❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Maternitat Invisible

Un poemari de l'Elisenda Pascual i Martí sobre les pèrdues gestacionals amb il·lustracions de l’Alba Falgarona (Wäwä)

D-fracciones

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
157
Aportaciones
2.546€
De 2.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Maternitat Invisible és un recull de les vivències personals de l’autora, Elisenda Pascual i Martí, en relació a les seves tres pèrdues gestacionals. Està escrit en un format de poesia narrativa que, gràcies a l’ús de la metàfora, permet descriure allò que sovint no té paraules.

Va acompanyat de les il·lustracions de l’Alba Falgarona ( Wäwä ) que acompanyen les paraules amb imatges dotades de profunditat i significat.

El llibre reflexiona sobre el dolor, la pèrdua i el dol en un to seré i tranquil. També posa de manifest la idea d’una dona sense criatures, el qüestionament dels rols socials en aquest format de vida, i el camí futur que dibuixar.

Maternitat Invisible pretén ser, en lo profund, una oda a les mares que ningú veu però que han gestat i, de vegades, parit abans d’hora els seus infants.

Per què el volem publicar

Parlar del dol gestacional encara segueix sent un tema que incomoda i neguiteja. Aportar obres que plantegin aquesta temàtica és necessari en una societat que, cada cop més, abraça els tabús i els temes silenciats.

El format de l’obra ajuda a integrar la realitat de les pèrdues gestacionals des d’una perspectiva lleugera i plena d’esperança. L’autora, psicòloga perinatal, reflexa amb cada estrofa el procés intern que ha travessat en el camí de processar cada un dels dols. Això ofereix un alè d’acompanyament a altres dones que han viscut, o ho estan fent, una pèrdua gestacional.

A qui va adreçat

El llibre va adreçat a tota persona que tingui la sensibilitat suficient per comprendre que la mort és inherent a la Vida. Està pensat, sobretot, per a dones que han viscut pèrdues gestacionals; a les parelles o a les persones que les han acompanyat (o acompanyen);a professionals que treballen amb dones en edat fèrtil; a dones que formen grups de dol perinatal; i a qui, per ressonància, vol escoltar empàticament el procés transformador d’abraçar la mort quan esperes vida.

Sobre les recompenses

La recompensa principal és el llibre en paper. Però també hem preparat altres recompenses per agrair el vostre suport, com un lot de postals amb les il·lustracions interiors, una bossa amb la il·lustració de coberta, o xerrades amb l'autora de llibre en diferents formats: 1 conversa presencial, 1 xerrada-presentació sobre la Maternitat Invisible adreçada a entitats/col·lectius i 3 cafès telemàtics amb l'autora.

Qui som

Elisenda Pascual i Martí

Psicòloga, psicoterapeuta i escriptora. Des del 2008 acompanya famílies en procés de criança. Fundadora d’Acompanyament Familiar i Cursos Crianza Respetuosa. Autora de diversos llibres. Conferenciant i tallerista. Activista de la criança respectuosa com a manera de transformar el món.

Alba Falgarona Costa

Il·lustradora. Des del 2012 que treballa com a il·lustradora professional sota el nom artístic de Wäwä Il·lustració. Ha treballat en projectes editorials, com a muralista, il·lustrant cartells, cd’s de música, participant en exposicions col·lectives, com a comissaria, tallerista, i realitzant tota mena de projectes personals. A través del seu art mira explicar la vida des de la visió d’una dona i ensenyar l’amor i el respecte que sent cap a la natura.

Pol·len edicions sccl és una editorial cooperativa que publica pensament crític i s'especialitza en l'ecoedició.

El llibre Maternitat Invisible disposarà del Segell d'ecoedició . Aquest segell l'ofereix l'Institut de l'ecoedició de Catalunya, i verifica el següent:

  • Producció local: el llibre es produeix en el seu territori de distribució.

  • Paper certificat FSC

  • Càlcul i comunicació de la petjada de carboni a través de la calculadora bookdaper.cat, que ens ajuda a minimitzar l'impacte ambiental de les nostres publicacions.

Aquest segell verifica el compromís de Pol·len Edicions amb l'ecoedició, una forma innovadora de gestionar les publicacions amb criteris de protecció al medi ambient.

A més la coberta és de cartolina sense plastificar, tampoc fem servir retractilats.

A què destinarem les vostres aportacions

Destinarem els diners recaptats a pagar la impressió i enqüadernació del llibre,i a la gestió i enviament de les recompenses.

El cost total de producció del llibre inclou altres tasques com edició, correcció, maquetació i disseny, promoció i comunicació, totes elles van a càrrec de l'editorial.

Calendari previst

Si aconseguim el nostre objectiu, el llibre s'imprimirà a finals de març i es lliuraran les recompenses a partir de l'abril del 2023.

Una vegada finalitzi el Verkami, us enviarem un qüestionari per demanar-vos l'adreça on voleu que us enviem la recompensa (si cal enviament).

+ Info

@elisendapascualmarti
www.elisendapascualmarti.com

@wawa_illustration
www.lawawa.net

@pollen_edicions
https://pol-len.cat/

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

21 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • oxana

    oxana

    un año

    ❤️❤️Gracias Elisenda por tu trabajo❤️❤️

  • Adrianna Jaworska

    Adrianna Jaworska

    un año

    Gràcies por un proyecto que da visibilidad a nuestras perdidas tan dolorosas...<3

  • Babi Eagle

    Babi Eagle

    un año

    ❤️❤️❤️

  • Rosa Torrens Cuadrado

    Rosa Torrens Cuadrado

    un año

    Gràcies Eli tinc moltes ganes de lergir-te

  • Rosa Torrens Cuadrado

    Rosa Torrens Cuadrado

    un año

    Gràcies Eli tinc moltes ganes de lergir-te

  • Elisabet Antiñolo

    Elisabet Antiñolo

    un año

    Gràcies Elisenda per posar paraules allà on sovint no em sigut capaces. Una abraçada gran

  • luciamestre

    luciamestre

    un año

    Gracis Preciosa per aquest projecte. Et mando molta llum i amor

  • luciamestre

    luciamestre

    un año

    Gracis Preciosa per aquest projecte. Et mando molta llim i amor

  • Sara

    Sara

    un año

    Gràcies per projectes plens. Gràcies a la a Sílvia per comparti i fer posible coneixer vostre projecte !!

  • Ángela R.B.

    Ángela R.B.

    un año

    Muchas gracias Elisenda por compartirlo. Un abrazo grande.

#02 / Gràcies a totes ! ho hem aconseguit!

Estimades mecenes,

Us volem agrair la vostra participació en la campanya per fer possible la publicació de Maternitat Invisible de Elisenda Pascual i Martí amb il·lustracions de Alba Falgarona. Gràcies al vostre suport i confiança ha estat possible.

Aviat us farem arribar un qüestionari, perquè ens indiqueu, les que vau seleccionar recompensa amb enviament, l'adreça postal on voleu que us la fem arribar. Reviseu el correu brossa perquè a vegades se'n va allà

Ara mateix el llibre està en impremta, a punt de sortir, quan el tinguem a les nostres mans procedirem amb els enviaments.

També us avancem que farem una presentació a l'abril, aviat us donarem més informació

Gràcies de nou pel vostre suport i fins aviat

#01 / Elisenda Pascual i Alba Falgarona parlen sobre la producció del llibre

Avui us deixem una conversa entre Elisenda Pascual, autora del llibre Maternitat invisible i Alba Falgarona autora de les il·lustracions que ho acompanyen.

Maternitat invisible és un llibre sobre les pèrdues gestacionals i és autobiogràfic. La seva poesia narra com l'autora ha viscut i s'ha transformat després de cada dol. Les il·lustracions, creades en paral·lel al procés d'escriptura, reflecteixen una empatia i connexió vivencial amb el text. Vols saber més sobre el procés de creació de llibre?

Aquí tens un vídeo (11') de la conversa entre les autores.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies