❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

La bici de la Lola

Àlbum il·lustrat - Per a totes les edats - Trencar els tabús és el primer pas perquè les agressions sexuals a la infància deixin d'existir.

95%
17
days
323
Pledges
9.565€
From 10.000€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

La bici de la Lola

"Una nit de tempesta la bici de la Lola es trenca. En pocs dies la Lola desplega tots els seus recursos i imaginació, i repara la bicicleta. Només li falta el timbre. Sota el mar, la bici fa sonar el timbre i avisa la Lola. Juntes troben la manera de parlar amb la mare: no volen que torni el tiet."

"La bici de la Lola" és una història que ens connecta amb els recursos propis i col·lectius de resiliència, que anima les petites a expressar–se en cas d’agressió, i les adultes a escoltar i protegir.

Parlar de les agressions sexuals a la infància no és fàcil però cal fer-ho per evitar que aquestes segueixin succeint. El conte ens aplana el camí i obre portes.

L'àlbum il·lustrat

El conte està fet des d'una perspectiva que cerca que l'infant sigui qui llegeixi la història, en gaudeixi el procés, la màgia i les aventures que succeeixen per tal que la vulgui tornar a llegir i s'impregni de l'empoderament necessari per posar límits i integrar eines per expressar-se en cas d'agressió. Amb il·lustracions lluminoses i clares, i diàlegs ben planers, “La bici de la Lola” vol ser un conte present a les cases, a les aules i a les biblioteques; vol ser un conte llegit i explicat.

Punts claus del conte

 • El contingut i el llenguatge és enginyós i fresc. "La bici de la Lola" expressa l’experiència de l’infant des de l’aventura, la valentia i el seu esperit de superació, acompanyat de la seva germana gran i la seva colla.

 • Per a totes les edats. El component simbòlic fa que es pugui llegir amb diferents graus de profunditat segons l'edat i el propòsit de qui el llegeix o l'explica.

 • El conte aporta llum a la complexitat emocional del procés i aborda la multiplicitat de sensacions, emocions i sentiments presents en l’experiència de l’abús: des de la confiança a la confusió, el dubte, el desconcert, el fàstic, el bloqueig, la ràbia... L’emoció de la por hi és però en cap cas eclipsa la totalitat de l’experiència.

 • La història situa l'infant al centre, tant la seva vulnerabilitat com el seu procés de resiliència. Alhora, desvincula la història d'allò purament individual i situa el col·lectiu (tant la colla com la família) en un lloc clau del procés d'acompanyament, resolució i reparació.

 • La història dona una importància cabdal a la comunicació per part de la criatura i a la indispensable escolta i protecció per part de la persona adulta que l'acompanya.

 • L’estructura, desenvolupament i guió es relacionen amb els processos d’aprenentatge. Es parteix de l'experiència de l'infant i dels seus temps, de validar els recursos propis; així com del discerniment d’allò que m'agrada i allò que no, allò que desitjo i allò que no vull.

Per què fem un verkami?

Volem fer sonar el timbre de la bici tant fort com poguem. Volem que "La bici de la Lola" sigui coneguda i ens nutreixi de recursos per a prevenir les violències sexuals infantils. Creiem en el verkami com a projecte participatiu i volem facilitar la col·laboració a totes aquelles persones que vulguin donar suport i sentir-se coresponsables del projecte.

Volem facilitar la participació a tantes i tantes persones que després d'haver patit agressions, hem hagut de calmar l'esperit guerrer, hem hagut de guardar silenci en determinades esferes familiars i ens hem quedat amb les ganes de fer quelcom a l'esfera pública perquè les agressions sexuals a la infància deixin de succeir. Finalment, volem donar valor a l'autoria i a les il·lustracions, i que la nostra entrega i servei sigui compensat de manera més justa que la que marca purament el mercat.

Tu també vols fer sonar el timbre?

Col·labora amb el projecte! Pots escollir d'entre les següents recompenses:

Recompenses

Els contes "La bici de la Lola" estaran dedicats per les autores. Compten amb un descompte per la campanya verkami i inclouen les despeses d'enviament dins la península i les Illes Balears. Podràs demanar els contes en català o castellà. Pots comptar amb els llibres per regalar-los per St.Jordi!

Taller online amb les autores. Una sessió en línia d'intercanvi amb les autores on parlarem de:

 • Les idees clau sobre com explicar el conte

 • Com aquest obre les portes per parlar amb les i els petits.

 • Per què és difícil identificar les violències, tant per a la criatura com per a la persona adulta que acompanya.

 • Estratègia de comunicació

 • Estratègia de prevenció de les violències sexuals

Podràs intercanviar idees amb les autores i la resta de participants, i preguntar tot allò que vulguis sobre la història i el projecte. El taller serà a mitjans d'abril quan totes les mecenes ja tingueu el conte entre les mans.

Extres d'enviament.

Cal afegir aquesta recompensa si vols rebre els contes fora de l'estat espanyol:

 • Europa (18€) per enviaments dins del continent europeu.

 • Internacional (25€) a altres continents.

Aportacions solidàries.

Obrim aquesta opció de participació per totes aquelles que volgueu col·laborar amb la producció i difusió de "La bici de la Lola" sense rebre cap recompensa material a canvi.

Qui som

Alba Barbé i Serra és educadora social i doctora en Antropologia. Està especialitzada en coeducació, creació de materials pedagògics i accions per erradicar les violències de gènere. És coautora dels contes "Pessigolles" i "Cua de sirena", del que n'ha fet un curtmetratgecandidat als Premis Gaudí. Ha dirigit el documental “EnFemme”. // Twitter @alba_barbe // Facebook Alba Barbé-Serra

Laia Pibernat Mir és llicenciada en Biologia i màster en Antropologia de la salut, especialitzada en gènere i salut. És una apassionada de l’autoindagació i la complexitat de la natura humana. Ha coordinat el documental “Temps d’écoute”. És practicant de ioga, professora i codirectora de Yogayo. // Instagram @yogayo.cat

Judit Piella és il·lustradora i ambientòloga. Des de ben petita l'acompanya una llibreta i un llapis allà on va. La seva inspiració és la natura i tot allò que amaga, des de l'animal més esmunyedís fins a la planta més vistosa. Ha il·lustrat els contes “Abecedari de cel i terra” i “Balenyà. Descobreix el poble amb l’Aya i en Ton”. // https://www.juditpiella.com/ // Instagram @piellart

EDICIONS BELLATERRA. Una editorial amb el compromís de facilitar el diàleg entre persones adultes i petites, posant a la disposició d'aquestes últimes materials que les ajudin a entendre el món on viuen i aniran creixent. I al mateix temps, que ens ajudin a les persones adultes a abordar temes que a voltes no ens fan fàcil trobar les formes i expressions adequades per a la infància. Els nostres llibres il·lustrats van dirigits a famílies i a totes les persones que es dediquen a l'educació o que treballen amb la infància. Encara que semblin sols «llibres infantils», són una mica més. Són llibres per a compartir amb infants, amb els qui tenim converses sobre temes que ens importen. Són eines dirigides a reflexionar, madurar i caminar en la construcció d'un món millor i més just. // https://www.bellaterra.coop/es // Twitter @Bellaterra_ed

A què destinarem les vostres aportacions

Calendari previst

Rebreu els vostres contes entre finals de març i principis d'abril. El tindreu abans del 23 d'abril si el voleu regalar per St. Jordi.

El taller online serà a mitjans d'abril, quan totes les persones que hagueu col·laborat ja tingueu el conte a les vostres mans.

+ Info

MAIL: labicidelalola@gmail.com

YOUTUBE: La bici de la Lola

Difon la campanya: #labicidelalola

FAQ

 • Ja he col·laborat i no m'ha demanat l'adreça d'enviament, és normal?

  Gràcies per col·laborar!!

  Les adreces d'enviament, l'idioma del conte i la resta de detalls us les demanarem més endavant, un cop la campanya hagi finalitzat, a partir del 16 de desembre.

 • On puc indicar l'idioma amb el que vull el conte?

  L'idioma del conte (cat/cast), les adreces d'enviament i la resta de detalls us les demanarem més endavant, un cop la campanya hagi finalitzat, a partir del 16 e desembre.

  Gràcies per col·laborar en el projecte!

 • El conte té bona pinta, però tinc dubtes de si sabré explicar-lo.

  L'àlbum il·lustrat té una història lineal que facilita la narració, amb moments de gaudi, d'aventures, d'accidents, de fantasía, de superació... En aquest viatge la Lola sent i expressa un ventall ampli d'emocions. Al mateix temps, la història està plena de detalls a nivell simbòlic, tan pel que fa al marc de les violències en la infància com en els processos de resiliència i reparació. Tot plegat permet explicar el conte a diferents profunditats depenent de l'edat i les particularitats de l'infant que escolta, així com el propòsit que tingui la persona adulta amb la narració.

  Si encara tens dubtes, et convidem a participar al taller online on parlarem més sobre aquestes qüestions. Aleshores les mecenes ja tindreu el llibre a les vostres mans i podrem veure més detalladament les diferents parts de la història.

Do you have any other queries or questions?

38 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Salvador Pibernat Deulofeu

  Salvador Pibernat Deulofeu

  6 days

  Content de participar en aquest bon projecte. Ànims i endavant!!!

 • MAGRANES

  MAGRANES

  6 days

  Ja som mecenes!!! Podreu trobar "La bici de la Lola" a La SexTruck!!! Quines ganes tenim de veure'l! Felicitats companyes!

 • YOGAYO

  YOGAYO

  9 days

  Acabem de fer l'aportació fruit de taller de ioga del passat divendres. Gràcies per tant a les practicants que van participar en el taller de ioga solidari i que han fet possible aquesta aportació!

 • YOGAYO

  YOGAYO

  9 days

  Un goig sumar forces entre projectes i sentir que som moltes les que remem en la mateixa direcció!

 • cristina Escútia i Fors

  cristina Escútia i Fors

  10 days

  Felicitats per aquest projecte

 • cristina Escútia i Fors

  cristina Escútia i Fors

  10 days

  Felicitats per aquest projecte

 • Sore Vega

  Sore Vega

  13 days

  molta sort amb aquest projecte tant xulo!!

 • begocheca

  begocheca

  13 days

  Que bonito proyecto 😊

 • Sara Manserra

  Sara Manserra

  13 days

  Felicidades por el proyecto! Que esta bici pueda recorrer muuuucho camino! ❤

 • MagdaM

  MagdaM

  14 days

  Trenquem silencis, trenquem secrets. Felicitats per la iniciativa :)

#03 / Iniciatives solidàries que fan avançar la bici!

Estimades mecenes!
¡Queridas mecenas! (*en castellano más abajo*)

Estem contentes de compartir que no paren d’arribar-nos propostes boniques de col•laboració per afegir aportacions solidàries al projecte. Aquesta setmana hem rebut l’aportació fruit d’una sessió de ioga solidària de part dels i les practicants de YOGAYO – Arenys de Mar.

És preciós veure el remolí de timbrades que està generant la Bici de la Lola. I us animem a què ens seguiu proposant totes les activitats que considereu per donar a conèixer el projecte i sumar a la campanya verkami.

www.yogayo.cat // @yogayo.cat
www.yogayo.cat // @yogayo.cat

Parlar de les agressions sexuals en la infància sovint no resulta fàcil; toca molts tabús: sexualitat, família, abusos de poder, impunitats tradicionalment legitimades... Però està clar que la cultura la fem entre les vives i que som un bon grapat que volem aturar aquestes dinàmiques. Parlar del projecte i fer-lo públic en associacions, activitats, empreses, ja és un gest que per si, trenca silencis.

read more

#02 / La bici de la Lola a TV3 - Televisió de Catalunya

Estimades mecenes! en castellano más abajo

La Bici de la Lola segueix fent sonar el timbre: ahir a la tarda vam estar al programa Planta Baixa de TV3, en entrevista amb la periodista Agnès Marquès

Ens van preguntar sobre la necessitat que els infants "entenguin que han estat abusats", que ho comuniquin en cas d'abús, i sobre les dificultats per part de les persones adultes per fer-ne la prevenció.

Aquí podeu veure l'entrevista completa: "Saber comunicar un abús sexual"

El tema dóna per molt i celebrem que "La Bici de la Lola obri aquests debats en l'esfera pública". Per part nostra, per començar, deixem dos missatges claus:

1// La prevenció de les agressions i abusos sexuals no són elements aïllats sinó que formen part d'un conjunt molt més ampli: l'educació afectiva i sexual que oferim a les nostres criatures. Com parlem dels… read more

#01 / 5000 gràcies i moltes més!

Hem passat l’equador en menys d’una setmana!

La campanya verkami arranca amb una força impactant! El primer dia es va arribar a un 25% i ahir, en tan sols 5 dies, ja vam passar el 50% de l’objectiu incial per la producció de l’àlbum il•lustrat.

I això no para: a dia d’avui, ja sou 184 mecenes, 194 aportacions i entre totes, 5.667euros!

Com a autores sabíem que “La bici de la Lola” estava llesta per recórrer el món. I ara, veure que el món està llest per rebre-la, per escoltar-la, per llegir-la, per explicar-la i per fer-ne sonar el timbre... això és una dosi enorme d’esperança i d'il•lusió!

És un honor i un goig ser testimonis d’aquesta rebuda i aquest impuls.

Agraïm també als mitjans de comunicació que en fan ressó i col•laboren en la difusió de la campanya.

*Entevista a Diari de Sabadell: La “complexitat” de les agressions sexuals infantils, en forma de conte il•lustrat.

*Entrevista a Ràdio Illa “Formentera inspira una llibre per sensibilitzar sobre els abusos sexuals”.

read more

We use our own cookies to provide website functionality and third party cookies to analyze traffic and serve targeted advertisements based on your surfing habits. You can accept all cookies by clicking “Accept” or obtain more information and set your preferences here.