❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

DOCUMENTAL ASSOCIACIÓ MESSIES PARTICIPATIU

El meu objectiu és la realització d'un documental (Aprox. 30-40 min) que expliqui els 5 anys l'història de l'associació Messies Participatiu

Arnau Ros Font

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
65
Aportaciones
2.650€
De 2.600€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

OBJECTIU

L'objectiu és realitzar un documental d'entre 30 i 40 minuts de durada que narri els 5 anys d'història, que es compliran aquest 2023, de l'associació Messies Participatiu. Aquesta s'encarrega d'organitzar any rere any a l'Auditori de Barcelona el concert participatiu més gran que es du a terme en territori català. L'obra selecionada és l'oratori el MESSIES de HAENDEL.

EN QUE S'INVERTIRAN LES APORTACIONS

Les aportacions aniran enterament destinades a finançar la postproducció. Tant el muntatge com tot el disseny de la línia gràfica del documental, desde la careta d'entrada fins als credits, passant per les animacions i les transicions de les imatges de recurs.

L'encarregat de realitzar aquesta postproducció serà Mureli Simón.

INSTAGRAM MURELI SIMÓN
TIK TOK MURELI SIMÓN

També és dura a terme l'enregistrament a piano de diverses peces del Messies amb l'objectiu d'utilitzar-les com a banda sonora al llarg de tot el documental. L'artista encarregada d'interpretar-les serà Marta Olivé, que ha participat com a pianista en els assajos de l'associació durant aquests 5 anys.

Breu historia de l'associació.

L'any 2017, l'Obra Social la Caixa de forma unilateral decideix deixar de fer-se càrrec de l'organització del Messies Participatiu a la ciutat de Barcelona, degut a motius polítics. Durant l'última funció organitzada per l'entitat es varen sentir i mostrar símbols favorables a la llibertat dels pressos polítics. Aquests gestos varen provocar que l'entitat decidís deixar de realitzar el concert a la ciutat després de 23 anys, cal destacar que en aquell moment l'esdeveniment estava plenament integrat en el teixit cultural de la ciutat, i d'un país que tradicionalment sempre ha estat estretament lligat al cant coral.

Com no podia ser d'una altra manera un grup de cantaires que havien format part d'aquesta última edició no es varen quedar de braços plegats, i decidiren fer-se càrrec ells mateixos de l'organització del concert. És amb aquest esperit que l'any 2018 neix l'Associació del Messies Participatiu.

L'associació gira al voltant de l'organització d'un concert participatiu que es representa a finals de Desembre a l’Auditori de Barcelona. L'obra seleccionada és el Messies de Hendel, i es realitzen unes 45 hores d’assajos previs. Es selecciona un director que canvia cada any, i als cantaires amateurs els acompanyen un cor, una orquestra barroca i quatre solistes, tots ells professionals. L'última edició varen comptar amb la xifra rècord de 518 cantaires voluntaris, d'edats diferents i vinguts de professions ben diverses.

Paral·lelament des de l’any 2019 s’ha organitzat un concert a Girona i representacions d’altres obres, com el Gloria de Vilvaldi o el Te Deum de Charpentier.

Durant aquests 5 anys l’associació no ha fet sinó més que créixer superant pel mig la pandèmia de la Covid19 que va golpejar amb força el sector cultural del país i que no va evitar que el concert es realitzes de manera telemàtica.

Actualment es tracta del concert d’aquestes característiques amb més bona acollida del país, omplint any rere any la sala Pau Casals de l’Auditori, tant el dia del concert com l’assaig general, que es realitza amb públic. L’Associació no només ha estat capaç de mantenir viu l’esperit de l’ acte que organitzava la Caixa sinó que ha aconseguit superar-lo en qualitat i participació, demostrant així que el teixit associatiu d’aquest país esta viu i té més força que mai.

And the glory of the lord. Cor del Messies de Handel. Enregistrat l'any 2019 a la Sala Pau Casals de l'Auditori

CALENDARI PREVIST

Durant el mes de març es realitzaran els rodatges de les entrevistes a:

Olga Supervia: Presidenta de l'associació

Alfred Cañamero: Director preparador de la coral

Edmon Colomer. Director del concert de l'any 2018

Mireia Barrera: Encarregada de preparar el concert telemàtic de l'any 2020 i directora del concert del 2021.

Manel Valdivieso: Director del concert de l'any 2022

Durant el març es gravaran també plans recursos en diverses localitzacions, i es dura a terme l'enregistrament de la banda sonora per part de Marta Olivé, dins del taller Pianos Puig, amb un piano Blüthner restaurat pel mateix artesà.

Durant el mes d'abril i fins al 18 de maig es realitzarà la postproducció del documental.

La data d'entrega final està programada pel 19 de maig

Taller de restauració Pianos Puig.
Taller de restauració Pianos Puig.

Blüthner, 1898. Totalment restaurat per Josep Puig
Blüthner, 1898. Totalment restaurat per Josep Puig

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

14 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Bonic projecte. L’enhorabona!!!!

  • Dolors Vaqué

    Dolors Vaqué

    12 meses

    Que gaudim tots!!!!

  • Joan CARRERAS RIERA

    Joan CARRERAS RIERA

    12 meses

    Endavant Arnau. L'objectiu és més a prop.

  • Jordi Vidal

    Jordi Vidal

    12 meses

    Que puguis assolir l'objectiu.

  • Janet Guasch Llorens

    Janet Guasch Llorens

    12 meses

    Bona feina i endavant.

  • Janet Guasch Llorens

    Janet Guasch Llorens

    12 meses

    Bona feina i endavant.

  • Puri Perez

    Puri Perez

    12 meses

    Felicitats!!! Un projecte extraordinari!!!!

  • Puri Perez

    Puri Perez

    12 meses

    Felicitats!!! Un projecte extraordinari!!!!

  • jordi felez

    jordi felez

    12 meses

    Jordi Felez i Maria Teresa Portis

  • jordi felez

    jordi felez

    12 meses

    Molts ànims i molt bona feina!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies