per a la música en valencià/català al País Valencià s’han contret amb el triomf de la dreta extrema i l’extrema dreta. Tot serà més difícil. Ja no hi haurà cap suport institucional per a la nostra música. I ja no sóc un jove en condicions d’anar tocant per tot arreu per fer-me un lloc en la música.

Entenc i accepte que el meu temps artístic s’acaba i vull acomiadar-me trobant-me encara ple d’energia i de ganes. Tampoc no vull disputar l’espai reduït, i amb tot de dificultats per a la presència pública, de la gent jove que comença amb força i il·lusió i dels companys a mig camí que encara tenen recorregut.

Per això, a partir d’ací tocaré on em demanen, si em demanen, durant uns mesos i s’ha acabat. L'any 2024 serà l'any Estellés i, tant si volen com si no, el cantaré i, després, baixaré dels escenaris.

Continuaré treballant per la música des del COM
Col·lectiu Ovidi Montllor de Músiques del País Valencià

També tinc ganes d’escriure més seguit i continuaré en els moviments socials i l’activisme fins al final.

‘De part dels bons fins a la mort’, com deia l’Ovidi.

No me'n vaig, sóc un home de trinxera.

Amb la col·laboració de Salva Vázquez

Salva vázquez al teclat i al piano
Salva vázquez al teclat i al piano

Salva Vázquez és professor de piano. Ha fet cursos d'improvisació i de jazz hard bop amb Perico Sambeat, Albert Sanz i Francisco Blanco "Latino", entre altres.

Col·labora amb Rafa Xambó des del disc T'estimo tant. Sonets de Shakespeare en el qual va fer la majoria dels arranjaments. Igualment, ha participat en els discos de Xambó La Dansa d'un Temps Nou i la Cantata de València.

Per si en voleu saber més: el web de Salva

Una mostra de com toca: Salva Vázquez tocant Golden Dreams

Nova incorporació al projecte: Christian Berejano a la percussió

Christian Berejano
Christian Berejano

Una nova i excel·lent incorporació per al disc Últimes cançons i per al concert de comiat a València.

Christian Berejano és Premi extraordinari de Fi de Grau Professional –Percussió- al Conservatori José Iturbi de València i té el títol de Grau Superior (Percussió) al Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló.

Tot i la seua joventut, forma part de diferents agrupacions musicals i també fa de professor en diverses escoles i conservatoris.

Va participar com a bateria titular al Concert Dragon Ball Symphonic Adventure en el Wizink Center de Madrid (gener 2020). És percussionista de la Universal Orchestra Symphony. També forma part del grup Apalea Percusión i és el bateria titular en el Musical Michael Legacy (dedicat a Michael Jackson).

Es va incorporar al grup de Rafa Xambó participant als concerts de La Dansa d’un Temps Nou i ha sigut el bateria de l’estrena de la Cantata de València al Teatre Principal el 22 de desembre de 2022. La seua solvència és una garantia de qualitat al disc i al directe.

Ací el podeu veure tocant fa un parell d'anys: Christian en acció

I al seu IG en teniu més: Christianberdrums

L'enregistrament

Facundo Novo
Facundo Novo

Tal com hem fet en els dos darrers discos i, precisament, perquè n'hem quedat molt contents del resultat, novament confiem en Facundo Novo.

I gravarem, mesclarem i farem el màster amb ell a Novoestudios

Facundo a la taula de so
Facundo a la taula de so

Disseny gràfic

Procés del disseny
Procés del disseny

Quant al disseny gràfic seguim comptant amb el suport de Cèsar Amiguet qui ja es va fer càrrec del disseny i les imatges dels àlbums La Dansa d'un Temps Nou i la Cantata de València, així com dels cartells promocionals d'ambdós espectacles i les projeccions que els acompanyaven. Per a aquestes Últimes cançons en què he volgut remetre'm als meus inicis, està treballant a partir de les tipografies déco del cartell d'una de les meues actuacions de l'any 1975 quan vaig fer de teloner de l'estimat Ovidi Montllor.

La producció

Per a tots els assumptes de gestió i producció seguim confiant i treballant amb Stanbrook com hem fet en els darrers treballs: Web d'Stanbrook Produccions

Dels 15 euros de l'entrada, 12 són el preu i tres són de suport al projecte.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

19 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Lydia Iniesta Turanzo

    Lydia Iniesta Turanzo

    7 meses

    Hola, Rafa. És un discàs!

  • nelo

    nelo

    9 meses

    Vinga Rafa! Endavant amb el projecte! Una abraçada!

  • Va de dones

    Va de dones

    9 meses

    Endavant, Rafa!

  • Jaume

    Jaume

    9 meses

    Enhorabona, Rafa!

  • Rafa Xambó

    Rafa Xambó
    Autor/a

    9 meses

    Aportació de Sandra Obiol

  • Rafa Xambó

    Rafa Xambó
    Autor/a

    10 meses

    Moltíssimes gràcies, companys del Diari La Veu del PV

  • EDICIONS DIARI LA VEU COOP.V.

    EDICIONS DIARI LA VEU COOP.V.

    10 meses

    Sempre endavant Rafa !!!!

  • Lluïsa Cifre

    Lluïsa Cifre

    10 meses

    Josep Martínez

  • Lluïsa Cifre

    Lluïsa Cifre

    10 meses

    Lluïsa Cifre

  • Enric Valero

    Enric Valero

    10 meses

    Molta sort guapo

#08 / Quasi ho tenim

Bon dia, mecenes!

Aquesta setmana acabarem d’enllestir el disc Últimes cançons. Hem descansat una mica en aquest agost abrasador, hem deixat dormir la gravació i la mescla provisional i ara hem tornat amb les oïdes netes per a fer la mescla definitiva.

Dins la primera quinzena de setembre rebreu un correu en què us comunicarem:

  • Als qui heu comprat entrades per al concert del Micalet l’11 d’octubre, el correu electrònic del Micalet o l’horari per a triar butaca.

  • Al qui heu comprat la descàrrega, l’enllaç per a fer-la efectiva.

  • Als qui heu comprat el pen drive, us demanarem l’adreça postal per a enviar-vos-el.

Tot ho rebreu amb suficient antelació respecte del llançament digital del disc. Vosaltres sou qui heu fet possible aquest disc i sereu els primers en gaudir-lo.

Us demanem una mica més de paciència. Alguns ja m’heu preguntat com fer per a recollir les entrades o quan enviaré els pens. Doncs això, dins de la primera quinzena de setembre.

leer más

#07 / Gravació acabada

Bon dia, mecenes,

Ja hem acabat la gravació i ara toca equilibrar instruments, trobar la màgia de l'equalització, descansar les oïdes i tornar-hi. Així fins que ens quedem més o menys a gust o ho deixem per esgotament. En algun moment s'ha de tallar.

A primers de setembre, ens posarem en contacte per a informar-vos en cada cas com procedir.

Us demanarem el correu electrònic on voleu rebre-ho als qui heu optat per la descàrrega. L'adreça postal per als qui heu optat pel pen drive o heu comprat discos anteriors, i també us direm com procedir per a triar seient als qui heu comprat entrades per al concert de l'11 d'octubre al Teatre Micalet.

Com sabeu, és preceptiu deixar una part de les entrades per a poder-les adquirir el mateix dia del concert. Per si algú s'ha quedat sense.

Una novetat interessant és que, finalment, Miquel Xambó, fill meu, professor de filosofia a Mallorca, ha pogut arribar a temps i posar un parell de guitarres en dos temes del disc.

leer más

#06 / Moltes gràcies, mecenes!

Estimades i estimats mecenes,

Queden quatre dies de campanya i hem obtingut el 120% de l'objectiu que ens havíem fixat. N'estem ben contents i agraïts. A setembre rebreu les vostres recompenses.

Dilluns 17 comencem a gravar a Novoestudios. Ja ho tenim tot pràcticament enllestit. Aquestes hores d'espera són de desfici com sabeu els qui us hi dediqueu. Demà, diumenge, piscina i relax. Dilluns, a primera hora, cap a Picassent.

Tot queda entelat pel darrer disgust, per si encara no en teníem prou, de la maldestra cessió de la Diputació de València al PP-Vox.

Tanmateix, sabem que en som molts més i que ens creixem en les dificultats. Ara toca reforçar la xarxa associativa, enfortir la societat civil i plantar-los cara fins que els tornem a traure de les institucions.

Ho vaig dir ben clar al principi d'aquest projecte. L'any 2024 deixaré els escenaris, però no abandonaré les barricades i les trinxeres.

Com diu Vicent Andrés Estellés al poema que he musicat:
leer más

#05 / Nova recompensa per a totes les mecenes

Estimades mecenes

Una vegada aconseguit l'objectiu inicial, ens proposem superar els 6.500 euros per a poder-vos oferir a totes les persones mecenes un magnífic llibret digital que li hem demanat al nostre dissenyador de capçalera i excel·lent dibuixant, Cèsar Amiguet, com podeu comprovar en la mostra que us oferim.

Cementeri de Paterna. Dibuix original de Cèsar Amiguet.
Cementeri de Paterna. Dibuix original de Cèsar Amiguet.

Acompanya al poema d'Hannah Arendt que ens parla dels trens de l'horror i el dolor de l'exili.

El rebreu juntament amb la descàrrega, el pendrive o en un enllaç al correu per a qui només teniu l'entrada.

Agrairem que animeu les vostres amistats a participar-hi.

#04 / Quasi tot apunt i una incorporació més

Bon dia, mecenes,

Ja tenim preparades les guies de les cançons -enregistrament domèstic amb claca (metrònom)- i començarem el 17 de juliol a enregistrar a l'estudi amb Facundo Novo.

En el procés d'elaborar la guia, acabem de definir les cançons: si posem una introducció musical, si afegim o llevem compassos, si canviem algun acord, si repetim alguna part, si incorporem algun solo, quina suavitat o vigor ha de tenir la percussió, etc.

Així, doncs, el procés s'està complint i ja hem incorporat també, molt important, al nostre dissenyador de capçalera -Cèsar Amiguet- per anar preparant la imatge dels enviaments digitals, del cartell promocional del concert al Teatre Micalet i de les eventuals projeccions que acompanyaran el concert. Si entreu al Verkami, podreu veure la nova imatge de capçalera que ha treballat Cèsar i alguna proposta més.

Només queda una petita empenta. Hem aconseguit el 94% de l'objectiu fins ara i confiem que arribarem a bon port.

leer más

#03 / No podem caure en el desànim

Estimades i estimats mecenes,

Després de 20 dies de Verkami, hem aconseguit un 57% de l'objectiu. El contrast amb el projecte de La Dansa d'un Temps Nou és molt cridaner. En aquell projecte, aconseguírem l'objectiu abans d'arribar als 20 dies i poguérem oferir noves recompenses que ens permeteren obtenir un magnífic resultat final.

Algunes persones pròximes em comenten que després dels terribles resultats electorals al País Valencià la gent, la nostra gent, es troba prou desanimada.

Això em preocupa més que pel meu Verkami pel que pot significar de replegament dels moviments socials i d'afebliment de la música nostra.

He deixat clar que em retiraré, no perquè estiga desanimat o cansat, sinó per deixar espai i donar suport a les companyes i companys que comencen i als qui encara tenen un bon camí per recórrer.

Al remat, si no aconseguisc l'objectiu… leer más

#02 / Àlvar Carpi, Miquel Gil i Joan Soler tocaran al concert del Micalet

Molt bona notícia, mecenes!

Ja hem aconseguit el 40 per cent de l'objectiu. Ajudaria molt que aprofitàreu les vostres xarxes per a publicitar el verkami i dir que en sou mecenes.

Al concert de l'11 d'octubre al Teatre Micalet tindrem:

Àlvar Carpi, guitarrista que ha estat en quasi tots els meus projectes des d'aquell 7 acústics amb què vaig tornar als escenaris i que ha participat en els enregistraments dels darrers discos.

Miquel Gil, qui em va produir dos cançons en el disc Dies oberts i també va cantar en el disc Andanes. Un artista fonamental en l'escena en català des dels temps en què formava part d'Al Tall.

Joan Soler, considerat un dels millors guitarristes de jazz de l'estat espanyol. Vaig aprendre molt amb ell i em va regalar la seua guitarra en una cançó que m'estime molt, La dona bruna, del disc Dies oberts.

leer más

#01 / Novetats del projecte i agraïment

Bon dia, mecenes,

En primer lloc, agrair-vos el vostre suport. El verkami ha arrancat molt bé i ja hem aconseguit el 25% de l'objectiu fixat.

Hem incorporat al projecte al bateria Christian Berejano, tant per al disc com per al concert. Si entreu al verkami podeu veure una mica del seu currículum i algun vídeo tocant. És una sort tenir un bateria jove i alhora tan professional.

També vos puc avançar que al directe de comiat de l'11 d'octubre al Micalet, comptarem amb algunes de les músiques que han participat a la Cantata de València. Hem inclòs el teaser d'aquell espectacle
teaser Cantata de València

Recordeu que podeu comprar més entrades tant d'una en una com de grup. Teniu ofertes de 3, 4 i 10 entrades al verkami.

Amb el meu agraïment més sincer

Rafa

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies