❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Femme Futura

Instal·lació artística interactiva sobre la celebració de diversitat i individualitat.

Arnau Aizpitarte

A project of

Category

Created in

0
seconds
47
Pledges
2.065€
From 2.000€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

Què és Femme Futura?

Femme Futura és un Treball Final de Grau de la Universitat Pompeu Fabra fet per l'Arnau Aizpitarte Ramon.

Aquest es tracta d'un exercici de worldbuilding que pretén dissenyar tot un univers narratiu i estètic, el qual serà mostrat amb diferents formats en una exposició artística.

Es basa en la història d'una ciutat controlada per una figura maligna, el qual robà el color i deixà tot en una escala de grisos. A partir de llavors, un grup de sis persones (representades per cada color de l'Arc de Sant Martí) es proposaran lluitar per aconseguir la llibertat.

L'objectiu del projecte és crear una festa temàtica on els participants s'immergeixin dins el món de Chromatica (una Barcelona distòpica) i coneguin els seus protagonistes, de caràcter molt heroic, seguint el model d'alter ego amb un estil basat en l'estètica drag queen.

Així, en el transcurs de dues hores els espectadors podran gaudir de curtmetratges, obres d'art, actuacions en directe i, fins i tot, l'opció de crear el seu propi avatar.

Què és Femme Futura?
Què és Femme Futura?

Narrativa

Vet aquí que una vegada hi havia, en una galàxia molt llunyana, una ciutat anomenada Chromatica. Allà la pau i l’amor regnaven, el color omplia cada racó del paisatge i la diversitat era celebrada.

Però un dia, una força maligna va aparèixer i va robar tota la llum de Chromatica. A partir de llavors, la zona va caure en un règim gris on cadascú va perdre la seva individualitat per convertir-se en una massa conjunta controlada per un dictador: El Maligne.

Els anys van passar i tot seguia fred i trist, fins que un grup de sis persones arreu del planeta van començar a manifestar una llum interna a través dels ulls. Un canvi s’aproximava.

Cada un d’ells va desenvolupar un color en concret de l’Arc de Sant Martí. Aquesta llum a poc a poc els va convertir en éssers dotats de personalitat, on cada vegada desencaixaven més respecte a la resta i s’apropiaven un estil individual.

Vermell, groc, verd, blau, lila... tot de colors que per si sols destacaven entre la foscor, però que només podien ser capaços de vèncer-la amb l’ajuda d’un últim color: el taronja.

Aquest resultaria ser el protagonista de la història, el qual marxaria de casa, incomprès per la seva mare, i es proposaria derrotar el Maligne, posteriorment amb l'ajuda de la resta de l'equip.

Junts unirien forces per guanyar la batalla, però la decisió final quedaria en mans de la mare i la resta de la població, aquella gran majoria neutra la qual pot decidir en quin bàndol es poden posicionar.

S
S'apropa el canvi a Chromatica.

Tema

El tema del projecte gira al voltant de l’exploració de l’expressió gènere, sexualitat i discriminació cap a tota mena de minories; sent la lluita queer, feminista i contra el racisme el main-point del discurs.

Constantment es fa referència a la creació d'un alter ego, entès com a versió d'un/a mateix/a on et pots permetre la llibertat de ser, lluir i expressar-te com sempre has somiat.

Així, de la mateixa manera que en el relat, l'exposició anima a l'espectador a deixar anar la seva millor versió, explotar-la i portar-la fins a l'extrem. I així lluitar contra l'heteropatriarcat, és a dir, el dictador gris i opressor.

Format: una festa interactiva

L'objectiu del projecte és muntar una festa temàtica, seguint el model d'exposició/instal·lació artística on mostrar les diferents variants de FEMME FUTURA.

En ser temàtica la idea és construir un espai que automàticament transporti a l'espectador a l'univers de Chromatica. Des del codi de vestimenta, la música que soni, les obres d'art exposades a la paret i les activitats que s'hi produeixin tot girarà entorn de la narrativa proposada i permetrà viure una experiència immersiva a les terres del color.

- Fragments narratius

La festa està dividida en tres actes, els quals van introduïts a través d'un petit fragment narratiu projectat a una pantalla de la sala.

Aquestes petites peces - anomenades Preludi, Interludi i Postludi - serviran per construir una narrativa de la festa i per contextualitzar a l'espectador dins la història.

Els fragments estaran compostos a partir d'animació 2D i tindran una extensió total d'entre quinze i vint minuts. Seguiran un plantejament tradicional d'introducció, nus i desenllaç, i permetran que la decoració i ambientació de l'espai evolucioni alhora que el relat.

Il·lustració dels personatges feta per l
Il·lustració dels personatges feta per l'Anaïs Gonzalez.

- Interacció amb l'espai

La festa està dissenyada per fer-se al plató del Campus Poblenou de la UPF, i la idea és atrezzar-lo i convertir-lo en un espai extret directament de les terres de Chromatica.

Així l'espai estarà dividit en: exposició d'obres d'art (retrats i espais diegètics), un prototip de creació de personatges per dissenyar el teu propi avatar i un photocall on els espectadors puguin relacionar-se amb l'espai, no només digital sinó també físicament.

De la mateixa manera que el relat tracta la lluita de sis persones que volen recuperar el color de la seva ciutat, el plató patirà una transformació semblant passant des de la foscor i austeritat inicial a una festa acolorida al final.

- Performance temàtica

Si fins ara tot el que havíem vist del relat era de manera digital (els curts projectats a la pantalla i els avatars fets amb animació), després del segon acte arriba el moment de materialitzar les idees i, seguint l'estètica i tradició drag queen, es celebrarà una actuació de cada un dels sis personatges colorits, donant pas al component més festiu de l'acte.

Taronja, la protagonista de Femme Futura.
Taronja, la protagonista de Femme Futura.

Recompenses exclusives

Un projecte d'aquesta magnitud, com és el cas de Femme Futura, malauradament requereix d'un petit impuls econòmic per que es pugui fer realitat.

És per això que necessitem la teva ajuda amb la financiació del projecte.

Femme Futura és un univers molt ric del qual no tenim cap mena de dubte que pugui abarcar molts formats i anys de trajectòria.

Ara tot just estem començant i, amb el recolzament de tothom, podrem donar l'empenta necessària per començar aquesta gran aventura.

Així, si finalment decideixes col·laborar, passaràs a ser un mecenes del projecte i seguidament, a part de la satisfacció d'haver aportat el teu granet de sorra, tindràs dret a tot un seguit de recompenses dissenyades segons el tipus d'aportació escollida.

A continuació podràs veure un apartat on desglossa totes les diferents opcions.

Portades de les diferents recompenses.
Portades de les diferents recompenses.

Qui sóc?

Femme Futura està ideat i dirigit per l'Arnau Aizpitarte Ramon.

Nascut a Barcelona l'any 2000, l'Arnau ha estudiat la carrera de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra.

Durant els seus últims anys de carrera, s'ha anat especialitzant en la direcció d'art, la conceptualització, la idealització i la realització d'universos narratius i estètics.

Des de ben petit que ha tingut interès en el món de l'espectàcle. Des d'actuar a les funcions escolars, a dedicar-se al món de la interpretació fins, actualment, explorar tot el potencial de l'audiovisual des de darrere de les càmeres.

Femme Futura és l'últim projecte que porta entre mans. Però en els últims anys s'ha encarregat de la direcció d'art de videoclips com A les Fosques de la Julieta, Rendez-Vous de Juicy Bae o, del seu primer llargmetratge La Nit no fa Vigília d'en Gerard Simó, Clara Serrano, Pau Vall, Laura Serra, Ariadna Ulldemolins i Laura Corominas.

Arnau Aizpitarte.
Arnau Aizpitarte.

Pressupost

Com ja hem especificar anteriormente, Femme Futura requereix d'una ajuda per poder-se realizar.

Dins el projecte tenim un equip de gent meravellosa participant i dedicant temps i esforç en que aquest projecte surti endavant.

Malauradament, al ser un TFG d'estudiants no tenim ni tan sols per cobrir les despeses materials que requereix l'exposició artística.

D'aquesta manera, el punt de partida de la campanya és cobrir aquelles necessitas essencials de les quals no podem prescindir de qualsevol manera.

Dels dos mil euros que demanem, es repartiran de manera equitativa entre els departaments creatius per tal de cobrir materials.

Distribució del finançament.
Distribució del finançament.

Un cop aconseguida apuesta primera fita, l'objectiu serà que no quedi un sol esforç humà sense recompensar.

Quan és la festa?

La data exacta encara s'ha de concretar, però el que és segur és que serà a mitjans de Juny, d'entre el 15 i el 21.

Com la sala té un aforament limitat, la intenció és mirar de fer més d'un passi, tot dependent de la demanda (que esperem que sigui alta) i d'altres aspectes tècnics.

Com accedir a la festa?

Com veureu a l'apartat de recompenses, d'entre les opcions més elevades hi ha l'opció d'aconseguir entrada.

El motiu del preu no és pas per que ens creguem Beyoncé o Lady Gaga, tot i que ja ens agradaria haha, sinó perquè la sala és molt petita.

D'aquesta manera, a través d'aquesta recompensa rebràs sí o sí una entrada la qual et donarà accés directe a la instal·lació.

I totes aquelles que sobrin es gestionaran a través d'unes llistes on et podràs apuntar i venir gratuitament.

Això sí, mes val que corris un cop es publiqui, que no volem que et quedis fora.

Quan arribi el moment d'obrir llista no pateixis que avisarem amb antelació!

Logo de Femme Futura.
Logo de Femme Futura.

+ Info

Si l'univers de Femme Futura t'ha captivat, no oblidis seguir-nos a les xarxes. Allà publiquem totes les novetats i nous continguts.

INSTAGRAM: @femme.futura

TIK TOK: @femmefutura

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

8 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • mercebq

  mercebq

  11 months

  El meu projecte gal·lactic queer preferit. Always serving!!!<3

 • Paula Labazuy

  Paula Labazuy

  12 months

  Vavava!!!!!!🧡🧡🧡🧡🧡

 • Irene Galindo

  Irene Galindo

  12 months

  digues-ho!!!!!!!!!

 • Oliver

  Oliver

  12 months

  🙌🏻🙌🏻🙌🏻

 • Gerard

  Gerard

  about 1 year

  🔥🔥🍊

 • Xavier Calvo

  Xavier Calvo

  about 1 year

  Molts ànims! 🙌

 • pauxvall

  pauxvall

  about 1 year

  It's giving orange supremacy (this statement has multiple readings)

 • evapicazo

  evapicazo

  about 1 year

  She not fucking dumb!!!!

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy